HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2016 Salı - 09:07

Bornova ‘can dostlar’ın da evi!

Bornova Belediyesi, başta hasta ve yaralı hayvanların tedavisi olmak üzere kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının koruyucusu oluyor.

Bornova ‘can dostlar’ın da evi!

Bornova Belediyesi, ilçedeki sahipsiz hayvanların şefkat yuvası oluyor. Son iki yılda 4229 kedi ve köpeği kısırlaştıran Bornova Belediyesi, aynı zamanda bunların aşılarını yapıp iç ve dış parazitlere karşı tedavilerini de sağladı. Bunun yanında hasta ve yaralı olarak Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirilen 5067 hayvanın tedavisi gerçekleştirildi. Sokak hayvanları yasa gereği kısırlaştırılıp, aşı ve işaretleme işlemleri yapılarak  rehabilite edildikten sonra tekrar alındığı yere geri bırakılıyor.

Rehabilitasyon merkezi ve klinik hizmetleri
Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi’ne ait klinikte hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor. Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için Pınarbaşı’nda Kedi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni de hayata geçirdi. Merkez, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesi ve normale dönmeleri için kullanılıyor. Merkez’e gün içerisinde Belediye ekiplerince getirilen sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemleri de yapılıyor.

Hayvan ambulansı
Bornova Belediyesi hayvan ambulansı, yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanları için aralıksız çalışıyor. Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirerek tedavilerini yapıyor.

İlkokul öğrencilerine “Hayvan Sevgisi”  eğitimleri
Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki ilkokullarda ‘Doğa ve Hayvan Sevgisi’ eğitimleri de veriyor. Bornova Belediyesi’nin uzman veteriner hekimleri tarafından verilen eğitimlerde, evde hayvan beslemenin getirdiği yükümlülüklerden, ısırmalarda yapılacaklara, sokak hayvanlarına yapılabilecek yardımlara kadar pek çok konuda bilgi veriliyor. Ayrıca ilçe sınırları içindeki okullara İnsan, Çevre ve Veteriner Halk Sağlığı konularında bilgilendirmek amacıyla eğitimler veriliyor.

Sokak hayvanlarına özel yuva
Özellikle kış aylarında yiyecek, içecek ve su sıkıntısını yoğun olarak yaşayan sokak hayvanlarına sıcak yuvalar hazırlandı. Hazırlanan kulübeler Bornova’nın mahallelerine ve köylerine yerleştirildi. Yine sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği ‘kedi evleri’ projesi hayata geçirildi. Demir bir profil içinde koruma altına alınan kediler iç kısmında mama ve su kapları da konulan evlerde hem soğuklardan korunuyor hem de beslenme ihtiyaçları karşılanıyor. Kedi evlerinin düzenli bakımları ve temizlikleri de Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

Susuz kalmasınlar diye
Sokak hayvanlarına yapılan bakım ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ‘beslenme odakları’ da Bornova’daki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Sokak havyanları yaşamlarını sürdürmek için insanların ilgisine ve yardımına muhtaç. Onların aç susuz kalmaması, tedavilerinin yapılması çok önemli. Belediye olarak sokak hayvanlarıyla ilgili tüm sorunları gidermek için pek çok projeyi hayata geçirerek elimizden gelen desteği veriyoruz. Bornova sokak hayvanlarının da evi” dedi.

 
Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor!
 
Nusaybin'de hain saldırı: 1 şehit, 7 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin 22 Mart 2016 Salı 10:33

Bornova Belediyesi o kadar iyi koruyor ki hayvanları, İzmir'in bütün kedi köpekleri evka4 sondurağının üst tarafında, marketten birşeyler alıp evimize giremiyoruz, hava kararınca sokaklar onların ! Tamam sevelim koruyalım zarar vermeyelim ama abartmayalım, herkes onları beslemek yada kucağına almak zorunda değil. bir olur iki olur ama 6 apartmanın 8-9 köpeği, onlarca kedisi olmaz. Bornova Belediyesi onların daha sağlıklı ve rahat ortamlarda barınmalarını salaya bilir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da engeller ortadan kalkıyor!
Karşıyaka Belediyesi; hizmet binaları ile kültür merkezlerinde özel düzenlemeler ...
Kocaoğlu ile A'den Z'ye gündem: 30 başkana sitem!
Büyükşehir Belediye Başkanı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken ...
Bucalı kadınlar kanserden korunmaya öğrendi
Dünyadaki hastalıkların yüzde 20’sini oluşturan ve çağımızın hastalığı ...
 
Ödemiş teleferik için ilk adımı attı
Ödemiş’in turizm çalışmalarına ve kent ekonomisine katkı sağlayacak olan ...
Başkan Görmez’den Yıldırım’a ‘kampüs’ teşekkürü
Torbalı ilçe merkezinde Devlet Demir Yolları’na ait 25 bin metrekarelik ...
‘Kemeraltı’na yeni çekim merkezi’ için kaç firma teklif verdi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı eski balık halinin bulunduğu alana ...
 
Bornova’nın özel çocukları mutluluğun ebrusunu yaptı!
Ege Üniversitesi Ebru Sanatı Topluluğu işbirliğiyle +1 Down Kafe’de düzenlenen ...
İzmir'de devrim gibi karar: Arıtma suyundan...
Atık suların tarım, endüstriyel ve evsel amaçlı kullanılması için aynı ...
Buca’da belediyeden üreticiye 260 arı kovanı
Buca Belediyesi, İzmir Arı Üreticileri Birliği ile yaptığı işbirliğiyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva