HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2010 Salı - 00:00

Bayraklılı kursiyerlerden 'Başkan’’a sergi'

İlçe Belediyesi’’nin meslek edindirme kurslarından başarıyla mezun olan Bayraklılı kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte paylaştı.’

Bayraklılı kursiyerlerden 'Başkan’’a sergi'


Bugüne kadar Bayraklı’’nın 8 ayrı noktasında binin üzerinde kursiyerin mezun olduğu Bayraklı’’da, Doğançay ve Cengizhan Semt evlerindeki sergi açılışına katılan Başkan Karabağ, ’“Kadınlarımız el emeği ürünlerini satarak para kazanıyor, yarına daha güvenle bakıyorlar. Biz de Bayraklı Belediyesi olarak onlara yeni kurslar, yeni kurs merkezleri açarak yanlarında oluyoruz’” dedi.

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ
Kursiyerlerle beraber semt evlerini gezerek ürünler hakkında bilgi alan Başkan Karabağ, ’“Gerçekten çok kaliteli ve zevkli ürünler gördüm. Kadınlarımızın bu el emeklerini gördükten sonra onların yapamayacağı hiçbir şey yok. İnanın bir fabrikadan çıkmış gibi hepsi aynı kalitede ve güzellikte. Buradan duyuruyorum. Genç kızlarımız bugün burada sergilenen birçok ürünü satın alarak çeyizlerine koyabilirler’” diye konuştu.
Bayraklı Belediyesi olarak kadınların hep yanında olduklarını belirten Başkan Karabağ, ’“Belediyenin kurslarını bitirdikten sonra kursiyerlerimize ürettikleri el ürünlerini sergilemesi için stantlar vereceğiz. Bu stantları Bayraklı’’nın önemli noktalarına koyarak üretimlerini paraya çevirmelerini sağlayacağız ’“ dedi.
 

ÇEYİZLİK EL İŞLERİ
Bayraklı Belediyesinin üreten iş gücü yaratmak için kurduğu meslek edindirme kurslarında bu güne kadar 1120 kursiyer mezun oldu. Kursiyerler dikiş-nakış, ahşap boyama, tel kırma, takı tasarım, kurdele nakışı, Brezilya işi, arıcılık, cilt bakım, kuaförlük, İngilizce-matematik-bilgisayar ve okuma-yazma kurslarını bitirerek başarıyla mezun oldu. Bayraklılar, Onur Mahallesi, Cengizhan ve Doğançay Semt evlerinin yanı sıra Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak Kültür Merkezi, Bayraklı Merkez, Manavkuyu ve Tepekule’’de daha çağdaş hale getirilen kurs binalarında deneyimli öğretmenlerden eğitim aldı. Haftalar süren kurslara oluşan yoğun talep nedeniyle birçok kurs programı birden fazla tekrarlandı.
 
YENİ KURSLAR YOLDA
Bayraklı Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yeni kurs programları açmayı planlıyor. Yakın zamanda vatandaşların da istekleri göz önünde bulundurularak aşçılık, gitar, bağlama, folklor, semah, satranç, muhasebe ve İngilizce kursları açılacak. Bayraklı’’da Halk Eğitim Merkezi ile birlikte sürdürülen işbirliği içinde eğitim heyecanı yaşandığını kaydeden Başkan Karabağ, ’“Daha Belediyemizin ilk ayından itibaren açılan kurslarımızdan birçok vatandaşımız yararlandı. Yararlanmaya da devam ediyor. Birinci yılımızı doldurmadan sayımız binleri geçti. Her geçen yıl kursiyer sayımızı katlayarak devam ederken, kurs çeşitliliğini de çoğaltacağız’” dedi.  
 
AŞÇILIK KURSUNA YOĞUN TALEP
Özellikle gençlerin gitar, bağlama ve folklor üzerine talepleri her geçen gün artarken evlilik hazırlıkları yapan birçok genç kız hızlandırılmış aşçılık kurslarına yazılmak için sıra bekliyor. Başta Türk Mutfağı olmak üzere birçok ulusların mutfaklarının da öğretileceği kursta pratik yemek tarifleri, pişirme örnekleri ve sağlıklı yemek çeşitleri sergilenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’’nın harika çocukları’…
Balçova Belediyesi’’nin ücretsiz spor okullarında eğitim gören minikler ...
Piriştina özlemle anıldı
İzmir’’in unutulmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, vefatının ...
Büyükşehir meclisinde kavga
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Partili ve CHP'li ...
 
Köprülere ’“geceyarısı’” operasyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma ...
Tatı ve dava avukatından ’‘kasırga’’ yanıtı: Resimli roman!
Buca Belediye Başkanı Tatı, kurmayları Kaya ve Kara’’nın tutuklandığı ...
Kocaoğlu ’‘metro makyajını’’ anlattı: Kuyruğuna geldik!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Tünelin sonunda ışık varsa, 8 ...
 
Karşıyaka’’da ’‘can dostları’’ yarıştı
Can Dostum Şenliği'nin son günü köpek gösterileri, hayvan sevgisi ...
Her mahalleye isteğe göre eğlence
Konak Belediyesi’’nin yaz aylarında başlatacağı uygulama ile eğlence vatandaşların ...
Alışveriş merkezi krizini Sav çözdü
İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu’’nda sorun olan Çiğli’’deki Sillion ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva