HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2024 Cuma - 09:44

Başkan Ünsal Egedesonsöz'e konuştu: Karşıyaka’da iz bırakmak istiyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Ünsal Egedesonsöz e konuştu: Karşıyaka’da iz bırakmak istiyorum

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Seçimleri’nde Karşıyaka’da zafer kazanarak belediye başkanı seçilen Yıldız Ünsal, göreve geldiği günden bugüne yaptıkları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazeteciler Fatih Yapar, Mehmet Karabel, Ender Aldanmaz ve Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Başkan Ünsal, yaklaşık iki gün süren yangın süreci ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Belediyede yaşanan işten atma krizinin ayrıntılarına da değinen Ünsal, ilçedeki temizlik konusuna da ayrıca parantez açtı.

TÜM BİRİMLER ÖZVERİ İLE ÇALIŞTI
Yangın süreci hakkında konuşan Başkan Ünsal, kurumların üzerine düşen vazifeyi yaptığını belirterek “Maalesef doğaya karşı koyamıyorsunuz. Bu bir orman yangını. Tabii ki Orman Bakanlığı’nın sorumluluğu altında… Daha sonra yangın, bir mahallemize geldi. Yangın söndürmede zincirin küçücük bir halkasıyız, sonuçta ilçe belediyesiyiz. Karşıyaka Belediyesi olarak hiçbir sorumluluktan kaçmadık. Büyükşehir ile Valilik ile koordineli bir şekilde çalıştık, elimizden geleni yaptık. Vali Bey, alevlerin yaklaştığı Karşıyaka Belediye Şantiyesi'nde bizimle birlikte yaklaşık iki saat geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız da geldi ve sonrasında sürekli temas halindeydik. Söndürme sırasında helikopterler çalıştı, Büyükşehir itfaiyesi özveriyle çalıştı, tüm birimler çalıştı, Valiliğin, bakanlığın birimleri hepsi çalıştı. Vatandaş da söndürme çabalarına katkı koydu” dedi.

YANGIN KONUSUNDA SADECE VATANDAŞ SINIFTA KALDI
Orman yangınları konusunda vatandaşları uyaran Başkan Ünsal, “Özetleyecek olursak, herkes elinden geleni yaptı ancak doğayla baş edebilmek hiç de kolay değildi. Sadece vatandaş sınıfta kaldı. Ormanlara girmek yasak ama bizim insanımız hala ormanda mangal yakıyor. Biz insanlar ormanları koruma görevini yerine getirmiyoruz. Bu bilinç nasıl oturacak bilmiyorum. İtfaiyeci arkadaşlarla şantiyeyken dağlarda yangını gördük, çok kısa bir zaman diliminde yangın apartmanları geçmiş, aşağıya doğru gidiyordu. O kadar hızlı yayılıyordu ki yangın, her köşesinden müdahale etmek pek de mümkün görünmüyordu. Bunda rüzgarın etkisi çok fazlaydı. Biz ormanı koruyamazsak, yangınlarla baş edebilmemiz mümkün değil. Bir yerde gördüm, arazözler geçmeye çalışıyor, insanlarımız arabalarını öyle koymuşlar ki arazözler geçemiyor. Devlet nezdinde bu konuda eğitimler verilmeli, küçük yaşlardan itibaren insanlarımıza… Ormanları koruma ve söndürme çalışmalarında sorumluluk alması sağlanmalı. Gelişmiş ülkelerde hiç kimse çöpünü yere atmıyor, ama bizde yere çöp atmak sıradan bir olay. Geçenlerde arabamı park ettim, bir adam geldi, elindeki çöpünü arabanın altına attı. Arabanın altı çöpten geçilmiyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal destek konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Ünsal, “Arada hayvanları telef olmuş üreticilerimize Karşıyaka Belediyesi olarak sosyal yardımlar yapıyoruz. Yangında sulamada kullanılan hortumların tamamı yanmış, hortum yardımı yapıyoruz. Evleri hasar görmüş yurttaşlarımız var, zaten Büyükşehir yardım yapıyor, biz de elimizden geldiğinde destek oluyoruz. Tekrar söylemek istiyorum; yangın sırasında arkadaşlarımızın tamamı sahadaydı, müthiş bir performansla çalıştılar. Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, o insanüstü gayretlerinden dolayı” dedi.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI MUTLAKA YAPILACAK
Yanan bölgelerin ağaçlandırılması konusuna değinen Ünsal, “Yangın bölgesine, söndürüldükten sonra defalarca gittim. Oraları Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğu için mutlaka ağaçlandırma çalışması olacaktır diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda çalışma yürütüyor. Karşıyaka Belediyesi olarak bizim de bu konuda son derece bilgili bir ekibiz var, arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Yangının üzerine sıcağı sıcağına fidan dikmek pek doğru bir şey olmaz. Alanı biraz kendi haline bırakmak lazım. O bölgenin bitki örtüsü, zeytin ve meşe olarak görünüyor. Çam, öğrendiğime göre ömrünü yanarak tamamlayan bir ağaç. Yamanlar'a çok da uygun değil. Yanan zeytinler mutlaka yeniden patlayacaktır, ondan şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

KAMU ADINA, HUKUKSUZ EYLEMİ GÖRMEZDEN GELEMEZDİK
Belediyede yaşanan işçi çıkarmalarına değinen Ünsal, “İşten çıkarılan işçiler oldu; bu kurumla ilgili bir süreçtir. Hukuki olmayan bir eylem gerçekleştirdiler ve disiplin süreci işlettik. Hukuki anlamda itiraz yolları açık ancak ben iş disiplinini sağlamak zorundayım ve hukuksuzca yapılan bir eylemle ilgili bir karar alındı. Haklı olduğunu düşünenler mahkemede hakkını arayabilir elbette. Biz kamuyu ve kurumu korumak adına bu kararı aldık. Grup toplantısında da meclis üyesi arkadaşlarıma da gerekli bilgilendirmeyi yaptım” ifadelerini kullandı.

SANIRIM 1 SENE KADAR ZAMANA İHTİYACIM VAR
“Son 5 ay içinde yaşadıklarınızdan sonra, ne yaptım ben, neden belediye başkanı oldum, dediniz mi?” sorusuna yanıt veren Ünsal, “Bir kere bile demedim, çünkü ben Karşıyakalıyım. Karşıyakalı olmamdan dolayı burada yaşayan birisi olarak, olaylara hakimim. Yapım itibariyle insanların arasında olmaktan çok büyük keyif alıyorum. Sokağa çıktığımda, Karşıyakalı yurttaşlarımızın bana sahip çıktıklarını görüyorum. Maddi sıkıntıları bir aştığımızda, neler yapacağımı herkes görecek… Bu sorunu aştığımızda burada beni kimse tutamaz. Sanırım bir sene kadar zamana ihtiyacım var. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmam. Bunun üzerinde çalışıyorum, emek veriyorum ve bu sorunu mutlaka çözeceğim” dedi.

5 SENE SONRASINI ŞİMDİDEN PLANLAMIYORUM
Amacının Karşıyaka’da iz bırakmak olduğunu belirten Başkan Ünsal, “Karşıyaka benim, babamın, dedemin doğup büyüdüğü, yaşadığı bir yer. Belediye başkanı olarak ben Karşıyaka'yı, insanlarının huzurlu, mutlu bir şekilde güne uyandığı, tertemiz sokakları olan, hemşerilerimin ben ne kadar şanslıyım, iyi ki Karşıyaka'da yaşıyorum, dediği bir ilçe yapmak istiyorum. Karşıyaka'da iz bırakmak istiyorum. 5 sene sonrasını planlayarak çalışmıyorum. Önemli olan ve öncelikli olan bu 5 yılda yapmak istediklerimizi hayata geçirebilmek” şeklinde konuştu.

YASAL OLAN NE VARSA ONU YAPIYORUZ
Mavişehir’de bulunan AVM’deki kaçak yapı konusundaki süreci değerlendiren Ünsal, “İlk meclisimizde önümüze bir Hiltown ile ilgili plan değişikliği konusu geldi. Biz bunu komisyonlara havale ettik. Fakat aynı plan değişikliği geçmiş dönemde bizim meclisimizde kabul edilmiş ve Büyükşehir Meclisi'ne gitmiş. Büyükşehir de ret kararı almış. Plan değişikliği talebi onay bulmamış. Bizim dönemimizde de zaten o talep reddedilmişti. Hukuk komisyonundan, bir kere reddedilmiş bir şeyi tekrar gönderemezsiniz, şeklinde yazı geldi. Dolayısıyla plan değişikliği uygun bulunmadı. Zaten orada ruhsatsız bir alan vardı. Biz de doğal olarak yasal süreci başlattık, üç kere mühürledik. Savcılığa şikayetimiz oldu. En sonunda belediye olarak biz yıkacaktık ki, kendileri yıktılar. Ruhsatlandırılabilir hale geldi” açıklamasını yaptı.

ÇÖPLERDEN FİŞLERİ ÇIKARIYORUZ, ATAN KİMSE CEZAYI KESİYORUZ
Karşıyaka’da en büyük sorunlarından birisinin çöp olduğunu belirten Başkan Ünsal, “Daha seçim çalışması yaparken, her yerden çöple ilgili şikayetler, sitemler geliyordu. Belediye başkanı olduktan sonra da çöple ilgili sıkıntının devam ettiğini gördüm. Bizzat gözlemimdir; yer altındaki çöp konteynerlerin içi boş, ama konteynerin çevresi çöp dolu! Yolda yürürken bir kadın apartmandan çıktı, tenceresindeki ıspanak yemeğini kaldırıma döktü. ‘Hanımefendi, ne yapıyorsunuz’ diye çıkıştım; ‘kediler yesin diye döküyorum’ yanıtını aldım. Kediler ıspanak mı yer? O dökülen çöp oluyor haliyle, oraya fareler geliyor. Sonra belediye niye çalışmıyor? Belediye çalışıyor. Kural getirdik, çöpleri belli saatlerde alıyoruz. O saatler dışında çöp çıkarmak yasak. Ceza uygulamasına başvurduk. Yola çöp atanları tespit ediyoruz ve ceza yazıyoruz. Çöpleri ayıklıyoruz, çöplerden alışveriş fişlerini buluyoruz. Buradan çöpü dışarı atan vatandaşı bulup cezayı kesiyoruz“ açıklamasını yaptı.

KARŞIYAKALILARA TEK BİR SÖZ VERDİM; BU ÇÖP İŞİNİ HALLEDECEĞİM
“İlçe genelinde temizlik kampanyası başlattık” diyen Ünsal, “Bir karakter yarattık, Pırıl Teyze... Broşürler hazırladık. Ev ev dağıtıyoruz, işyerlerine bırakıyoruz. Çöp, çöp tenekesine atılır, mesajını veriyoruz bu kampanyada. İnsanlar çöpü konteynere atmak yerine yanına atıyor ve gün ağarırken temizlik işlerindeki arkadaşlar, çöpleri toplayıp konteynere döküyor. Ben bu işi başaracağım, başarmak zorundayım. Ben Karşıyakalılara tek bir söz verdim; bu çöp işini halledeceğim, dedim. Bu çöp sorununu benim halletmem lazım, çünkü söz verdim. Karşıyakalılar bize yardımcı olsunlar, yeter. Yardımcı olmasalar da kurallara uysunlar” değerlendirmesini yaptı.

LİYAKATA DAYALI PERSONEL YERİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
“Peki belediye başkanı olarak geldiğiniz günden bu yana neler yaptınız?” sorusuna cevap olarak Ünsal şunları söyledi:

“Her ayın son salı gününde vatandaş günü yapıyoruz, halkla buluşuyoruz. Daha sonra mahallere gidiyoruz, vatandaşlarla buluşuyoruz. Başkan yardımcılarımız, teknik müdürlerimizin tamamı da orada oluyor. Sorunları daha büyük hızla çözüyoruz böylece. Her ayın ilk salı günü de muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Son toplantımızda GDZ Elektrik'i de çağırdık.

Can dostlar çalıştayı yaptık. Çok sayıda hayvan derneği var Karşıyaka'da. Belediye olarak yılda 7 bin kısırlaştırma yapıyoruz. Çalıştaydan çıkan sonuca göre ilerliyoruz. Kısırlaştırma çalışmasında İzmir Ticaret Odası bizi destekliyor finans anlamında.

Yamanlar'da domates şenliği yapacağız, 22 Eylül'de. Coğrafi işaret alacağız domatesimize. Yamanlar'da yangın felaketi yaşadık ama biz bu şenliği yapacağız.

Belediyemizde liyakata dayalı personel değişikliğine gittik. Bu değişiklik sayesinde rantabl çalışıyoruz. 400 kişinin yerini değiştirdik, liyakata göre.

Her perşembe günü saat 19.00'dan itibaren, Karşıyaka Çarşısı kapandıktan sonra kadınlarımızın el emeği ürünleri satıyorlar. Gece pazarı diyoruz biz bu oluşuma. Kadınlarımız memnun, Karşıyakalı yurttaşlarımız memnun, biz de memnunuz” değerlendirmesini yaptı.

EŞİM MOTİVASYON KAYNAĞI
“Eşim, her zaman benim en büyük destekçimdir” diyen Ünsal, “Belediye işlerine asla karışmaz. Kendi işi, mesleği zaten var, onlarla ilgileniyor. Yapmak istediğim her şeyde fikir alışverişi yapıyoruz. Motivasyon kaynağımdır kendisi” dedi.

 
'Zafere Uyanan Gece'ye büyük ilgi!
 
Aliağa’da 45 yıllık hayal gerçek oldu: Mülkiyet sorunu çözüldü!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Red Kit 30 Ağustos 2024 Cuma 15:55

Anlaşılan burada yorum yapanlar seçim şokunu çabuk atlatmış. Liyakattan bahseden ne olacaktı seçimlerden en yüksek oyu alan 3 kişi mülakata mı girecekti?

Yorumu oyla      3      2  
Karsiyakali 30 Ağustos 2024 Cuma 15:49

Nasıl iz birakacaksiniz bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve siz törende yoksunuz , siz olmadığınız gibi ilçe başkanı Levent Güçlü de yok. İşten cikardiginiz işçilerin tepkisinden mi korktunuz

Yorumu oyla      1      0  
Lombak 30 Ağustos 2024 Cuma 15:06

Aslında Tahsin biraz serzenişle yazmış. Şöyle diyeyim. Her sokak köpeğinin değil, Saldırgan köpeklerin toplanması gerekiyor. Belediye kedi ve köpekler için beslenme noktaları belirlesin. Buralar temizlik ekiplerince düzenli temizlensin. Kaldırımlara bahçelere sorumsuzca mama serpen, yemek atığı bırakan kişiler halk sağlığını bozmaktan cezalandırılsın. Restoranlarda özenti, hijyen bilmez, pislik içinde yaşamaya alışmış kişilerin restoran, bar kafe masa ve sandalyelerine hayvanlarını oturtmaları yasaklansın. Halk sağlığı ekiplerini de buradan göreve çağırıyorum.

Yorumu oyla      1      3  
sahi çanak 30 Ağustos 2024 Cuma 14:59

sahi çanakdaki arazi ile ilgili çalışmalar başladımı leş kargaları gidıklıyormu,ali veli,ballı,cemiloğ,yücel

Yorumu oyla      3      3  
Samim Sivri 30 Ağustos 2024 Cuma 12:13

Başkan çalışkan iyi niyetli çok düzgün ve dürüst Kişilik sahibi . Başarılı olacağı inanıyorum. Sizlerin beraberce orda olmanız dinlemeniz ve sahip çıkmanızı dilerim. Sevgiler

Yorumu oyla      3      3  
tahsin 30 Ağustos 2024 Cuma 12:09

sokaklardaki kopeklerı toplayın artık yeter her yer kopek doldu bunlara yıyecek bırakan kendini bilmezler de etrafta pislik sacıyorlar karsıyakayı pislik içinde yuzen bir ilçe olmaktan cıkarın artık pşslikle yasamaya alıstı karsıyakalı bu da baska boyut ya

Yorumu oyla      4      2  
ismail 30 Ağustos 2024 Cuma 12:08

focadaki villalarından haber ver noldular

Yorumu oyla      4      3  
LİYAKATA ÜSTTEN BAŞLAMALI 30 Ağustos 2024 Cuma 11:52

Sn. Başkan Liyakat diyorsunuz ya sizin Karşıyaka gibi bir metropolü yönetme konusunda şahsi liyakıtınız var mı? CHP'nin kalesi olan ve yüzde yüz kazanılacak bir ilçeye kimin tavsiyesi ve öneri ile geldiğiniz ortada iken liyakattan bahsetmeniz komik. Yerel yönetimlerle ilgili bir eğitiminiz var mı? Çöpten fiş toplamak gibi bir fikir sizi mi? yoksa yanınıza aldığınız liyakatli kişilerin mi? Güzel Karşıyaka kimlere kaldı. Sayabildiğiniz tek özelliğiniz Karşıyakalı oluşunuz. Sizin gibi Karşıyakalı yüzbinler yaşıyor bu güzel ilçede ama bu liyakatsizlikleri haketmiyor. Bu da CHP'nin ayıbı. Özgür Özel ve Veli Ağbaba kazanacaklarını garanti gördükleri İzmir ve Karşıyaka'da at koşturuyor. YAZIK

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 30 Ağustos 2024 Cuma 11:02

Belediyecilikte iz bırakmak imar lekesiyle olur.

Yorumu oyla      0      1  
İzmir'li 30 Ağustos 2024 Cuma 10:57

Sayın başkan 31 Mart seçimlerinde zafer kazanmadınız,o zafer hazırdı ve Karşıyaka'ya belediye başkanı olacak birini bekliyordu.Bu sizden önce Cemil Bey içinde aynıydı,Hüseyin Mutlu bey içinde aynıydı.Burada önemli olan Karşıyaka'ya eserler bırakacak projelere imza atmaktır ve bu konuda istek olduktan sonra başarı da gelecektir.Yanan orman alanları ile ilgili ağaçlandırma konusunda kooperatiflerden fidan alınız ve alacağınız meclis kararıyla yeni yapılan her daire için semte göre 25-50-100 fidan alım zorunluluğu getiriniz ve bunları yanan alanlara ekiniz.Bunu yalnız merkezi yönetimden ve Büyükşehirden beklemeyiniz.Ayrıca mahallelerde çöplerden fiş arama gibi tuhaf davranış ve sopa gösterme yerine hayvanseverlerle ,semt sakinleriyle toplantılar yapıp sokak hayvanları için çevre kirliliğine sebep olmayacak çözümler bulunuz.Hayvanlar aç ve susuz...Hayvanseverler de evdeki yemek artığıyla katkıda bulunduğunu sanıyor,oysa ki bunlar pislikten,çöpten başka bir şey değil.Bazı bölgelerde çöp fazladır ve konteynırların etrafında çöp poşetleri olmaması için belli bölgelerde günde 1 yerine iki kez toplayınız.Esnafları ve mahalle sakinlerini çevre temizliği konusunda toplantılarla,afişlerle bilgilendiriniz,uyarınız,çöp konteynırlarının üzerine dikkat çekici, uyarıcı yazılar yazınız...

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekstil fabrikası alev alev yandı!
Bağcılar’daki bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Sokak röportajındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanmıştı... Tahliye edildi!
Sokak röportajından sonra iki ayrı suçlamayla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.
30 Ağustos coşkusu… Hangi ilçede konser var?
30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir’in her noktasında kutlanırken, kent genelinde ...
 
Bir ay önce kapatılmıştı... Dokuz Eylül'e 'acil' doktor aranıyor!
Mobbing, intiharlar ve istifalarla iyice küçülen Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Otomobil kamyona çarptı: 3 ölü, 2 ağır yaralı
Konya'da kamyona çarpan otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.
TIR'lar çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti!
Tarsus'ta iki tırın çarpışması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
 
'Ters yön' kazaya neden oldu: 1 ölü, 5 yaralı!
Eskişehir'de ters yöne giren sürücüsünün kullandığı otomobil, karşı yönden ...
İzmir dahil 23 ilde DEAŞ operasyonu: 119 gözaltı
Aralarında İzmir'in de olduğu 23 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son ...
İzmir merkezli suç örgütünün lideriydi... Türkiye'ye iade edildi!
İzmir’deki ‘FETÖ borsası’ ile adını duyuran Binali Camgöz, Türkiye’ye ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva