HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2011 Çarşamba - 18:53

İşte AK Parti adaylarının yol haritası

AK Parti Genel Merkezi’nin milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında izleyecekleri yol ve yöntemlerin anlatıldığı ‘milletvekili aday seçim kılavuzunda ilginç talimatlar var.

İşte AK Parti adaylarının yol haritası

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Egedesonsöz-Bir kez daha tek başına iktidar olmayı hedefleyen AK Parti milletvekili adaylarının kılık kıyafetinden, yapacakları konuşmalara kadar bir çok şey Genel Merkez tarafından planlandı. Kurumsal kimliği ön planda tutulduğu çalışma, ‘milletvekili adayları seçim kılavuzunu’ adı altında duyuruldu. Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan çalışma milletvekili adaylarının yanı sıra il, ilçe ve belde teşkilatlarına da gönderildi. “AK Parti kurumsal kimliğine, parti programına, parti tüzüğüne ve siyasi partiler kanununa aykırı davranışlar karşısında partimiz taviz vermeyecektir” ifadesinin yer aldığı seçim kılavuzu aynı zamanda www.akadaylar.com  isimli internet adresinden de yayınlandı. Kılavuzda milletvekili adaylarının, genel merkezin yürüttüğü kampanya bütünlüğüne riayet etmeleri gerektiği vurgulanarak Genel Merkezin onay verdiği materyaller dışında slogan ve metinlerin kesinlikle kullanılmaması söyleniyor. Kampanyanın konsept bütünlüğünün korunması için uygulanan kurallarda birbirinden ilginç talimatlar yer alıyor.
 
SEÇMENLE GÖZ TEMASI KURUN
AK Parti’nin milletvekili adayları için hazırladığı kılavuza göre adaylara, “Asık bir surat ya da öfkeli bir ifade ile seçmenin karşısına çıkmayın. Doğal ve içten bir tebessüm ile seçmene yaklaşın.“Gözler ruhun aynasıdır” sözünden hareketle seçmenle göz teması kurun. Her fırsatta olumlu duygular yaratacak temaslarda bulunun. Mevlana’nın ‘Anlatabildiklerimiz, karşımızdakinin anlayabildiği kadardır’ sözü ile hareket ederek, süslü anlatımlardan uzak durun. Lafı dolandırmak yerine asıl konuyu anlatın. Seçmenle iletişimi düşürecek yabancı kelimelerden sakının. Gündelik hayattan sorunları küçük görmeden dinleyin” talimatları yer alıyor.
 
HAYALİ VAATLER VERMEYİN
Adaylara, “Seçmene gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunmayın” uyarısında da bulunan AK Parti Genel Merkezi, “Bölgenin acil ve öncelikli sıkıntılarını dile getirin ve sorunların çözümlerine ilişkin vaatlerde bulunun. Gerçekleşmesi imkansız olan hayali vaatler vermeyin. Seçmeni küstürecek tepkilerden uzak durun. Seçmenle kurulan iletişimi farklılıklar üzerine değil, ortak temalar üzerine inşa edin. Seçmenin güvenini sarsacak söylemlerden uzak durun. Seçmenin vekili olduğunuzu unutmayın. Emir vermek için değil, hizmet etmek için göreve talip olduğunuzu unutmayın. Geçmişin olumsuz tablolarını anlatarak seçmeni olumsuz motive etmekten kaçının. Söylemlerinizde seçmenleri umutlandıracak bir dil kullanın. Seçim alanlarında ve katılacağınız programlara uygun temiz, bakımlı ve yerine göre giyinmeye özen gösterin. Ortak bir dil ve amaç birliği oluşturun. Hitap ettiğiniz insanlarda benzer etki yaratmayı amaçlayın. Seçmene karşı dürüst ve adil olun. İnsanlara hükmeden ya da akıl öğreten bir dil kullanmayın. İçten ve samimi olun” gibi maddelerde yer alıyor.

 
KURUMSAL KİMLİK KORUNACAK
Genel Merkezin hazırladığı kılavuzda teşkilat ve seçim bürolarına yönelik de bilgiler yer alıyor. Kampanya süresince kullanılacak bütün çalışmaların renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından uyumlu olacağı belirtilen kılavuzda tasarımlarda AK Parti’nin kurumsal kimliğinin ön planda tutulacağı dile getiriliyor. Farklı renk ve yazı karakterlerinden oluşan çalışmaların kullanılmaması talimatı da veren AK Parti Genel Merkezi, onay verilmemiş çalışmaların hedef kitleye dağıtılmasını da yasaklıyor.
 
SEÇMENİN NE SORACAĞI ÖNCEDEN ARAŞTIRILACAK
Teşkilatlar ve seçim bürolarında görevlendirilecek kişilerde bulunması gereken özelliklerin de açıkça belirtildiği kılavuzda teşkilatların seçmenin sorabileceği soruları önceden tahmin etmesi ve bu sorulara verilecek cevaplar önceden hazır hale getirilmesi isteniyor. Kampanya sürecinde gelebilecek farklı sorular için de sürekli durum değerlendirme toplantılarının yapılmasını talimat veren Genel Merkez, ortaya çıkan sorulara AK Parti’nin düşüncelerini yansıtan söylemlerin yer aldığı cevapların verilmesini söylüyor. Bunun dışında hiçbir parti görevlisi kendi düşüncelerini seçmene anlatmayacak.  
 
SEÇİM OFİSLERİNE GENÇLER KONULACAK
Seçim büroları merkezi notlarda olacak. Kullanım açısından mümkün olduğu kadar işlevsel hale getirilecek. Seçim bürolarında görev yapacak kadrolar genç ve birikimli görevlilerden oluşacak. Bu gençler aynı zamanda çabuk karar veren, yetenekli, partinin düşüncelerini doğru şekilde anlatabilen kişiler olacak. Seçim ofislerinde görevlendirilecek isimlerin yörenin yapısına uygun insanlardan oluşmalarına dikkat edilecek. Seçim bürolarında AK Parti’nin belirlemiş olduğu müzikler kullanılacak. Bunun dışında herhangi bir sanatçının parçası AK Parti ile ilişkili olmayan kaset ve CD’ler kullanılmayacak.
 
SEÇMEN PROFİLİ OLUŞTURULACAK
Seçim süresi boyunca seçim büroları ve teşkilatlarda aynı kişilerin görev alacak. Böylece seçmen profilinin doğru saptanması ve koordinasyonun bütünlüğü sağlanacak. Teşkilat ve seçim bürolarına gelen seçmenlerin yaş, meslek ve öğrenim durumları içine alan özgeçmişleri not edilecek. Düşünceleri, istekleri doğru şekilde saptanacak. Seçim büroları ve teşkilatlar seçim süreci boyunca günlük çalışmaları raporlandıracak. Seçim bürolarında teknolojinin bütün imkanlarından yararlanan, iş yapabilirlik ve kabiliyetli kadrolar olduğu mesajını iletmek için bilgisayar, televizyon, DVD, projeksiyon cihazı bulundurulacak.
 
TAKIM RUHU YARATILACAK
Kampanya süresince kullanılacak afişler, el ilanları, bez ilanla, broşür ve enstrümanlar merkezi yerlerde dağıtılacak. En kısa zamanda en fazla seçmene ulaşabilmenin yolları aranacak. Söylemlerin dile getirilmesinde seçmen profili dikkate alınacak. Gençlere hitap edilirken, onların beklentileri ve ilgileri ön planda tutulurken, esnaf veya işçilere verilen mesajlarda bu kesimlerin ilgilendiren konular hakkında açıklama yapılacak. Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacaklar takım ruhunu çağrıştıracak ve birlikte hareket edildiği imajını doğurmak için mümkün olduğu kadar aynı renk ve özellikle kıyafetler giyecek. Seçim bürolarında görevli kişiler yetersiz kaldıkları durumlarda hiyerarşik yapıyı bozmadan diğer yetkililerden yardım alacaklar.
 
TARTIŞMALARDAN KAÇININ
Kampanya süresince güler yüzlü olmak ve mümkün olduğu kadar tartışmalara girilmeyecek. Teşkilatlarda ve seçim bürolarında görev alacaklar bu konu üzerinde titizlikle durulacak. AK Parti’nin yaptığı seçim kampanyasının aynı zamanda bir sevgi hareketi olduğu en güzel şekilde ifade edilecek. Seçmenlere iletilecek söylemlerde ise esnek olmaya dikkat edilmeli, ancak kararlı bir tutum sergilenmelidir. AK Parti barışçı ve herkesi kucaklayan bir parti olduğu gösterilecek. İnsan ilişkilerinde samimiyet, içtenlik, yapmacık olmayan sıcak tavırlar uygulanacak. İnsanlarla tanışmak için önce onu dinlemek gerektiği unutulmayacak. Her insanın görüşü aşağılanmadan dinlenecek. Suçlama yapmadan, anlamaya ve uzlaşmaya çalışılacak. Görüş ayrılıkları yapıcı bir şekilde kimseyi utanç duyacağı bir duruma sokulmayacak. Yerel medyanın doğru ve etkin bir şekilde kullanılması için verilecek mesajlar tek bir ağızdan çıkacak. Bu amaçla açıklamaları yapanlar partide yetkili kişiler olacak.

Sivil toplum kuruluşlarıyla olan ilişkilerin sağlıklı şekilde yürütülmesi için azami gayret gösterilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
koray 22 Nisan 2011 Cuma 10:48

ilknur hanım süpriz isim çıktı listeden.ama sağ gösterip sol vurmasın herkese...ak partiden aday oluyor.izsiad ın yemekli toplantısına Aziz KOCAOĞLU nu davet ediyor sonrada.aynı karede poz poz resim çektiriyor.Bu işler böyledir.Mevkii için gerçek yüzünü göstermez kimileri.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulgun: Bu seçim Yüksel-Kocaoğlu’nun
CHP İzmir’de 8 kez il başkanlığı yapan, son seçimde de İzmir’den aday ...
Çetin: '35 sarışın kadın' ne demek?
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın “35 Sarışın Kadın Projesi”ne ilk tepki CHP'den geldi.
Cihaner'e çoşkulu karşılama
Denizli’de CHP’nin ikinci sıra kontenjan adayı, İlhan Cihaner kente ilk ...
 
'İzmir’e alınmam Baykal’a nezaket'
CHP Eski Genel Sekreteri ve Genel Başkan Adayı Günay, Başbakan Erdoğan’ın ...
Dervişoğlu 'ilk kurşun'dan başladı
Adaylık çalışmalarına şehit gazeteci Hasan Tahsin’in Konak Meydanı’ndaki ...
'10 bin kişi' yargı yolunda
CHP, Başbakan Erdoğan'ın 'Biz de sokakta 5-10 bin genç yürütürüz' sözünü yargıya taşıyor.
 
Bayındır: AK Partiye gönülden bağlıyız
AK Parti Milletvekili Aday adaylarından Mehmet Bayındır, AK Parti'ye ...
Balçova'dan iktidar sözü verdiler
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili adaylarının seçim mesaisi durakları Cumhuriyet ...
'Yüzde 7 büyüyeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim için hazırladığı ekonomi çalışmasını açıkladı.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva