HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2016 Pazartesi - 12:27

‘Kemeraltı’na yeni çekim merkezi’ için kaç firma teklif verdi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı eski balık halinin bulunduğu alana kuracağı ve içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranların yer alacağı yeni meydan için yapım ihalesi gerçekleştirdi. “Balıkçılar Meydanı”nın kentin yeni buluşma noktalarından biri olması hedefleniyor.

‘Kemeraltı’na yeni çekim merkezi’ için kaç firma teklif verdi?

Kemeraltı’nın merkezinde yer alan ve bir süre önce yıkılan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı ile balık hali arazisini, “Balıkçılar Meydanı”na dönüştürmek için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi gerçekleştirdi. 8 firmanın katıldığı ihale, komisyon inceleme sürecinde...

365 günde tamamlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilecek “Balıkçılar Meydanı” projesi  yapım ihalesine 8 firma katıldı. Hazar-Tek İnş. Taah.  Metal ve Yapı Prj. San  Tic. Ltd. Şti 6 milyon 105 bin TL, Ali Bilgen Bilgen Müt. Müh. Müş. &Gençer Prj. İnş. Ltd. Şti İş ortaklığı 6 milyon 306 bin TL, DMR Enj. Oto İnş. Taah. San. Tic. Ltd Şti 4 milyon 107 bin TL, Gaffar Çayır-Piramit İnş. İş ortaklığı 6 milyon 844 bin TL, Ri-Ba Müh. Taah. ve İnş. –Rıza Ballıkaya  7 milyon 947 bin TL, Teknoen Müh. İnş. Yapı Malz.  San. Ve Tic. Ltd. Şti. 6 milyon 632 bin TL, Çisem Elk. Taah. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. 5 milyon 480 bin TL, Ahenk Müh. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.  3 milyon 950 bin TL teklif verdi. Projenin ihalenin sonuçlandırılıp yer teslimi yapılmasının  ardından 365 günde tamamlanması planlanıyor.    

NELER YAPILACAK?
Kemeraltı’nın 866, 871, 874 ve 876 sokakları arasında kalan bu bölüm, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yeni çekim merkezi haline getirilecek. 1431 metrekarelik alanda bölgenin sokak kurgusu, mimari karakteri ve ticari faaliyetleri ile uyumlu, çağdaş mimari diline sahip bir konsept oluşturulacak.

İzmirlilerin yoğun ilgi göstereceği düşünülen yeni projenin zemin katında balık satış birimleri, restoranlar ile çevre sokaklara ve iç avluya erişimi sağlamak için “geçit” işlevinde bir meydan yapılacak. Meydanda oturma birimleri ve peyzaj düzenlemeleriyle kentlilerin vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı oluşturulacak. Meydanın 876 Sokak kısmından yaya akışını sağlayacak merdivenler ile birinci kata çıkılacak. Birinci katta oluşturulan teras, restoranlara hizmet verecek. Bu bölümde de ahşap gölgelik ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak. Restoranlara erişimi sağlayan merdivenlerin güney kısmında su oyunlarının izlenebileceği bir bölüm yer alacak. Çevre sokaklardan geçitler ile erişilen yapının iç avlusunda ise yine oturma birimleri ve bir havuz yer alacak. Peyzaj düzenlemeleri ile öne çıkacak bu alan, kentlilerin hoşça vakit geçireceği ve aynı zamanda restoranların servis verdiği bir bölüm olarak hizmet  edecek. Restoranların bir kısmı  2 katlı olarak tasarlandı.

 
BASİFED’ten Ankara’ya yerli otomobil çağrısı!
 
Çalık’ın Urla’daki RES'i için acil kamulaştırma!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Mart 2016 Salı 16:40

TC misafir, gökdelen turist çekmez diyen sen değil misin de Dubai neyi ile meşhur diyorsun ? Dubai neyi ile meşhur oldu da milyonlarca turist gidiyor? Modern, sıfırdan yaratılmış şehre adamlar bu kadar turist çekmeyi başarmış. Neyi ispatlamak istiyorsun? Turist gidiyor mu gidiyor. Hem de 8-9 milyon. 8500 yıllık şehir olan İzmir' e ne kadar geliyor? 5 milyon ? Hayır. 1 milyon bile değil. Ayrıca İzmir'i Madrid, Barcelona, Roma vb şehirler ile karşılaştırmasak iyi olur. Bu şehre turist gelmiyor. Sen Kemeraltı'nda mutlu olabilirsin ama turist gelmiyor. Efes olmasa, gemiler gelmese 1 milyon turist gelmez bile. Kemeraltı dediğimiz yer son derece kötü bir yer, bunu niye kabul etmiyorsunuz ? Birbiri ile uyumsuz yapıların olduğu, genelinde satılan kalitesiz mallar ile dolu bir yer. Asla bir Alaçatı olmaz. Restore edilsin, edilmesin diyen mi var ? Ama sonuç değişmez. Kaç tane ünlü mağaza var diyorum, hala daha anlamıyorsun. Kendi yarattığın, Kemeraltı' na özgü dünya çapında ün salmış, marka olmuş yer, mekan var mı ? Yok. Gökdelen yapalım turist gelsin diyen de yok. Gökdelen ancak Dubai, New York gibi şehirler yaratırsan turist gelir. İstanbul -Ankara gibi sağa sola gökdelen yapmakla turist gelmez. İzmir Barcelona ayarında bir şehir olabilir ancak yüzde 90 ' ını yıkıp, yeniden vizyon projeler ile inşa edersen. Bizde ne yapılıyor? Şehrin merkezindeki binalara makyaj - boya badana. Agora diyorsun yanında kaldırımda adam dolap satıyor. Etrafı gecekondu dolu. Kordon'a yeni yönetmelik vb. şeyler. Nerede dünya çapında vizyon projeler ? Kadifekale'de antik tiyatro var değil mi ? Yıkarsın o gecekonduları, tiyatroyu açığa çıkarırsın, manzarayı değerlendirirsin, dünyada benzer projeler var. Agora etrafındaki gecekonduları temizlersin. Dünya çapında bir müze yaparsın, Kemeraltı'nı dünya çapında bir çarşı haline getirirsin ondan sonra turist gelmeye başlar. İşporta malı ürün satmakla bu işler olmaz diyorum turist Madrid'e pantolon almaya mı gidiyor diyorsun. Kemeraltı'na gelen adam niye gelsin ? 1 liraya açıkta satılan meyve suyu içmeye mi ?

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 22 Mart 2016 Salı 15:11

12:52 yorumcusu Dubai örneğini veren sen değil misin? Dubai nesiyle meşhur? Bangkok'a veya Madrid'e pantolon almaya mı gidiyor insanlar? "Kemeraltı'nda kaç tane ünlü mağaza var?" diye soran ben miyim? yazdığın yorumdan haberin yok be arkadaşım. 13:03 yorumcusu arkadaşım önceki yorumcuyla aynı kişimisin bilmiyorum ama Dubai dediğin kent İstanbul kadar turist çekmiyor, Bangkok , Londra ve Madrid başı çekiyor turizmde bunların hangisinde yüksek binalar kente hakim bilip de konuşun New York örneği var olsun da zaten adamlar tüm Hollywood'u seferber ediyor dünyanın en büyük reklamı yapılıyor o şehir için rüyalar ülkesi vs. Kemeraltı Alaçatı gibi rehabilite edilsin diyoruz anlamıyorsunuz, gelen turistler Alaçatı, Şirince, İstanbul'un tarihi mekanları, Safranbolu, Bursa gibi tarihi dokusu olan korunmuş yerlere geliyor diye imada bulunuyoruz yine anlatamıyoruz sizin savunduğunuz düşünce tamamen doğru olsaydı İstanbul'da en çok turist yoğunluğu Şişli ve Maslak'ta olurdu. Yemek konusuna gelince "Turkish Kebab" deyimini çabuk unutmuşsunuz buradan sevgili Nedim Atilla'dan Kemeraltı'ndaki lezzet değerlerimizle ilgili bir köşe yazısı bekliyorum Ege TV'de programını izlemeyenler vardır en azından okuyup öğrenirler Nedim Bey varken bu konu hakkında yazmak bana düşmez.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mart 2016 Salı 13:03

Sanırsın Ankara-İstanbul New yok, Dubai, Şangay gibi yüksek binalar ile dolu da turist gelmiyor. Yüksek bina turist çekmezmiş. Kim diyor ? Kafayı kuma gömmeye devam.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mart 2016 Salı 12:52

Armani gelsin Kemeraltı'nda mağaza açsın, Kemeraltı kurtulsun diyen mi var ? Anlamadan yorum yazmayın da komik duruma düşmeyin. Kendi markan var mı ? Yaratılmış mı ? Arkadaş ciğer demiş. Yurt dışından, yurt içinden kaç kişi özellikle bu ciğer için geliyor? İtalya'da Napoli' deki ünlü pizzacıya dünyanın her tarafından insanlar geliyor. Dubai suni bir şehir olabilir, turist gidiyor mu, evet. İzmir'e 8500 yıllık şehir deniyor. Turist geliyor mu, hayır. Niye gelsin ki ? Şehir merkezinde ne var ? İşporta dolmuş Kemeraltı, dönerci dolmuş Karşıyaka Çarşısı' nı görmek için mi gelecek ? TC misafir de kafayı yüksek binaya takmış. Kemeraltı yıkılsın gökdelen yapılsın diyen mi var ? Kemeraltı bu halinden çıkmalıdır ama çok zor. Yenilesen de bir şey olmaz. Kalite yok diyorum ama sanırım anlamak istemiyorsunuz. Binaları restore ettin, yerdeki taşları değiştirdin, güvenlik arttırıldı vs. ama kalite yerlerde. Kaç tane ünlü mağaza var diyoruz adam Armani diyor. Senin Armani'nin ne diyorum? Yurt dışındaki adam pazar malı pantolon almaya mı gelecek ?

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 22 Mart 2016 Salı 10:22

bütün yorumlar turizme odaklanmış ya biz? ya bizim nostaljimiz?yeni yetmeler zahmetsiz veya bizim lokantada ciğer yemekten zevk almıyorsa verelim onlara bir arazi yapsınlar kendilerine göre bir forum,dubai gibi,mutlu olsunlar ama benim yavaş yavaş restorasyonla tertemiz olmaya yüz tutmuş kemeraltımı da bize bıraksınlar.Elbette yapılacaklar var,ama yön dubai yönü değil kendine özgün izmir yönü olmalıdır,oluyor da.gölge etmeyin biz memnunuz.Havra sokağı,damlacık,kestane pazarı mantocular,şadırvan,türkiyede bir ilk olan camisiz şadırvan bize yetiyor.Turist ister gelsin ister gelmesin.Biraz kendiniz için yaşayın,gelin size zahmetsiz ısmarlayayım,barselona da asla bulamazsınız,hele dubai de hiç

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 22 Mart 2016 Salı 09:55

Yeni ve yüksek binalar bu kadar turist çekseydi Ankara turist rekoru kırardı. İstanbul Maslak'ta hiç turist kafilesine rastladınız mı veya Şişli'de? ben görmedim. Alaçatı, Şirince, Safranbolu, Bursa, Kula nedir bunların ortak noktaları? Yani mantığa bakar mısınız Armani gelecek bir mağaza ile bizim turizmi kurtaracak böyle yorumlar yapıp küçük duruma düşmeyin arkadaşlar.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 22 Mart 2016 Salı 09:43

19:40 yorumcusu arkadaşım amaç markaları bir araya toplamak değil marka yaratmaktır Dubai gibi kentler sadece belli bir elit kesime hitap eden yapmacık kentlerdir kendine özgü bir kimliği yoktur kaldı ki verdiğin Dubai örneği yanlış Madrid, Barselona, Londra (yeni yapılaşma yoktur ev fiyatları bile bu yüzden çok pahalıdır) Bangkok ve hatta İstanbul bile verdiğin örnekten daha fazla turiste ev sahipliği yapmıştır insanlar İstanbul'a yüksek binalar için mi geliyor? veya Madrid'e veya Roma'ya , Viyana , Salzburg, Hallstatt, ...

Yorumu oyla      11      5  
21 Mart 2016 Pazartesi 23:24

19:40 kusura bakmayın, wasington poste ve time dergileri dünyada gidibilecek yerler arasına alaçatıyı göstermişlerdir.ünlü mağazalar zaten kendi ülkelerinde var.önemli olan onlarda olmayandır.tarihi mekanları korumazsanız dökülür, restorasyona ne kadar bütçe ayrılıyor?sonrada tarihi mekanlar olsada olur olmasa da derseniz, gelenlere geçmişten göstereceğiniz birşeyiniz kalmaz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 21 Mart 2016 Pazartesi 23:11

19;40, şimdi anlattığınız kemeraltı olmadığı için , olsa ne olur olmasa ne olur diyemeyiz, amaç o anlattığınız kemeraltıyı yaratmak olmalıdır.şu haliyle bile kemeraltı izmire gelen turistlerin uğrak yeridir. belki lüx mağazaları yok ama, restoranları var..önemli olan kemeraltının öneminin bilincinde olmaktır. ızgara planda olması çarşının özelliğini değiştirmez.farklılık katar. bize dubaiyi örnek göstermeyin, kültürü olmayan suni bir şehir.ancak beton görmek isteyenlere hitap ediyor.

Yorumu oyla      11      5  
21 Mart 2016 Pazartesi 19:40

Tarihi yapı deyince benim aklıma Roma gelir Kemeraltı, Alaçatı değil. Modern şehir deyince de Dubai gelir. Her ikisi de milyonlarca turisti ağırlayan şehirlerdir. Bize yılda kaç milyon turist geliyor? koskoca şehir bütün umudunu çürümüş Kemeraltı'nda mı arıyor? Deniz-kum-güneş zaten var, Kemeraltı'nı da restore ettik mi iş bitti anlayışı devam ettiği sürece İzmir'e yılda 1 milyon turist gelmeye devam eder. Kemeraltı kimse kusura bakmasında tarihi olsa ne olur olmasa! Kaç tane ünlü mağaza var? Kalite yerlerde. Yurt dışından kaç kişi alışverişe geliyor? Dünyaca ünlü yemek yenecek bir yer var mı? Bazılarının hayal dünyasında nasıl bir kemeraltı varsa o gerçek değil. Kemeraltı zamanında yapılırken düzgün bir planlama ile yapılmamış. Izgara şeklinde planlanmış, tasarım sokaklarının, dünyaca ünlü gelinlik mağazalarının, özel üretim ayakkabı mağazalarının, doğal ürünlerin satıldığı, Ege'ye özel mezelerin, otların, yemeklerin olduğu vb. bir yer olsa fena olmaz mıydı? Forum gibi ama tarihi yer hiç fena olmazdı ama böyle bir yer değil. Olamazda. Havadan bakınca iç içe geçmiş, sağlıksız yapıların olduğu bir yer. İşporta malı satılan yer dolu. Kalite yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın özel çocukları mutluluğun ebrusunu yaptı!
Ege Üniversitesi Ebru Sanatı Topluluğu işbirliğiyle +1 Down Kafe’de düzenlenen ...
İzmir'de devrim gibi karar: Arıtma suyundan...
Atık suların tarım, endüstriyel ve evsel amaçlı kullanılması için aynı ...
Buca’da belediyeden üreticiye 260 arı kovanı
Buca Belediyesi, İzmir Arı Üreticileri Birliği ile yaptığı işbirliğiyle ...
 
İzmir-Aydın yolu yeniden doğuyor!
Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski karayollarından olan İzmir-Aydın karayolunda, ...
Dünya bisikletçileri Güzelbahçe'de buluştu
Güzelbahçe Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle Uluslararası ...
Büyükşehir İzmir'i 2 milyon çiçekle donattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı yeni peyzaj düzenlemesi ve 2 milyon ...
 
Alsancak kaldırımlarına zabıta neşteri!
Bir yıldan uzun süredir şikayetlere konu olan, kaldırımları işgal eden ...
Bornova’nın gururu şampiyonlara pastalı kutlama
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, alt lig kategorisinde namağlup İzmir ...
En büyük Atatürk Maskı bakıma alındı
Türkiye’nin en büyük Atatürk Maskıbakıma alındı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva