HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2011 Cuma - 19:36

CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi

Bayraklı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve belediye çalışmalarını eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilen CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Türker sert konuştu.

CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Parti grup kararına uymadığı, partiyi kamuoyunda küçük düşürdüğü gerekçesiyle tedbirli olarak disipline gönderilen Türker belediye meclis toplantısında yaşanan süreç ile ilgili açıklama yaptı. Disipline gönderilmesine neden olan kürsü konuşmasını tekrar yenileyerek kürsüye çıkan Türker, “Birilerinin adamı olmak adamlık değildir. Halka hizmet etmek yakışır adam olan adama” ifadelerini kullandı.

Meclisi yöneten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Meclisi ilgilendiren konuları konuşalım. Parti ile ilgili açıklamanın yeri burası değil” sözlerine rağmen Türker, konuşmasını yapmakta ısrar etti. Atmosferin gerginliği sebebiyle daha önce detaylandırmadığı konuları 3 Ekim tarihli mecliste kısmen de olsa anlatma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Türker, amacının Bayraklı halkının bizzat yaşadığı bir kısım sorunları buraya taşıyarak bu sorunlara karşı daha hızlı ve etkin çözümler bulunması olduğunu söyledi. Türker, “Fakat bunun hemen ardından yaşanan gelişmeler ilginç bir hal aldı. Sayın grup başkanımız telefonla beni arayarak bu süreçle ilgili savunmamı istedi. Ardından basına beyanat ermişler olacak ki basında da konu kendi ifadeleriyle yer aldı. Elbette ki sayın ilçe başkanımızın da iyi bildiğine inandığım parti tüzüğümüzü disiplin hükümleri başta olmak üzere ayrıntılarıyla bilen biri olarak konuşuyorum. Ancak ben parti programımıza ve Bayraklı Belediye meclis üyesi olarak Bayraklı halkına karşı görev ve sorumlukları da biliyorum. Martin Luther’in in dediğin gibi “insanlığı yücelten her iş onurlu ve önemlidir, dörtlük dörtlük yapılmalıdır” dört üçlük değil” dedi.

MİLLETE EFENDİLİK YOK HZMET VAR
Toplumsal örgütlenmelerde kurumsal başarı sağlayabilmenin temel yolunun ekip olabilmek ve birlikte bir sinerji yarabilmekten geçtiğini anlatan Türker, “ Bu ekipsel bir yerel örgütlenmeyi zorunlu kılmaktadır. Yerel ve katılımcı demokrasinin de birincil ve yerel tezahürü ilçe belediyeler meclisleridir. Bugün bu meclis konuşarak tartışarak varlık nedeni olan yerel hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirecek kudrete sahiptir. Yeter ki demokrasinin tüm kanalları sağlıklı biçimde işleyebilsin. Temsilcisi olduğum siyasi görüşün yıllardır savuna geldiği kürsü dokunmazlığı anlayışı ile Bayraklı halkımızın tüm sorunları bütün yönleri ile tartışılarak çözüm yolları tespit edilsin ve uygulamaya konulsun. Şahsi olarak tek amacım ve tüm meclisimizin çıkış noktası olduğuna inandığım husus Bayraklı halkının bir yansıması olan bu meclisin görev süresini tamamlandığında halkımızın içine başı dik olarak çıkabilmesidir. Gazi Mustafa Kemal dediği gibi “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” düşüncesini kendine şiar edinmiş temsilcileri olarak ortak bir çaba ve mücadele ile kurucu meclis sorumluluğumuzu yerine getirmeniz gerekmektedir” diye konuştu.

AYRILMAMI KİMSE BEKLEMESİN
Parti içersinde bir süreç yaşaması gerekiyorsa buna tereddütsüz olarak hazır olduğunu anlatan Türker, “Program ve tüzüğünü benimseyerek siyasal hayatıma başladığım partimden hiçbir bağlayıcı grup kararı olmaksızın ve hiç hak etmediğim bir şekilde ayrılmamı da hiç kimse beklemesin. Zira halkımızın da takip ettiğine her gün bizzat yaşayarak tanık olduğum bu süreç artık yerel kamuoyuna yakından ilgilendirir noktaya gelmiştir. Sonuç olarak birilerinin adamı olmak adamlık değildir halka hizmet etmek adam olana yakışır” dedi.


ÖLÇER TEPKİ GÖSTERDİ

Türker’in neyi nerde konuşacağını bilmediğini söyleyen İlçe Başkanı Levent Ölçer, grup toplantısında konuşması gerekenleri mecliste konuşmasının yanlış olduğunu ifade etti. Belediye meclisindeki tüm CHP’li üyelerin aynı azim ve çalışma şevki ile hareket ettiğini anlatan Ölçer, “Her mahallede olan sıkıntı ve problemleri birlikte çözmeye çalışıyoruz. AKP’de bir milletvekili çıkıp da başbakana söylemediği bir şeyi mecliste konuşabilir mi? Başbakanı kürsüden eleştirebilir mi? Böyle bir konuşma yöntemi ve tarzı da zaten yok” dedi. Ölçer, Türker kürsüden inerken konuşmayı İl Disiplin Kurulu’na versin Burada bunları konuşmasına gerek yok”  ifadelerini kullandı.

TAKDİK VERİRİM

Konuşmaların ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe yıllar önce CHP’de disipline gönderildiğini ve mahkeme kararı ile geri döndüğü söyledi. Türker’in kendisine gelmesi halinde gerekli takdiği vereceğini söyleyen Boztepe, “Yüksel Türker meclis toplantısında sokakları konuştu. Gurup kararı siyasi konular ve seçim ile ilgili meseleler için alınır. Ben de parti tüzüğünü ve yasaları çok iyi biliyorum. Zaten Türker de mahkemeden geri döner” dedi. Bunun üzerine Başkan Karabağ, “Sizin de disipline verileceğiniz konuşuluyor” cevabını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 60 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kasabalı 14 Ekim 2011 Cuma 12:31

yüksel türker belediyeyi ve chp yi küçük duruma düşürmüştür ve parti suçu işlemiştir partiden ihraç edilmeyi çoktan hak etmiştir

Yorumu oyla      13      10  
ecevit solcusu 11 Ekim 2011 Salı 16:25

Sayın bu siteyi takip eden arkadaşlar artık şu sayın türkerin haklılına inanıp yolumuza ve önümüze bakalım.Bizler bu konuyu gündemde tuttukça kendi içimizde tartışırken (A.K.P)yeni sitreteziler yaratıp önümüzdeki seçim çalışmalarına başlamışken bizler vakit kaybedıyoruz,lütfen sayın ilçe başknımız:L.ÖLÇER bey artık şu tabana inmeye ne zaman başlayacaksınız?Öyle ekibinizle ilçede boş boş oturmayalım lütfen,halka erken inelim sonradan kaybolan koyun misali partimize oy atacak insan aramayalım artı

Yorumu oyla      17      6  
halkçı chpli 11 Ekim 2011 Salı 12:54

hasan karabağı çekemiyorlar adam çalışıyor yolsuzluğu hırsızlığıda yok daha ne isteyelim hergün halkın içinde bayraklı halkı kendisinden memnun allah razı olsun hasan başkanım sağlığına dikkat et kurban olayım beyaz bıyığınaaaaa

Yorumu oyla      13      12  
destekli atın 11 Ekim 2011 Salı 11:58

yapılan araştırmaya göre BAŞKAN 2004 te değil 2000 yılında istifa etmiştir. listeye girip girememekle alakası yoktur.Madem bu adam bu kadar kötüydü de neden Bayraklı ilçe olunca Başkan ol diye Hasan Beyin kapısını çaldınız.Demekki neymiş Hasan dürüst adammış kapısını çalmışsınız ve şimdi sizin şahsi çıkar taleplerinize cevap vermediği için karalama yapıyormuşsunuz. Hayatta hiç bişey gizli kalmaz o yüzden DESTEKLİ ATIN.

Yorumu oyla      13      12  
AHMET 10 Ekim 2011 Pazartesi 17:30

LEVENT ÖLÇER BİR AN ÖNCE İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMELİDİR, BOŞ YERE CHP'Yİ KAMUOYUNDA KÜÇÜK DÜŞÜRMÜŞ BAYRAKLI HALKININ AKLINI BULANDIRMIŞTIR.BİR KERE OLSUN KENDİ İRADESİYLE DÜZGÜN BİR ŞEY YAPMALI VE İSTİFA ETMELİ ONA YAKIŞAN BÖYLESİNE VAHİM BİR OLAYDA BUDUR.HASAN BAŞKAN DA İL BAŞKANININ BU AÇIKLAMASINDAN SONRA KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR ASLINDA O DA İSTİFA ETMELİDİR AMA SONUÇTA HALKIN OYLARIYLA SEÇİLMİŞ BİR BAŞKAN EN AZINDAN HALKA HİZMETLERİNDE DAHA DUYARLI VE ADALETLİ OLUR İNŞALLAH.

Yorumu oyla      21      6  
kasabalı 10 Ekim 2011 Pazartesi 17:18

il başkanı,nın bu konuya müdahil olması doru değil konu disiplin kuruluna intikal etmiştir zaten yüksel chplilerin ve bayraklı halkının nezninde hüküm giymiştir sen partiyi küçük duruma düşüreceksin sonrada partili,yim diyeceksin hadi canım sende

Yorumu oyla      13      16  
ecevit solcusuna 10 Ekim 2011 Pazartesi 17:15

başkanın hangi sözünden bahsediyorsunuz açsanız bizde bilsek ne dedi de yapmadı. Yapılamayan hizmetlerde ya yasal bi engel vardır ya da yetkisi dışındadır. seçim broşürünü al bi oku. seçimde vadettiği projelerin %80 ni 2,5 yılda tamamlandı el insaf ya. Hakkaten birazcık insaf.bayraklının yıllardır geri bırakılmasından kaynaklanan sıkıntıların tek sebebi başkanmış gibi konuşmayın.hizmet bakımından yıllarca geri kalan bi ilçeyi diğer ilçelerin kıskanacağı bi konuma getiren BAŞKANIN arkasındayız.

Yorumu oyla      14      16  
HALKÇI CHPLİ 10 Ekim 2011 Pazartesi 17:09

YORUMLARA YENİ BAKABİLDİM. ŞİMDİ GEREKEN YERLERE CEVAP:AİLE İÇİ KONULAR DEDİĞİN EVİN İÇİNDEKİ ŞEYLERDİR TOPLUMUN İÇİNDE GERÇEKLEŞMİŞ HERKESİN ŞAHİT OLDUĞU OLAYLAR DEĞİLDİR. PEKALA BAYRAKLI SINIRLARIMIZIN İÇİNDEDE ÇOK GÜZEL CAMİLERİMİZ VAR. AMA HASAN BEYİ YAKINDAN TANIYAN HERKES NEKADAR KİBİRLİ BİR ŞAHSİYET OLDUĞUNU BİLİR. BAŞKANLIĞI BİTTİKTEN SONRA BAYRAKLI SINIRLARI İÇİNDE BAKALIM KENDİSİNİ GÖREBİLECEKMİSİNİZ..........

Yorumu oyla      21      8  
ecevit solcusu h.d. 10 Ekim 2011 Pazartesi 16:42

Arkadaşlar 15 gündür belediye meclisinde olan konuyu tartışıyorsunuz,bugun bu konuya son noktayı bence c.h.p.il başkanımız sayın bayır koymuştur.Nasıl mı?Vemiş olduğu beyanda her meclisüyesinin demokratik ve özgürce düşüncelerini mecliste söylemesi gerektiğini belirtmiş olup sayın yüksel türker in haklılına inandığını belırtmiştir.Şimdi soruyorum sizlere sayın beledıye başkanı ve ilçe başkanı l.ölçer beye,buralara gelırken bayraklı halkına vermiş olduğunuz sözlerı ne zaman unuttunuz.

Yorumu oyla      23      6  
güzel günler göreceğiz 10 Ekim 2011 Pazartesi 16:18

Editör: Aynı habere aynı IP numarasıyla ve aynı rumuzla yaptığınız yorumlar onaylanmayacaktır. Bu durum diğer yorumcular içinde geçerlidir ilginiz için teşekküler...

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’ın kaleminden İzmir vizyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli Sabah’a kentin ...
Torbalı tamam sırada Ankara var
Aliağa ile Menderes arasında raylı sistemle yolcu taşıyan İZBAN hattının ...
Gizli toplantıdan çıkan karar: “Delegeler serbest”
“İsyancı” belediye başkanları, bu kez imza sürecini masaya yatırmak için ...
 
İnce'den balıkçılık müzesi projesi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede “Balıkçılık Müzesi” kuracaklarını açıkladı.
“İzmir düşerse, ülke gider”
TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Güzelbahçe'de ...
Karşıyaka Belediyesi'nden atık pil kampanyası
Çevrenin korunmasını, iyileştirilmesini, doğal kaynakların korunmasını, ...
 
Sındır Avrupa’da Türk belediyeciliğini anlattı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Polonya’nın Rybnik ...
Sokakta ‘gırgır’ var
İzmirlilere çağdaş temizlik hizmeti sunan Konak Belediyesi, modern ekipmanlarına ...
Başkan eşleri Şato’da buluştu
İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri, gerçekleştirdikleri dayanışma ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva