HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 20:00

Bayraklı Meclisi’nde ‘logo’ tartışması yeniden!

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisi oturumunda logo krizi bir kez daha yaşandı. Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan ve ‘İzmir’in kalbi Bayraklı’ sloganını taşıyan kalp şeklinde olan ve içerisinde yıldız bulunan logonun telif hakkının belediye personelinde olması meclis oturumunda tartışmalara neden oldu.

Bayraklı Meclisi’nde ‘logo’ tartışması yeniden!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi  Temmuz ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edildiği ve komisyonlara gönderildiği meclis oturumuna gündem dışı konuşmalar damga vurdu.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis üyesi Mikail Bilici’nin 60 hektarlık alanda yapılacak çalışmaların ve projedeki son durumun sorulması üzerine konuşan Başkan Sandal, inşaat firmalarına çağrıda bulundu.

SANDAL: İSTEYEN HERKESE EVRAK VERİRİZ
Sandal yaptığı çağrıda “Çalışmaları tamamladık. Bir odanın itirazı var. Bir de 75’nci yıl konutlarındaki arkadaşların manzaraları kapandığı için itirazları var ancak 62 hektar içindeki vatandaşları büyük oranda memnuniyeti var. Biz pilot uygulama yapmak için  çalışma da başlattık. Bizim öngörümüz bütün paydaşların içinde olduğu bir kooperatif modeli ile kat karşılığı iş yapmak. Bunu sembolik şekilde bizim ve Büyükşehir’in de içinde olduğu sistemde bütün yetki ve sorumluluk mülkiyet sahiplerinden olacak. Burada hem vatandaşlar ve bir çok müteahhitlik firması çalışmalar yapıyor. Buradan çağrımız olsun; 60 hektarlık alanda çalışma yapmak isteyen herkese ilgili evrakları veririz, onlar projeleri hazırlar, biz bunu vatandaşın takdirine sunarız. Vatandaş hangisini kabul ederse o uygulanır. Takdir vatandaşta olur. Türkiye'de iş yapmış firmaları da çağırırız, gerekirse vatandaşın da alternatifi olur” ifadelerini kullandı.

DEMİR: 2024’DE BİZ ÇÖZECEĞİZ 
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’ı eleştirerek “Grup toplantısında kendi içimizde konuşurken dedik ki belediye başkanımız öğretmen ve karneyi rahat çıkarır. Belediye başkanımız tarafından gelen mesajlarla belediyenin karnesi ortaya çıkıyor. Sayın başkan kişisel PR’ı çok seviyor, sosyal medyadan hükümeti eleştirdiği videoları bize yolladı ancak 2019’dan bu yana sayın başkan ya da belediye etrafından atılan  mesajlar arasında bir tane açılış mesajı yok. Önümüzde öngörülen açılışın yapılacağı bir proje olmadığı için  sayın başkan maalesef sınıfta kaldı. İnşallah arkadaşların bahsettiği problemleri 2024 de biz çözeceğiz” dedi.

YÜZDE 99 BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAKSINIZ 
AK Partili Demir’in sözlerine yanı veren Başkan Sandal, “Biz bir kamu kurumuyuz. İnan merkezlerimiz ile ilgili bakım ve onarımı hatta şadırvanların yapılması ile ilgili bir protokolü diyanete gönderdik. Ancak ne yazık ki diyanet buna hayır dedi. İmzalandığı an biz bu işe başlarız. Bahsettiğimiz süreç 1,5 yılı geçmiş bir durum. İmzalanmadığı sürece ret almanın anlamı var mı? Reddedilmiyor ancak protokol de imzalamıyor. Protokol imzalandığında biz bunu seve seve yaparız. Türkiye'deki en büyük bütçe nerede?  Bu kurumlar, bu bütçeler ile kendi alanlarını bakım ve temizliğini yapmazken hiçbir organik bağı olmayan kurumları eleştirmek ne kadar doğru. Mülklerinizi kullanıyorlar ve bu kurumlar 25 yıldan fazla tahsis yapılamaz diye Sayıştay bizi eleştirmedi mi? Biz de sembolik bedelle 25 yıllığına kiralamadık mı? Siyasette takdir vatandaşındır. Yarın seçim olduğunda tabii ki AK Parti'nde de biri aday olacak ve çıkıp vatandaşa diyeceksiniz ki; 'Sandal çalışmadı'… ancak vatandaş ne takdir ederse o olacak. Yüzde 99 boyunuzun ölçüsünü alacaksınız” diye konuştu.

HIZAL:  LOGO KİME AİT?
Söz alan AK Partili Özgür Hızal ise geçmişte de sık sık tartışmalara neden olan ‘Logo’ konusunu gündeme taşıdı. Hızal “Boyunuzun ölçüsünü alacaksınız dediniz, seçim sonrası seçimi kaybeden parti boyunun ölçüsünü alıyorsa siz boyunuzun ölçüsünü aldınız. Hamdolsun biz daha boyumuzun ölçüsünü almadık. Bayraklı Belediyesi’nde garip durumlar söz konusu. Biz muhalefet grubu olarak elbette ilçemizin her sokağa caddesi ile ilgili vatandaşın her derdini buraya taşımak ile mükellefiz. Arkadaşlarım çok doğru konuları dile getirdi ancak sizde konulara çok vakıf değilsiniz. Bayraklı’da üstü açık otobüsle gezmekle Bayraklı tanınmıyor. Önünüzde 8 aylık süreçte ilçeyi ne kadar tanıyacaksınız o da muamma… Süreç içinde yapılacak seçimlerde milletimizin takdiri neyse başımızın üstüne diyeceğiz. Biz mecliste eleştiriler yaparken zaman zaman eleştiri boyutu artıyor olabilir ancak siz belediye başkanlığı sıfatınızın yanında hemen meclisi kapatıp sorunların konuşulmasına barikat koyuyorsunuz. Sizin kendi grup sözcünüz konuşurken bir önceki oturumda meclisi kapattınız. Yapmanız gereken somut yatırımları yapmadığınız içi somut veriler üzerinden PR çalışmaları ile öne çıkmaya çalıştınız. Bunda ne kadar başarılı olup olmadığınız konusunda elbette asıl karneyi vatandaşımız verecek. Bunun en basit örneği ‘İzmir'in kalbi Bayraklı’ sloganı… Resmi yazışmalarınız dışındaki tüm belgelerde, afişlerde, reklamlarda kalp amblemini gördük. Logonun marka tescili kime ait diye merak ettim. Bayraklı Belediyesi’nin yarışma ile belirlenmiş resmi logosunun resmi tescili var mı diye araştırdım, yok. Yeni kullandığınız tescil var ve Berk Ulusal'a ait. Bunu kim kullanıyor? Bayraklı Belediyesi. Berk Bey belediyenin bir çalışanı. Kendisi buradan ayrıldı gitti. Bu ne olacak? Bunun cevabını nasıl vereceksiniz? Koca Bayraklı Belediyesi'ni getirdiğiniz nokta bu. Bu kalp ve yıldızı artık belediye adına kullanmayın. İzmir'in kalbi Bayraklı dediniz, geldiğimiz noktada çalışanın adına tescil edilmiş bir logodan bahsediyoruz. Berk Bey siz seçimi kaybettiğinizde AK Partili bir başkan geldiğinde 'benim logomu kullanamazsın' diyebilir mi? Yasal olarak diyebilir. Siz 15 senedir şehri yönetiyorsunuz ancak logonun tescili yaptırmadınız" ifadelerini kullandı.

SANDAL: YARINDAN İTİBAREN BAYRAKLI’NIN
İddialara yanıt veren  Başkan Sandal “Bir konu ile ilgili memnuniyetimi dile getirmek isterim. İzmir’in kalbi Bayraklı'nın sizler tarafından kabullenilmesi bizi de mutlu etti. Orada çok küçük bir konu var ve o yarın itibari ile Bayraklı'nın. İşlerin hızlı yürütülmesi ile ilgili bir protokoldür” dedi.

AK PARTİLİ AKTAŞ VE BAŞKAN SANDAL ARASINDA 'SAVCILIK' RESTLEŞMESİ
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş belediye bürokratları ile ilgili iddiada bulunurken, "Şu ana kadar yaptığınız hiçbir şey yok. Yaptığınız bir logo var o da başkasının üstüne. Geldiğiniz günden beri kaç projeyi hayata geçirdiniz? Bu belediyenin Fen İşleri müdürü kim? Ersin Bey. Belediyenin yetkilisi olduğuna  dair bize belge verin. Erdem Uslu ne görev yapıyor? Fen İşleri ile ne alakası var? Fen İşleri Müdürü varken neden vekil? Şu ana kadar bütün müdürler vekilken, vekil müdür niye tekrara vekil tayin ettiniz?" dedi.

SANA MI SORACAĞIM?
Aktaş'ın sözleri sonrası mecliste gerginlik yaşanırken, yanıt veren Sandal, "Sana mı soracağım? Benim tasarrufumda olan bir konu, sana mı hesap vereceğim? Personeli nereye aldık verdik diye bunun hesabını mı vereceğiz?" diye konuştu.

Sözlerine devam eden Abdullah Aktaş, "Bir şeylerin üstünü mü örtmek istiyorsunuz?” ifadelerini kullanırken, yeniden söz alan Sandal, "Bir şüpheniz varsa Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayet edin" dedi.

Savcılığı işaret eden Sandal'a deprem konutları iddiası üzerinden yanıt veren Aktaş ise "Siz deprem konutları satılıyor dediğinizde savcılığa başvurdunuz mu?" diye konuştu.

Son olarak yeniden konuşan Başkan Sandal ise satılan alanları alanları bulacaklarını belirtirken, "Orada arazi sattınız mı? Deprem bölgesinde arazileri sattınız mı? Bunun suçla alakası değil ki sadece. Suçla ne ilgisi var? Kaç yer satıldı? Kaç yer daha satılacak? Kendi seçim bölgenizde 25 bin konut yaptınız, burada 5 bin yaptınız onlar da bitmiş değil. Kime verildiği belli değil. Noterden işlemler olduğu için bulamıyoruz ancak onları bulacağız bir gün!" dedi.

 
Wagner’in kurucusu: İsyan amacına ulaştı
 
Boya fabrikası alev alev!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP li 4 Temmuz 2023 Salı 03:48

Sayın sandal bir CHP li olarak Bayraklı nin haline baktıkça size verdiğim oy yüzünden çocuklarım bana hesap soruyor yazık gerçekten hasan Karabağ bile sizden çok çok iyi calisti bu seçimde size oy yok karşınıza kim cikkarsa ona oy verecek ve verdirecegim

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş... 3 Temmuz 2023 Pazartesi 22:45

Basta tunç soyar olmak üzere bütün ilçe belediyebaşkanları hepiniz bu dönem tarih yazdınız ve tarih yazdıracaksınız sizler sayesinde Cumhuriyetin kalesi onümüzdeki dönem Akp nin eline geçecek...

Yorumu oyla      5      5  
örgüt... 3 Temmuz 2023 Pazartesi 22:43

sayende bayraklı da gitti baskan saol...

Yorumu oyla      5      4  
delege 3 Temmuz 2023 Pazartesi 22:28

izmirin kalbi konak beyler bayraklı nereden cıktı

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da gündem personel maaşı... Başkan Tugay'dan 'ahlaksızlık' tepkisi!
Karşıyaka Belediyesi'nin meclis oturumunda işçilerin maaşlarını ödemekte ...
Başkan Batur ‘üç komutan değişti, ses yok’ dedi… Konak’ta devir krizi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mülkiyeti kendilerine ait olan Yağhaneler’deki ...
Aliağa'da dev isimler aynı sahnede şarkı söyledi
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan Aliağa Sanat ...
 
Narlıdere Meclisi'nden 'eşitlik' için imza!
Narlıdere Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ‘Avrupa Belediyeler ...
Çiğli Belediyesi’nden çocuklara özel atölye
Çiğli Belediyesi tarafından, 3-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ...
Avrupa Gençlik Başkenti yolunda Litvanya’dan destek!
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ...
 
Büyükşehir'den Nazilli'de yaz konserleri
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, "Yaz Konserleri" etkinlikleri ...
Aliağa Belediye Meclisi 4 Temmuz’da toplanıyor
Aliağa Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, 4 Temmuz 2023 Salı ...
Torbalı Belediyesi Madımak’ı anacak
Torbalı Belediyesi, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva