HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2024 Cuma - 12:33

Büyükşehir’deki zirve sonrası sendikadan karar: Memurlar bayramlaşma törenlerine katılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memurların sendikası TÜM-BEL-SEN arasında devam eden ve tıkanan toplu sözleşme süreci ile ilgili olarak belediye binasında zirve yapıldı. Görüşme sonrası yapılan açıklamada “Ekmeğimize el koyanlarla asla bayramlaşmayacağız. Sırtımızı döneceğiz. İlçe belediyelerindekiler de dahil, hiçbir belediye memuru bayramlaşmalara katılmayacak” denildi.

Büyükşehir’deki zirve sonrası sendikadan karar: Memurlar bayramlaşma törenlerine katılmayacak!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TÜM-BEL-SEN arasında devam eden ve sosyal denge tazminatı sebebiyle tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri eylemsel bir süreçle devam ediyor.

Dün gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin ardından memurlar bugün de bir eylem düzenledi. Eylemin bitiminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı’nın odasının önüne giden memurlar, Karcı’nın daveti üzerine bir görüşme gerekleştirdiler.

Görüşmenin ardından TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, açıklamalarda bulundu.

Keleş açıklamasında şunları söyledi:

Biraz önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile bir görüşme gerçekleştirdik.  Eğer istediğimizi alamazsak bayramdan sonra İzmir'in her noktasını eylem alanı ilan edeceğiz. Koltuklarınızda rahat oturamayacaksınız dedik.

Bizim önümüze sürdükleri hukuki dayanaklar tamamen AKP'nin emekçilerin önüne koyduğu yasalara sarılmak olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız sözleşmelerin hukuki nitelikte olduğunu biz biliyoruz. İç hukukumuzda da Yargıtay'a kadar gittiğinde lehimize karar çıktığını ifade ettik. Zimmet diyorlar, Sayıştay kamu zararı diyor. İkisi farklı şeyler. Sayıştay'daki hakimler ek siyasal baskıdan kurtulup uluslararası hukuka baksınlar bunun uygun olduğunu görecekler.

Sayın Tugay'ın AKP'nin yasalarına sığınmaktan başka açıklaması olmadığını biliyoruz. Ya olduğunuz gibi olun ya göründüğünüz gibi olun. Sendikaya gelip verdiğiniz sözleri unutuyorsanız emekçiler her yerde karşınızda olacak. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

Burada belediyede örgütlü tüm sendikalar olarak, bunun sadece Cemil Tugay değil tüm ilçe belediyelerinin de emekçilerin hakkına el koyma durumudur. Bunun siyasal sorumlusu da CHP'dir. Ekmeğimize el koyan belediye başkanları CHP'ye mensuptur. Bu nedenle CHP'nin burada bir siyasal sorumluluğu vardır. Dün il başkanlığında da bu yanlıştan dönün dedik.

Demokratik tepkilerimizden korkanlar dün daire başkanları ve müdürler aracılığıyla çalışanlara baskı kurmaya çalıştılar. Sizin baskılarınız bize vız gelir. Suç işleyen sizsiniz. Emekçilerin sendikal haklarına demokratik haklarına saldırı yapan sizsiniz. Bunun da hesabını soracağız. Bizlerle görüşmekten korkanlar karşımıza polis dikmekten, biber gazı sıkmaktan çekinmiyor. Bunların hiçbiri bizi yıldıramaz.

Ekmeğimize el koyanlarla asla bayramlaşmayacağız. Sırtımızı döneceğiz. İlçe belediyelerindekiler de dahil, hiçbir belediye memuru bayramlaşmalara katılmayacak. Taleplerimizi ilettik, bu tutumunuzdan vazgeçin oturalım TİS masasında konuşalım dedik. Artık karar kendilerinin, bizim tavrımız diyalogtan yana ancak iş barışını bozan da düzeltecek olan da kendileridir. Böyle bir adım atmazlarsa biz bayramdan sonra mücadelemizi arttırarak devam ettireceğiz.

Bizim sendikalarımız uzun soluklu mücadelelere alışkındır, gasp ettiğiniz haklarımız iade edilene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz."

 
90 dakika aktarmaya ikinci veto!
 
Başkan Duman, personelle bayramlaştı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman özışık 16 Haziran 2024 Pazar 00:06

Ulkenin ekonomik durumu ortada,emekli 10 lira alıyor, asgari ücretli 17 lira ,siz 40 45 50 arasi nerde bu adalet nerde bu hakkaniyet bide üstüne utanmadan zam ha.işçilerde öyle kırka yakin maaş bi tik yukarısı alan var bu ne ya.Ayiptir utanın ya .sendika 93 te aynı tuzağı bize yaptı Çakmur gözünü kırpmadan bizi isten attı. Hemde kadrolu 305 işçiyi Başkan hiç korkma bur CHP,li olarak arkandayız.Bu sahte solcu ,sahte vatansever arkadaşlar,hiç kusura bakmasın hepiniz bu belediye maaşıyla ev araba aldınız,çoğunuzun yazlığı yada kırda eviniz var bankada bırikmışiniz var.Bu dönem partiye,başkanlara ve ülkeye yardımcı olun.zam talebinden vazgeçin.birde lafa geldimi yerli ve milli asıl biziz diyorsunuz.ataturkçü,laik demokratız diyorsunuz bi çoğunuzda sol sosyalistiz diyorsunuz, bi çoğunuzda biz ücret,tis,sendikacılığı değil,sınıf sendikacılığı yapiyoruz diyorsunuz ,o halde gün bugün partiye ,başkana ,ülkeye sahip çıkın. Yurtseverliğinizi kanıtlayın.Aksi halde asla sizi desteklemeyeceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Balkanli iki ilçe Bsk.yrd ligi yaptım 15 Haziran 2024 Cumartesi 13:35

Belsen sendikasi üye memur arkadaşlar masa basi calisiyorlr 50.000tl nin ustunde maaş alıyorlar sosyal haklarla bu rakam 70 bin TL yi buluyor 40 derece sıcaklıkta çalışan asval işçisi .süpürge park bahceler bunların yarısını alamiyor coguda ilkokul mezunu hal boyleyken neyi begenmiyorlar Emekli 10.000Tl Askari ücretli 17.000 TL Alıyor gel bu pirincin taşını ayıkla İyi bayramlar Bsk Cemil beye Allah kolaylık versin

Yorumu oyla      0      0  
Alime 15 Haziran 2024 Cumartesi 10:07

Yapılan direniş direk yönetime yapılan bir yıldırma politıkasıdır sizce kayıp kime olur iyi niyetle ülke hizmeti için tüm kazandıklarını feda edip halka hizmet amacıyla gelmiş bir başkanınmı yoksa kışkırtılmış çok değerli kandırılmış vatandaşlarınmı bunu bir dikkate alın o zaman kimsenin kıskırtmasını değil öz iradenizi lütfen harekete geçirin.

Yorumu oyla      0      0  
Erdal Başyurt 15 Haziran 2024 Cumartesi 10:07

Öncelikle devlet dairelerine liyakatli elaman olması gereken sayıda alınmalı , kadroların sayısal ve sözel performans değerlendirme kriterlerine göre az veya çok zam almalı . 2 yıl en düşük performans alanı çıkarmalı.. kesinlikle siyaset olmamalı.. kadro şişkinliğine ses çıkarmayan , gereksiz ve iş yapmayan personeli savunan sendikaya gerek yok... Tehdit

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş arkadaşa cevap 15 Haziran 2024 Cumartesi 00:43

Tatil başlangıcından önce tatile çıkıyordunuz diyen vatandaş bir yeri den uydurma kimsenin önce tatile çıktığı falan yok. Sallarken usturuplu salla. Personel mesainin son gününe kadar çalışıyor l.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş... 14 Haziran 2024 Cuma 15:43

zaten tatil başlangıçından önce tatile cıkıyorsunuz..

Yorumu oyla      3      5  
İbrahim 14 Haziran 2024 Cuma 15:43

Rahat sendikayı fazla gergi galiba Halka eziyet ettireceksiniz Devlet memurundan düşük mi alıyor belediye memuru Asgari ücret alanı düşünün

Yorumu oyla      2      6  
the memur 14 Haziran 2024 Cuma 15:39

Uzlaşmadan uzak, kavga isteyen sendika yönetimini bir memur olarak kınıyorum. Sizler bizi temsil edemiyorsunuz. Bugün gördüm ki memur olmayan, işçi olarak çalışanları alıp slogan attırıyorsunuz. Ofislerde eksik iş yapan, az iş yapan kişiler sendika yönetimine girmişler ve sendika kimliğine sığınmışlar. Yasal sınırda sözleşme imzalayıp yan hakları, destekleri talep bile edemiyorsunuz. Ya beceriksiniz ya kötü niyetlisiniz. Umarım sendika yönetimi acilen değişir.

Yorumu oyla      2      7  
VfV 14 Haziran 2024 Cuma 14:00

Çok da tınnnn. Yeniçeri ağaları sizi...

Yorumu oyla      4      16  
Adanalı 01 14 Haziran 2024 Cuma 13:29

ekmek mi? senin derdin adana yimek dai yanına da yayın ayran istiiin

Yorumu oyla      4      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
90 dakika aktarmaya ikinci veto!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplu ulaşımda ilk binişten ...
Pancar Aile Çay Bahçesi ve Parkı hizmete açıldı
Başkan Demir’in Pancar ziyaretinde mahalle sakinlerinin aile çay bahçesi ...
Başkan Ünsal esnafın taleplerini dinledi: Karşıyaka'yı birlikte yönetmeye kararlıyız!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, vatandaş ve muhtar buluşmalarının ...
 
Başkan Önal, personeliyle bayramlaştı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
Sendikadan Başkan Tugay’a ültimatom: Bayramı sana zehir ederiz!
TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bornova’da türkülerle yaza merhaba konseri
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda ...
 
İzmir'de belediye başkanının odasından 'böcek' çıktı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, odasından dinleme cihazı olarak ...
Başkan Demir müjdeyi verdi: Kuyumcular Sokağı'na tarihi dokunuş!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir Tepeköy Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ...
Selçuk'ta Kültür Çalıştayı
Avrupa Birliği desteği, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen, Ortaklaşa; Kültür, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Koç'un 'Can'ı İzmir'in sevdalısı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva