HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2024 Perşembe - 14:57

Başkan Yiğit’ten 'İnciraltı' açıklaması: Yanlış planlama sürecine karşıyız!

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, hukuki süreci devam eden, geçtiğimiz günlerde SİT değişikliği kararı ile de gündeme gelen İnciraltı bölgesinin imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Yiğit, "Balçova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yanlış planlama sürecine karşı çıkacağız. Onun yerine herkesin uzlaşacağı, yeşil doku ağırlıklı sağlık ve kongre turizmini önceleyen ve korumacı bir plan yapmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Başkan Yiğit’ten  İnciraltı  açıklaması: Yanlış planlama sürecine karşıyız!

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, İnciraltı Planlaması ile ilgili olarak yazılı açıklama yayınladı.

Bölgeyle ilgili yargı sürecinin devam etmesi ve ayrıntılı üniversite bilirkişi raporu bulunmasına rağmen plan yapma çabası içine girildiğini belirten Başkan Yiğit “Bir dernek Başkanı, bir siyasi partinin adını kullanarak hak sahipleri adına açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz: ‘Bu arkadaş kimdir, görevi nedir?’ Biz hiçbir zaman ‘İnciraltı planları yapılmasın, bölge plansız kalsın’ demedik. Tam aksine ‘İnciraltı tüm paydaşların görüşü alınarak imara açılmalıdır’ dedik. Çünkü bölge tarımsal niteliğini yitirmiş haldedir. Biz burada İzmirlilerin de yararlanacağı, yeşil dokunun ve park alanlarının büyük tutulduğu, hak sahiplerinin mülkiyetlerinin daha da kıymetleneceği bir plan oluşturmak için çalışıyoruz. Her defasında mevcut planların kent dokusu ile uyuşmayan, yeşili az ve üzerinde inşa edilecek yapıların da değerinin düşük olduğu bir plan olduğunu anlattık" dedi. 

KARŞI ÇIKACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden planlama yapma kararı aldığını ve bunun yanında olduklarını söyleyen Başkan Yiğit, "Balçova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yanlış planlama sürecine karşı çıkacağız. Onun yerine herkesin uzlaşacağı, yeşil doku ağırlıklı sağlık ve kongre turizmini önceleyen ve korumacı bir plan yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Balçova Belediyesi olarak; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen planlama sürecini yakından takip ediyoruz. Yargı süreçleri devam ederken bakanlığın ortak akıl ve uzlaşı anlayışını kenara koyarak yürüttüğü idari işlemleri doğru bulmuyoruz. Bakanlık, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesine dayanarak bölgede yapacağı arsa ve arazi düzenlemesi yerel idarelerden bağımsız düşünülemez. İzmirli hemşerilerimizin oylarıyla göreve gelen belediye başkanları olarak vatandaşlarımızın haklarını savunmak bize yüklenmiş bir sorumluluktur. Hiç kimse bu önemli görev ve sorumluluktan geri duracağımızı beklememelidir" açıklamasını yaptı.

 
Çevreyi kirleten firmaya büyük ceza!
 
Afyonkarahisar'da düğün magandaları hakkında işlem
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sayın Başkan 16 Ağustos 2024 Cuma 09:24

Sayın Başkan Daha 18 uygulamasına Başlanıcak ! Yani Buyrun Fikir verin,katkıda bulunun ! Sonucunda yarısı kamu Alanı olacak ! Anlamadığım nokta Emsal Belli Kar yuksekliği Belli ! Ama Sizin Emsal ve yukseliğe itirazınız var ise Onu Bilemem ! Lakin ozaman Balçova içideki emsali bizede uygulayın derim Nacizane !!

Yorumu oyla      0      0  
Taner D 16 Ağustos 2024 Cuma 08:56

Bir kezde halkın yanında olun.Burda yıllardır süren bir haksızlığın daniskası var.İpin ucundan tutmazsınız tutanıda taşlarsınız.Bu kafayla giderseniz sizde çok kan kaybedersiniz.İstemüzük tayfasının gemilerine binmeyin 23 yıldır almadınız mı dersinizi.

Yorumu oyla      0      0  
Okan 15 Ağustos 2024 Perşembe 23:19

Ekonomist rumuzlu cahil kardeş, 18 uygulaması olmadan planın labirent gibi olduğu yorumuna nasıl vardın? Yollar, binaların konumu, mimarisi, yeşil alanların konumlandırılması vs.18 aşamasında yapılacak zaten. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ucuz trollersiniz.

Yorumu oyla      0      1  
BALÇOVA ARSA MAĞDURLARI 15 Ağustos 2024 Perşembe 21:28

Balçova Arsa Mağdurları 55 yıldır parasını ödedikleri arsaların tapularını alamadılar. 5000 mağdur üçüncü nesilde 55 000 kişi oldu. Bu haksızlığa nasıl göz yumuyorsunuz? Bu mu sizin belediyecilik anlayışınız? Bu mu sizin halkçılık anlayışınız?

Yorumu oyla      3      1  
Vatandaş 15 Ağustos 2024 Perşembe 19:13

Bir hastane de oraya mı yapacaksınız yoksa? :)

Yorumu oyla      0      1  
Samorna 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:38

o bölgede yaşayan biri başkanı kınıyormuş. kardeş imar için izmirde referandum yapılsın. siz kaç kişisiniz biz kaçişiyiz görürüz.

Yorumu oyla      1      3  
Spark 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:34

Gerçekler... sattılarda pişman oldular sen avucunu yaladın tü kaka demi... hadi oradan. Alayınla gel bi halt çıkmaz siz gibi kokuşmuşlardan. Hiç birşey olmadı öyle kalır kimse amacına ulaşmaz. Bu başkan da hastane dikmek baba malını değerlemek için oturdu belli. Bu zamana kadar kendi ilçesine ne yaptı ki bu belediye ve başkanları, sen yapasın. Sorunu çözmeye çalışın,sorun olmayın.

Yorumu oyla      1      2  
Balçovalı 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:05

Çok hastane lazım,daha çok hastaneler lazım.. Daha çok dolar lazım, Çok dolar lazım, Çok çok dolar lazım.... Bir doymadınız, Allah gözünüzü doyursun!! Tabii doyarsa...

Yorumu oyla      2      2  
Gözgöz 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:31

Her yer gökdelen doldu şehrin için bu kadar yeşil olan bir plan değil izmirde türkiye de yok kendisinin kime hizmet ettiğini bilmiyoruz ama halka etmediği çok belli su olmayan yerde yeşil alan zaten olamaz ancak bakımla olur belediye olarak mangal salonu ve düğün salonlarına göz yummaktan başka ne yapmışlar inciraltına kınıyoruz kendisini

Yorumu oyla      1      1  
İzmir li. 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:29

Siz koyun bile güdemezsiniz. Değil inciraltı planı yapmak. Ağzınıza laf salatası. Rahat bırakın inciraltını, Balçova yı. Sizin en iyi yaptığınız iş olimpiyatlarda sporculqr için tweet atmak. Olimpiyatlarda bitti. Şimdi mi aklınıza geldi. SİZE RAĞMEN CHP YE RAĞMEN O PLANLAR HAYATA GEÇECEK. Ha bu arada bende size sorayım siz kimsiniz?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu'ndan Buharkent'te yol hamlesi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlar için daha güvenli ...
'İzmir Baba' Konak'ta anıldı
Konak Belediyesi, “İzmir Baba” olarak tanınan ve üç yıl önce aramızdan ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Acarlar'da temizlik seferberliği
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan Didim'e 350 milyonluk yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Büyükşehir'de hizmetler yapay zekayla artırılacak
İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen Kamusal Hizmetlerde ...
Çamdibi Atatürk Parkı'nda yaz konseri
Bornova’da yaz akşamları, Yaz Dinletileri ile renkleniyor. Bornova Belediyesi’nin ...
 
Denize sıfır konumda… Seferihisar’da 11 milyon TL'lik satış!
Seferihisar Belediyesi Sığacık ve Batı Akarca Planlama Bölgesi 1/1000 ...
Buca’da Geleneksel Rahvan At Yarışları heyecanı
Buca’da bu yıl üçüncü kez Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlenecek. ...
Karşıyaka’da haşere seferberliği!
Karşıyaka Belediyesi mevsimsel şartlar nedeniyle artış gösteren sinek, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva