HABERLER>EKONOMİ
20 Eylül 2024 Cuma - 10:19

Lokantacılardan ‘askıda yemek’ sitemi: Belediye haksız rekabet ediyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, belediyelere yönelik Kent Lokantası’nda “Askıda yemek” uygulamasının başlatılması talimatını değerlendiren İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, “Belediye, bu uygulamayla haksız rekabeti daha ileriye taşımış olacak, bizi iyice bitirecek. Her ay onlarca arkadaşımız kepenk kapatıyor. Keşke bu projeyi belediye ile birlikte yapsaydık da hem yoksulun karnı doysa, hem de esnaf iş yapmış olsaydı” dedi.

Lokantacılardan ‘askıda yemek’ sitemi: Belediye haksız rekabet ediyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, askıda ekmek, askıda kırtasiye gibi uygulamalara Kent Lokantalarının “Askıda yemek” ile katılması talimatını verdi. Buca Belediye Başkanı Gökmen Duman, 1000 yemek satın alarak talimatın geldiği gün uygulamayı başlatırken, diğer belediyelerin de katılması bekleniyor.

Bu uygulamanın Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirilmesini,  hali vakti yerinde olanların satın aldığı yemeği yoksulların ücretsiz yiyerek karnını doyurmasını istediğini anlatan Özel’in bu sözleri, lokantacı esnafının sitemine yol açtı. İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, belediyenin lokantacı esnafıyla haksız rekabet içinde olduğunu öne sürdü.

HER AY ONLARCA LOKANTACI KEPENK İNDİRİYOR
Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz dönem CHP’li Meclis üyelerinden biri olan Başkan Doğan Kılıç, “CHP’li bir eski meclis üyesi ve Oda Başkanı olarak, ekonomik durumu iyi olmayan yurttaşlarımızın karnının doyurulması projesini gönülden destekliyorum” dedi.

Ancak lokantacı esnafının, Kent Lokantası projesinin hızla yaygınlaşması nedeniyle her ay onlarca meslektaşının kepenk indirdiğini, askıda yemek uygulamasının bu krizi daha derinleştireceğini iddia eden Başkan Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

CEMİL BAŞKAN BİZİ DİNLESEYDİ, EMİNİM SİTEMLERİMİZE HAK VERİRDİ
“Vergiler, kredi kartı komisyonları, ekmeğin, suyun, yemek yapımında kullandığımız tüm kalemlerin fiyatlarındaki aşırı artışlar, personel gideri, yüksek kiralar derken lokantacı esnafı can çekişmeye başladı. Üstüne bir de Kent Lokantası ve askıda yemek uygulaması gelince büsbütün yıkıldık. Ne yaparsanız yapın, 4 çeşit yemek 50 lira olmaz. Bu projenin içinde biz lokantacılar da olmak isterdik. Kent kartlara yemek için yükleme yapılsın, lokantacılar üzerlerine düşen indirimi yapsın, esnaf lokantalarımızdan çorbasını içsin, yemeğini yesin, önerisini getirdik. Önerimizi dikkate alan olmadı. Lokantacı esnafı, 4 çeşit yemeği 50 liraya veren belediyeyle rekabet edemez. Bu da önümüzdeki süreçte daha çok lokantanın kapanacağı anlamına gelir. CHP’li bir esnaf ve siyasetçi olarak Genel Başkanımız Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’dan randevu talebinde bulunduk, ancak bugüne dek dönüş olmadı. Bizi dinleseler, eminim sitemlerimize hak verirlerdi.”

 
İş makinesiyle 4 araca çarpıp kaçtı!
 
Yasemin Kay Allen'dan kadınlara: Kendinizi koruyun!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi be 20 Eylül 2024 Cuma 12:12

Hadi be. 7-8 tane lokanta ile mi rekabet edemediniz? Sizin sayınız kaç İzmir'de? 3 bin 500'den fazla. Önce biraz özeleştiri yapın da neden böyle oluyor onu sorgulayın. 15 TL'ye malettiğin ürünü tamı tamına 10 katına yani 150 TL'ye satarsan insanlar kent lokantasına gider, sefertasına gider. Kent lokantalarının saatleri belli. Ağırlıklı olarak öğle saatlerinde hizmet veriyor. 10 tane lokanta 3 bin 500 lokantayı kapatacaksa bırakın zaten bu işi... Hadi be.

Yorumu oyla      0      0  
halk 20 Eylül 2024 Cuma 12:02

serbest piyasa kardeşim bu . yapamıyorsan indir kepengini maaşlı çalış. öyle daha fazla kazanırsın o zaman. herkes esnaf olcak diye bişe yok.

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 20 Eylül 2024 Cuma 11:54

Belediye zararına satış yapıyor kent lokantalarında. Aynı yemeğe muhtaç kişilerin en basit hali ile eshota kart basarak belediyeye kazandırdığı para kent lokantalarının olduğu civarda hergün bedava yada 50tl ye karnımı doyuruyorum diyen bir kesimin cebine gitmeye başlıyor. Eşit ve adil bir sosyal yardım değil bence. Esnaf zararına satış yapabilecek belediye ile mücadele edemez ve kapatır. Yarın başka bir başkan çıkıp kent lokantaları çok zarar yazıyor kapatıyoruz derse esnaf aranır. Ülke ekonomisinin genel durumunda gerçekten fahiş fiyattan insan kazıklamayan düzgün esnafları kastediyorum bu arada.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa MOROĞLU - Buca 20 Eylül 2024 Cuma 10:59

Neden haksız rekabet oluyormuş .?, dar gelirli bir vatandaş elbet ki bütçesi neye elveriyorsa orada yiyecek, Belediye Kent lokantaları olmasa aç bilaç dolaşacak o zaman iyi mi olacak, sizin lokantalarınıza gitse iki kap yemek yese, yanında suyu 400-500 TL den aşağı ödemez, bu onun için soygundur zulümdür, bu nedenle insafınız varsa buna haksızlık değil serbest piyasa şartları diyerek siz de ayak uydurun, İktidara seslenin önce Aydınlatma,doğalgaz,elektrik başta olmak üzere gıda girdilerini aşağıya çekecek kararlar almasını isteyin ,pahalılığın temelinde iktidarın ekonomik uygulamaları olduğunun bilincinde hareket edin ki vatandaş da sizlere hak verebilsin..Elbet ki dar gelirli vatandaş nefes alabileceği yerleri tercih edecektir.Belediyeler bu konuda takdire şayan halktan yana uygulama içindedirler hepsini tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      5      0  
hakkı 20 Eylül 2024 Cuma 10:51

Komple dükkanlarınızın kapandığı günlere

Yorumu oyla      2      0  
20 Eylül 2024 Cuma 10:32

hayda bir kısım insan Tansaşlar açıldığında da haksız rekabet diyordu evet ama mecbur

Yorumu oyla      2      0  
vatandaş 20 Eylül 2024 Cuma 10:31

chp'nin dar gelirliler için elle tutulur bir hizmeti oldu hemen karşı çıkın. o zaman kömürcüler de hükümete tepki göstersin.

Yorumu oyla      8      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici güven endeksi eylülde arttı
Tüketici güven endeksi eylülde aylık bazda yüzde 2,4 artarak 78,2'e yükseldi.
Uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir damgası
Üyelerinin farklı pazarlara açılması hedefiyle çalışmalarını sürdüren ...
‘Emeklilerin hesaplarına inceleme’ iddiası
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın emeklilerin banka hesaplarını inceleme ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ...
Kredi için 99,4 milyon liralık BES fonu teminat olarak gösterildi
Bireysel emeklilik sistemi (BES) teminatlı kredi uygulaması kapsamında ...
Bakanlıktan denetim: 815,3 milyon lira ceza kesildi!
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler, reklam ve haksız ...
 
Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklanıyor
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararı için ...
Fed'in faiz kararı sonrası altında rekor!
Fed'in faiz indirimi kararı sonrası altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini gördü.
Fed 4,5 yıl sonra faiz düşürdü
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva