HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2024 Çarşamba - 13:50

CHP'den hükümete çağrı: Kapalı nüfus sayımı yapılsın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, düzensiz göçmenler konusunda hükümete çağrıda bulunarak, “Kapalı nüfus sayımı yapılsın, sokağa çıkma yasağı uygulansın. Kaç sığınmacı var ortaya çıksın. Aralarında terörist var, hatta istihbarat ajanları var. Kimin ne olduğunu bilmeniz lazım. Doğru bir hamle ile Türkiye’de ne kadar Afgan, Suriyeli var tespit etmeniz lazım. Bu yetmez. Biyometrik bilgilerini de almanız lazım. Yüz tanıma sistemlerine kadar alacaksınız. Avrupa Göç Paktı var ve Avrupa bunu yapıyor. Biz de yapalım" dedi.

CHP den hükümete çağrı: Kapalı nüfus sayımı yapılsın!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda düzensiz sığınmacılar konusu ele alındı. CHP’li Bakan, sığınmacı sorununun ülkenin en önemli güvenlik konusu haline geldiğini belirterek kapalı nüfus sayımı yapılması önerisinde bulundu.

BİYOMETRİK BİLGİLERİNİ DE ALMANIZ LAZIM
Bakan açıklamasında “Kapalı nüfus sayımı yapılsın, sokağa çıkma yasağı uygulansın. Kaç sığınmacı var ortaya çıksın. Aralarında terörist var, hatta istihbarat ajanları var. Kimin ne olduğunu bilmeniz lazım. Doğru bir hamle ile Türkiye’de ne kadar Afgan, Suriyeli var tespit etmeniz lazım. Bu yetmez. Biyometrik bilgilerini de almanız lazım. Yüz tanıma sistemlerine kadar alacaksınız. Avrupa Göç Paktı var ve Avrupa bunu yapıyor. Biz de yapalım. Adam PKK’lı, Türkiye’de adres gösteriyor, adresinde yok. 729 bin kişi kayıp deniyor, adresinde yok. İkamet yok, telefon yok. Bu iş kapalı nüfus sayımlı ile olur” dedi.

YERLİKAYA’YA: BUNLAR DÜZENLİ GÖÇMEN DEĞİL
Sığınmacıların plan dahilinde ülkeden gönderilmesinden yana olduklarını söyleyen Bakan, “Türkiye’de ne kadar yasa dışı göçmen, de facto sığınmacı olduğunu bilmiyoruz. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın son açıklaması konudan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. 4 milyon küsur düzenli göçmen var dedi. Onunla da aynı fikirde değiliz. Düzenli göçmen değil bu. ABD, her yıl belirli sayıda kotalarla, meslek gruplarından göçmen alır. Dünyanın çeşitli topluluklarından alınır. Sınırlarını aşıp gelmiş Suriyelilere düzenli göçmen diyemezsiniz. Geçici koruma altındalar. Düzenli göçmen demek yarın vatandaşlık verilmesi demek. Belli bir plan dahilinde gönderilmesi gerekiyor. Kayseri’de yaşananları gördük. İş radikalizme varırsa Türkiye olarak uluslar arası camiada zarar görürüz. Bunun bir plan dahilinde olması gerekir. Önce Suriye’de güvenli bölgelerden gelenleri göndereceksiniz. Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde konut yapılabilir. BM ile bir çözüm bulma noktasında çalışmalar yapılabilir. AB, şu an Suriye’yi güvenli ülke olarak kabul ediyor. Türkiye ile Suriye arasında yeni bir ilişki tesis edilmesi gerekir. Suriye bizim askerimizi geri çekmemizi istiyor. Ancak Adana Mutabakatı buna cevap veriyor. Bizim güvenliğimiz noktasında sorun oluşturacak PKK devleti oluşturuluyor. Bizim orada bir süre daha kalmamız gerekecektir. Suriye’de bir bütünlük oluşması durumunda Türkiye çekilebilir. Artı bir sınır güvenliği sağlanmamış durumda. Sınırlardan düzensiz göçmen giriyor. Bu geçişin engellemeniz lazım. Buradakileri de göndermeniz lazım. Parayla vatandaşlık vermeyeceksiniz. Bu kapıyı derhal kapatmanız lazım. Organize suç örgütü liderleri, kırmız bültenle arananlar Türkiye’ye gelmiş. Senin emniyetinin haberi yok, yada haberi olan bunlara olanak salıyor. Bunu ancak biz çözeriz. Tüm dünyayı takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Seferihisar Belediyesi bir tık uzakta!
 
Aydın'ın asayiş raporu: 32 şüpheli gözaltında
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyin bedava 7 Ağustos 2024 Çarşamba 18:19

dün, "hocaefendi" dedikleri darbe yapmaya kalktı, belediyeler terörist doldurmuş.

Yorumu oyla      1      0  
Samorna 7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:16

bazı troller korkmuşlar. tuik harici gerçek veriler ortaya çıkacak diye. oy oranı %26 ya düşünce fahrettin ortalığı gene troll doldurdu.

Yorumu oyla      1      0  
Etki ve tesir 7 Ağustos 2024 Çarşamba 16:52

Hariçten gazel atmışlar yine. Ce ha pe işte. Kimim nerede olduğunu isim isim biliyorlar belediye de biliyor. Allah aşkına zırvalamayın. Ha terörist konusuna gelince onları da en iyi siz bilirsiniz. Hatta senin belediyeye doldurduğun ne idiğü belirsiz tipleri de çok iyi biliyorlar.

Yorumu oyla      0      2  
7 Ağustos 2024 Çarşamba 16:10

Haydar, pazara git her yere Afrikalı, Suriyeli. Kim, nedir kimse bilmiyor. Türkiye'de nüfus kaç tam kimse bilmiyor.

Yorumu oyla      2      0  
Günaltay Sakini 7 Ağustos 2024 Çarşamba 15:06

Bunlar Suriyeli Afgan diye başlar sonra herkesin biyometrik verisini ister. Sızdırılmayan bir biyometrik verimiz kaldı bunu da sızdırmaya kararlısınız :D

Yorumu oyla      2      3  
haydar haydar 7 Ağustos 2024 Çarşamba 14:39

Türkiyeyi geriye götürmek adına her teklifi yapıyor adamlar. kapalı nüfus sayımı mı kaldı sene 2024. amerikada seçimler online yapılıyor biz kapalı nüfus sayımı yapacağız. bunlara kalsa ağababaları gibi açık oy kapalı tasnifte isterler.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan Tunç Soyer'e: Nezaketsiz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, önceki ...
Kılıçdaroğlu: Artık millet olarak aklımızı başımıza alma zamanı değil mi?
CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda “Sarayın Sultanı ...
Saadet Partisi'nde kongre süreci
Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada Genel Başkanvekilliği’ne ...
 
CHP'li Bakan'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya: Çaresiz, tutarsız, bilgisiz!
CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
'Elektrikli araç devriminde iddialıyız'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin ...
AK Partili Kaya'dan CHP ve ÇMO'ya 'kurşun fabrikası' tepkisi: Siz kirlettiniz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in Çernobili olarak ...
 
Sosyal medya açıklaması: Kural ve kanunlara uymak zorundalar!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram'a katalog suçları engeliyle ilgili, ...
Bir parti kapandı: Karar Resmi Gazete'de
Anayasa Mahkemesi, Türkiye Gençlik Partisi'nin hukuki varlığının sona ...
Erdoğan: Haniye saldırısıyla yeni bir sınır aşıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki saat süren kabine toplantısının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva