HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2011 Perşembe - 16:11

CHP İzmir’de ‘başkan’ çatlağı

Genel Merkez’e giden beş ilçe belediye başkanının Kılıçdaroğlu’na sunduğu raporda dile getirdiği iddia edilen görüşler CHP örgütünde yaşanan görüş ayrılıklarını da su yüzüne çıkardı.

CHP İzmir’de ‘başkan’ çatlağı

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Seçim sonuçlarının yarattığı moral bozukluğunu üzerlerinden henüz atamayan CHP İzmir Örgütü’nde beş Belediye Başkanı’nın birlikte Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek İzmir raporunu sunan İl Başkanı Tacettin Bayır’ın ardından gerçekleşen ziyaretin perde arkasında yatan iddialar parti kulislerini hareketlendirdi. İl Başkanı Bayır’dan habersiz gerçekleşen ziyarette beş Belediye Başkanı’nın Kılıçdaroğlu’na, özellikle örgütteki aksaklıklar hakkında bilgi vermesi yerel yönetimler ile il örgütü arasında görüş ayrılığı olduğu iddiasını doğurdu.
 
Hatırlanacağı üzere İl Başkanı Tacettin Bayır da geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu ile 45 dakika görüşmüş ve bu görüşmede aralarında eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının da olduğu pek çok ismin seçim performansı hakkında bilgi vermişti. Kılıçdaroğlu’nun kimin ne kadar çalıştığını isim isim sorduğunu ve sık sık not aldığını anlatan Bayır, görüşmeyle ilgili bir de örnek vererek, “Örneğin A ilçesinde yeterince çalışılmadığı, son 10 günde sahaya inildiği ya da hiç sahaya inilmediği söyleniyor. “Ne diyorsun” diye sordu. İsim isim sordu. Müfettiş kökenli olmasından kaynaklanıyor herhalde. En ince detaya kadar girdi notlar aldı” şeklinde açıklama yapmıştı. Bayır’ın bu açıklaması eski milletvekillerini olduğu kadar Belediye Başkanları’nı da rahatsız etmişti.

KILIÇDAROĞLU’NA DERT YANDILAR
Bayır’ın sunduğu performans raporunu hemen ardından Ankara’ya giden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün özellikle bu rapordan duydukları rahatsızlığı üstü kapalı dile getirdikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede Belediye Başkanları’nın, “Milletvekilleriyle yan yana getirilmedik. Adaylar ilçelerimize gezerken bizim haberimiz bile olmadı. Örgütler gerekli çalışma temposu içinde olamadı. Seçim çalışmalarının koordinasyonunda eksiklikler yaşandı” türünden eleştirilerde bulunduğunun ortaya çıkması örgütte yaşanan görüş ayrılığını da doğrulamış oldu.
 
BAYIR: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL
İl Başkanı Bayır ile belediye başkanları arasında sorun olduğu iddiaları parti kulislerinde dile getirilmeye başlandı. Ankara’ya giden Belediye Başkanları’nın dışında Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de önümüzdeki günlerde benzer bir raporu Genel Merkeze sunacağı belirtiliyor. İl Başkanı Bayır ise beş Belediye Başkanı’nın Ankara’ya gitmesinin normal olduğunu, kimsenin arka planda bir şeyler aramaması gerektiğini söyledi. Ziyaretle ilgili basında çıkan haberler üzerine Ankara’ya giden belediye başkanlarından birkaçının kendisini arayarak yazılanların doğru olmadığını aktardığını belirten Bayır, “Bu ziyaretleri farklı yerlere çekmek yanlış olur. Seçimlerin ardından yapılan bir hayırlı olsun ziyaretidir. Son derece normaldir. Bu ziyaretin parti içi sorunlara çekilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Temmuz 2011 Cuma 13:33

halkın içine girmek genel merkezin talimatıyla olmaz..Hele hele ilçe belediye yönetimleri her gün seçim varmış gibi çalışmalılar..Çünkü onlar her gün bulundukları ilçede attıkları her adımla partilerini temsil ederler..İlçe belediye başkanlarının bu bağlamda genel merkeze verdikleri savunmaya katılmıyorum..Yani biz seçim prosesine dahil edilmedik , vekil adaylarıyla etrafta boy göstermedik vb...Ama bazı belediye başkanları var ki , yanında siyah güneş gözlüklü adamlardan oluşan kalabalık bir kortej ile birlikte cümbür cemaat dolanan ( korumaları imiş , kimden ve neden korunuyorsa...) daha doğrusu halkın içine girmeyi bu sanan ,bunlar ömrü billah onu oraya getiren halkın içine genel merkezi talimat verse bile giremeyecek...Ama K.Yaka belediye başkanı gibi , pazar günü Bostanlıdaki bir hipermarketten evinin alışverişini kendisi bizzat yapan ve alışveriş torbalarını dahi kendisi taşıyan , etrafında da bırakın siyah güneş gözlüklü korumalarını kimse olmayan başkanlar da her zaman bulundukları çevrede halkın içinde olacaklardır..Sosyal demokratlığı içine sindirebilen ve söyledikleriyle içinde bastırdıklarının tezat olmadığı belediye başkanlarıdır chp ' ye yakışan...Yoksa sağda solda caka satıp , halkla kaynaşacağına halktan kopanlar değil..Genel merkezin önümüzdeki yerel seçimlerde mevcut ilçe belediye başkanları ile ilgili doğru kararlar almasını umut ediyorum...Unutmayalım ki , insanlar salak ya da aptal değil , böyle seçim fırsatlarını eline geçirdiğinde cezayı kesmesini iyi bilir..

Yorumu oyla      17      6  
yorum 1 Temmuz 2011 Cuma 12:49

bornova belediye başkanı susam la beraber çalışmadımı meydana bayrak asma törenine ilçeden habersiz yapılmadımı çamdibinde aziz yürürken kamil neredeydi

Yorumu oyla      13      6  
DEMOKRAT 1 Temmuz 2011 Cuma 10:47

Buca Belediye Başkanını Savunacak Arkadaşlara bir kaç sorum olacak,lütfen tarafsız olarak cevap versinler.Tekrar,Tekrar düzenlemekte olduğunuz bu Konserler ile size Vatandaşlar Dilekçe ile taleptemi bulunuyorlar da mütemadiyen Konser Düzenliyorsunuz.Bunun kime ne faydası oluyor.İnsanlar TV kanallarında zaten istediği Sanatçıyı seyrediyor.Bunu bilhassa inadına yapmaya niye devam ediyorsunuz.Hem O Çevrede oturan insanları,bilhassa Yaşlı insanları rahatsız ediyorsunuz.Hemde sizleri dinlemek istemeyen insanlara saygısızlık ediyorsunuz.En mantıklısı gidin GÖLET te düzenleyin,her ne etkinlik yapacaksanız,ama yapmazsınız.İlla sizi Buca da millet görecek.Ne büyük hizmet yaptığınızı millete göstereceksiniz,bas bas bağırtarak.Halkına saygısı olmayan Belediye Başkanlarına bu Halk ta zamanı geldiğinde gereğini yapar,hiç merak etmeyin.Sözüm ona ÜCRETSİZ diye Lanse ettiğiniz bu KONSERLERE Belediyenin Kasasından Kaç para gidiyor,onu niye yazmıyorsunuz.Yazamazsınız öyle değilmi,çünkü işinize gelmez.

Yorumu oyla      24      11  
DOĞRUCU DAVUT 1 Temmuz 2011 Cuma 10:29

ne diyeceğimi biliyorum ama,korkuyorum kelimeler nereye götürür beni..bayraklıda iki üç adam tanıdım .kişilik ve karekter olarak oturmuş.bu insanlar chp içerisindeydi .sonra taca giden top gibi oyun dışına itildiler.bu kişilik elitleri Ali alan-ibrahim alan-gaffar akyel-yüksel türker-serpil eslek-hamza ışık-bu insanlar seçim döneminin gerçek kahramanları.bu insanlar gerçek emekçiler.sol görüşlü olmaları ile birlikte senden bende harama ve helali daha fazla gözetenler.ama top taca çıkmış.içeride kim var.diplomalı diplomasız ,iki kelimeyi bir araya getiremiyenle iki yakasını bir araya getiremiyenler.olan yine halkıma oluyor.

Yorumu oyla      16      9  
örgüt 1 Temmuz 2011 Cuma 01:38

ah bide genel başkanımız ilçelerede bi el atsa baştan aşagıya bi temizlik yapsa ne kadar iyi olur ya.bucaya yeni yüz genç bir ilçe başkanı istiyoruz..

Yorumu oyla      19      12  
bfc 1 Temmuz 2011 Cuma 01:33

millete konser degil sayın başkan halka hizmet ver insanlara kapını aç yeter.

Yorumu oyla      20      13  
PİNAKYO-DOĞRUCU DAVUT DERKİ 30 Haziran 2011 Perşembe 22:53

BAYIRIN AÇIKLAMASINI DUYUNCA NEDENSE BURNU UZAYAN BİR ÇİZGİ KAREKTERİ GÖZÜMDE CANLANIYOR .BU BİR REFLEKS NEDEN ÖYLE OLUYOR BİLMİYORUM.BAYIRI AKPLİ İL BAŞKANI İLE KARŞILAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUMDA ,MESAFE ÇOK BİR ARAYA GETİRİLMESİ BİLE MÜMKÜN DEĞİL.BAYIR SÜREKLİ BİR ŞEYLERİ SAKLAR VE TOPLAR HAVASINDA.SÜREKLİ YARIM AĞIZ KONUŞUYOR.TOPARLAMAK KOLAY OLSUN DİYE.NEREYE ÇEKERSEN ÇEK..BİR KEREDE OLSUN DEKİ.EVET YAZDIM RAPORU.ÇALIŞMIYANLARLA ÇALIŞANLARIN AYRIŞTIRILDIĞI BİR RAPOR.ÇALIŞMAYAN AYAĞINI DENK ALSIN DİYEBİLİYONMU.DİYEMİYONSA O KOLTUKTA NE DİYE DURUYON ..KALK BE OTURABİLEN ,O KOLTUĞU DOLDURABİLEN GELSİN..İZMİRDE CHP NİN BAŞI BÖYLE İSE 2014 HAYIRLI OLSUN AKP YE..DÜRÜST SİYASET.DOĞRU LİDERLER.ÖZLEM DUYULAN ŞEYLER..ODA CHP DE YOK..MU ?

Yorumu oyla      17      9  
BUCALI 30 Haziran 2011 Perşembe 22:33

BUCAYA ONUR AKIN GELİYORMUŞ .BİR KONSER DAHA VAR YAŞADIK BUCA BELEDİYESİNİN YAPMIŞ OLDUĞU KONSERLERDEN GINA GELDİ YETER ARTIK YAKLAŞIK 3 YILDIR KONSER ETKİNLİK VS GB UYDURMACALARDAN BUCALILAR BIKTI USANDI.

Yorumu oyla      24      12  
bayraklı! 30 Haziran 2011 Perşembe 22:21

gece yarısı gelen değil; manşetle gelen bir kaset sonrası gelen mansetle gider..

Yorumu oyla      16      10  
Ahmet Vurulmuş 30 Haziran 2011 Perşembe 21:51

Bu belediye başkanlarının çalışmalarını çok yakından inceliyorum. Bornova haricinde hiç bir ilçede çalışma yok. Ama temsil ağırlama çiçek plaket daha özü özel kalem ve kültür harcamalarını savcılar bir incelese hepsi gider. Bu belediyeler önümüzdeki dönem Akp nin eline geçicek. Zaten bunlarda akp ye geçerse bilin ki büyükşehir de gitmiştir.

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Köşk'ün inandırıcılığı iflas etmiştir’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetini ...
Erdoğan: Meclis bal gibi çalışır
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP'lilerin antiçmemesi ile ...
Başbakan’ı yadırgadı, çözüm için adres gösterdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yemin kriziyle ...
 
İzmir'de tanıtım ve medyanın galibi AK Parti
AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, ...
'CHP'yi tahrik etmek istemem ama...'
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP'nin ant içmeme tepkisinin ne kadar süreceği ...
Yemin tavrında delege desteği
16 delege 'noter kanalıyla' kurultay toplanması yönündeki imzalarını geri çekti.
 
ABD büyükelçisinin Perinçek şaşkınlığı
Bazı önemli isimlerin halı üzerine işlenmiş portlerini gören ABD Büyükelçisi ...
MHP’de ilçeler ‘hesap’ verecek
Seçimlerde beklediği sonucun çok altında bir oy oranı yakalayan MHP’de ...
Kabineye 10 yeni isim
61. Hükümet’i kurma yetkisini dün Cumhurbaşkanı Gül’den alan Başbakan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva