HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2011 Cuma - 08:21

Bayraklı’dan Bornova’ya 10 milyonluk dava!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yıllar önce Bornova sınırında kalan mahallelerde, belediye yönetimlerinin hatası nedeniyle 10 milyon liralık borç altına girdiklerini söyledi. Karabağ “Siyasi ayrım yapmadan, Bornova Belediyesi’ne dava açacağım” dedi.

Bayraklı’dan Bornova’ya 10 milyonluk dava!

Can Özlü/ Egedesonsöz- Bayraklı Belediye Meclisi, ekim ayı üçüncü olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da katıldığı toplantıda, belediyenin, yatırımlar ve harcamalar için, bir önceki mecliste gündeme getirdiği kredi çekme talebi yeniden tartışma yarattı. Ak Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan, borçlanmanın karşısında olmadıklarını ancak altı boş harcamalara engel olmaya çalıştıklarını belirtti. Aslan’ın “Borçlanmak gerçekten gerekliyse, sonuna kadar destek veririz ancak belediye kasasının yok yere boşaltılmasına da göz yumamayız. Bu durumda arkanızda olmamızı beklemeyin” sözleri, mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu.
 
10 MİLYON LİRA BORÇ VAR!
Aslan’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, toplamda 23 milyon liralık kredi çekmek istediklerini, bu rakamın 14 milyon lirasının yeni hizmet binası, 3 milyon lirasının işçi kıdem tazminatları ve geri kalanın da ara yatırımlar için kullanılacağını söyledi. belediyenin mali konularda yaşadığı sıkıntı ile ilgili önemli bir gündem maddesini de gündeme getiren Başkan Karabağ, Bornova Belediyesi’nin önceki dönemlerine ait olan 10 milyon liralık bir borçla karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
“PARAYI NEREDEN BULAYIM?”
Karabağ “Bayraklı Belediyesi kurulmadan önce, Bornova sınırlarında yer alan üç mahallede, o dönemin Bornova Belediye yönetimi, vatandaşların özel arsalarına el atmış ve park yapmış. Şimdi o mahalleler bize geçti ve vatandaşla karşı karşıya geldik. Özel arazisine park yapılan şahıslar, mahkeme kararı ile zararlarını temin etme yoluna gitti. Üç dava kaybettik. İlkinde 350 bin, ikincisinde 1 milyon ve üçüncüsünde ise 8 milyon lira olmak üzere, yasal faizlerle birlikte 10 milyonluk borç yükü altına girdik. Bu konuda parti ayrımı gözetmiyorum. Bir belediye, nasıl olur da vatandaşın özel arazisine el atar, park yapar? Yüz yıllık bir belediyenin, önceki dönem hatalarının bedelini ben ödemek zorunda mıyım? Arsa sahipleri aradaki mali sorunu takas yöntemi ile aşmayı deneyeceğiz ancak miktar çok yüksek. Ben şimdi o kadar parayı nerden bulayım da borçları ödeyeyim ya da yatırım yapayım? Yargıtay’a itiraz ettik. Konunun detaylarını araştırıyoruz. Siyasi denklik gözetmeden Bornova Belediyesi’ne dava açacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı arkadaş 17 Ekim 2011 Pazartesi 09:44

ya alt yapı diyon büyük kısmını büyükşehir yapıyo. üst yapı diyon böyle parkı yapmasan daha iyiydi 4 trilyonluk park mı olur arkadaş. Sonrada kalkıp 3 kuruşluk emlak vergisinden bahsediyon. bu adam çöpünü topluyor sokağını temizliyorsa sende orda mal mülk sahibiysen bi zahmet ödeyiver emlka vergisinide.sırf saldırmak için yorum yapılmaz ki azıcık akıl izan lazım ama..

Yorumu oyla      12      7  
disipline verilsin 16 Ekim 2011 Pazar 01:40

neden iç işlerini medya önünde tertışıp chp yi zor durumda bırakıyorlar.hasan bey derhal disipline verilmeli.ama verilmesi mümkün değil.ilçe başkanı kendi personeli..aaaaa danışmanı ise il disiplinin başındaki adam.tabiki konuşur.konuş hasan konuş.seni kimse disipline veremez.aklını seveyim senin.

Yorumu oyla      13      6  
Serpil 15 Ekim 2011 Cumartesi 16:24

ne oldu Yüksel Türker mahalle sorunlarını konuşunca disiplin ya sen başkan sen Chp den gelmedinmi geldinse nasıl eleştiriyorsun Akp ye zemin hazırlıyosun

Yorumu oyla      13      6  
sparta 14 Ekim 2011 Cuma 23:11

baykalcılar yine işbaşında. önceki dönem demekle sırrı bey dönemi kastediliyor. sırrıda bey , aziz kocaoğlu tarafı olduğuna göre; niyet yine eski niyet . yani, kamil beye kanka , aziz sırrı bey düşman. Öyle olsun. cebin parayla dolsun.

Yorumu oyla      12      6  
Bornova 14 Ekim 2011 Cuma 22:31

Bornova Belediyesinin tüm alt ve üst yapısını tamamladığı, hiçbir harcama yapmadığın 3 mahalleden aldığın emlak vergileri ne olacak???

Yorumu oyla      13      6  
at gözlüğü ile doğru bakılmaz 14 Ekim 2011 Cuma 14:54

bu doğrucu davaların ne zaman sonuçlandığını biliyor mu,davaların hangi aşamada olduğunu ne zaman kesinleştiğini biliyor mu.Doğrucu diyo ama ne yasadan ne hukuktan anladığı yok sen karar kesinleşmeden ve kararda hükmedilen tazminatı ödemeden asli suçluya rücu edemezsin. Amaç Başkanı karalamak doğru ya da yanlış fark etmiyo sallıyon ya tutarsa hesabı. işin gücün çalmak çırpmak kılıf hazırlamak.doğrucu öğrende gel komik duruma düşme olurmu. değilse cehaletin çıkıyo ortaya.

Yorumu oyla      14      10  
doğrucu 14 Ekim 2011 Cuma 13:45

ahhh eskiler ne demiş..."minareyi çalan kılıfını hazırlar." şimdi boş kasanın kılıfı başka belediye mi 2 yıldır aklı nerdeymiş başkanın...ilk davayı kaybettiğinde bornovaya dava neden açmamışşş.....

Yorumu oyla      18      7  
Mehmet 14 Ekim 2011 Cuma 09:37

Elbette dava açacağız. Bilirkişi incelemesi ile Bayraklı bu borçtan kurtulur. Yeterki bu işi ciddiye alalım.

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'Yeni Kent Merkezi Planı'nın önü açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 yıldır kent gündeminde ...
Yeni vergi belediyeleri karıştırdı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve belediyelerin uyması ...
Buca Güven Mahallesi Parkı açıldı
Şirinyer Güven Mahallesi 392 Sokak içerisinde düzenlenen park alanı hizmete ...
 
Güzelbahçeli gençler sahne aldı
Güzelbahçe’deki Yelki Gençliği Çevre Koruma ve Kültür Derneği (YELÇEVKO) ...
Kardeş şehir heyetinden Bergama'ya ziyaret
Bergama’nın Hollanda’daki kardeş şehri Alkmaar kentinden gelen 30’u öğrenci, ...
'En İyiler En Başarılılar' ödülü Başkan Tartan’a
Kılıçreis Mahalle Muhtarı, Kılıçreis Mahallesi Eğitim Kültür, Yardımlaşma ...
 
Halikarnas Balıkçısı, sokağında anıldı
Türk Edebiyat Dünyası’nın en önemli yapı taşlarından biri olan Cevat Şakir ...
‘Mavişehir kesinlikle olmaz, Örnekköy’e varım!’
Tartışmalı stadyum konusunda basın toplantısı düzenleyen Kocaoğlu, çok ...
Tatı: Üniversitemizin yanındayız
DEÜ 1. Uluslararası Tarih Sempozyumu’na Buca Belediyesi ev sahipliği yaptı. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva