HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2011 Cumartesi - 12:54

Büyükşehir’e destek, örgütlere gözdağı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İzmir’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik baskıları değerlendirdi. İzmir’in AK Parti’ye geçit vermeyeceğini söyleyen Matkap, ilçe örgütlerinde de bazı değişikliklerin olabileceğini belirtti.

Büyükşehir’e destek, örgütlere gözdağı

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP Örgütlenmeden ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yarın gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’ne destek arayışında bulunmak ve bir dizi etkinlik gerçekleştirmek için İzmir’e geldi.
 
AMAÇ İZMİR’İ YIPRATMAK
İl Başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaret eden, Matkap, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar ve örgüt içindeki tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li belediyeler üzerinde kurulan baskıların siyasi amaçlı ve itibarsızlaştırmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Matkap, İzmir’in baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi. Matkap “Aziz Kocaoğlu ve arkadaşlarına yapılan baskı, belediyeleri itibarsızlaştırmaya dönük bir baskıdır. Burada AKP’nin nereye koşmak istedi ortada. AKP’nin derdi belediyelere hükmetmek değil! İzmir Büyükşehir Belediyesi deyince, akla aziz Kocaoğlu geliyor. Kocaoğlu deyince de dürüstlük, tevazu, sabır yetenek, birikim akla geliyor. Mustafa Balbay akla geliyor. En çok da Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti akla geliyor. Temel hedefte bu kıskançlık var. İzmirli buna izin vermeyecek. AKP, merkez sağdaki bütün partileri püskürttüler. Şimdi de CHP’ye dönük saldırı peşindeler ama beceremeyecekler” dedi.
 
“KUVVETLER BİRLİĞİ OLUŞTU!”
Cumhuriyet ve demokrasiye yönelik saldırıların giderek artırıldığını ifade eden Matkap, yarın ki mitingin de bu konulara dikkat çekmek amacıya İzmir’de gerçekleştirileceğini söyledi. İzmir’in, cumhuriyet kazanımları noktasında, ülkenin en değerli illeri arasında yer aldığını söyleyen Matkap “Yarın İzmir’de Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük mitingi yapacağız. Son günlerde Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti, demokrasi ve özgürlükler üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Türkiye’nin dikkatini bu noktaya çekmek için İzmir’deyiz. Mustafa Kemal’in cumhuriyetine dönük en üst duyarlılıkların yaşandığı bir kent olduğu için İzmir’i tercih ettik. Büyükşehir Belediyemize yönelik baskılar ve Balbay’ın tutukluluk süresinin bin günü aşması da bu kararda etkili oldu. Sesimizi, İzmir’den tüm ülkeye duyuracağız. 29 Ekim’i bir bahane ile kutlamaktan kaçındı AK Parti. Balolar ve eğlenceler iptal edilebilirdi ama resmi geçitler iptal edilmemeliydi. Bu da onların gizli gündeminin yansıması oldu. Demokrasinin ayakta durması kuvvetler ayrılığından geçer. Ne yazık ki artık kuvvetler ayrılığı, Türkiye’de kuvvetler birliğine dönüştü! Demokrasi askıya atıldı. Türkiye’de örtülü, sivil bir faşizm var. Türkiye’de yargı bağımsızlı yok” diye konuştu.
 
“KADRO DEĞİŞİMLERİ OLACAK”
Matkap, İl Başkanı Bayır’ın, ilçe örgütleri üzerindeki revizyon çalışmalarını da değerlendirdi. Kongreler öncesi, zorunlu bazı değişikliklerin yapılmasının, örgütü güçlendirmek adına yarar sağlayabileceğini belirten Matkap “Örgütlerimizle dayanışma içindeyiz. Amacımız örgütlerdeki niteliği yükseltmek ve güçlendirmek. Sol partiler, dünyanın her yerinde, gücünü örgütünden ve kadrolarından alır. Bu konuda arzu etiğimiz düzeyde değiliz. Bu nitelikleri düzeltmek adına çabalarımız var. Kurultay aşamasında elimizden gelen iyileştirmeleri yapacağız. Yapılması gereken neyse yapılır. Büyükşehir operasyonuna endeksli bir konu yok. Niteliği yükseltmek adına yaptırımlar uygulanabilir. Bunu parti içi ayrışma nedeni olarak görmemek lazım. Parti içinde tartışmalara neden olan çelişkili tüzük maddelerini de değiştireceğiz” dedi.
 
“DERSİM MESELESİ YANLIŞ ANLAŞILDI”
Gündemdeki konulara ilişkin de açıklamalarda bulunan matkap sözlerine şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta Dersim konusu ile ilgili bazı tartışmalar yaşandı. Tunceli milletvekilimiz Hüseyin Aygün bu konuda yanlış anlaşıldı ve çelişkileri de kendisi düzeltti. Aslında Sayın Aygün biraz da yeni milletvekili olmasının sıkıntısını yaşadı. Olayların araştırılması için meclis araştırma önergesi verseydi bu tartışmalar yaşanmazdı. AKP de gündemi saptırmak için bu konuya sarıldı. Bunlar konuşulabilir, tartışılabilir ama AK Parti’nin, olayları, CHP’ye yönelik bir saldırı malzemesi olarak kullanması doğru değil. Bildiğimiz tek şey, Ak Parti’nin ülke yönetiminden acilen uzaklaşmasıdır. Çünkü AKP Türkiye’yi Ankara’dan değil, Washington’dan yönetiyor. Türkiye’de sorunların giderek birikme nedeni de bu. Düne kadar kardeşim dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bugün kanlı bıçaklı. Halk aynı halk, yönetim aynı yönetim, sınırlar aynı sınır. Ne değişti de bu hale gelindi. “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh”un önemi ortaya çıkıyor. İç barışımız bozuk, dış barış da risk altında”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can a 4 Aralık 2011 Pazar 18:28

sevgili dostum ırkçı olan senin ağababaların genel başkan ve yardımcılarının çoğu mezhep politikası yapıyor ayrıca aziz bey le sorunu yok kimsenin mezhepçilerden nefret ettiğim doğru herkes eşittir iddia ediyorum kırsalda yerli ilçelerde kaybedecek chpşehit vermiş köyde tanrıkulunu gel savun görelim

Yorumu oyla      14      6  
can 4 Aralık 2011 Pazar 16:54

erkan bey.bırakın artık bu ırkçı anlayışarı.sen oy vermesnde İZMİR GAVURDUR.GAVUR KALACAK.YAŞASIN ÇAĞDAŞ İZMİR.İZMİR AZİZ DİR.AZİZ KALACAK....

Yorumu oyla      12      7  
sami güçlü 4 Aralık 2011 Pazar 15:30

tacettin bayır görevş bıraksın yaşasın kemal karataş

Yorumu oyla      17      7  
sabit DURAN2 4 Aralık 2011 Pazar 11:58

çalışmakla bu C.H.P üyelerine saygısızlık edilmiş olunmuyormu?ayıp edilmiş olunmuyormu?Sonrada özgürlük mitingi,demokrasi mitingi yalandan mitingler..Böyle miting olmaz,bence C.H.P Merkez binasını bir süreliğine İZMİR e çekilmesi en büyük miting olurdu..Gitmiyorum mitinge.İzmirde yapılan şimdiye kadar ki bütün mitinglere gittim buna gitmicem kardeşim..İl başkanı BAYIR görevden alına kadar bende mitinglere gitmicem.Herkesten önce gittik ne oldu,yağmur çamur demedik gittik ne oldu?

Yorumu oyla      14      6  
Sabit DURAN 4 Aralık 2011 Pazar 11:52

bugün miting varmış Demokrasi,özgürlük mitingi çok güzel..Büyükşehire yapılan terbiyesizlik kimse kabullenemiyor fakat sormazlar adama önce kendi parti içinde demokrasi,özgürlük varmı diye.C.H.P nin hangi ilçe teşkilatı seçimlerde kendi bölgelerinden Milletvekili adaylarını belirledi aday adayı bile yapamadılar,ön seçim yok,çarşaf yok,durum buyken hangi demokrasiden,hangi özgürlükten bahsediyonuz kardeşim.C.H.P üyelerinin seçimle demokrasiyle seçtikleri ilçe başkanlarını görevden almaya---

Yorumu oyla      14      6  
ali orhan yılmaz 4 Aralık 2011 Pazar 11:48

ya bu kadar basitlik olurmu miting öncesi demece bak yazıklar olsun utanın heves kırıyorsunuz kemalden ne kadar lider olursa sendende o kadar örgütçü olur pasif tipli şey

Yorumu oyla      13      6  
Arif ÇALIŞKAN 4 Aralık 2011 Pazar 11:02

Sn Matkap CHP örgütleri bilmiyorsun ki,sen CHP örgütlerini tanımıyorsun ki,niteliğini nasıl ölçeceksin.Daha 2 yıl önce SHP'den istifa edip geldin partimize, Sen ;SHP,BDP örgütlerini iyi bilirsin.SHP yerel seçimlerde ortak girmiştiniz Hadeple ile,CHP örgütleri 1999 da baraj altında kaldığında hüngür hüngür ağlarken siz seviniyordunuz öldü CHP diyordunuz,bitti artık diye sevinç gösterilerinde bulunuyordunuz.Gözdağı veriyormuş da buna dağdan gelip bağdaki kovmak denir.

Yorumu oyla      13      6  
sabit DURAN 4 Aralık 2011 Pazar 10:50

Sayın Matkap ve sayın Bayır bu yorumu dikkatlice okumanızı rica ediyorum.Bundan bir kaç gün önce sayın ÖYMEN kılıçdaroğlu amerikanın oyunudur dedi kimse sesini çıkarmadı,yoksa bu işte bir işmi var demeden alamıyor insan kendini.Bölücülerin avukatlığını yapmış tanrıkulu bu partide durabiliyorsa,gerçek partililer yani cumhuriyetçi,milliyetçi,halkçılar tasviye edilmeye çalışılıyorsa C.H.P bitmiştir ,Allah rahmet eylesin.Ama unutmayın ki bizler bu partiyi katledilmesine izin vermeyeceğiz..Saygılar

Yorumu oyla      14      6  
ERSÖZ 4 Aralık 2011 Pazar 03:29

Sayın Matkap İzmirde CHP içerisinde bir kavga ve kargaşa ortamı olduğu kesin.En güzeli 30 ilçeyide ,en başta il başkanınıda görevden alarak bu ilçelerin tamamında ank gelen sadece 3 yada 4 kişilik kurulla delege seçimi yapmanız en uygun ve en demokratiği hem herkese bir heyecan ve parti içi umut ışığı vermiş olursunuz.Yüreği yeten CHP li bunu yapar örgütten de ,seçmeni olan kayıtlı üyesinden de korkmaz.Komple yenilik şart.

Yorumu oyla      12      8  
Arif ÇALIŞKAN ( Ödemiş ) 4 Aralık 2011 Pazar 01:26

Sen CHP örgütlerini bilmiyorsun ki,tanımıyorsun ki,niteliğini nasıl ölceceksin?Daha partimize 2 yıl oldu geleli,2009 da yerel seçimleri öncesi SHP den istifa edip geldin partimize.Sen daha çok SHP-BDP örgütlerini iyi bilirsin.Gözdağı veriyormuş da,o chp örgütleri 1999'da partimiz baraj altında kalırken hüngür ağlarken siz sevincinizden davul çalıyordunuz.Öldü CHP diyordunuz seviniyordunuz.Şimdi CHP nin örgütlerine gözdağı vereceksiniz görevden alcaksınız dağdan gelip bağdakini kovma derler buna

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamzaçebi: 'Bedelliyi iptal ettirme düşüncemiz yok'
CHP'li Hamzaçebi, bedelli ve dövizle askerliğe imkân sağlayan kanunu iptal ...
Meclis bürokratlarından 'bu kadarına pes' dedirten cinlik!
Meclis bürokratları, Teşkilat Yasası, taslağa kendilerine ömür boyu sağlık ...
Türeli: Beyin göçü son bulsun!
TBMM’de bakanlıklara ilişkin bütçe görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti İzmir’de hafta sonu mesaisi
Delege seçimlerinin ardından başlayan hareketli ilçe kongrelerine devam ...
CHP'li Güler, kadın meclis üyelerini ağırladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
Meclis tarihinde böyle cinlik görülmedi!
Meclis bürokratları, ömür boyu sağlık garantisi için yasaya 2 kelime ekledi...
 
Başbakan'ın sır gibi saklanan hastalığı belli oldu
Başbakan Erdoğan'ın ameliyat öncesinde biyopsi yaptırdığı, raporun Ankara'da ...
Akay'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ...
Gürsel Tekin bombaladı: Operasyonu Erdoğan yönetiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, pazar gün ki miting öncesi İzmir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva