HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2011 Çarşamba - 14:38

Dervişoğlu 'ilk kurşun'dan başladı

Adaylık çalışmalarına şehit gazeteci Hasan Tahsin’in Konak Meydanı’ndaki anıtına çelenk koyarak başlayan MHP İzmir Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti ve CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

Dervişoğlu  ilk kurşun dan başladı

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. bölge 3. sıra Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, adaylık çalışmalarına Konak Meydanı’ndaki şehit gazeteci Hasan Tahsin Anıtı önünde düzenlenen törenle start verdi. Sekiz yıl MHP’nin İzmir İl Başkanı olarak görev yapan ancak milletvekili adaylığı için görevi bırakan Dervişoğlu’nu teşkilat üyeleri törende yalnız bırakmadı. Kendisine destek veren partililerle birlikte Hasan Tahsin Anıtı’na çelenk bırakan Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmada hem CHP hem de AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özellikle Başbakan Erdoğan’ı hedef alan Dervişoğlu, “Birinci hedefimiz iş başında olan bu iktidardan yani AKP’den ve onun Başbakanı Tayyip Erdoğan belasından hep birlikte kurtulmaktır” dedi.
 
İZMİR’İN ADAYIYIM
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in İzmir ile özdeşleşmiş bir kahraman olduğu için adaylık çalışmalarına onun manevi huzurunda başladığını dile getiren Dervişoğlu, “Neden Hasan Tahsin tercihinde bulundular diye sordular. ‘Ben İzmir milletvekili adayı değilim, İzmir’in adayıyım o nedenle ismi İzmir ile özdeşleşmiş büyük bir şahsiyetin manevi huzurunda bunu başlatma arzusu taşıyorum’ dedim. Hasan Tahsin’in ülkemizin karanlık bulutlarla kaplı olduğu dönemde verilen mücadeleye katkısı son derece büyüktür. Hasan Tahsin’in sıradan bir kurşun fırlatmamış, silahının namlusundan fırladığı varsayılan kurşun esas itibariyle İzmir’in yüreğinden fırlamış ve o işaret fişeği Türkiye’yi aydınlatmıştır. O sebeple bugün burada buluşmamız kutlu bir başlangıç olarak tarif edilmelidir” dedi. Dervişoğlu, seçim kampanyası boyunca bu konuyu işleyeceğini de dile getirdi.
 


İZMİR MHP’Lİ OLACAK
Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirten ve laf üretmek yerine çok iş yapmak gerektiğini söyleyen MHP adayı Dervişoğlu, seçimlerin AKP, CHP ve MHP arasında geçeceğini belirterek, “Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu beka problemiyle ilgili olarak görülüyor ki AKP ile CHP’nin görüşü birebir örtüşmeye başlamıştır. İzmir halkı bundan muzdariptir. CHP dışardan bakıldığında Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi gibi değil. Gürsel Tekin’e kendisini teslim etmiş Kılıçdaroğlu’nun yeni Cumhuriyet Halk Partisi gibi görünmektedir. O sebeple İzmir’e sosyal demokrat sıfatını yakıştıranlara sesleniyorum, İzmir demokrattır, İzmir hürriyetçidir, İzmir adaletçidir. İzmir inşallah Milliyetçi Hareketçi olacaktır” diye konuştu.
 
BAŞBAKAN’A YÜKLENDİ
Türkiye’de bin yıllık kardeşlik hukukunun zedelendiğini, kardeşin kardeşe karşı kışkırtıldığını savunan Dervişoğlu, toplumun her bireyin zihninde ‘acaba bölünecek miyiz, acaba çatışacak mıyız’ endişesinin yattığını söyledi. Fabrikaların bacalarının tüttürmez hale geldiğini, işsizliğin hem ülkemize hem İzmir’e kabus gibi çöktüğünü dile getiren MHP adayı Dervişoğlu, “Tarlalarımız ekilemez hale gelmiştir. Yüzbinlerce vatandaşımızın kapısında haciz ve icra işlemleri yaşanmaktadır. Peşmerge liderleri ağabey olmuştur, İmralı’daki cani ve onun örgütü ile mücadele yerine müzakere yapan bir hükümet maalesef işbaşında olmayı sürdürmektedir. Birinci hedefimiz iş başında olan bu iktidardan yani AKP’den ve onun Başbakanı Tayyip Erdoğan belasından hep birlikte kurtulmaktır. Bunu ancak güçlü kadrolar gerçekleştirebilir” dedi.
 


MİLLETİ PARTİSİZ BIRAKTILAR
Anketler ve manşetlerde MHP’nin görünmediğini söyleyenlere de seslenen Dervişoğlu, “2002 yılında AKP yüzde 34,5 oyla tek başına iktidar oldu. 2002 seçimlerinden önce anketler ve manşetler AKP’yi tek başına iktidar olacağını gösteriyor muydu? Nasıl gerçekleştirdiler hiç düşündünüz mü? Milleti partisiz bıraktılar, DYP’lileri DYP’ye, Anavatanlıları Anavatan Partisi’ne, DSP’lileri DSP’ye, MHP’lileri MHP’ye küstürdüler. Merkezin sağı ile solunu tokuşturdular merkezin içini boşalttılar, boşalttıkları yere de AKP gibi bir hilkat garibesini ikame ettiler. Partisine küsen herkes el verecek parti bulamadı, kendi teşkilatıyla da hesaplaşma arzusunda olduğu için merkezi işgal eden AKP’ye oy verdi. Kendi çabasıyla yapmadı, başkalarının küskünlüğü, başka siyasi partilerin hataları üzerine inşa edilmiş bir seçim stratejisiyle iktidar oldu” diye konuştu. Dervişoğlu, bu dönem CHP’ye ve AKP’ye küsen çok sayıda seçmenin olduğunu belirterek, bu seçmenlerin oyunun MHP’ye kayacağını savundu. Dervişoğlu, partililere seslenerek diğer partilere küsenleri MHP’ye oy vermeleri için çalışmaya davet etti.
 
“HAVANIZI ALIRSINIZ”
12 Haziran’da sandıkların açıldığında AKP’ye ve CHP’ye önemli bir cevap verileceğini belirten Dervişoğlu, seçim yarışının çok renkli geçeceğini söyledi. AKP’nin İzmir’de başarı elde edebilmek için her iki bölgeye ‘Bakan’ transfer ettiğini dile getiren Dervişoğlu, “Her iki adaya da önümüzdeki seçimlerde başarılar diliyorum ama İzmir halkının bir mesajını da onlara iletmekten geri durmayacağım. AKP’nin yöneticilerine sesleniyorum; İzmir’de başarı elde etmek için size iki bakan yetmez Tayyip Erdoğan’ı bile aday gösterseniz havanızı alırsınız” diye konuştu. 
 
MHP’NİN TEK EKSİĞİ ‘ŞOV’
Kimsenin MHP’nin fikirlerini kimse tartışmadığını, doğrularından ve kadrolarının yeterliliğini konuşmadığını, MHP’de gözlemlenen şeyin gerçekleştirilen toplantılardaki görkemin eksikliği ve yetersizliği olduğunu söyleyen Dervişoğlu, 24 Nisan’da Halkapınar Spor Salonu’nda yapılacak ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılacağı aday tanıtım toplantısına katılımın yüksek tutulması gerektiğini de vurguladı. Dervişoğlu şöyle konuştu, “Gömleğin ilk düğmesini İzmir teşkilatımız ve İzmir dava arkadaşlarımız tarafından çok iyi iliklenmesi lazımdır. Sayın Genel Başkanımızın 24 Nisan Pazar günü Halkapınar tesislerinde aday tanıtımı yapma faaliyeti MHP’nin İzmir’deki gövde gösterisine dönüştürmek zorundayız. 24 Nisan Pazar günü Genel Başkanımız İzmir ile buluşmak ve milletvekili adaylarını da tanıtmak üzere İzmir’e teşrif edeceklerdir. Bu toplantı İzmir ve Türkiye’nin en büyük spor salonunda gerçekleşecek. O spor salonu 10-12 bin kişi ile ancak doluyor gibi görünüyor. Bu günden başlayarak salonun sadece içini değil, dışını da dolduracak güçlü bir iradeyi İzmir ile buluşturmak zorundayız. 24 Nisan’da Halkapınar’da 10 binlerle buluşmanın iradesini sergilemeye söz vermeliyiz.”
 
KARANFİL DAĞITTI
Konak Meydanı’ndaki törende seçimden zaferle çıkma sözü de veren Dervişoğlu, “Çok iddialı konuşuyorum. Evet, iddialı konuşuyorum. Ben hayatım boyunca hiç küçük işlerle uğraşmadım hep büyük işlere talip olduğum. Seçimlerde hedefimiz üç bir yerden beş bir yerden milletvekili çıkarmak değildir. Hedefimiz bu seçimlerde tek başına iktidar olmaktır” dedi. Tören sonunda partililerle birlikte Konak Meydanı ve Kemeraltı Çarşısı’na da gezen Dervişoğlu, vatandaşlara karanfil dağıttı, 24 Nisan’da yapılacak olan aday tanıtım toplantısına katılımlarını talep etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Nisan 2011 Çarşamba 20:13

Kimin aç tavuk olduğunu herkes biliyor. İzmir birilerinin babasının çiftliği değil. Bazıl YCHP'liler AKP'yi odun koysam seçtiririm mantığındalar diye eleştiriyor. YCHP içinde geçerli bu. PKK'lılara avukatlık yapmış insanları partiye güle oynaya kabul etmenin mantığı başka ne olacak ?

Yorumu oyla      14      8  
inadına sol 20 Nisan 2011 Çarşamba 18:08

aç tavuk kendini buğdqay ambarındasanıyor

Yorumu oyla      15      13  
EROL GÖKÇEN 20 Nisan 2011 Çarşamba 16:21

ÇOK DEĞERLİ BAŞKANIM ŞİMDİNİN MİLLET VEKİLİ ADAYIM ,DEĞERLİ DEDİM ÇÜNKİ ÜLKÜCÜ CAMİA İÇERİSİNDE KENDİNİ İSPATLAMIŞ HERTÜRLÜ FALİYETLERDEN ANLININ AKIYLA ÇIKMIŞ MİLLETİN TEVECCÜĞÜNÜ GÖRDÜĞÜNDE ŞIMARMAMIŞ DAHA AKSİNE ALÇAKGÖNÜLLÜLÜĞÜNÜ DAHADA YÜKSELTEREK BİZLERİN GÖNÜLLERİNİ FET EDEN BÜYÜK DAVA ADAMINA BAŞARILAR DİLERİZ.AZİZ DAVA ARKADAŞLARIMIN ,AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN,VE BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİRİM.ALLAHA EMANET OLUNUZ.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'10 bin kişi' yargı yolunda
CHP, Başbakan Erdoğan'ın 'Biz de sokakta 5-10 bin genç yürütürüz' sözünü yargıya taşıyor.
Bayındır: AK Partiye gönülden bağlıyız
AK Parti Milletvekili Aday adaylarından Mehmet Bayındır, AK Parti'ye ...
Balçova'dan iktidar sözü verdiler
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili adaylarının seçim mesaisi durakları Cumhuriyet ...
 
'Yüzde 7 büyüyeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim için hazırladığı ekonomi çalışmasını açıkladı.
Vetoda çözüm liste küskünlerine bağlı
Vetolu bağımsızların adaylık yolu milletvekili seçimi kanunu değişikliği ...
‘Belge getiren seçime girer’
YSK’nın, 12 bağımsız ismin adaylıklarını iptal etmesiyle ortaya çıkan ...
 
Aytun Çıray Baba ocağında
Cumhuriyet Halk Partisi 2.Bölge milletvekili adayı Aytun Çıray İzmir il ...
Erdoğan İzmir adaylarıyla buluştu
Ankara’daki tanıtım toplantısının ardından İzmir adaylarıyla görüşen Erdoğan, ...
Özkan: Benim suçum ne?
CHP'ye yaptığı milletvekilliği aday adaylığı kabul edilmeyen 'Ergenekon' ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva