HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

Karşıyaka’’da ’‘can dostları’’ yarıştı

Can Dostum Şenliği'nin son günü köpek gösterileri, hayvan sevgisi konulu resim yarışması ve sahipli köpek ve bakımevi köpeği sempati yarışmalarına sahne oldu.’

Karşıyaka’’da ’‘can dostları’’ yarıştı



İZMİR -
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile toplumda hayvan sevgisini arttırmak, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını sağlamak ve hayvan severler arasında dayanışmayı sağlayabilmek için iki gün süren Can Dostum Şenliği sona erdi.

Son gün Mavişehir’’de Karşıyaka Belediyesi tarafından yeni yapılan Tay Park’’ta gerçekleştirilen köpek gösterileri, hayvan sevgisi konulu resim yarışması ve sahipli köpek ve bakımevi köpeği sempati yarışmasında büyük coşku vardı.

Yarışmada seçici kurul olarak ünlü sanatçılar Atilla Atasoy, Berkant, Selçuk Ural, Gökben Yeşim ve Tülay Özer ile İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’’nden Can Dostum Şenliği’’nin Proje Danışmanı Prof Dr Tamer Dodurka yer aldı. 62 köpeğin sırayla jürinin önünde boy gösterdiği yarışmada en sempatik köpeğin seçiminde jüri oldukça zorladı. Birbirinden güzel farklı cins ve yaşta olan köpeklerin yarışmasında zaman zaman eğlenceli anlar da yaşandı.
 

Kangal, labrador, terrier, boxer, rotweiler, samuett, golden, çavçav, türü köpeklerin ağırlıkta olduğu yarışmada can dostlar  en sempatik  halleriyle jüriden oy toplama çalıştı.
 
Sahiplerinin yanında podyuma gelen yarışmacı köpekler komik tavırları ile de misafirleri ve jüriyi oldukça güldürdü. Sanatçı konuklar program başında tek tek duygularını ifade ederek hem yarışmacılara başarılar dilediler hem de böyle bir organizasyonda olmaktan mutlu olduklarını belirttiler. Hayvanları çok sevdiklerini de söyleyen sanatçılar eğlenceli bir gün geçirmenin de keyfini doya doya çıkardılar.
 
Jürinin genel değerlendirmesi sonucu Zafer Onur’’a ait olan 6 yaşındaki Golden cinsi Tarçın isimli köpek birinci, Serdar Köksal’’ın puddle cinsi Köpük adlı köpeği ikinci, Ecem Öz’’e ait Blacky isimli terrier cinsi 6,5 aylık köpeği de üçüncü oldu.


Jürinin özel ödülü ise Umut İsmailoğlu’’nun Yogi isimli sevimli köpeğine verildi.Yarışmada ilk üçe girenlere  Chicope, Evcil market ve Mavi ped’’den kilolarca mama, sahiplerine Karşıyaka Life ve Pet Show dergilerinden 1 yıllık abonelik. Özel Gazi Hastanesinden de check-up armağan edildi.

Yine tüm katılımcılara Ped Food, Chicoped, Proplan, Eukanuba firmalarından tester mamalar verildi. Ayrıca birinci olan köpeğin sahibine de Özgür Atakoyuncu’’nun kaleme aldığı Sadık Bir Dost Köpek isimli kitap armağan edildi.Yarışmada sahipsiz üç köpek de sahiplendirilirken yeni ailelerinin kucağında evlerinin yolunu tuttu.
 
Yarışma öncesi köpeklerin sahipleri ile gerçekleştirdiği özel komutlu gösteriler de yapıldı. Anaokulu öğrencilerinin hayvan sevgisini tasvir ettikleri resim etkinliği de şenliğin en özel anlarından biri oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her mahalleye isteğe göre eğlence
Konak Belediyesi’’nin yaz aylarında başlatacağı uygulama ile eğlence vatandaşların ...
Alışveriş merkezi krizini Sav çözdü
İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu’’nda sorun olan Çiğli’’deki Sillion ...
Kocaoğlu bürokrat maaşlarını düşürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar görülmemiş ...
 
Piriştina için anma töreni
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, altıncı ...
Büyükşehir’’den ’‘bi’’ taşla iki destek’’
İhtiyaç sahibi 40 bin aileye yeni erzak yardımına hazırlanan İzmir Büyükşehir ...
Kürüm’’den Mutlu’’ya ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de Birlik başkanı Zekeriya ...
 
Gördes suyu 9 Eylül’’de İzmir’’de
DSİ İzmir 2.Bölge Müdürü  Mustafa Altundal, sadece Tahtalı Barajı’’nda ...
Karşıyaka’’da Can Dostum Şenliği
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde ...
Pilleri topladı, bisikleti kaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin geleneksel ’“Atık Pil Toplama Kampanyası’”ndan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva