HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2011 Cumartesi - 14:59

CHP’de Ağırbaş’a ‘uyarı’ Öztürk’e beraat!

CHP’de parti içi krize neden olan disiplin süreci sonuçlandı. İl Başkanı Bayır tarafından kurula sevk edilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş “uyarı” aldı. Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ise aklandı. Bayır, süreci Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıyacağını söyledi.

CHP’de Ağırbaş’a ‘uyarı’ Öztürk’e beraat!

Can Özlü/ Egedesonsöz - Uzun süredir CHP İzmir gündemini meşgul eden disiplin süreci nihayet sonuca bağlandı. Seçim döneminde çeşitli suçlamalar ile İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ve Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile ilgili karar açıklandı.

ÖZTÜRK’E CEZA YOK
Kurul, olağanüstü kongre sürecinde parti aleyhine açıklamalar yaptığı, partiyi kamuoyunda tartışılır duruma getirdiği ve parti bayrak ve flamalarını yaktırdığı iddiaları ile disipline sevk edilen Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk için herhangi bir cezai uygulamaya gerek olmadığı kanaatine vardı. Karar, oy kullanan 8 üyeden 4’ünün çoğunluğu ile alındı. Öztürk için 2 üye kınama, 2 üye de uyarı cezası istedi.

AĞIRBAŞ’A UYARI
İl Başkanı Tacettin Bayır'ın üzerine yürüyerek dövmeye kalkışma", "İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener'e hakaret ederek ilçeden kovma", "İlçe Gençlik Kolları Başkanı Günay Can'ı dövdürtme" ve "Seçimlerde çalışmamak" iddiaları ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’a ise uyarı cezası verildi. Sekiz üyenin 7’si bu yönde oy kullandı. Disiplin Kurulu Toplantısı’nda ayrıca Buca örgütüne mensup Aziz Tekin ve Memiş Yıldırımcan da kesin olarak partiden ihraç edildi.

KARARI BAŞKAN YILMAZ AÇIKLADI
İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz, “Disiplin Kurulu olarak yaşanan süreç ile ilgili kararımızı verdik. 8 kişi toplandık. Arkadaşlarımız kararlarında direndiler ve irade gösterdiler. Ortak karar doğrultusunda görüş bildiremedik. Karar bu şekilde tecelli etti. Disiplin kurulu üyelerimiz bu konuda çok duyarlı insanlar. Kurul üyelerini hiçbir gücün etkileyemeyeceği malumdur” dedi.

BAYIR YÜKSEK DİSİPLİNE GİDECEK
Kararı öğrenen CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, verilen karardan memnun olmadı. Bayır “Verilen karar saygı duymak gerekir. Resmi yazıyı ve gerekçeli kararı gördükten sonra süreci Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıyacağım” dedi. Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ise “Benim bir suçum yoktu. İl başkanımız buradaki bazı arkadaşlarına destek olmak için disiplin sürecini başlattı. O da bu hamlesinden pişman. Parti içi suçu işlemediğimi kendisi de biliyor. Ben İsmet Paşa terbiyesi görmüş bir partiliyim. Disiplin kurulu görevini yapmıştır. Teşekkür ederim” Uyar cezası ile cezalandırılan Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş da resmi yazıya ulaştıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eeee ya sonra 11 Eylül 2011 Pazar 18:35

napacakları merak konusu ya kuzu kuzu gelip emin öztürkden özür dileyecekler yada ödemişi terk edecekler okadar karaladılar çamur attılar acaba yüz varmı daha bunlarda.yazık kaç seneler siyaset yapmışlar emin öztürkü daha tanıyamamışlar yaşlı kurt siyasetçi bu ben dün geldim onun büyüklüğünü gördüm yenilmezliğini gördüm be ezikler siz nasıl görmediniz vahki size vahhh sonunuz hüsran sonunuz heziyan olacak sizin tez zaman daralmadan gelin af dileyin yoksa ödemiş sizi silecek bizden demesi......

Yorumu oyla      14      6  
Uğur BAYRAKÇI 11 Eylül 2011 Pazar 16:00

Vefa istanbulda bir semt adı deyildir.Son dönemlerde atananlar seçilenlerin üzerine basarak bir yerlere gelmeye çalışıyor.Birbuçukyıl önce kongreye Emin ÖZTÜRK ün sagında ve solunda ellerini kaldırıp salona giren insanlar şimdi cephe aldılar.Acaba kendi ekiplerinimi hazırlamaya çalışıyorlar.Vevasız insanlar etrafında vefalı insanlar bulamazlar buldukları sadece yüzlerine gülen arkasından ihanet eden kişiler olabilir ancak.....

Yorumu oyla      16      6  
erkan tek 11 Eylül 2011 Pazar 12:36

şimdi herkes aday olacak bi yerlere şikayetçiler şikayet edilenler ,disiplin kurulu üyeleri ,il yöneticileri .herkes demokrasi şöleni yapacak bir tek emin başkan aday değil o sadece oy verecek adaylara bakıp bakıp hesap defterine oyunu kullanacak tabi ekibide.eeeee alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste NEYMİŞ KİMSEYE TETİKÇİLİK YAPMAYACAKMIŞSIN.

Yorumu oyla      16      6  
bekir sözüm sana 11 Eylül 2011 Pazar 12:07

bak bu işlerin içinde olmadığın belli oldu yarın sabah git ilçe başkanınla barış helalleş kendi siyasetinide koru ödemişidekoru aksi takdirde eski ekiplerle sonun rezillik bi sürü ikiyüzlüyle boğuluyosun kurtar kendini al ilçe başkanını yanına nefes al son şansını 3 lüğe çevir son zamanki hiç bi dansı kimse yemez

Yorumu oyla      15      6  
olgun 11 Eylül 2011 Pazar 08:56

kararı veren çoğunluk oyunu kutluyoruz,kınama isteyen arkadaşlara gelince özgür kararınıza kimse müdahil olamaz ancak kınama isteğiniz şahsın siyasi hayatını bitirme sonucu doğuracağından özel hukukta açılabilecek görevi kötüye kullanmada dahil her isnatın incelenmesinde şikayetçilerle taraflarla görüşmelerinizin tespiti istenebilirdi subut bulması halinde ceza alırdınız iyiki sonuçta böyle bir şeye gerek kalmadı

Yorumu oyla      15      6  
ismet korkmaza 11 Eylül 2011 Pazar 08:48

ya bu millet seni başkan yapıyor 3 dönemdir keyfin güzel ama nedense ödemiş fobin devam ediyor ayıp ayıp

Yorumu oyla      16      6  
eriş,e 11 Eylül 2011 Pazar 08:46

kardeş arkadaşlarıyla kiraz kanalıyla yaptığın her şeye rağmen olmadı sıra bizde aday olda gör bakalım ,hüküm verenler adil olmak zorundadır tanışıklıklara göre oy verilmez şükürler olsun ki doğru kazandı dedik ya sıra seçimlerdeeee zamanındada olabilir 45 gün içindede fark yiyeceksiniz

Yorumu oyla      15      6  
Mustafa Ali Fırtına 10 Eylül 2011 Cumartesi 17:28

Yorum yok...

Yorumu oyla      29      12  
aziz tekin 10 Eylül 2011 Cumartesi 17:27

Kendinizi kandırın kendinizi disiplin kurulu önce kendi içine baksın.

Yorumu oyla      23      12  
KARABAĞLAR GARAJI 10 Eylül 2011 Cumartesi 17:11

futbolda bursa ankaragücü,siyasette ödemiş karabağlar AYRILMAZ AZİZ TEKİN ÜZÜLME SENİDE SEVİYORUZ

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteciler zirvesinde 'Yıldırım' gibi sözler!
İzmir'deki Gazeteciler Zirvesi'ne katılan Bakan Yıldırım, tutukluluk süresinden, ...
İsrail'in C planına Türkiye'den ilk tepki
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Türkiye'ye yönelik C planı ...
Erdoğan 3 çocuk istedi, gelin 5 verdi!
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun kızı Hilal Mazıcıoğlu ...
 
CHP'nin 88. yılında içkisiz resepsiyon
CHP'nin 88. kuruluş yıldönümünde parti Genel Merkezi'nin bahçesinde resepsiyon ...
Ulaştırma Bakanı’ndan müjdeli haberler
İzmir Fuarı’nın açılışı ve 9 Eylül törenleri nedeniyle İzmir’e gelen Ulaştırma ...
Bayır'a göre CHP'de iç çatışma bitti
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki ...
 
CHP İzmir'den 88. yıla özel kutlama
CHP İzmir İl Örgütü, partinin 88. Kuruluş yıldönümünü görkemli bir törenle ...
Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını ...
AK Partili Çelik’e İzmir’den “İnce” ayar!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva