HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2011 Çarşamba - 17:24

Çetin: '35 sarışın kadın' ne demek?

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın “35 Sarışın Kadın Projesi”ne ilk tepki CHP'den geldi.

Çetin:  35 sarışın kadın  ne demek?

Soner Çağlar / Egedesonsöz-  İzmirli kadınların AK Parti’ye yönelik kaygılarını, yaşam alanına müdahale endişelerini doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşmalarını sağlayarak, önyargıları bitirmek için planlanan 35 Sarışın Kadın Projesi’ni sert bir dille eleştiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, kadınların temel sorununun yaşam alanına müdahale değil, eşit ve hakça yaşam olduğunu söyledi. Çetin, AK Parti’nin hemen hemen her konuda olduğu gibi ‘Sarışın kadın’ ifadesiyle, kadınlar arasında da ayrımcılık yaptığını dile getirdi.

Erdoğan'a '35 sarışın kadın' projesi...haberi için tıklayın

Basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise, "AKP bütün işleri bitirmiş İzmir'de iş 35 kadın toplamaya kalmış. Ama 'İzmir'de AKP'yi birinci parti yapacağım' diyen il başkanı genel başkanına götürecek 35 kadın bulamamış. İzmirlilere şirin görünmek için çakma sarışınlar yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

Kadınları bulundukları kentlere göre ayırmanın ve taleplerinin değerlendirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çetin, AK Partililerin kadınların sorunlarını bilmediğini dile getirdi. Çetin, kadınların önceliğinin yaşamsal alanına müdahale olmadığını belirtti. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Yerli Gürel’in “Kadınlar, içki yasağı, mini etek gibi her türlü endişesini, sıkıntısını anlatabilecek” ifadelerini eleştiren Çetin, “Kadınların dertleri içki, mini etek değil, kadınlar iş-aş istiyor, işsiz çocuklarına iş istiyor, çocuklarının geleceklerinin şifreli sınavlarla belirlenmemesini istiyor. Kadınlar, hakça yaşam eşit paylaşım istiyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 57’sini oluşturan kadınlar yasalar içinde eşit yurttaşlık hakkı istiyor. Son dönemde artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı tarafından ‘münferit olaylar’ olarak görülüyorsa bu AKP’nin olaylara bakış açısını gösterir. Kadına şiddetin 9 yıllık AKP İktidarı’nda arttığı ülkemizde, özel hayata yönelik müdahale ortada iken 35 kadın arkadaşın bizi ikna etmesinden bahsedilemez” diye konuştu. Projenin adındaki “Sarışın” vurgusunun ne anlama geldiğini merak ettiğini söyleyen Çetin, “Malumunuz sarışınlar toplum nezdinde bir algı vardır. Şuanda bunu söylemek istemiyorum. CHP olarak kesinlikle red ederek tasvip etmediğimiz bir algının ön plana çıkarılması da manidar bir durumdur. Kadınların sarışın, esmer gibi ayrımlara tabi tutulması da yanlıştır. Ayrıca sadece kadınlara yönelik mi bir kısıtlama var… Erkekler için kısıtlama yok mu? Zaten kendilerinin İzmir için baştan beri dile getirdikleri ‘Gavur İzmir’, ‘Sümüklü İzmir’ diyerek ortaya koyduğu bir algı var. Olayı başka boyuta çekerek sulandırmasınlar. İzmirli AKP’nin kendilerine nasıl baktığını çok iyi bilmektedir. Yine son dönemdeki Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yayınladığı yeni yönetmelik sonrasında içki kullanımına yönelik uygulamalar hala belleğimizdeki tazeliğini koruyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Kadınların sorunlarının 35 kadınla çözülemeyeceğini ifade eden Çetin, şunları söyledi: “Madem bu kadar samimiler, o zaman Genel Başkanları Başbakan Recep tayip Erdoğan, televizyonlara çıkarak bu konuda herkese anlatsın. Evlenme töreninde evlilik cüzdanını kadınlara teslim ederek kaç çocuk doğuracağından, kadınların neler yapacağına dair söylemlerde bulunan Sayın Başbakanın bu konuda açıklama yapmaması da manidardır. Kadınının özel hayatına müdahale eden bu örneklerden sanırım proje sahiplerinin haberi yok.”

Kadınların 3 çocuk doğurup evde oturmasının istendiğini dile getiren Nazan Çetin, “Biz evde oturmayacağız. Türkiye siyasetine yön vermek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 21 Nisan 2011 Perşembe 10:56

fanatik ak partili. tam sana ve partine yakışan bir üslup.

Yorumu oyla      14      8  
fanatik ak partili 21 Nisan 2011 Perşembe 10:19

sn chp il kadın kolu başkanı sorunlarınız varsa büyükşehir belediye başkanına gidin bizim sarışınlarla uğraşmayın >:)))

Yorumu oyla      15      10  
HASAN TUFAN 20 Nisan 2011 Çarşamba 18:08

SARIŞIN KADIN BULAMAZSANIZ ERKEKLERİNİZİ SARIYA BOYAYIN GÖTÜRÜN, ÇÜNKÜ BAŞBAKANINIZ BİLE HER KILIĞA GİRİYOR.

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cihaner'e çoşkulu karşılama
Denizli’de CHP’nin ikinci sıra kontenjan adayı, İlhan Cihaner kente ilk ...
'İzmir’e alınmam Baykal’a nezaket'
CHP Eski Genel Sekreteri ve Genel Başkan Adayı Günay, Başbakan Erdoğan’ın ...
Dervişoğlu 'ilk kurşun'dan başladı
Adaylık çalışmalarına şehit gazeteci Hasan Tahsin’in Konak Meydanı’ndaki ...
 
'10 bin kişi' yargı yolunda
CHP, Başbakan Erdoğan'ın 'Biz de sokakta 5-10 bin genç yürütürüz' sözünü yargıya taşıyor.
Bayındır: AK Partiye gönülden bağlıyız
AK Parti Milletvekili Aday adaylarından Mehmet Bayındır, AK Parti'ye ...
Balçova'dan iktidar sözü verdiler
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili adaylarının seçim mesaisi durakları Cumhuriyet ...
 
'Yüzde 7 büyüyeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim için hazırladığı ekonomi çalışmasını açıkladı.
Vetoda çözüm liste küskünlerine bağlı
Vetolu bağımsızların adaylık yolu milletvekili seçimi kanunu değişikliği ...
‘Belge getiren seçime girer’
YSK’nın, 12 bağımsız ismin adaylıklarını iptal etmesiyle ortaya çıkan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva