HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 18:23

Başkan Yıldız, mecliste açıkladı: Sasalı imar planları iptal!

Çiğli Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. AK Parti grubunun ‘Çiğli depreme hazır mı’ sorusu üzerine meclise ‘kentsel dönüşüm’ konusunda bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Sasalı’nın doğal SİT alanı olması nedeniyle 2017’de TEMA ve 2021 yılında Oda 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlara iptal davası açmıştı. Bugün Sasalı’daki imar planlarının iptal edildiğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız, mecliste açıkladı: Sasalı imar planları iptal!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlığında yapıldı. 

Toplantıda birinci oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİ DEPREME HAZIRLIK KONUSUNU MECLİSE TAŞIDI
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Özgür Kaner, deprem konusuna değinerek Çiğli’deki kentsel dönüşüm hazırlıklarına ve yapı stokuna dair sorular yöneltti. Kaner, “Türkiye’de ve dünyada her gün yeni bir gündeme uyanıyoruz. Geçmişte yaşadığımız bir Maraş depremi, öncesinde İzmir depremi var. Çiğli depreme hazır mı? Pek çok güncel sorunlarımız da var. Depremden önce yapacağımız şeyler var kanunda da var, meclise de düşecek işler vardır mutlaka. Beni ilgilendiren şey şu: Olası İzmir depreminde belediyemizin yapması gerekenleri yaptık mı? Çiğli’de deprem anında toplanma alanı belediyemizin kontrol altında mı? Bunların çoğununa moloz döküldüğünü görüyoruz. Zaruri ihtiyaçların karşılanmasına dair yapılması gerekenler var. Çiğli’nin yapı stoku. Hepimizin görev sahası içinde bulunan bir konu. Daha önce bir çalışma başlatıldı sonucuna vakıf olamadık. Sezgin arkadaşımızın ısrarla verdiği altına imzamı attığım soru önergelerinden birinde kaçak yapılar var. Çiğli Belediyesi olarak İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olalım” dedi. 

BAŞKAN YILDIZ: PKK TÜRKİYE’YE NASIL BELAYSA DEPREM DE BÜYÜK BİR BELA
Başkan Onur Emrah Yıldız, yaptığı Ankara gezisinden elde ettiği sonuçlar hakkında meclisi bilgilendirdi: 

“Bu hafta salı günü Ankara’ya gittim. Çevre Şehircilik Bakanlığına gittim. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan ile görüştük. Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ile görüştük Çiğli’deki kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla ilgili. Çiğli’de 20 bin 275 yapı var müştemilat, gecekondu, apartman adı her neyse... 110 bin 36 bağımsız birimin deprem yönetmeliğine tabi olmadan önce ihtivası yüzde 56,1. İnsanların bütçe imkanlarıyla yapmış olduğu inşalar. Türkiye’nin 80’li yıllardan itibaren PKK terör örgütü ile başı ne kadar  belada ise deprem belası da var. Deprem en büyük beka sorunu. Maraş depreminde yaklaşık 60 bin insanımızı kaybettik. Ülkemizin yıllardır vermiş olduğu şehit sayısı 45 bin iken bir gece o imar affı yasasından kaynaklı 60 bin insanımızı kaybettik.

‘BAKANLIK, BALATÇIK’TA 3 BİN KONUTLUK ÇALIŞMAYI BAŞLATTI’
Harmandalı bölgesinde Büyükşehir,  çöpte yaşanan kaymadan kaynaklı jeolojik etütlerle süreci hızlandırıldı. Balatçık mahallemizde eski pazaryerinin kurulduğu yerde rezerv alan ve riskli alan vardı. Rezerv alanın olurunu Cumhurbaşkanımız, riskli alanın olurunu Bakanlık veriyor.  Mayıs ayı 2023’te rezerv alanımız TOKİ tarafından satıldığı için çok hızlı şekilde buranın riskli alan ilan edilmesi için Hakkı bey  ile görüştüğümüzde çok hızlı şekilde Kentsel Dönüşüm Başkanı Deniz Aydemir’i aradı, talimat verdi. Plan proje müdürümüz bugün görevlendirdiğim Başar Özmen arkadaşımız göreve başladı. Balatçık- Dağ mahallesinde başlamak üzere Bakanlık burada yoğunluğu artırmadan bizim talebimiz üzerine 3 bin konutluk çalışmayı başlattı. 
Köyiçi mahallesinde daha önce çalışma yapılmıştı, ama üzerine gidilmemişti. Kentsel dönüşüm ofisleri açacağız. Mühendisi, şehir plancısını oturtacağız. İnsanlara tek tek anlatacağız. Güzeltepe ve Şirintepe’deki kentsel dönüşümü de çok hızlı şekilde ele alacaklarını söylediler. 

‘SASALI İMAR PLANLARININ İPTAL EDİLDİĞİNİ ÖĞRENDİK’
Sasalı’nın doğal SİT alanı olması nedeniyle 2017’de TEMA ve 2021 yılında Oda 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlara iptal davası açtı. Bugün Sasalı’daki imar planlarının iptal edildiğini öğrendik. Bu konu ile ilgili Büyükşehir’in yetkisini kullanarak ilgili daire başkanı ile görüştük. Bugün itibarıyla kurum görüşlerini almak üzere 25 tane kurum görüşünü Büyükşehir alacak takibini bizim planlama müdürümüz yapacak. Kurum görüşleri toplandıktan sonra mahkemenin iptal ettiği kararına göre bir revizyon yapacağız. Tabiat varlıkları genel müdürlüğümüze bilgi vereceğim. Bakanlık ve bizim koordineliğimizde planları Bakanlığa göstereceğiz. Büyükşehirde oy birliğiyle Sasalı projesini hayata geçireceğiz. Ataşehir'de kişisel açılmış davalar vardı, kısmi davaya dönüştürdük. Büyükova kesiminde revizyon yapacağız. 

Mahkemeyi hep beraber kadük haline getireceğiz. Balatçık’ta önemli hak sahipleriyle görüşeceğiz. En az 20 dönüm şartını koşacağız. Hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceği bir revizyon yapacağız. Çok hızlı, seri, güvenilebilir, herkese eşit ev adaletli yaklaşacağımız planlama ile yaklaşacağız.”

BUNDAN SONRA DAVA SÜREÇLERİNE DAHİL OLACAĞIZ’
AK Partili Kaner’in,  “Plan yapıyoruz, mahkeme bozuyor” açıklaması üzerine Başkan Yıldız, “Bütün planları Büyükşehir yapmış. Biz dava süreçlerine de dahil olmamışız bundan sonra dahil olacağız” şeklinde konuştu.
Kaner, “5 binlik plan vardı. İmar planlarının toplumsal barışı sağlaması lazım. Toplumsal kargaşa çıkarıyor. Plana sahip çıkılmadığı için plan uygulanamıyor” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Yıldız, “Önce rıza olması sonra da vatandaşın razı olması gerekiyor. 1960’ta yerleşmiş vatandaş, babası ölmüş, iki çocuğu olmuş, kaçak yapı yapmış. Kendisi de biliyor bunu. Kimsenin ufak suda fırtına doğuracağına inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Kanala düşen otomobil takla attı: 7 kişi yaralandı
 
Mauro Icardi'den taraftara mesaj: 'Yeni hedefimize doğru...'
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş çiğli 6 Ağustos 2024 Salı 10:20

Heryer ot. Parklar bakımsız.Yollar kaldırımlar desen delik deşik. Senin neyine kentsel dönüşüm Emrah Bey.Şu sosyal medyayı bırak lütfen artık. Öyle oluyor bu işler hala anlamadınız mı? İnsanlar aptal değil. İş yapın biraz. İlçenizi temizleyin,bir iki park bahçe yapın. Bir iki yol yapın trafiği rahatlatın. Birşeyle yapın halka dokunan. Hah desin insanlar bu Emrah birşeyler yapıyor.Olmayınca olmuyor işte.

Yorumu oyla      4      0  
secmen 6 Ağustos 2024 Salı 09:45

Ciglinin horozlar erken mi ottu ? Cigli de her şeyi ben biliyorum demist.Ben her şeyi biliyorum demişti,Demekki daha bilmediği ve öğrenmesi gereken şeyler varmış.. Hiç kimse her şeyi çok bilemez..Ve hergun yeni bir şeyler öğrenilir.. Hayat kendisi bir okuldur zaten...

Yorumu oyla      2      0  
Kskli 6 Ağustos 2024 Salı 02:23

Yazik bu insanlara

Yorumu oyla      5      0  
sezer 5 Ağustos 2024 Pazartesi 23:31

Geldiği günden beri fotoğraf çekilmek, misafir ağırlamak, yalandan showlar yapmak disinda elle tutulur tek bir icraati yok. ama suc onun degil onu buraya getirenlerin.

Yorumu oyla      13      0  
yorumcu 5 Ağustos 2024 Pazartesi 23:30

Bu arkadasi izsudan taniyoruz. 1,2 kere gorusmek zorunda kaldik. sorsan dunyalari feth ediyor ama yaptıgi sadece havanda su dovmek. bir takim gazetecilere haber yaptirmaktan baska bir numarasi yok. yazik cigliye.

Yorumu oyla      11      0  
Hayal Kırıklığısın 5 Ağustos 2024 Pazartesi 22:46

Sosyalde Mesaj atıyodun ilerleyen günlerde izleyin ve değişimi görün diye... Çok büyük bir hayal kırıklığısın Başkan.

Yorumu oyla      10      0  
Ben Bir Balon Değilim 5 Ağustos 2024 Pazartesi 21:23

Başkan günlerin boşa geçiyor... Kayda değer şu ana kadar yaptığın hiçbirşey yok. Şu Çiğli ye bir asfalt şantiyesi kursan en büyük iyiliği edersin. İzbeton sana birkaç yer asfaltlar sonra yapmaz! Maalesef ufak tefek tamirat yapıp 10 cm yama asfalt atmanın dışında yapabildiğin birşey yok. Heryer ottan geçilmiyor. Çöp ayrı bir konu... Böyle gidersen çivi çakmamış başkan olarak tarihe iz bırakacaksın. Oysaki düstur edip sevdiğin sözdü " Ben bir balon değilim. 'Lütfen silkelen ve biraz makyaj yap. İmar planlarını çözmeye kalkarsan 20 yıl geçer... Şu an Uğur Mumcu girişini ibb yapıyor mesela,sende orda Kaldırımları boya , meydanı çim yap , migrosun önündeki mahkemelik yeri yık geç oraya güzel bir peyzaj yap, ışıklandır. Araçlardaki mini onarım gibi hiçbir işe ekonomik gücünüz yok. Birde sosyal medya için emir mi verdin nedir ? Olumsuz yorumları siliyorlar , hep aynı kişilerden yorum atmalar , aynı öven klişe cümleler... Yakışmıyor gerçekten. Trollerle değil gerçek sevenlerle var ol. Olumsuz yorumları silmek nedir ?

Yorumu oyla      13      0  
ali 5 Ağustos 2024 Pazartesi 21:18

kaldırımlar sokaklar ottan çöpten geçilmiyor Allah aşkına ne kentsel dönüşümü çöp toplamaktan acizsiniz yazık yaa. çıkın bir sokaklara bakın

Yorumu oyla      13      0  
lime 5 Ağustos 2024 Pazartesi 20:10

Bu adamın şimdiye kadar İzmire ne faydası olmuşta çiğliye olacak.

Yorumu oyla      14      0  
Mazhar 5 Ağustos 2024 Pazartesi 20:09

Çiğli halkı hayatının hatasını yaptı bunu seçmekle. Gerçi çiğlininde suçu yok cemil tugayla birlikte özgür özelin kazığı.

Yorumu oyla      14      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf Odası'na tahsisi iptal edilmişti… Yeni öneri masada!
Konak Belediyesi tarafından Şubat ayında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ...
Ferahlı Büfe, Selçuk'ta hizmete açıldı
Selçuk Belediyesi, sosyal hayata dokunmaya, dar gelirli vatandaşların ...
Konu: Altyapı... Bayraklı masası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarına ...
 
Kemalpaşa Belediyesi'nden 'kütüphane' açıklaması
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede bulunan belediye kütüphanelerinin kapatılacağı ...
Buca'da Çınar Anaokulları yeni döneme 'merhaba' dedi
Buca Belediyesi’nin fiziksel şartlarını, kapasitesini ve eğitim sistemini ...
100 gün raporu... Karabağlar'da neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, göreve gelişinin ardından ...
 
Karşıyaka'yı gençler tasarlayacak!
Karşıyaka Belediyesi’nin, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Barbaros’un kaldırımları yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva