HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2011 Çarşamba - 23:00

CHP adayı Oyan’dan örgüte mesaj

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Oğuz Oyan, geçmişte AKP’ye oy veren seçmeni bu kez CHP’ye oy vermesi için ikna etmeleri gerektiğini belirterek, “AKP’den gelecek bir oy bizim için iki oy sayılır” dedi.

CHP adayı Oyan’dan örgüte mesaj

Fırat SOYLU/EGEDESONSOZ-CHP İzmir İl Başkanlığı’nın milletvekili adayları ile ilçe örgütlerinin tanışması için organize edilen ziyaret programları sona erdi. Üç günlük ziyaretlerde CHP’nin İzmir adayları 30 ilçe örgütünü gezerek kendilerini tanıttı, örgütler hakkında bilgi aldı. Her iki bölge adaylarının kendi ilçelerini gezerek gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında 1. Bölge milletvekili adayları son olarak Konak İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan 7 milletvekili adayı örgüt üyeleri ile buluştu. 13 adaydan dört ismin katılmadığı ziyarette Oğuz Oyan, Hülya Güven, Musa Çam, Erdal Aksünger, Aydın Özcan, Erbu Okay, Turgay Bozoğlu, Şener Akdemir ve Kazım Umdular yer aldı. İl Başkanı Tacettin Bayır da toplantı da hazır bulundu.

SIRA SAHA ÇALIŞMALARINA GELDİ

Üç gün süreyle İzmir’in tüm ilçelerini gezen CHP adaylarının örgütle kucaklaştığını dile getiren İl Başkanı Bayır, artık saha çalışmalarının başladığını duyurdu. Milletvekili adaylarının bulundukları bölgede alanda örgütle birlikte çalışacağını dile getiren Bayır, “Her milletvekili adayımız bir ilçede çalışacak. Gün boyu sürecek çalışmalarda adayımıza ilçe başkanının yanı sıra bir il yönetim kurulu üyesi, il kadın ve il gençlik kolları üyesi, iki milletvekili aday adayı, bir gönüllü eşlik edecek. Gidilmedik ev, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadan çalışacaklar. Vakit buldukça bende bu çalışmalara katılacağım” dedi.

BROŞÜR DAĞITIMI İÇİN UYARDI

“Artık inşallahla, maşallahla bizim işimiz yok. Bizim planlı programlı çalışmalarımız var” diyen İl Başkanı Bayır, partiye gönül veren herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Özellikle alanlarda çalışan parti üyelerine seslenen Bayır, “Genel Başkanımızın açıkladığı seçim beyannamemizde yer alan ve partimizin projelerini gösteren broşürlerimizi dağıtırken çok dikkatli olmalıyız. Aile sigortası konusunda hazırlanan broşürlerimiz bizim temel broşürümüz. Onun yanında eğer gençlere veriyorsak gençleri ilgilendiren projemizin yazılı olduğu broşürü, kadınlara veriyorsak kadınları ilgilendiren broşürü, çiftçiye, esnafa veriyorsak onları ilgilendiren broşürleri verelim. Ziyan edecek, yere atılacak, üstüne basılacak bir tane bile broşürümüz olmamalı. Bizim AKP gibi trilyonlarımız yok. Bu konuda hassas olalım. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapalım” diye konuştu.

OYAN’DAN BÜYÜK HEDEF

Bu dönem yeniden aday gösterilen İzmir milletvekili Oğuz Oyan da CHP iktidarına giden yolda örgütlere büyük yük düştüğünü belirterek, herkesin 12 Haziran’a kadar var gücüyle çalışmasını istedi. 2009 yerel seçimlerinde İzmir’de elde edilen başarıyı örnek gösteren Oyan, “2009 seçimlerinde İzmir’de Büyükşehir’i de sayarsak 31 belediye başkanlığının 29’unu kazandık. Şimdi önümüzde 12 Haziran seçimleri var. Nasıl ki 2009 seçimlerinde 31 belediyenin 29’unu kazandıysak, bu seçimlerde de 26 milletvekili sırasının 22’sini veya 23’ünü neden kazanmayalım” dedi. 

HEDEF AKP SEÇMENİ

Oyan AK Parti’den gelecek her oyun CHP’nin hanesine iki oy olarak yazılacağını da belirterek, partililerden özellikle AK Parti’ye oy vermiş seçmeni ikna etmelerini istedi. Oyan, “Bize oy vermiş seçmene ulaşacağız, projelerimizi anlatacağız, sandığa sahip çık diyeceğiz. Ama asıl hedefimiz bize oy vermeyen seçmenler olmalıdır. Özellikle AKP’ye oy vermiş seçmeni ikna etmek zorundayız. Çünkü AKP’den gelecek bir oy bizim için iki oy gibi sayılır” şeklinde konuştu.  

KADINLARIN ELİ DEĞECEK

Örgüt buluşmasında söz alan DİSK eski Genel Sekreteri ve 4. sıra milletvekili adayı Musa Çam ise bu seçimin Türkiye’nin kader seçimi olacağını söyledi. 12 Haziran’ın AKP’den kurtuluşun günü olacağını dile getiren Çam, özellikle partili kadınlara büyük iş düştüğünü belirtti. Çam şöyle konuştu; “Cumhuriyet tarihinde üç dönem üst üste iktidar olan bir parti görülmemiştir. Artık AKP’nin seçim miladı dolmuştur. AKP’nin defterinin dürülmesinin zamanı gelmiştir. Bunun için bizlere, sizlere, herkese görev düşüyor. Bu seçim bizim milletvekili seçilme seçimimiz değil. Bu seçim milletin kader seçimi, sizlerin geleceğinizin seçimi. Bu seçimin kaderini kadınlar değiştirecek. Onların elinin değdiği her şey değişir. AKP iktidarını da sizler değiştireceksiniz.”

İKTİDAR PASTASINI KESTİLER
Seçimlerin sokakta ve sandıkta kazanıldığına da vurgu yapan Çam, Konak ilçe örgütünden sandığa sahip çıkmalarını istedi. YGS’de yaşanan şifreleme iddialarını hatırlatan Çam, “Yıllardır bir takım entrikalar yapılıyor. Bilgisayar sistemi dediğin, ne verirse onu alır. Bilgisayara bin oyu bir oy diye yazarsanız işte o zaman iş bitmiş olur. İşte bunu önlemek için bizim tüm sandıkların tutanaklarını almalıyız. Oyumuzu kullanıp gitmeyeceğiz, bekleyip sandık sonuçlarının sayımını takip edeceğiz” diye konuştu. İlçe ziyareti sonunda milletvekili adayları ve ilçe örgütü üyelerine üzerinde ‘hedef iktidar’ yazılı pasta ikram edildi. Pastayı İl Başkanı Bayır, İlçe Başkanı Tunus ve Milletvekili adayı Güven birlikte kesti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayrettin 21 Nisan 2011 Perşembe 10:34

Bak AKP nin adayları ithal değil. Bize oy verin. Ertuğrul Günay Has İzmirli, Basmanede simit satardı. Binali Yıldırım Has Karşıyakalı. Çok yelken bastı körfezde..Kesin bir telefonda ulaşırsınız bu milletvekillerine..

Yorumu oyla      12      7  
suphi 21 Nisan 2011 Perşembe 10:01

eleştirenlerin chpli olduğundan şüphe duyuyorum. chp değişiyor anlasanızda anlamasanızda.

Yorumu oyla      14      6  
zeynep 21 Nisan 2011 Perşembe 09:40

Arkadaşlar sizler nasıl Cumhuriyet Halk partilisiniz.Artık kişileri bırakıp iktidara yürüsek ki yürüyoruz.Sizler gibi düşünenlerin CHPli olduğundan şüphe duyuyorum.

Yorumu oyla      14      6  
Benim oyumyok 21 Nisan 2011 Perşembe 09:28

Benim artık bu partiye oyum yok malesef üzülerek söylüyorum ama asla oy vermeyeceğim

Yorumu oyla      12      8  
deli 21 Nisan 2011 Perşembe 02:13

emrin olur oğuz abi biz pişirelim ithaller yesin pışık

Yorumu oyla      13      8  
CHP İZMİR 21 Nisan 2011 Perşembe 00:22

EVET SAYIN OĞUZ OYAN DOĞRU SÖLEMİŞ AKP'DEN GELEN BİR OY 2 OY SAYILIR.TACETTİN BAYIR YÖNETİMİNDEKİ BU İZMİR MİLLETVEKLİ LİSTESİYLE CHP'DEN GİDEN 1000'LERCE OY KAÇ OY SAYILIR. ONBİNLEER OLARAKMI OY FALAN YOK ARTIK CHP YE GEÇTİ YILLARCA VERDİKTE NE OLDU. İZMİRE YAZIK OLDU

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte AK Parti adaylarının yol haritası
AK Parti Genel Merkezi’nin milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında ...
Bulgun: Bu seçim Yüksel-Kocaoğlu’nun
CHP İzmir’de 8 kez il başkanlığı yapan, son seçimde de İzmir’den aday ...
Çetin: '35 sarışın kadın' ne demek?
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın “35 Sarışın Kadın Projesi”ne ilk tepki CHP'den geldi.
 
Cihaner'e çoşkulu karşılama
Denizli’de CHP’nin ikinci sıra kontenjan adayı, İlhan Cihaner kente ilk ...
'İzmir’e alınmam Baykal’a nezaket'
CHP Eski Genel Sekreteri ve Genel Başkan Adayı Günay, Başbakan Erdoğan’ın ...
Dervişoğlu 'ilk kurşun'dan başladı
Adaylık çalışmalarına şehit gazeteci Hasan Tahsin’in Konak Meydanı’ndaki ...
 
'10 bin kişi' yargı yolunda
CHP, Başbakan Erdoğan'ın 'Biz de sokakta 5-10 bin genç yürütürüz' sözünü yargıya taşıyor.
Bayındır: AK Partiye gönülden bağlıyız
AK Parti Milletvekili Aday adaylarından Mehmet Bayındır, AK Parti'ye ...
Balçova'dan iktidar sözü verdiler
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili adaylarının seçim mesaisi durakları Cumhuriyet ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva