HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2011 Cuma - 15:19

Başbakan'ın sır gibi saklanan hastalığı belli oldu

Başbakan Erdoğan'ın ameliyat öncesinde biyopsi yaptırdığı, raporun Ankara'da uzmanlara 'Erdoğan'ın bir akrabasına ait' denerek gösterildiği öğrenildi

Başbakan ın sır gibi saklanan hastalığı belli oldu

ANKARA-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, geçen hafta sonunda, Villöz Adenom yani kalın bağırsak polipi teşhisiyle ameliyat yapıldığı öğrenildi. Erdoğan'ın ameliyatı sonrası yapılan patolojik incelemenin sonuçlarına ilişkin resmi bir bilgi bulunmazken, başbakanlığa yakın kaynaklar, "kanser şüphesi vardı ama temiz çıkmış" dediler.
 
Taraf'ın haberine göre, Erdoğan'a, hafta sonunda geçirdiği ameliyattan yaklaşık 15 gün önce kolonoskopi yapıldı. Bu işlem sırasında tesbit edilen normal olmayan bir kitle alınarak patolojiye gönderilirken, özel doktorları, kolonoskopi sırasında Erdoğan'dan alınan kitleye ilişkin bulguları içeren ön pataloji raporunu, Ankara'daki bazı meslektaşlarına da incelettirdi. Ön patoloji raporunu "Başbakan'a yakın birisine ait" diyerek meslektaşlarına gösteren Erdoğan'ın doktorlarının, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dursun Buğra'nın hekimliğindeki ehli konusunda da bilgi topladığı bildirildi.
 
VİLLÖZ ADENOM TEŞHİSİ
Taraf 'a konuşan kaynaklara göre, ilk biyopsi sonucu konan teşhisten hareketle, ileride ya da yakın zamanda kolon kanserine yakalanabileceği kuşkusu ortaya çıkınca Başbakan ameliyata alınmış.
 
Erdoğan'ın, 26 kasım cumartesi günü, Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olduğu basına sonradan yansımıştı. Başbakanlık tarafından 28 kasımda yapılan açıklamada ise, Erdoğan'ın laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirdiği bilgisi verilerek, "Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır" denilmişti. Basında yer alan haberlere göre, Erdoğan'ın ameliyatının ardından bağırsağından 18 cm'lik bölüm alınmış ve kanser olup olmadığının teşhisi için kitle patolojiye gönderilmişti. Patoloji raporunun sonuçları hakkında resmi bir bilgi bulunmamakla birlikte başbakanlığa yakın bir kaynak, "Kanser şüphesi varmış ama patoloji sonucu temiz çıkmış" dedi.
 
POLİP NEDİR?
Polipler mide, ince bağırsak ve kalın bağırsaktan kaynaklanan organın iç yüzeyine doğru büyüyen kitle olarak biliniyor. Genelde erişkinlerin % 15-20'sinde görülüyor. Poliplerin çoğu iyi huylu olmasına karşın bazılarında kanser gelişimi görülüyor.
 
HERKESE SELAMI VAR
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın "muhtemelen pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısıyla çalışmalarına başlamayı düşündüğünü'' belirttiğini aktardı. Erdoğan'ın, sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurguladığını, ilgi gösteren herkese teşekkürlerini ilettiğini belirten Arınç, Başbakan'ın "Gayet iyiyim, en kısa sürede çalışmaya başlayacağız. Muhtemelen pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısıyla beraber çalışmalara başlamayı düşünüyorum, herkese selamlarımı iletiyorum'' ifadelerini kullandığını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 3 Aralık 2011 Cumartesi 07:36

BEN ŞAHSEN,BAŞBAKANI AMELİYAT EDEN EKİPTEKİ HEKİMDEN HASTALIĞI ÖĞRENDİM. AÇIKLANAN HASTALIK İLE HİÇBİR İLGİSİ YOK.AMA SANIRIM Kİ,BAŞBAKAN ARTIK HEM HÜKUMETİ VE HEMDE AKP GENEL BAŞKANLIĞINI BIRAKMAK ZORUNDA.ÇÜNKÜ DIŞARILARDA DOLAŞACAK VE İŞ YAPABİLECEK BİR DURUMDA DEĞİL.ÇOK ACI VE İBRETLİK BİR DURUM VAR ORTADA.SEVMEYENLERİ SEVİNMEYİP,İBRET ALSINLAR.HERKESİN BİR SONU VAR.HERKESİN KAPISINI BİR GÜN AZRAİL ÇALACAKTIR.O GÜN GELMEDEN,İNSAN İYİLİKLERİNİ ARTIRMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HAYATIN YEDEĞİ YOK.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ...
Gürsel Tekin bombaladı: Operasyonu Erdoğan yönetiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, pazar gün ki miting öncesi İzmir ...
Bedelli Askerlik ile ilgili her şey bu haberde
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik düzenlemesi ve gündemdeki ...
 
Bülent Arınç’tan Esad’ı kızdıracak açıklama
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin Suriye sınırında bir tampon ...
CHP'den tutuklu vekiller için Meclis'e başvuru
CHP, tutuklu milletvekillerinin yemin etmeleri için Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu.
‘Adalet’ mitingine 1 milyon davetiye
CHP’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile düzenleyeceği ...
 
Bu da bedelsiz müjde: Askerlik kısalıyor mu?
30 bin lira ödeyenlere tezkere veren bedelliden sonra şimdi mecburi askerlikte ...
Hükümetin Van başarısı yüzde 75!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hakkında verilen gensoru önergesinin ...
AK Parti Menemen ‘Arif Kuran’ ile devam dedi
AK Parti Menemen İlçe Kongresi teşkilatın yoğun katılımıyla gerçekleşti. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva