HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2010 Salı - 00:00

Büyükşehir meclisinde kavga

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında sözlü başlayan tartışma alevlendi. Meclise ara verildi.’

Büyükşehir meclisinde kavga

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında sözlü başlayan tartışma alevlendi. Meclise ara verildi.’
 
İZMİR- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı Haziran ayı olağan Büyükşehir meclisi Adnan Akyarlı başkanlığında gerçekleşti. AK Parti Meclis Üyesi Ali Aslan'ın gündeme geçilmeden önce söz alması gerginliğe neden oldu. Ali Aslan, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş’’ın, Aziz Kocaoğlu’’ndan bir yıldır randevu alamadığını savunarak yanında getirdiği gazete küpürlerini örnek göstererek okudu. Aslan, kendisininde organize sanayi bölgesinde yönetici olduğunu belirterek, "Böyle yerel yönetim olmaz. Sanayi bölgesinin başkanı çıkıyor ve bir yıldır randevu bile alamadığını söylüyor. Buraya el kol indirmeye değil, insanların hakkını savunmaya geldik’” demesi üzerine CHP'li meclis üyeleri tepki gösterdi.
 
AYDOĞAN: "BAŞKAN RANDEVU VERİRKEN SANA MI SORACAK"
Meclis salonunda AK Partili Ali Aslan'ın sözlerine oturduğu yerden müdahale eden CHP Başkanvekili Sırrı Aydoğan, yerinden kalkarak AK Parti grubunun üzerine yürüdü. İkili arasında başlayan tartışma neredeyse tüm salona yayıldı. Ali Aslan'ın sözlerine sinirlenen Aydoğan, "Sen kim oluyorsun da belediye başkanı hakkında öyle konuşuyorsun? Başkan randevu verirken sana mı soracak? Sen karışamazsın’” diye konuştu.
 
Meclis Başkanı Adnan Akyarlı'ya ulaştırılan bir not da sakinleşen meclisi yeniden harekete geçirdi. Genel Sekreter Ersu Hızır tarafından Uğurtaş’’ın randevu talebinin olmadığı yönündeki notu okuyan Meclis Başkanı Akyarlı’’nın ardından tekrar konuşan Aydoğan, ’“Biz başkanın özel kalemi değiliz. Kime randevu vereceğine karışamayız. Sinirlenmemek için kendimi zor tutuyorum. Birilerine randevu ayarlamak meclisin görev değildir’” dedi.
 
 
ÇAKAR: "BİZ NASIL DAVRANACAĞIMIZI BİLİRİZ"
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise, "CHP'li meclis üyelerinin demokrasi kültüründen ne kadar nasip aldıklarını gösterdiler" diyerek, "Söylenenleri zaten kamuoyu ve meclis takdir eder. Tahammülsüzlük ve sinirlenme meclise yakışmıyor. Önce dinleyin. Belediye başkanlarının buraya gelip ilçelerindeki sorunlarla ilgili ahkam keserek konuşması ne kadar doğalsa, meclis üyelerinin de konuşması o kadar doğaldır. Burada hep birlikte kamu yararı olduğu söylenen trafoları onaylarken sanayicinin sorununu bir kenara bırakıyoruz. Bizi hangi konuda ne konuşacağımızı ve nasıl hitap edeceğimizi kimse öğretmeye kalkmasın. Biz nasıl davranacağımızı çok iyi biliriz’” diye konuştu.
 
Çakar'ın bu sözlerine Meclis Başkanı Akyarlı, ’“Yaptığınız bu konuşma bile meclis salonunda demokrasinin olduğunu gösterir’” diye yanıt verdi.
 
"BİRBİRLERİNE GİRDİLER"
AK Parti gurubunun şehit ve gazileri anma ile terörü kınama adı altında okudukları deklarasyonu önerge olarak sunmak istemeleri üzerine mecliste gerginlik giderek arttı.  AK Partililerin okudukları deklarosyonun önerge olarak verilemeyeceğini savunan CHP'li üyelere AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, "Bu açıklamaya ’‘hayır’’ diyenler ve önergeyi kabul etmeyenler şehitler üzerinden siyasi rant elde etmiş olacaklardır’” dedi.
 
 
ÇALKAYA : "25 YILDIR TERÖRÜ KONUŞUYORUZ"
Çakar’’ın sözlerinin ardından AK Parti ve CHP’’li üyeler bir anda birbirine girdi.  Bu sırada konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ’“Bu mecliste terör ve şehitlik konusunda konuşacak en son kişi iktidarın temsilcisi Yusuf Kenan Çakar’’dır. Bakanların şehit cenazesine alınmadığı, törene giremediği dönemleri gördük. Biz 25 yıldır terör ile ilgili konuşuyoruz. Sizin yeni mi aklınıza geldi. Takiye yapmaktan başka bir iş yapmıyorsunuz. Burası İzmir, insanlar sizin söylediklerinizi yutmaz’” diye konuştu. 
 
ÇAKAR: "TERBİYESİZLER"
Tartışmaların dinmediği mecliste söz alan Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, "Ortak deklarasyon diyorsunuz ama bizim haberimiz yok. Ortak bir iş yapılırsa tarafların bilgisi dahilinde olur. Sizin verdiğiniz önergeye neden katılalım. Siz gündemde olmayan konuyu getirerek terör ve şehitler üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Okuduğunuz şehitleri ve gazileri anan, terörü kınayan metnin altına Türkiye’’deki tüm CHP’’liler imza atar ama tüm Ak Partililer atar mı onu bilmiyorum’” dedi. Çalışkan’’ın sözlerine tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Sıdık Soysal yerinden kalkarak, ’“Yanlış yapıyorsun. Sana yakışmıyor. Sözünü geri al’” diye bağırdı. Çalışkan’’ın sözlerinin arkasında olduğunu söylemesinin ardından’” AK Partili Çakar, ’“Terbiyesizler’” diye tepki gösterdi.
 
ÇAKAR: "BANA VATAN HAİNİ DİYECEK ADAM DAHA DOĞMADI"
AK Parti Grup Bakanvekili Yusuf Kenan Çakar, kendisine vatan haini denilemiyeceğini söyledi. Çakar, "Bana vatan haini diyecek adam daha doğmadı. Kimin vatan haini olduğunu herkes iyi biliyor. Bu millet 50 yıldır sandıkta zaten gereken cevabı veriyor’” diye konuştu. Çakar'ın bu konuşmasının ardından her iki grubun meclis üyelerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine Başkan Vekili Akyarlı, meclise ara verdi. 10 dakika aranın ardından sakinleşen meclis üyeleri tekrar söz alarak, farklı siyasi görüşlerin olduğu mecliste tartışmaların doğal olduğunu ve yapılan konuşmalarda daha dikkatli davranmaları gerektiklerini de dile getirdiler. 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprülere ’“geceyarısı’” operasyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma ...
Tatı ve dava avukatından ’‘kasırga’’ yanıtı: Resimli roman!
Buca Belediye Başkanı Tatı, kurmayları Kaya ve Kara’’nın tutuklandığı ...
Kocaoğlu ’‘metro makyajını’’ anlattı: Kuyruğuna geldik!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Tünelin sonunda ışık varsa, 8 ...
 
Karşıyaka’’da ’‘can dostları’’ yarıştı
Can Dostum Şenliği'nin son günü köpek gösterileri, hayvan sevgisi ...
Her mahalleye isteğe göre eğlence
Konak Belediyesi’’nin yaz aylarında başlatacağı uygulama ile eğlence vatandaşların ...
Alışveriş merkezi krizini Sav çözdü
İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu’’nda sorun olan Çiğli’’deki Sillion ...
 
Kocaoğlu bürokrat maaşlarını düşürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar görülmemiş ...
Piriştina için anma töreni
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, altıncı ...
Büyükşehir’’den ’‘bi’’ taşla iki destek’’
İhtiyaç sahibi 40 bin aileye yeni erzak yardımına hazırlanan İzmir Büyükşehir ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva