HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2011 Cuma - 13:07

Gürsel Tekin bombaladı: Operasyonu Erdoğan yönetiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, pazar gün ki miting öncesi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Büyükşehir Operasyonunu değerlendiren Tekin “Gözaltılar siyasi. Operasyonun başında Başbakan var” dedi.

Gürsel Tekin bombaladı: Operasyonu Erdoğan yönetiyor

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 Aralık Pazar günü, İzmir’de gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük mitingi öncesi destek arayışında bulunmak ve çevre ilçeleri ziyaret etmek amacıyla İzmir’e geldi. İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, tüm İzmirlileri mitinge davet etti. Türkiye’nin, demokrasi ve özgürlük konusunda sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Tekin, cezaevinde olan gazeteciler ve öğrenciler için mücadele etmek için meydanlara akacaklarını söyledi. 

OPERASYONUN BAŞINDA BAŞBAKAN VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonun siyasi temellere dayandığını belirten Tekin “ Operasyon tamamen siyasidir. Çeşitli kurumlara baktığımızda hukuk ayrı işliyor. Belediyeyi itibarsızlaştırmak için adeta siyasi bir operasyon başlamıştır. İzmirliler olarak açık ve net bunu söyleyebiliriz. Operasyon savcısının kim olduğu ortada. İyi polis kötü polis ilişkisi içinde iki bakanın üzüldüklerini belirtmesi, İzmirlileri avutmaz. Herkes biliyor ki bu operasyon siyasidir ve başında da Başbakan vardır. Sorun sadece belediye değil, İzmir halkıyla da sorunlu oldukları için bunu yapıyorlar. Belediyelerimize çok güveniyoruz. Eksiklik ve aksaklık olabilir. Bunu bir tören halinde itibarsızlaştırmak, ciddi sorunlar varmış gibi yansıtmak vicdani değildir. Sadece İzmir’de değil birçok belediyede benzer operasyonlar oldu, bundan sonra da devam edecektir. İktidara teklifim var, parlamentoda sadece belediyeleri denetlemek için bir komisyon oluşturalım. Öncelikle CHP’li belediyelerden başlayalım, AKP’li belediyelerin nasıl rant ve yolsuzluk batağında olduğunu tüm kamuoyu görsün” dedi.

GÖREVDEN ALMALARA KARŞIYIM

Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı, bazı ilçe başkanlarının değiştirilmesi ile ilgili konuya da cevap verdi. Genel olarak, görevden almalara sıcak bakmadığını ifade eden Tekin “Buna zaman zaman ihtiyaç duyulabilir ama ben Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevimde 46 ilde aday adayı olan arkadaşların yerine atama yapmadım, kendi içlerinden başkan seçiler. Disiplin sorunu olan yerlerde örgüt değişimine ihtiyaç duyulabilir ancak ben genel olarak değişimlere sıcak bakmıyorum” dedi.

PERDESİZ EV GİBİ ŞEFFAFIZ

Ulusal gündemdeki konuları da değerlendiren Gürsel Tekin, ABD ikinci başkanı Joe Bilden’in, Türkiye’nin Suriye konusundaki liderlik vasıflarına değindiği açıklamaları hakkında da şunları söyledi:  “Amerika tabiî ki bizi sever. Onlar ne talimat veriyorlarsa yerine getiriyor bu hükümet. Libya’ya NATO giremez dedik, Amerika yüklenince 90 derece döndük. Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptık. Komşular ile sıfır sorun diye yola çıktık. Şimdi ne oldu da sorun doğdu. Arap Birliği’nde toplananlar demiş ki ‘Suriye’de insan hakları yok’ Yürüyün gidin be kardeşim! Bir kendinize bakın bir de insan hakları dersi verenlere bakın. Arap Birliği’nde karar alanlar insan hakları hesabını soruyor. Niye? Talimat alıyorlar. ABD’nin iki numaralısı Türkiye’de bu konuda lider olduğunu söylemesi kadar doğal ne olabilir ne talep etti de Türkiye yerine getirmedi. CHP olarak biz, perdesiz ev gibiyiz. Bunu bilenler, genel başkanın mezhebini soruyorlar. Tüm sorunlar bitti, bu mu kaldı. Ben de merak ediyorum şimdi: Bakanlar Kurulu’ndaki yetkililerin mezhepleri nedir, açıklasınlar”

BAKAN YILDIRIM VE GÜNAY’A PAZAR ÇAĞRISI
CHP İzmir İl Başkanlığını gerçekleştirilen basın toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve ekibi ile birlikte Karabağlar
İlçesi Bozyaka Pazarını ziyaret etti. Bozyaka pazarı esnafının ve vatandaşın dertlerini dinleyen Tekin, vatandaşın alım gücünün olmadığını ve maddi durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini iddia etti. Bakan Günay ve Yıldırım’ ı önümüzdeki Cuma günü Bozyaka pazarına davet ettiğini belirten Tekin, “ Vatandaşın durumu iyi gibi gösteriliyor. Ama vatandaşın arasına indiğinizde durumun aslında hiçte öyle olmadığını görüyorsunuz. Bu sebeple İzmir’i sık olarak ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ ı Bozyaka pazarına davet ediyorum. İktidar ve Muhalefet Partisi mensupları olarak halkın içinde gerçekleri konuşalım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Aralık 2011 Cuma 23:53

izmir sevdalısı galiba bu belediyelerden ya çocukları ya akrabaları çalışıyor durakmı yok artık halktan kopuk bir siyaset yapan başkan durak olmasını istemiyoruz asala ikinci dönemde bile olmaması gerekrdi ama baykalcı olduğu için onu aday gösterildi yeter iki dönem yaptı siyasete yalnız durak yok herkesde partiye emek veriyor iki üç ismi överek partiye yılarını verene haksızlık ediliyor

Yorumu oyla      15      6  
Bırakın bu işleri 2 Aralık 2011 Cuma 22:46

Bırakın artık bu işleri.İzmirde herşeye miting yapmak yerine İzmire nasıl hizmet yaparız onu düşünün.Bıktı artık bu millet bu boş şovlardan.

Yorumu oyla      15      7  
Bucalııı 2 Aralık 2011 Cuma 17:09

Sayın Gürsel Tekin Buca beleidyesi hakkındaki görüşlerini de paylaşırmısın...

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 2 Aralık 2011 Cuma 17:02

sayın tekin önce kendi içinizdeki ATATÜRK düşmanlarına karşı gelceniz bu milletin güveni kalmadı artık chp ye ne oldu o milletvekiliniz niye disipline sevk etmediniz kusura bakmayın artık bizi kullanmayın oyuncak gibi inanmıyoruz size laiklik gidiyor deyip BDP gibi milleti sokaklara dökmeyin önce içinizdeki atatürk e dil uzatanları bir temizleyin CHP BELEDYELERİ ARTIK ESNAFLA UĞRAŞMAYI BIRAKSIN HALKÇIYIZ DEYİP HALKIN EKMEĞİYLE UĞRAŞMAYIN ESNAFIN EKMEĞİNİ BÜYÜTÜN KÜÇÜLTMEYİN BU MİTİNGTE YOKUZ

Yorumu oyla      15      6  
adam gibi adam 2 Aralık 2011 Cuma 16:49

İl başkanının işine neden karışıyorki bu adam il başkanı nederse o olur çalışmayan insanları partide istemiyoruz

Yorumu oyla      15      7  
İzmir'e Yazık.. 2 Aralık 2011 Cuma 16:31

Madem belediyemizin eli kolu bağlanıyor, o zaman kaldırım ve abudik gubudik müzeleri açarken neden bağlanmıyor eli kolu? Onlara gelince atış serbest mi? :)

Yorumu oyla      15      10  
İzmir Sevdalısı 2 Aralık 2011 Cuma 16:30

Sn. Tekin ben 54 yaşında ve oldum olası bir CHP. li olarak siyasi politikanızı kabul etmiyorum. İzmirde Sn. Kocaoğlu, Sn. Hakan Tartan, Sn. Durak dışında malesef partiyi ayağa kaldıracak Ülkesi ve partisi için çabalayan Belediye başkanınız yok.İzmirde malesef l0 a yakın başkan dışında kalanlar Devlet terbiyesinden yoksun, dürüst çalışana saygısı olmayan yapıda insanlar ve işleri güçleri yamyamlıktır. İzmirde Bld. Başkanlarınızı inceleyin. Yoksa İzmir'i ellerinizle AKP ye teslim edeceksiniz.

Yorumu oyla      18      7  
AHMET 2 Aralık 2011 Cuma 14:56

YAHU ARKADAŞ DEMOKRASİ İSTEYENLERE BAK AKP,SUDİARABİSTAN,KUVEYT,KATAR,UMMAN VE VS LER ALLAH AŞKINA BUNLAR ORTAÇAĞ REJİMLERİYLE YÖNETİLİYORLAR SURİYEYE DEMOKRASİ DERSİ VERİYORLAR AMA TABİ BİZ BİLİYORUZ BUNLAR ABD NİN UŞAKLARI EMRETTİ SÖYLÜYORLAR BUNLARA KARGALAR BİLE GÜLER HA HA HAAAAAAAAAAA

Yorumu oyla      17      8  
ATİLLA 2 Aralık 2011 Cuma 14:46

NE İZMİR'MİŞ.İNANIN İZMİRLİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM.ŞİMDİ DE İKİ BAKANLA BAŞLADILAR.EXPO İÇİN TOPLANTI HALİNDEYKEN SUNUM YAPILACAĞI DAKİKALARDA BELEDİYEMİZE BASKIN YAPILIYOR.İNANIN ANLAYAMIYORUM.BU KADAR TESADÜF OLURMU.DENİZ FENERİ DOSYASI NE OLDU.SAVCILA YUKARLARA DOĞRU GİTTİKÇE GÖREVDEN ALINDILAR.EL ÇEKTİRİLDİLER.EXPO SUNUMU VAR BLD BŞK FRANSA DA HOOOOP BELEDİYEYE ÇÖKTÜLER.AMA UNUTUKLARI BİR ŞEY VAR İZMİR YEMEEEEEEEEZZZZZ.AYDINDIR.ATATÜRKÇÜDÜR.ATSININ İZİNDEDİR.HİZMET EKSİK OLABİLİR.

Yorumu oyla      25      9  
2 Aralık 2011 Cuma 14:29

galiba tekin izmirde ekipleşmeye gidiyor gibi yoksa daha mitinge iki gün var ama bunu unutmaması gerek güçlü olursan yanaşırlar yoksa uzaklaşırlar tıpkı rezzak gibi insan güçsüzleştikçe yalnızlaşır herkes seçilene kadar yanındadır sonra unutulur olursun

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedelli Askerlik ile ilgili her şey bu haberde
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik düzenlemesi ve gündemdeki ...
Bülent Arınç’tan Esad’ı kızdıracak açıklama
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin Suriye sınırında bir tampon ...
CHP'den tutuklu vekiller için Meclis'e başvuru
CHP, tutuklu milletvekillerinin yemin etmeleri için Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu.
 
‘Adalet’ mitingine 1 milyon davetiye
CHP’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile düzenleyeceği ...
Bu da bedelsiz müjde: Askerlik kısalıyor mu?
30 bin lira ödeyenlere tezkere veren bedelliden sonra şimdi mecburi askerlikte ...
Hükümetin Van başarısı yüzde 75!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hakkında verilen gensoru önergesinin ...
 
AK Parti Menemen ‘Arif Kuran’ ile devam dedi
AK Parti Menemen İlçe Kongresi teşkilatın yoğun katılımıyla gerçekleşti. ...
Sarıgül: Kemal Bey'e vefasızlık yapmam
İstanbul Büyükşehir adayı olacağı, kazanamazsa Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı ...
Meclis'te 'Nuri Alço' tartışması
Önder: Ortalık gerçek kalleşlerle dolu iken Nuri Alço’ya haksızlık yapılmasını kınıyorum.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva