HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2011 Perşembe - 12:44

Erdoğan: Meclis bal gibi çalışır

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP'lilerin antiçmemesi ile BDP'lilerin boykot kararını değerlendirdi.

Erdoğan: Meclis bal gibi çalışır

ANKARA - AK AK Parti Genel Merkezi'nde ilk grup toplantısında konuşan Erdoğan, "AK Parti iktidarını çoğunluğun azınlığa tahakkümü olarak sorgulamak isteyenler, acaba bugün azınlığın çoğunluğa tahakkümünü sorgulamayacaklar mı?" diye sordu.
 
Şu anda azınlığın çoğunluğa tahakküm etmesinin istendiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Böyle bir şey olabilir mi? O zaman biz bu milletin iradesini nereye koyacağız? Ne diyorlar: Başbakan bu işi çözsün. Başbakan ne yapacak? Mahkemeleri, hakimleri arayıp talimat mı verecek? Başka iktidarlar döneminde bunlar yaşanmış olabilir? Yaşandığını da biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kayıtlarımızda var ama bu kayıtlar onların anladığı manada kayıtlar değil. Mağduriyetini yaşayanlar olarak bunları biliriz. Ama bizim dönemimizde bunlar yaşanmaz ve yaşanmayacak. Yargı kararlarından dolayı TBMM'ye gelmeyenler, yemin etmeyenler, yasama, yürütme, yargı güçlerinin ayrımını hala kabullenemeyenlerdir. Hiç kimsenin hukuku da kanunları da hiçe sayma, yok sayma, çiğneme hakkı yoktur. Türkiye muz cumhuriyeti değil, demokratik laik, sosyal bir hukuk devletidir. Nasıl olsa kanunları esnetiriz, hukuku çiğneriz mantığıyla, sonuçları bilerek ne olacağını bilerek, keyfice adaylar gösterenler, bugün yargı kararlarına herkes kadar saygı duymakla mükelleftir. Millet iradesiyle adalet duygusu karşı karşıya getirilemez."
 
KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ
Antiçme töreni sırasında yaşananları anlatan Erdoğan, "Ey sevgili milletim, TBMM çatısı altında Genel Kurula girmek suriteyle geçici başkanın da yoklamayı yaparken, ismini andığı kişi, Genel Kurulda olduğu halde yok demesini acaba hangi dürüstlük anlayışının içerisine sığdırıyorsunuz. Soruyorum, dürüstlük kavramıyla yalan ne zamandan beri arkadaş oldular. En önde oturacaksın, ondan sonra kendini yok yazdıracaksın. Bu nasıl dürüstlük. Bu anamuhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. CHP ontolojik sorunlar içerisindedir. Dün sandığı, bugün Meclisi boykot edenler, bilsinler ki milli iradenin önünde engel AK Parti olmayacak, bizzat kendileri olacaktır" diye konuştu.
 
KOMİSYONLAR BAL GİBİ ÇALIŞIR
Bundan sonra Meclis çalışmalarının normal şekilde süreceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Meclisi çalıştırmaya devam edeceğiz. Muhalefetin hem mevcut sorunları, hem ülkenin genel sorunları aşma noktasında sorumlu davranıp yemin edip Meclis çalışmalarına katılması en büyük arzumuzdur. Ama olmadı. Bu olmadığı takdirde milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine asla müsahade etmeyeceğiz. Muhalefet ister gelsin, ister gelmesin, parlamentonun çalışmasına mani bir hal yoktur. Anamuhalefetin Genel Başkanı televizyon televizyon dolşıyor. Biz olmadığımız sürece komisyonlar çalışmaz diyor. Maalesef inanın kılavuzu yanlış. Parlamento hukukunu bilen yanında bir tane adımı yok. Çünkü demokrasinin özellikle Türkiye'de bizim parlamentonun çalışmasına yönelik iktidar güçlü kılınmıştır. Neden? Azınlık çoğunluğa tahakküm etmesin diye. Yani komisyon çalışmalarına muhalefet gelmediği zaman komisyon çalışmaz diye bir şey yok. Bizim bir komisyon çalışmamızda anamuhalefet komisyonu terk etti, Anayasa Mahkemesine götürdüler, ne yaptı Anayasa Mahkemesi? Geri gönderdi. Bu ortada. Önümüzde delil olarak bu var. Bunu bildikleri halde hala aynı yola başvuruyorlar. Televizyonlarda diyor ki, 'Biz komisyonlarda olmazsak, komisyonlar çalışmaz'. Sayın Kılıçdaroğlu, komisyon bal gibi çalışır. Yeterki bizim arkadaşlarımızın katılımında bir eksik olmasın. Meclis divanı aynı şekilde çalışır. Demokrasi muhalefetle güç kazanır. Onun için sizin de orada olmanızı istiyoruz, bizim derdimiz o. Gelirsiniz, gelmezsiniz, o sizin bileceğiniz bir şey. CHP kendisine yeni sıfatını yakıştırmış, ne yazık ki eski kafayla yola devam ediyor."

ONTOLOJİ NEDİR?
Ontoloji, bir bütün olarak varlığı ele alan ve varlığın en temel niteliklerini inceleyen bir felsefi disiplindir. Metafiziğin bir dalı olarak geliştirilen ve metafizik yapısını değiştirmeksizin çeşitli anlamalarda kullanılan ontoloji deyimi, duyudışı ve özdeksiz bir varlık tasarımının temel yapısını, türlerini ve biçimlerini inceler.
 
Ontoloji ya da varlık felsefesi, temel sorunu varlık olan felsefi disiplin. Varlık ya da varoluş ile bunların temel kategorilerinin araştırılmasıdır. "Varlık" ve "varoluş" ayrımını; "Varlık vardır" ve "Varlık yoktur" fikirlerini tartışır.
 
Aristoteles'e göre ontoloji varlığın mahiyetinde varlığın bilimidir veya varlıkların incelenmesidir. Ontoloji hangi varlık kategorilerinin daha temel olduğunu belirlemekle uğraşır ve bu kategorilerdekilerden hangilerinin var olduğunun söylenebileceğini sorar.
 
Değişik filozoflar temel varlık kategorileri için değişik listeler yapmışlardır. Ontolojinin temel sorunlarından biri "Temel varlık kategorileri nelerdir?" sorusudur. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan’ı yadırgadı, çözüm için adres gösterdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yemin kriziyle ...
İzmir'de tanıtım ve medyanın galibi AK Parti
AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, ...
'CHP'yi tahrik etmek istemem ama...'
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP'nin ant içmeme tepkisinin ne kadar süreceği ...
 
Yemin tavrında delege desteği
16 delege 'noter kanalıyla' kurultay toplanması yönündeki imzalarını geri çekti.
ABD büyükelçisinin Perinçek şaşkınlığı
Bazı önemli isimlerin halı üzerine işlenmiş portlerini gören ABD Büyükelçisi ...
MHP’de ilçeler ‘hesap’ verecek
Seçimlerde beklediği sonucun çok altında bir oy oranı yakalayan MHP’de ...
 
Kabineye 10 yeni isim
61. Hükümet’i kurma yetkisini dün Cumhurbaşkanı Gül’den alan Başbakan ...
Bahçeli: Kefaleti millet ödedi
"Millet iradesi tutuklu milletvekillerinin kefaletidir. Kılıçdaroğlu’nu ...
Tutuklu 'Balbay' ilk toplantısını yaptı
CHP İzmir İl Kadın Kolları, milletvekili seçilen ancak mahkeme kararı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva