HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2012 Pazar - 11:10

CHP İzmir'de kıran kırana delege yarışı

CHP İzmir İl Örgütü’nde geçen hafta başlayan delege seçimleri, bu haftasonu da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Pek çok ilçede sürprizler yaşandı.

CHP İzmir de kıran kırana delege yarışı

FATİH YAPAR-CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ- Bayraklı, Bornova, Konak, Karşıyaka, Karabağlar ve Buca gibi önemli metropollerde gerçekleştirilen mahalle seçimleri gerginlik dolu dakikalara sahne oldu. Seçimler öncesi ‘dosya tartışmaları ve bindirme üye iddiaları ile karşılaşan Konak’taki seçimlerde tansiyon sık sık yükseldi. Konak’ta 5 mahallede seçimler iptal edildi. Bayraklı ise Çay Mahalle’sindeki seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle sıkıntılı saatler yaşadı. Buca’da, İl Başkan Yardımcısı Necati İmam delege olamadı. İl Başkanı Tacettin Bayır da tüm bölgeleri tek tek dolaşarak yerinde incelemelerde bulundu.

CHP Konak'ta seçim krizi!
 
KONAK’TA GERGİN SEÇİMLER
İzmir’in en büyük ikinci metropol ilçesi olan Konak’ta 70 mahallede delege seçimleri yapıldı. Baykal ve Sav ekiplerinin hazırladıkları muhalif listelere karşı, İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un desteklediği listeler kıyasıya bir yarış sergiledi. Turgut Reis, Kahramanlar, Kültür, Mimar Sinan gibi büyük mahallelerde de sandık kuruldu. Fatih, Güngör, Mecidiye, Turgut Reis, Yeşiltepe, Çahabey mahallelerinde, İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Çildan’ın hazırladığı listeler üstünlük kurdu. Karabağlar Belediye Meclis üyesi Uğur Yelekli, Yeşiltepe’de delege olamadı. Tunus yapısına karşılık Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Murat Haluk Öncel’in liste hazırlığı yaptığı Mimar Sinan Mahallesi’nde son anda uzlaşı sağlandı. Tek liste ile girilen seçimlerde, belediye meclis üyeleri Mesut Ak, Nazife Taşdemirel ve Nur Asiye Yaman delege olamadı. Barbaros ve Yeşiltepe mahallelerinde, sandık kurulacak mekanlar konusunda sıkıntı yaşandı. Durumdan haberdar edilen İl Başkanı Tacettin Bayır, olay yerine gelerek seçimleri bizzat takip etti. Seçimi iptal edilen yerlerden birisi olan Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk, Selçuk Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz ve partililer ilçe binasına gelerek duruma tepki gösterdi. Pamuk ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir tekme tokat birbirine girdi. Demir’in yumruklarına hedef olan ve boğazı sıkılan muhtar Pamuk, hastaneye giderek iş göremez raporu aldı. İlçenin karışmasının ardından olay yerine polis ekipleri gelirken tutanak tutuldu ve tarafların karakolda ifadeleri alındı. Gültepe’de bugün yapılacak seçimler öncesinde 4 mahallede liste şoku yaşandı. Trakya Mahallesi’nde listeler çalındığı için seçimler iptal edildi.



ÇAY MAHALLE’DE İPTAL KRİZİ
Bugün 3 mahallede sandık başına giden Bayraklı’da ise Çay Mahalle gerginliği yaşandı. Saat 13.00’te, oy kullanmak için sandığın kurulacağı mekana giden partililer, seçimlerin iptal edildiğini belirten yazı ile karşılaştı. İlçe Başkanı Levent Ölçer’e telefonla ulaşan üyeler, yeterli çoğunluğun sağlanamadığı yanıtını aldı. Ölçer yapısına karşı liste çıkarma hazırlığı yapan muhalif üyeler ise Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın desteğini alan ve geçen haftaki seçimlerde rakiplerine fark atan Levent Ölçer’in, sandığı gitmekten korktuğunu öne sürdü. Edinilen bilgiye göre; dün akşam gerçekleştirilen toplantıda, uzlaşı aramak adına üyeleri toplayan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çay Mahallesi’ndeki 8 delegenin 5’ini kendilerinin belirlemelerini istedi. Muharrem Sanır’ın öncülük ettiği muhalif yapı ise bu teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine, üyelere atılan kısa mesajlarla, yeterli çoğunluğun sağlanamadığı öne sürüldü ve seçimler iptal edildi. Sandık kurulmasını isteyen partililer, seçim saatinde mekanın önünde toplandı ve tutanak tutturdu. Üyeler “Levent Ölçer ve Hasan Karabağ, buraya yığma üye yapamadı. Yenilgiden korktukları için seçimleri iptal ettiler. Pes etmeyeceğiz” dedi.

DÜNDAR’IN ERGENE ZAFERİ
Sonucu merakla beklenen Bornova’da bugün Ergene, atatürk, İnönü, Birlik ve Çamkule mahallelerinde delege seçimleri yapıldı. Birlik ve Çamkule mahallelerinde tek liste halinde seçime gidilirken, diğer üç mahallede büyük yarışlar vardı. Bornova’nın stratejik öneme sahip, en büyük mahallelerinden biri olan Ergene’de, İlçe Başkanı Enver Dündar kırmızı liste ile zafere ulaştı. 161 oyun kullanıldığı seçimlerde, Dündar’ın listesi 88 oy alırken, muhalif beyaz liste ise 73’te kaldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın destek verdiği liste kaybederken, Dündar’ın geçtiğimiz ilçe kongresinde rakibi olan Ertürk Çapın delege olamadı. Kaybeden listede, Sındır’a yakınlığı ile bilinen belediye temizlik işleri şirketi müdürü, partili Mustafa Kapucu da yer aldı. Kaybedenler arasında en dikkat çekici isim ise Başkan Sındır’ın siyasi danışmanı Ömer Eşki oldu. Listede, il kadın kolları yöneticisi Şadiye Şişek de kaybeden tarafta yer aldı. Dündar’ın desteği ile kazanan kırmızı liste, belediye meclis üyesi Mustafa Tosunlar ve gençlik kolları eski başkanı Berk Ulusal yer alırken, Osman Peri, Hüseyin Gündoğu, Hüseyin Çınar ve Behive Eryıl gibi isimler de var. Geçen delege seçimlerinde polis kontrolünde yapılan İnönü Mahallesi’ndeki seçimler bu kez sakin geçti. İnönü’de Dündar’ın listesi fark attı. Belediye Başkan Yardımcısı Zeyel Abidin Fidan delege olamadı. Dündar’ın desteklediği kazanan listede ise gençlik kolları eski genel başkan yardımcısı Mesut Bozkurt gibi isimler aldı.



HÜSEYİN KIRMIZI DA DELEGE OLDU
İlçe Başkanı Enver Dündar’ın galip geldiği mahallelerden biri de Atatürk oldu. Dündar’ın muhalefete üstünlük kurduğu Atatürk Mahallesi’nde, Büyükşehir Operasyonları kapsamında tutuklanan ve hala cezaevinde bulunan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve Okan Karlıdağ da delege seçildi.

BUCA’DA ÇİFT LİSTE REKABETİ
En tartışmalı ilçeler arasında yer alan Buca’da çift liste rekabeti yaşandı. İlçenin önemli mahallelerinde kurulan andıklarda, üyeler ve CHP İzmir siyasetinin önde gelen isimleri delege olabilmek için yarıştı. Yarışların ilk gününde Belediye Başkanı Ercan Tatı, İl Yöneticisi Necati İmam kaybedenler arasında yer alırken, muhalif meclis üyelerinin desteklediği listeler üstünlük kurdu. Menderes Mahallesi en büyük çekişmeye sahne olan mahalle oldu. Belediye meclis üyesi Güngör Kaya, Oktay Gökdemir ve eski Milletvekili Ahmet Ersin tarafından desteklenen liste ile İl Başkan Yardımcısı Necati İmam’ın da bulunduğu liste yarıştı. CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Necati İmam, ilçe eski yöneticisi Atılay Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Zeynep Yapıcı, eski meclis üyesi Adil Degermenci’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim kendi mahallesinde seçilemedi. Barış Mahallesi’nde Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın destek verdiği muhtar Gürcan Bucalılar’ın listesi seçimi kaybetti. Meclis üyesi Levent Köstem’in desteğini alan Derviş Benk’in listesi sandıktan çıktı. Akıncılar Mahallesi’nde ise Mehmet Süne-Hüseyin Yüzer ve Lokman Fazla ittifakına karşı, mahalle muhtarı Murat Arslan’ın destek verdiği liste kazandı.

TATI İKİ LİSTEDEYDİ, BİRİNDEN ÇIKTI
Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ'ın bulunduğu liste kaybederken Belediye Başkanı Ercan Tatı, Vali Rahmibey Mahallesi'nde hazırlanan sarı ve mavi listenin ikisine de yazıldı. Gazi Çırak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski danışmanı Nail Dağdelen gibi isimlerin bulunduğu mavi liste kazanırken Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Belediye Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu'nun oğlu Ulaş Zayıfoğlu ve Bayram Kurt gibi isimlerin yer aldığı liste kaybetti. Yine ilçede Buca Belediye Başkan Yadımcısı Hüsnü Kaya'nın kardeşi Baykal Kaya'nın listesi Buca-Koop'ta, Belediye Meclis Üyeleri Muzaffer Kater'in desteklediği liste Şirinkapı'da, Belediye Meclis Üyesi Ercan Geçgel'in desteklediği liste ise Göksu Mahallesi'nde seçimi kazandı. Kazanan listeden kendi isteğiyle çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Listenin kaybetmesi önemli değil. Zaten ben belediye başkanı olarak doğal delegeyim. Yazılı müracat yaparak listeden kendi isteğimle çıktım" dedi.Buca'da ilginç gelişmelerden biri de Yiğitler Mahallesi'nde yaşandı. CHP  İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç'ın bulunduğu liste kaybetti

BULGUN YERİNİ EŞİNE BIRAKTI
Karşıyaka’da 12 mahallede partililer sandığa gitti. Bahariye ve Dedebaşı Mahalleleri’nde çift liste yarışırken diğer mahallelerde ise tek ile liste seçime gidildi. Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Avukat Necmiye Ertem ile Belediye Meclis Üyesi, Ekrem Bulgun döneminde İl Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Çam Kılık’ın listeleri yarıştı. Meclis Üyesi Çam Kılık, Ertem’in başını çektiği listeye 100 oy fark attı. Dedebaşı Mahallesi’nde ise Meclis Üyesi Faruk Yıldırım’ın başını çektiği liste zafere ulaştı. Öte yenden aynı mahallede 19 yaşındaki Murat İlşen ilçenin en genç delegesi oldu. İlçe genelinde sakin geçen seçimlerde Belediye Meclis Üyeleri Emel Atasoy Tersane Mahallesi’nden, Faruk Yıldırım Dedebaşı Mahallesi’nden, Ramadan Gezginci Donanmacı Mahallesi’nden Gülay Eren Mustafa Kemal Mahallesi’nden Hüseyin Günlü ise Fikri Altay Mahallesi’nden delege oldu. Öte yandan CHP’nin 8 kez il başkanlığı yapan Donanmacı Mahallesi’nde ikamet eden İl Eski Başkanı Ekrem Bulgun’un yerine eşi Özden Bulgun delege yazıldı. Ekrem Bulgun, “Yıllarca partiye hizmet ettim. Eşim ‘bu kez ben delege olmak istiyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘ol bakalım’ dedi. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

Delege seçimlerinin yapıldığı Karabağlar'da 7 mahallede sandık başına gidilirken Fahrettin Altay'da Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve İlçe Başkanı Birol Ağırbaş'ın destek verdiği liste kaybetti. Ayrıca  Muammer Akar'da Belediye Meclis Üyesi Mümtaz Rodos, Yunus Emre Mahallesi'nde Tuncer Polat'ın destek verdiği listeler kazandı. Gözler Vatan, Bahçelievler ve Basın Sitesi gibi yarın yapılacak mahalle seçimlerine çevrildi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çamlıkuleli 2 Şubat 2012 Perşembe 12:34

çamlıkule mahallesinde yapılan delege seçimlerden sonra kaybeden arkadaşlarımız hemen itirazlar yapmışlardır. bu durumu hazmedemediler bi kasa soda iyi gelirdi ama onlar anlamadı bu delege işi öyle mahalledekilere iş sözü vermekle olmaz. bu gençler bunu kanıtladı. muhtar meclis üyesi ve parti yönetiminde olan arkadaşlar gereken cevabı aldıklarını düşünüyorum

Yorumu oyla      13      6  
rafet pasalı 31 Ocak 2012 Salı 13:04

efkan muhtar olmasaygı ozturk altop secım alamazdı efkan muhtar beledıye baskanı olacak camdıbı altındaglılar boyle ıstıyor ozgu altop meclıs uyesı olamıyacak

Yorumu oyla      14      6  
imam rıza 30 Ocak 2012 Pazartesi 11:45

arkadaşlar c.tesi günkü yorumlarda atatürklü rıza nickiyle yorum yazan arkadaş ben değilim.ağır bir dille yapılan yorum benim ağzımdan çıkan sözler değildir.yorumun doğruluk payı olabilir ama her iki tarafta sonuçta partinin geleceği için partide görev almak istemektedir parti içi demokrasi dersi verildiğini sanıyorum bu delegelik seçimlerinde diğer partilere.şimdi partiyi daha iyi yerlere taşıma zamanı el ele tutuşup koşturma zamanı saygılar...

Yorumu oyla      13      6  
BOŞVERİN.. 29 Ocak 2012 Pazar 23:10

ARTIK BUNLARI BOŞVERİN BUCADA ARTIK GENÇLER ÖN PLANDA OLACAK..KUSURA BAKMA EKREM AYDIN,BABA ALİ KAYKURUZ, DAHA DOĞRUSU BUCA YÖNETİCİLERİ SİZE BU SEFER GÜLE GÜLE HAYDİ BUCA GENÇLERİ MEYDAN SİZİN SIRA BİZDE....

Yorumu oyla      16      6  
savici 29 Ocak 2012 Pazar 19:44

sevğilim editör arkadaşım buca yiğitler mahallesinde sevda erdan kılıç kaybetti demiş siniz .eger bir il sekreteri iki listeye yazılmıyor ve tek listede görünü yorsa ve bu kayıp olarak yazılıyorsa burada kazanan yazan listedir.il sekreterini listesine yazmayan kişilerse kaybetmiştir.chp kültüne katkı saglayan mahallede partili çogunluk var diye mücadele eden tanımadıgım tüm arkadaşları kutluyorum sizleri tebrik ediyorum.bundan sonra yiğitlerde hüseyin yüzer ve mehmet süne artık rahat olamayacak.

Yorumu oyla      14      6  
Mehmet Canıtez 29 Ocak 2012 Pazar 16:12

Arkadaşlar birazda çiğli'de Belediye Başkanı Metin Solak İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'i Devirmek için Belediyenin tüm imkanlarını deleğe seçilecek kişilerin emrine vermiş durumda deleğe seçiminde delege ağalarının çocuklarını işe almakta bir bahis görmemekte,son bir ayda en az 50 kişi bu şartlarda işe alındı ve kadro şişirildi. Partizanca işe alınanlar Kahvelerde ve parklarda zaman öldürmekte ve diğer çalışanların haklarını gasp etmekteler.İşçiler maaşlarını zamanında alamamakta alsalar da eksik

Yorumu oyla      14      6  
Bilal İzmirli 29 Ocak 2012 Pazar 15:34

Kazanan Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyorum.

Yorumu oyla      14      8  
berk 29 Ocak 2012 Pazar 14:51

buca atatürk mahallesinde kıran kırana seçim yaşandı fakat ümit şimşek ve meclis üyesi aadnaan öztekinin bulunduğu turuncu listeye karşı muhtar hıdır karaboğanın desteklediği beyaz listede bulunan mesut karaboğa ve imam rıza öztürkün listesi 13 farkla kazandı benim bildiğim kadarıyla beyaz liste kılıçdar oğlunu destekleyen listeydi örnek verirsek imzacı adnan öztekin turuncu listedeydi

Yorumu oyla      15      8  
muhtar gözüyle 29 Ocak 2012 Pazar 13:58

güngör kayanın alevi olması genel merkez için bir avantaj olabilir ama oda soguk ve vefasız biri .en güngör Kaya.nın alevi olması genel merkezde bir avantaj olabilir ama bucalı güngör kayayı soguk ve vefasız olarak tanıyor riske girmiyelim en çokta sabret bucam diyen adam vefasızlık ğörür .gelin sıçakkanlı, vefalı, çalışkan bir mühendis var onu aday gösterelim

Yorumu oyla      15      9  
29 Ocak 2012 Pazar 13:29

İL BAŞKANIMIZ TACETTİN BAYIRIN EMEKLERİ VE MÜCADELESİ SONUCU KARABAĞLAR İLÇEDE BİRÇOK MAHALLEDE DEMOKRATİK BİR ORTAMDA SEÇİMLER YAPILDI, BU HEM GENEL BAŞKANIMIZA HEMDE İL BAŞKANIMIZA OLAN GÜVENİMİZİN GÖSTERGESİDİR, DELEGE OLAN ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM...

Yorumu oyla      14      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Hükümet 3.8 milyar TL'nin hesabını veremiyor
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in soru önergesini yanıtlayan Maliye ...
Bahçeli'den ilginç öngörü: Sıra Anıtkabir'e geldi
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada hükümeti sinsi ve gizli ...
CHP'de Olağanüstü Kurultay tarihi belli oldu
CHP'de Olağanüstü Kurultay'ın 26 Şubat Pazar günü toplanacağı bildirildi.
 
CHP Konak’ta seçim krizi
Konak’ta yapılan delege seçimlerinde 70’e yakın mahallede seçimin iptal ...
Aydınlı vekil adayı dolandırıcı çıktı
Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı, HAS Parti’den milletvekili ...
Kayıtsız CHP'li AK Partili oldu!
Çiğli Belediye Meclisi’ne CHP’den seçilen daha sonra bağımsız kalan Emine ...
 
Eski vekillerin fezleke sancısı!
Dokunulmazlık zırhını çıkaran İzmir’in eski vekilleri hakkında savcılık ...
CHP Bornova’da Vatansever Ailesi disipline
Bornova CHP’nin tanınmış simalarından Eski Disiplin Kurulu Üyesi Fikret ...
'Dink yemdi, ama asıl hedef AK Parti'dir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva