HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2012 Pazar - 11:08

Bayır: Tunus’u görevden alabilirim

CHP Konak’taki ‘tansiyonu yüksek’ mahalle seçimleri, İl Başkanı Bayır ile İlçe Başkanı Tunus’u karşı karşıya getirdi. Bayır “Dosya kaçırılıyor. İlçe Başkanı’nı görevden alabilirim” derken, Tunus, sorunun çözüldüğünü söyledi.

Bayır: Tunus’u görevden alabilirim

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir’in en büyük metropol ilçesi olan Konak’ta, kıyasıya çekişmelere sahne olan ve ilk günden tansiyonu yükselten delege seçimleri, ilçe yönetimini de topun ağzına getirdi. Öğlen saatlerinde Gültepe’deki 5 mahallede, seçim sandıklarının kendilerinden kaçırıldığını öne süren partililer, muhtarlıklar kanalıyla tutanak tutturdu. İl yönetimine ulaşan onlarca şikayet dilekçesinin ardından harekete geçen İl Başkanı Tacettin Bayır da duruma el koyarak, sıkıntıyı en demokratik yoldan çözeceklerini ve sorumlular hakkında disiplin incelemesi başlatacaklarını söyledi.-
 
“KOLTUĞU SAĞLAMA ALMAK İSTİYORLAR”
Seçimlere engel olmanın, dosya kaçırmanın ya da sandık kurmamanın parti suçu olduğuna dikkat çeken Bayır, “Gültepe’deki 5 mahallede, oy kullanmak için seçimin yapılacağı mekana gelen partililer, dosya sorumlusunun gelmediğini rapor ettiler. Seçmenden dosya kaçırmak parti suçudur. İlk duyduğumda şoke oldum. Sandık, partililerin ayağına gitsin diye uğraşıyoruz ancak karşılaşılan durum hoş değil. O mahallelerdeki seçimler yeniden yapılacak. ‘Yarın sandık kurarım’ derlerse iptal ederim. Bir hafta sonra yapılacak ve bu süreçte yeniden yer ve zaman üyelere ilan edilecek. Demokrasilerde bu tür hareketlere yer yoktur. Parti tüzüğümüz açık. Seçimleri engelleyenler, dosya kaçıranlar bir üst makamca görevden alınabilir. Konak’ta, yarın da benzer sorunla karşılaşırsak, yönetimimi toplarım ve gereğini yaparım. 30 ilçenin 29’unda sorunsuz işleyen seçim süreci varken, kendi koltuğunu sağlama almak isteyenlerin demokrasiyi askıya almasına müsaade etmem” dedi.
 
“PARTİLİDEN DOSYA KAÇIRMADIK”
Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Bayır’ın “görevden alabilirim” açıklamalarına yanıt verdi. Trakya, Ulusbatlı, Anadolu ve Huzur mahallelerinde bazı sorunlar yaşadıklarını ama büyük ölçüde hallettiklerini belirten Tunus, partililerden dosya kaçırmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını ifade etti. Tunus, Bayır’ın sözleri ile ilgili olarak da “Bir mahallede, dosya sorumlusu arkadaşımızın babası rahatsızlanmış. Hesapta olmayan bu mazeret nedeniyle seçimi ertelemek zorunda kaldık. Bir mahallede de tartışmalar yaşanınca seçim yarım kaldı. Diğer iki mahallede bir sorun yaşanmadı. Trakya mahallesi seçimlerini yarın (pazar) yapacağız. Görevden alma konusu, İl Başkanımızın düşüncesidir ancak tüzük ‘bir gün sonra yap’ diyor. İl başkanının, tüzüğün üzerinde düşündüğünü sanmıyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konak 30 Ocak 2012 Pazartesi 15:58

Aytekin Tunus kendini parti üstü görüyor. Ben asarım ben keserim diye düşünüyor.olan konak ilçeye oluyor.Delegelerin çoğuna meclis üyeliği yönetim sözü vermiş. Yeter artık il başkanım gerekeni yapın.

Yorumu oyla      13      6  
cicekci serkan 29 Ocak 2012 Pazar 23:11

degerli il baskanım konak ılce yobetıcısı serkan bey gercekten aılesı ıle beraber karabaglar bolgesınde oturmaktadır.bunu ıstenırse bulunabılır aılesının kaydını konak barbaros mahallesınde gozukmekte olup yalan beyanla haksız oy kullanarak barbaros mahallesınden delege olmustur. geregının arastırılması ve uyelıgının dusurulmesı yalan beyandan dısıplın talımatına gore uyelıgının dusurulmesını İL BAŞKANIMIZDAN TALEP ETMEKTEYIZ.TACETTIN BASKANIM COZ BU İŞİ

Yorumu oyla      16      6  
erkan 29 Ocak 2012 Pazar 22:53

Al be Tacettin Başkan..Al huzur duy al Konak rahatlasın..Al bu iş bitsin..Kılıcdaroğlu açık ve rahatca kazansın...!

Yorumu oyla      18      6  
Hizmet Ehli 29 Ocak 2012 Pazar 22:15

Evet bizde sadece bir ilçede, Bayraklıda oldu ve o olaya adı karışan partilimiz özür diledi, olaylara sebebiyet verdiği için partimizden de onuruyla istifa etti. Başka da bir olay olmadı. Yine de bilmediğim bir olay varsa hatırlatın lütfen. Bizim kapımız halen açık, bekleriz..

Yorumu oyla      13      8  
nil 29 Ocak 2012 Pazar 15:34

hizmet ehli arkadaşım. bildiğim kadarıyla sizin de delege seçimlerinizde benzer olaylar yaşanmıştı.huzurun da sizde olduğunu düşünmüyorum..

Yorumu oyla      15      6  
Hizmet Ehli 29 Ocak 2012 Pazar 13:30

Siyaset yapmak ancak huzur isteyen, İlçesine, İzmir'e ve ülkesine hizmet etmek isteyen tüm hemşehrilerimizi AK Partiye davet ediyoruz. Artık yeter, biz kavga değil hizmet üretmek istiyoruz diyorsanız, AK Partide herkese kapımız açıktır..

Yorumu oyla      13      22  
adalet 29 Ocak 2012 Pazar 12:00

tarihinin hiç bir döneminde konak ilçe böyle bir süreç yaşamadı başta aytekin ve serkan denilen çiçekçi teslim olmuşlar tetikçilik yapıyorlar maalesef kendilerinin sonu belli ama olan koskoca konak ilçeye oluyor satırı ellerine almışlar bu partiye kim emek verdiyse onları doğruyorlar

Yorumu oyla      23      8  
erdal 29 Ocak 2012 Pazar 11:21

Sayın Bayır! Konak ile ilgili size yapılan tüm itirazları dikkate alınız ve seçimleri gelecek hafta yapınız.ŞİMDİDEN DELEGE OLAN HERKESE İŞ VAADİNDE BULUNUYOR.YÖN. TEKLİF EDİLİYOR.AYTEKİN OLDUĞU SÜRECE BİZ 10 DELEGE ASLA KENDİSİNE OY VERMEYECEĞİZ.YALANCILARLA İŞİMİZ YOK.Lütfen bir çözüm bulun.tekli mahallelerin 20ye yakınında seçim yapılmadı.Seçim yapmaksızın ilçe başkanı olacak kendisi.

Yorumu oyla      21      6  
anadolu mah muhtarı 29 Ocak 2012 Pazar 11:06

aytekin tunus yalan söğlüyor sayın ilbaşkanı biz sandıkların başında iken baktıki anarmal durum var hemen sandık kurulmadan sandıkları kaçırttılar mahheleden birdahki sandıkta kavgalar çıkacak haberiniz olsun

Yorumu oyla      20      7  
Ali Yılmaz 29 Ocak 2012 Pazar 01:16

sayın il başkanım çiğli a mahallesinin sandığı b mahallesi yazılmış bütün mahalleler aynı saatte toplam 2 saat ve 8000 üyesi olan çiğli 19 şubatta seçimler deniyor geçmiş dönemdede ilçemizde hiç sandık kurulmadan seçimler oldu yine aynısımı olucak endişelerimiz var. Bu tavrınız bize morel oldu teşekkür ediyorum aynı hassasiyeti çiğli ilçesi içinde sizden bekliyorum

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de kıran kırana delege yarışı
CHP İzmir İl Örgütü’nde geçen hafta başlayan delege seçimleri, bu haftasonu ...
Yüksel: Hükümet 3.8 milyar TL'nin hesabını veremiyor
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in soru önergesini yanıtlayan Maliye ...
Bahçeli'den ilginç öngörü: Sıra Anıtkabir'e geldi
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada hükümeti sinsi ve gizli ...
 
CHP'de Olağanüstü Kurultay tarihi belli oldu
CHP'de Olağanüstü Kurultay'ın 26 Şubat Pazar günü toplanacağı bildirildi.
CHP Konak’ta seçim krizi
Konak’ta yapılan delege seçimlerinde 70’e yakın mahallede seçimin iptal ...
Aydınlı vekil adayı dolandırıcı çıktı
Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı, HAS Parti’den milletvekili ...
 
Kayıtsız CHP'li AK Partili oldu!
Çiğli Belediye Meclisi’ne CHP’den seçilen daha sonra bağımsız kalan Emine ...
Eski vekillerin fezleke sancısı!
Dokunulmazlık zırhını çıkaran İzmir’in eski vekilleri hakkında savcılık ...
CHP Bornova’da Vatansever Ailesi disipline
Bornova CHP’nin tanınmış simalarından Eski Disiplin Kurulu Üyesi Fikret ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva