HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2024 Çarşamba - 15:10

Büyükşehir’de TİS krizi... Sendika iş bıraktı!

Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bugün gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde masa devrilirken sendika yetkilileri eylemlik kararı aldıklarını duyurdu.

Büyükşehir’de TİS krizi... Sendika iş bıraktı!

EGEDESONSÖZ - Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde masa devrildi.

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplantı sonrası bugünün işaret edildiği süreçte sendika yetkilileri ile belediye temsilcileri Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde sonuç çıkmazken eylemlilik kararı alındı 

Süreç hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş masadan kalktıklarını belirtirken, “Görüşmeye girmeden önce bir teklif beklediğimizi ve bulunduğumuz noktadan geri adım atmayacağımızı belirtmiştik. Ancak bize yasal sınırdan teklif yaptılar. İzmir B.B. iş barışını tek taraflı bozmuştur. Bundan sonra buranın her metrekaresi bizim eylem alanımızdır. Bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz ve cevabını alanlarda vereceğiz. CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor. Emekçilerin, emeklilerin, çay üreticilerinin sorunlarından bahsediyorlar. Biz de destekliyoruz. Ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyorlar. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’nin seçim öncesi baharı getireceğiz söylemini hatırlatan Keleş, “Sizin baharınızı gördük. Emekçilerin yazını kara kışa çevirdiniz. Saldırı yalnızca büyükşehirle sınırlı değil. Tüm ilçe belediyelerinde de benzer bir saldırı var. Buna karşı her alanda direneceğiz. Sendika farketmeksizin tüm işçi ve emekçileri eylemlerimize davet ediyoruz. Bu sorun tüm emekçilerin sorunudur. Bugün saat 15:00’ten 17:30’a kadar iş bırakıyoruz ve gerçekleşecek olan belediye meclisinde hak gasplarını protesto edeceğiz. Herkesi hollerin önüne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
DEVA'lı Ösen'den hububat fiyatlarına tepki!
 
Göztepe şampiyonluğu Levent Yüksel ile kutlayacak
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirden 13 Haziran 2024 Perşembe 06:46

Haklarını arasınlar tabikide. Verilen sözler havada kaldı hep. Adil olan memurların maaşının düşürülmesi değil herkesin maaşının o seviyeye çekilmesi. Türkiye şartlarında 60 bin lira çok büyük bir miktar değil. Ben almıyorum, sen almıyorsun diye belediye memuru almıyacak diye birşey yok.

Yorumu oyla      1      2  
Adaletli Memur 12 Haziran 2024 Çarşamba 22:27

Bu Sosyal Denge uygulaması, bazı popülist belediye başkanları sayesinde, sosyal dengesizliğe dönüştü. İzmirde bazı belediyelerde yasaya aykırı olarak yasal sınırın 3-4 katı ödeme yapılınca, işin suyu çıktı. Bu durumda ortalama 70 bin civarında maaş alan memur, sosyal denge yasal sınıra çekilince 10-20 TL arasında maaş düşecek. Bütün belediyelerde yasal sınırdan eşit ödeme doğru uygulama. Emekçinin hakkını savunması başka şey, adaletsiz maaşı savunmak başka.

Yorumu oyla      3      2  
İzmirli 12 Haziran 2024 Çarşamba 22:18

Anlamadığım birşey var normel bir memurdan ne farkınız varda sosyal denge adı altında belediye sizlere belli bir miktar daha fazla maaş veriyor , yada vermek zorunda mı ki kalkıp birde tehtit vari konuşmalar yapıyosujuz tabi nasıl olsa işten kavuşma korkunuzda yok , biri bana bu ayrıcalığı neden istediğinizi açıklarsa sevinirim ...

Yorumu oyla      3      1  
Yorgun demokrat 12 Haziran 2024 Çarşamba 19:14

Belediye baskani bu memurlarin hepsini devlet kurumlarina gondersin bakalim bu sosyal haklara sahip olacaklar mi?

Yorumu oyla      4      3  
Civan 12 Haziran 2024 Çarşamba 18:08

ekonomist erdal Bekir mrmr bilirkişi şiki baba hepinizin yazdığının altına imza atıyorum. adamlar meclis basmış ya hayret! pes! belediye de asgari ücretle çalışılmaz çekilmez mis niye? neden? kendi payına konuş evim akincilar cd sinde. ne zaman evden çıksam fuardan gecsem birçok insan 10 dk sigara, 5 dk çay molası veren çalışma arkadaslariniz var. sizin 50.60bine yaptığınız işi 30 bine yapacak ne kadar insan var biliyormusunuz? aklınız hayaliniz almaz ama cemil tugay aliyor bekleyin gorun

Yorumu oyla      3      1  
12 Haziran 2024 Çarşamba 16:50

Bilip bilmeden yorum yapanlar herkes 70 bin lira maaş almıyor herkes daire başkanı müdür mühendist değil boş boş konuşmayın görev verildiği taktirde kimse akşama kadar boş oturmaz herkes çalışır işini yapar görev yetki verilmezse ne yapsınlar söyleyin boş atıp tutmayın hadi yaallah

Yorumu oyla      7      4  
Az Bilmiş 12 Haziran 2024 Çarşamba 16:35

Haberi ve yorumları okudum. Haber doğrudur. İşte gerçek CHP yi anlatıyor. Yorumları daha fazla KATILIYORUM. 1 koli yumurtayı marketten eve kadar 100 kişi taşıyor ve eve gelene kadar yarısını kırıyorlar. Aşırı personel birikimi var. Herkes eli çebinde dolaşıyor. Memur sendikası adeta POSTA koymuş. Peki düzelir mi, düzelmez. Böyle gelmiş böyle gider.

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 12 Haziran 2024 Çarşamba 16:29

Olm millet geri geri konuşuyor. Şimdi gidinnyarın asgari ücretle çalışacak binlerce işçi bulursunuz diyorlar. Gelip çalışsınlar bakalım asgari ücretle birilerinin egosu tatmin edilir mi ? Birilerinin egosunun tatmin edildiği yerlerdir bence belediyeler ve bu ego tatmini için bir değil 5 asgari ücret yetmez.

Yorumu oyla      2      3  
12 Haziran 2024 Çarşamba 16:21

Belediyedeki işler 657 sayılı kanuna tabii memur eli ile yürütülmektedir. birilerinin işareti ile seçilmiş başkanlar tarafından değil.5 sene sonra yoksunuz.

Yorumu oyla      3      2  
mrmr 12 Haziran 2024 Çarşamba 16:20

70 bin maaş da kusura bakma olmaz yani

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir zam da feribota!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz yoluyla gerçekleşen araç taşımacılığına zam yaptı.
İmzalar atıldı: Manisa'ya 'raysız tramvay' geliyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal medya hesabı üzerinden ...
Tarife belli oldu... İzmir'de toplu taşımaya zam!
Olağan toplantısını gerçekleştirilen UKOME’de İzmir ulaşımına zam kararı ...
 
Konak'tan örnek dayanışma... Bayramlıklar Giysi Market'te!
Konak Belediyesi Giysi Market’te bayram yoğunluğu başladı. Konak’ın farklı ...
Bayraklılı jimnastik ve bale kursiyerleri büyüledi
Bayraklı Belediyesinin düzenlediği jimnastik ve bale kurslarına katılan ...
Menemen'de kurbanlıklara sıkı denetim
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ...
 
Selçuk'ta zarar gören aydınlatma direkleri yenilendi
Daha önce yenilenen ancak aydınlatma direkleri zarar gören Dutlu Yol’da ...
Karabağlar'da bayram öncesi sıkı denetim
Karabağlar Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerleriyle ...
Bornovalı çocuklar Karpuz Festivali'nde eğlendi
Bornova Belediyesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nden yararlanan minikler, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Koç'un 'Can'ı İzmir'in sevdalısı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva