HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2023 Çarşamba - 11:50

Çeşme'de efsane festival geri dönüyor... Oran'dan hükümete 'plaj' çağrısı!

Çeşme Festivali ile ilgili düzenlenen lansman toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Plajları, deniz kenarlarını halka açmak isteyen hükümetimiz Çeşme Belediyesi’ni kullanabilir.  Çeşme’de Çeşme Belediyesi bütün kıyıları işletmeye taliptir ve yetkindir. Bunun için referansımız da Ilıca Plajıdır" dedi.

Çeşme de efsane festival geri dönüyor... Oran dan hükümete  plaj  çağrısı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çeşme'de 1980’li ve 90’lı yıllara düzenlenen, 'efsane müzik festivalleri' arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla”  Akdeniz temasıyla yeniden hayata geçiyor.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 21-24 Eylül tarihleri arasında yeniden hayata geçirecek olmalarından kaynaklı mutluluğunu dile getirdi.

YAŞAMI GÜZELLEŞTİRECEĞİNE İNANIYORUZ
Lansman konuşmasını gerçekleştiren Başkan Oran, "Biz cennet tanımını yalnız Çeşmemizin bozulmamış doğası, eşsiz rüzgarları ve tarihi zenginliği için söylemiyoruz. Burayı cennet yapan en önemli unsurlardan biri Çeşme'yi büyüleyici bir kent yapan büyük  Çeşme ailemizin gülümsemesidir. Bu topraklar sevgi ile yoğrulmuş, tüm farklılıkları yaşamı zenginleştiren renkler olarak kabul etmiş, sevinçlerini paylaşarak büyütmüş bir coğrafya. İnanıyorum ki küresel boyutta yaşanan tüm sorunların çözümü de medeniyetlerin beşiği olan bu kadim topraklar üretecektir. Gençlik yıllarında parçası olmaktan bugün ise başkan olarak gerçekleştirmekten gurur duyduğum Çeşme Festivalimizin en temel amacı toplumlarımızı birleştirmek, kültürel alışveriş ile birbirine yaklaştırmak, sevgi ve barışla kalıcı hale getirmek. Bu yıl Akdeniz teması ile gerçekleştireceğiz. Söyleşiler, yerel danslar, dünyaca ünlü isimlerin kongreler ile sanatın büyülü etkisi ile ruhumuzu iyileştirecek  Çeşme'den Akdeniz'in sımsıcak duygusunu tüm dünyaya yayacağız. Festivalimizde birbirinden değerli sanatçılar yer alacak. Biz tüm kalbimiz ile birbirimize sarılmaya, tüm olumsuzluklar karşısında yan yana  şarkılar söyleyen insanların yaşamı güzelleştireceğine inanıyoruz" dedi.

BİLEREK BELİRLENMİŞ BİR TARİH
Festival tarihinin sezon sonuna denk gelmesini özel olarakk belirlediklerini dile getiren Oran, "Temmuz ve ağustos aylarında Çeşme'de 750-800 bin kişi ile günleri geçiriyoruz. Bizim amacımız Çeşme'yi tanıtırken  sezon bittiğinde daha çok insanı getirmek, otellerimizi 4-5 gün boyunca doldurmak. Bu iş bilerek yapılmış bir süreç. Özellikle sezon sonu tarihinde olacak" diye konuştu.

REFERANSIMIZ ILICA PLAJI
Çeşme'deki plajlara talip olduklarını belirten Oran, "Sadece Göcücek değil 5 tane plajın daha Çeşme Belediyesi’ne kiralanması ile ilgili 2019 yılında bakanlığa dilekçemiz var. Maalesef bununla ilgili olumlu görüş gelmedi. Ama Çeşme Belediyesi’nin referansı Ilıca Plajıdır. Mavi bayraklı Ilıca Plajı, halka açıktır ve vatandaşın memnuniyeti ile işletiliyor. Plajları, deniz kenarlarını halka açmak isteyen hükümetimiz Çeşme Belediyesi’ni kullanabilir.  Çeşme’de Çeşme Belediyesi Çeşme’deki bütün kıyıları işletmeye taliptir ve yetkindir. Bunun için referansımız da Ilıca Plajıdır" dedi.

 
Fare zehirli dehşetin sanığı hakim karşısında... Baskı ve intihar iddiası!
 
Kongre öncesi sıcak saatler... Örgütten 'Blok liste' resti!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehri kara 14 Eylül 2023 Perşembe 22:39

Ben okadar sık çeşmeye giderim bir iki yıldır gidiyorum bir şerjok bulupta sahilde dinlenemedim şehir dışından geldim içinde şemsiye taşıyamadım çok madur oldum daha önce ılıca da ptt misafir hanesine konaklıyordum onlarında şerzokunu kaldırılmış nasıl bir mantık isteyen kendisi sandalyesini havlusu getirsin isteyen şerzokta dinlensin arz ve talep meselesi neyin yasağı kamu kurumuna bile şerzok yasağı konmuş bu durumdan bir vatandaş olarak çok rahatsız oldum

Yorumu oyla      3      4  
Çeşmeli 14 Eylül 2023 Perşembe 07:07

Çakabey planını Dap yapıya yaptırdın. Fener burnu sahilini devlet den sen aldın ancak Araçlar girdiği için fener burnu çöpten geçilmiyor.

Yorumu oyla      3      4  
Bülent Işık 13 Eylül 2023 Çarşamba 20:50

Çeşme koylarında irili,ufaklı teknelerin istilasina son verilsin. Adamlar neredeyse Sera beach'in olduğu koyda tekne ile kıyıya demirliyecek.

Yorumu oyla      4      4  
Burak 13 Eylül 2023 Çarşamba 15:44

Cesme de plajlar belediye işletmesinin yapılması şart cesme nin planlama. Yapılması 100 metre terk yapılması alt yapısı olan az bile olsa ücretli olması lazım yani cesme de planlama yapılmadığı için alt yapı koku sinek problemi çözülmez bu tabikki vizyon sahibi başkanlar lazım aklı başında olmayan beton rant beton meton diyen şuursuz sözüm ona çevrecilik numarası yapanlar oldugu sürece cesmede hizmet olmaz olamaz

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’ya hareket geliyor
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Buca, birbirinden renkli etkinliklere ...
Başkan Tugay gençlerle buluştu: Atalarımızın yolundan yürümeliyiz!
Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Kampına katılan Karşıyakalı gençler, uzman ...
Başkan Soyer EGİKAD'ın yemeğinde konuştu: Kadınlar aydınlık geleceğin mimarı olacak
Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) 15’inci kuruluş yıldönümü yemeğine ...
 
Dikili'de eğitime destek!
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Dikili Belediyesi ...
Torbalı'nın 'mega projesi' tam gaz!
Torbalı Belediye tarihinin en büyük ve en bütçeli projesi olan kent meydanı ...
Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15-20 Eylül tarihleri arasında ...
 
Açık artırmayla satılacak... Karabağlar'dan taşınmaz ihalesi!
Karabağlar Belediyesi, kentin işlek noktalarında yer alan ve mülkiyeti ...
Bornova'da hobi kursları başlıyor
Bornova Belediyesi tarafından her yıl 2 dönem halinde gerçekleştirilen ...
AYULAŞ Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin basın açıklaması
AYULAŞ Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aydın Büyükşehir ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva