HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

Tatı ve dava avukatından ’‘kasırga’’ yanıtı: Resimli roman!

Buca Belediye Başkanı Tatı, kurmayları Kaya ve Kara’’nın tutuklandığı operasyon sonrası ilk kez konuştu.’

Tatı ve dava avukatından ’‘kasırga’’ yanıtı: Resimli roman!


Dava avukatı, ’“Yemek yedi diye ceza veriyorsunuz. Anlaşılan bu arkadaşlar resimli roman yapmayı seviyorlar’” derken, Başkan Tatı süreçte destek verenlere teşekkür etti.
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Antalya merkezli ’‘Kasırga-1’’ operasyonun etkileri İzmir’’e kadar uzamıştı. Operasyon kapsamında Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya ve Buca-Mar Genel Müdürü Fatih Kara cezaevine gönderildi.

Süreç boyunca suskun kalan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, belediye binasında yönetimi ve dava avukatı Metin İnan’’la basın karşısına geçerek yaşanan süreci anlattı.

Basın toplantısında ilk sözü dava avukatı İnan aldı. Bilirkişi raporunun hatalı olduğunu savunan Avukat İnan, aleyhlerinde mahkemeye sunulan deliller için de ’“Belediye başkan yardımcısına ödevini iyi yapıyor diye ödül vermeniz gerekirken, yemek yedi diye ceza veriyorsunuz. Anlaşılan bu arkadaşlar resimli roman yapmayı seviyorlar’” dedi.  
 
FOTOĞRAFLI TAKİBE ALINDILAR
Avukat Metin İnan düzenledikleri basın toplantısında aleyhlerine sunulan belgelerin eksik olduğunu ve yeterli araştırma yapılmadığını söyledi.

Fotoğraflı takip yapıldığını ve bunların mahkemede delil olarak sunulduğunu söyleyen İnan fotoğrafların eksik ve lehine olanların çekilmemiş olduğunu savundu.

İnan, ’“Sadece aleyhimizde olan delilleri toplanmaya gayret etmişler, lehimize olan hiçbir şey dikkate alınmamış. Örneğin, Hüsnü Kaya’’nın söz konusu firmanın sahipleriyle garajdan çıkarken ve gün sonunda yemek yerken çekilmiş fotoğrafları delil olarak sunulmuş. Oysa ki, teknik takip var. Görüşme öncesi yapılan telefon konuşmaları var. Burada firmanın araçlarını ve imkanlarını görmek amacıyla sözleştikleri açıkça ortada. Ayrıca önce Çiğli’’ye gitmişler temizlik yapacak olan araçları kontrol edip, ardından Kemalpaşa’’ya giderek araç kaplamalarına bakmışlar. Belediye başkan yardımcısına ödevini iyi yapıyor diye ödül vermeniz gerekirken, yemek yedi diye ceza veriyorsunuz. Anlaşılan bu arkadaşlar resimli roman yapmayı seviyorlar’” diye konuştu.
 
EKSİK SORUŞTURMADAN DAVA!
Kamuoyunda çıkan haberlere sitem eden Avukat Metin İnan dava için gizlilik kararı olduğunu ve kendisinin dahi göremediği şeylerden dolayı basında çok sayıda haber çıktığını söyledi. Firmanın tüm illerdeki kazandığı ihaleleri teknik takibe aldığını söyleyen İnan operasyonun sadece Buca Belediye yapılmış gibi gösterildiğini dile getirdi. 
 
İnan, ’“Bilirkişi o kadar büyük yanılgıya düşmüş ki, firmanın kendi araç portföyünü belirtmek amacıyla verdiği araç listesini Buca Belediyesi’’nde çalışıyor gibi zannedip, gelmeyen araçlar için arkadaşlarımızı sorumlu tutmuş. Hakkımızda kamuoyunda belirtildiği gibi 17 değil, 4 ayrı suçlamayla itham ediliyoruz. Örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve ihale gereklerini yerine getirmeme suçlamalarıyla karşı karşıyayız. Bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Eksik kanıtlar toplanmış. Perşembe günü tutuklamalara dava açacağız’” dedi.
 
 
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Yaşanan operasyonun tutuklanma kararıyla son bulmasına ilişkin kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bu süreçte telefon açıp, destek olan herkese teşekkür etti. 

Başkan Tatı özelikle AK Parti Grup Başkanvekili Seyfettin Ertekin’’in de telefon açarak gösterdiği ilgiye teşekkür etti.
 
CHP Genel Merkezi’’nden çağrıldığı yönünde dolaşan iddiaları kamuoyunda takip ettiğini söyleyen Ercan Tatı, bu duruma ilginç bir cevap verdi.
 
Tatı, ’“Bir de benim çağrıldığımdan haberim olsa’” diye yanıtladı.

İZMİRLİ VEKİLLER ARADI
Tatı, bu süreç içerisinde kendisine normal ziyarette bulunan CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin’’in geçmiş olsun dediğini, daha sonra da İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam’’ın telefonla kendisini aradığını söyledi.

Tatı ’“Bu isimlerin dışında ne bir milletvekili ne de genel merkezden bir yetkili arayıp bilgi istemedi’” dedi.

Bu açıklamaların ardından ’“CHP sizi yalnız mı bıraktı’” sorusuna ise Tatı ’“gördüğünüz gibi meclis üyelerim arkamda. Partim yalnız bıraktı diye bir şey diyemem’” şeklinde yanıt verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu ’‘metro makyajını’’ anlattı: Kuyruğuna geldik!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Tünelin sonunda ışık varsa, 8 ...
Karşıyaka’’da ’‘can dostları’’ yarıştı
Can Dostum Şenliği'nin son günü köpek gösterileri, hayvan sevgisi ...
Her mahalleye isteğe göre eğlence
Konak Belediyesi’’nin yaz aylarında başlatacağı uygulama ile eğlence vatandaşların ...
 
Alışveriş merkezi krizini Sav çözdü
İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu’’nda sorun olan Çiğli’’deki Sillion ...
Kocaoğlu bürokrat maaşlarını düşürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar görülmemiş ...
Piriştina için anma töreni
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, altıncı ...
 
Büyükşehir’’den ’‘bi’’ taşla iki destek’’
İhtiyaç sahibi 40 bin aileye yeni erzak yardımına hazırlanan İzmir Büyükşehir ...
Kürüm’’den Mutlu’’ya ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de Birlik başkanı Zekeriya ...
Gördes suyu 9 Eylül’’de İzmir’’de
DSİ İzmir 2.Bölge Müdürü  Mustafa Altundal, sadece Tahtalı Barajı’’nda ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva