HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2024 Çarşamba - 17:57

Buca Meclisinde ‘bağış’ tartışması... AK Parti’den ‘basiretsizlik’ eleştirisi!

Buca Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olan tarım arazisinin Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlanması önergesi mecliste tartışmalara yol açtı. AK Parti Grupbaşkanvekili Burçin Kevser Sevil, “İktidar grubu olarak şunu bilmelisiniz: Şartlı bağışı kabul etsek de bunu konuyu takip edeceğiz. Bu belediyenin bir sürü tarlası, arsası var. Hangi zeytin ağacından kaç litre zeytinyağı üretildi de vatandaşa dağıtıldı? Yönetimin ortaya koyacağı basiretsizliği değerlendiriyoruz. Yeni bir başkan geldi, deneyimleyeceğiz. Elimizde ciddi örnekler de var. Kaygılarımız tutanaklara geçsin” dedi.

Buca Meclisinde ‘bağış’ tartışması... AK Parti’den ‘basiretsizlik’ eleştirisi!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Haziran ayı meclis olağan toplantısının ikinci oturumu Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Benzer başkanlığında gerçekleştirildi. 

4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesi gereği, Buca Merkez Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Kurulu 5 asil, 5 yedek üyenin gizli oylama ile seçildi. 

Malatya Doğanşehir Belediye Başkanlığı'nın Belediyemiz ile Kardeş Kent ilişkisi kurulması için 02.05.2024 tarih ve 29 sayılı Meclis Kararı aldıklarını belirterek 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (p) bendi gereği Belediyemiz ile Kardeş Kent ilişkisi kurulması istemine dair önerge oy birliğiyle kabul edildi.
Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olmak üzere toplam büyüklüğü 66 bin 422,16 metrekare olan tarım arazisini Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlama önergesi oylamaya sunuldu.



SEVİL: KOMİSYONLAR VE MECLİS ÜYELERİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ
AK Parti Grupbaşkanvekili Burçin Kevser Sevil, söz alarak önerge ile ilgili şunları söyledi: 
“Bizim tavsiyemiz, önergenin hukuk ve tarım ilgili komisyonlara iletilmesidir. Sadece önerge üzerinden değerlendirilmemeli. Hukuki koşulları var, incelenmesi gerekiyor. Tarım komisyonu için de burada bir tarım işlemi yapılacak ve bölgenin atıl olup olmadığı, ne kadar bütçe ayrılması gerektiği, meclis üyeleri tarafından sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesiyle karar verilmesini istiyoruz. Hukuka uygun ve şeffaf bir karar verilmesi için.”

BENZER: ERTELERSEK VATANDAŞ RAHATSIZ OLABİLİR
Meclis Başkan vekili Hüseyin Benzer ise, “Şartlı bağışın amacı şu: vatandaş duyarlı davranmış iki tarlasını belediyenin kullanması için ortaya koymuş. Ertelersek, bağış yapıyoruz, erteleniyor, uzatılıyor diyerek vatandaş rahatsız olabilir ama detaylı bir şekilde tartışabiliriz. Vatandaşa teşekkür plaketi bile verebiliriz” ifadelerini kullandı.

AK Parti grubu önergenin komisyonlara gönderilmesini talep ederek söz konusu alanın tarıma elverişli hale getirilmesi için 10 milyonluk bir bedel ödenmesi gerektiğini belirtti.

KULA: ZEYTİN ENVANTERİNDE MANZARA İÇ AÇICI DEĞİLDİ
AK Partili meclis üyesi Zülfiye Kula, “Geçen hafta itibarıyla meclis üyemizin verdiği zeytin envanter adına bir önerge vermişti biz de tarım ve esnaf komisyonu olarak yerinde inceleme yaptık. Gördüğümüz manzara iç açıcı değildi. Zeytin ağacından ziyade otlar yükselmişti. Hiçbir bakımı olmayan 70 dönümlük alan... Belediyemizin mal varlığı olan bir yerde bakım olmuyorsa bağış yapılan bu alana bakım nasıl yapılacak merak ediyorum” dedi.

MHP grubu da söz konusu önergenin ilgili komisyonlara gönderilmesini talep ederek “Burada belediye başkanımızın görev süresi boyunca ibresi var. Buraya bir yatırım olacak bu yatırımın sonucu, işlenmesi takriben kısa sürmüş olsa da bir gelir elde edilecek. 4 yıl sonra buranın akıbeti ne olacak? Komisyonlara sevkini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AYDIN: ÖNERGENİN ŞARTLARI BELLİ, TEREDDÜT BULUNMAMAKTADIR
CHP Grup Sözcüsü Uğur Aydın,“ Şartlı bir bağıştan bahsediyoruz üçüncü kişiye satıştan bahsetmiyoruz. Yapacağımız konuşmalar, vatandaşın bu davranışına haksızlık olacağını düşünüyoruz. Söz konusu önergenin şartları belli. Görev süresi de yazıyor. Tereddüt bulunmamaktadır. Önergenin kabulü şeklinde oylamaya sunulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Hüseyin Benzer, “Belediye mutlaka gerekeni yapacaktır. Vatandaş Görkem Bey için daha uzun süre belirlemiş olabilir. Verim hesabı yapılacaktır ve ona göre hareket edilecektir yoksa kamu zararı olacaktır. Bunu oylayalım. Bu maliyet hesabı elbette yapılsın. Üretim maliyeti hesaplansın” dedi.

SEVİL: YÖNETİMİN ORTAYA KOYACAĞI BASİRETSİZLİĞİ DEĞERLENDİRİYORUZ
AK Parti Grupbaşkanvekili Burçin Kevser Sevil tekrar söz alarak şunları söyledi:
 “Biz istiyoruz ki bütün meclis üyeleriyle tartışalım ev ortak akılla bir sonuç çıksın. Karşılıksız olarak bir vatandaş yerini belediyeye bağışlıyor ve ektiğiniz şeyleri vatandaşa dağıtın diyor. Belediye belki kendi kasasıyla bunu yapamayacak durumda. Bize bir alan açıyor. Geçmişte deneyimlediğimiz ve bizde kaygı oluşturan durumlar. Bunlar tutanaklara geçsin. Analizler yapılsın. İktidar grubu olarak şunu bilmelisiniz: Şartlı bağışı kabul etsek de bunu konuyu takip edeceğiz. Bu belediyenin bir sürü tarlası, arsası var. Hangi zeytin ağacından kaç litre zeytinyağı üretildi de vatandaşa dağıtıldı? Yönetimin ortaya koyacağı basiretsizliği değerlendiriyoruz. Yeni bir başkan geldi, deneyimleyeceğiz. Elimizde ciddi örnekler de var. Kaygılarımız tutanaklara geçsin. Biz de kabul edelim. 3-6 aylık ve 1 yıllık verimliliği ne ve hangi ihtiyaç sahibine ne kadar gittiğini takip edeceğiz.”

BENZER: BİRBİRİMİZİ GEÇMİŞLE YARGILAMAYALIM
Meclis Başkan Vekili Hüseyin Benzer AK Partili Sevil’e yanıt vererek, “Geçmişle birbirimizi yargılamayalım. Toprak analizi, verimlilik hesabı yapılsın. Bunda bir sorun yok. Vatandaşı kırmamak ve zaman kaybını önlemek bizim amacımız” dedi.

AYDIN: YİNE NİYET OKUMA YAPILDI
CHP’li Uğur Aydın tekrar söz alarak, “Yine bir niyet okuma yapıldı. Geçmişte olan geçmişte kaldı biz geleceğe bakıyoruz. Söz konusu parseli daha öncesinde değerlendirme yapmıştık. Söz konusu parsel temizlenmiş bir durumda, tamamen verimli ve düz bir arazide. 10 milyonluk masraf tamamen gerçeğe aykırı. Bu sebeple vatandaşın da duyarlı ve lütfedici davranışına gölge düşürmeden bunun oylamaya sunulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.



Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, sözleşme süresinin sona erecek olmasından dolayı bilgi teknolojileri hizmetlerinin 36 ay süreyle (01.09.2024 -01.09.2027 tarihleri arasında) 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Hükümlerine uygun olarak ihale yolu ile gerçekleştirilmesi hususunda karar alınması istemine dair önerge görüşüldü. AK Parti grubundan ‘komisyonların lağvedilme’ eleştirisi yapıldı.

SEVİL: KOMİSYONLAR LAĞVEDİLİYOR
AK Parti Grupbaşkanvekili Burçin Kevser Sevil, “Belediye Başkanı henüz 3 aydır başkan olmasına rağmen gündem maddelerinde sürekli karar kelimesi geçiyor. Ne hukuken mümkün ne de meclis yönetmeliğine uygun. Kararı komisyona göndermeyerek komisyonların lağvedildiğini düşünüyoruz. Komisyona havalesini istiyoruz. Bu konu ciddi anlamda bugünden itibaren gündemimize girmiştir. Belediye Başkanı geldiğinde de kendisiyle görüşeceğiz şeffaf ve demokratik bir anlayışımız var diyorsanız. Komisyonlar harekete geçsin. Biz bu ilgili önergenin de plan ve bütçe komisyonuna gitmesini istiyoruz” dedi.

AYDIN: KONU ACİLİYETİNDEN DOLAYI KOMİSYONA HAVALE EDİLMEMELİ
CHP Grup Sözcüsü Uğur Aydın, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“ Zaman kısıtlamasından dolayı son 1 ay kala gündeme geldiği bilgisini aldım. 31 Ağustos’ta internet iletişim hizmetlerimiz bitiyor. İnternet kesilmesi yaşayabiliriz İhaleler, iptaller bunlar da bir süreç alıyor. 3 yıl ve üzeri olduğu için meclis gündemine geliyor. İhaleyi bildiğimiz firmalar teklif verecek. Bunun şartlarını herkes görecek. Söz konusu önergenin aciliyet kaydı olmasından dolayı komisyonlara havale edilmeden karar verilmesini istiyoruz.”

SEVİL: USUL VE İŞLEYİŞ SORUNU VAR
Parti Grupbaşkanvekili Burçin Kevser Sevil, “İlk meclisi hatırlıyorsunuzdur. Meclisin canlı yayın yapılması konusu. Bu konu bizim de talep ettiğimiz ve oy birliğiyle geçirdiğimiz konu. Oy çokluğu veriyoruz yeterli bilgi olmadığı için. Mesele bir şeylerin önünü tıkamak değil. Olmasını istediğimiz bir şeye ret oyu kullanacağız, neden? Komisyonları çalıştıramıyoruz. Önerge zamanında meclise gelemiyor ve tartışamıyoruz. Usul ve işleyişle derdimiz var. Tekrar ret vereceğimizi beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Hüseyin Benzer, “1 ay önce gelseydi zaman sorunu olmayacaktı. 1 aylık bir boşluk kalıyor ve internetsiz kalmayacaktık bunun komisyonda görülmesinde hiçbir sıkıntı yok.  Tarihler dikkat edilseydi, 1 ay önce gelseydi bu sorunlar yaşanmayacaktı” dedi.

Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Türkiye Belediyeler Birliği'nde Egeli iki isim!
 
Menderes'te sular duruldu: CHP'nin meclis üyeleri barıştı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Haziran 2024 Perşembe 08:37

Ak parti Mhp bu ülkenin birlik sebebi chp dem her türlü rezilliğin ayrılıkçılığın bu ülkeyi Amerikan sömürgesi haline getirmenim huzrsuzşuğun baş sebebidir. Bu soytarılara kulak versen bu ülke ve kurumları çalışmaz hale gelir felç olur fetoş itleri de amaçarına ulaşmış olur. 35 yıldır pis hava zehirli su içe İzmirli alkol ve sıcak havanın etkisi ile bir türlü doğru karar veremiyor veremez

Yorumu oyla      0      0  
6 Haziran 2024 Perşembe 08:31

akepe 20 yıl memlekete ne faydası olmuşta konuşuyor bunlar?

Yorumu oyla      1      1  
6 Haziran 2024 Perşembe 05:12

Hangi arızalı kafa bunlara bağış yapmış. Anlaşılır gibi değil. Bunlara yapılan bağışın 3 gr. sevabı da olmaz.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Belediyeler Birliği'nde Egeli iki isim!
Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı Ekrem İmamoğlu oldu. Seçimde İmamoğlu ...
Aydın'dan Muğla'ya turizm köprüsü!
Aydın ve Muğla illerimiz ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarını ...
CHP önünde işten atılma isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler eylemlerini CHP ...
 
Konak'ta atıklar sanata dönüştü
Konaklı minik çevreciler Konak Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinliğinde ...
Çeşme'de farkındalık günü
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ...
Bayraklı’da isyan büyüyor: Memurlar, CHP önünde!
Bayraklı Belediyesi’nde devam eden maaş krizinde bugün memurlar Cumhuriyet ...
 
Güzelbahçe'de çevreci etkinlik!
Güzelbahçe Belediyesi 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 
Başkan Ünsal’dan 27 mahalleye eşit hizmet sözü
Katılımcı yönetim ilkesi doğrultusunda muhtarlarla buluşmalarını sürdüren ...
Balçovalı miniklerden 'çöp' çağrısı!
Dünya Çevre Günü nedeniyle Balçova Barajı orman yolunda temizlik yapan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva