HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:31

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İzmir' göndermesi: Milletin mesajı net!

İzmir Adnan Menderes Havalimanında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Gezi olayları üzerinden Erdoğan'a yüklenen Özel, "Şu İzmir'de 31 aday gösterdik, 29'u belediye başkanı seçildi. Güya bu İzmir'e dünya kadar laf ediyorlardı. Kibirli kibirli konuşuyorlardı. Ama milletin mesajı net. 'Bana hizmet edin, derdimi çözün, derdime çare olun' diyor. Biz de bunu konuşuyoruz. Ama bambaşka yerlerden gerginlikler çıkarmaya çalışıyorlar" dedi

Özel den Cumhurbaşkanı Erdoğan a  İzmir  göndermesi: Milletin mesajı net!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar'ın açıklamalarına yanıt veren Özel, iki isme sert sözlerle yüklendi.

ÖZÜR DİLEYİN!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi olayları için kullandığı ifadeleri değerlendiren Özel, "Sayın Erdoğan'ın ne dediğini ben anlıyorum da Türkiye'de kimse anlamıyor. Çünkü Sayın Erdoğan'ın bir tane derdi var: Kutuplaşma, gerginlik ve onun üzerinden siyasi düşüşüne engel olmak. Kendisine bir akıl vermişler: 'Efendim normalleşme süreci muhalefete yarıyor. Normalleşme süreci Cumhuriyet Halk Partisi'ne yarıyor, aman eski kavgalara dönelim.' Üç haftadır her hafta haftanın gerginliğini icat ediyor. İlk önce ağzına Dilruba'yı doladı. Sonra gidip katıldığı, onur duydum, gurur duydum dediği teğmenlerin mezuniyet törenine sekiz gün sonra haksızca saldırdı ve o gencecik teğmenlerin gelecekleriyle oynamaya çalışıyor. Yetmedi, şimdi de Gezi diyor. Yani tüccar döner döner eski defterleri karıştırırmış hesabı. Ona Gezi için 'özür dile, Gezi'yle ilgili bir şey söyle' falan diyen yok. Benim derdim bambaşka. Tutturdular, Dilruba'nın kullandığı bazı ifadelerden dolayı efendim, 'Özgür Bey'in yanında oturdu. Özgür ve CHP bize bunları dedi.' Biz birimiz bir şey diyeceksek yüzüne söyleriz. Geçmişte çok söyledik. Bir kelime bile eksik söylemedik. Ama vatandaşımız bizden 31 Mart tarihi itibariyle artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini, kendisinin gerçek dertlerinin konuşulmasını ve siyasi polemiklerin kendisi yoksulken, açken, işsizken, geleceğinden kaygılıyken siyasi tartışma istemediğini gösterdi. Bunu sürdürenleri 22 yıl sonra ikinci parti yaptı. Vatandaşın derdini konuşan Cumhuriyet Halk Partisi'ni birinci parti yaptı" açıklamasını yaptı. 

CHP'LİLERE SÖVÜYOR
Seçimlerde milletin kararının net olduğunu belirten Özel, "Şu İzmir'de 31 aday gösterdik, 29'u belediye başkanı seçildi. Güya bu İzmir'e dünya kadar laf ediyorlardı. Kibirli kibirli konuşuyorlardı. Ama milletin mesajı net. 'Bana hizmet edin, derdimi çözün, derdime çare olun' diyor. Biz de bunu konuşuyoruz. Ama bambaşka yerlerden gerginlikler çıkarmaya çalışıyorlar. Yine buradaydı, herhalde iki gün önceydi söyledim. Benim özür dileyecek bir kelime lafım yok. Varsa söylesinler. Dilruba'ya 'kalbini kırdıkların vardır. Bu sözleri düzelt' diye cezaevinde söylemişim, çıktığında söylemişim, sonrasında söylemişim. Yok efendim, Dilruba yanına oturdu. Onun adına ben özür dilerim. Hadi dedim, şimdi Tayyip Bey de onun yanındakilerin çevresinde ya da kendisinin Cumhuriyet Halk Partilileri ve muhalefeti kırdığı ifadeler için özür dilesin. Dünya hakaret duyduk. Dünya küfür işittik. Gelin, hepsini birden geride bırakmak için Tayyip Bey de bir adım atsın. Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak, bu ülkede kavgayı bırakmak, vatandaşın derdine eğilmek cesaret işi. Bunun maliyetini hesaplarsanız, sonunuz geldi demektir. Çünkü her şeye oy diye bakarsanız bu hale düşmüşsünüz demektir. Şimdi yanındakiler diyor ki, 'Evet, Özgür Bey özür edilecek bir şey söylemedi ama yanına oturtu.' Evet, yanına oturtmayla ki ben uyarmışım, 'Konuşmuşum, düzeltirsen iyi olur' demişim. Yanına oturtmayla, yanına varmayla oluyorsa hadi bakalım. Partinin sözcüsü ya da genel başkan vekili ayrı ayrı konuştular. Tayyip Bey, 'Atatürk heykelleri yerde köpek leşi gibi sürüklenecek' diyen adam, Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin dedi. Tayyip Bey dirisine gitti, ziyaret etti, yatağının ucuna oturdu, elini tuttu, gözüne baktı, ölüsüne de beş tane bakan yolladı. Tayyip Bey o zaman Kadir Mısıroğlu'nun ifadeleri için bir özür dilesin bakalım. Yanına gitmekle, yan yana oturmakla, yanına varmakla bu ifadelerin hepsi sahipleniliyorsa hadi bakalım Tayyip Bey. Ayasofya'ya ilk atadıkları imam döndü, İsmet Paşa'ya 'iblis', CHP'lilere 'kâfir' dedi. Atatürk'e dolaylı yoldan döndü. 'Bunların hepsi kâfir' dedi. 'Bunların hepsi iblis' dedi. Ne diyeceğiz bunlara? Hâlen daha maalesef birkaç meczup, bütün Diyanet personelini tenzih ederim, cami cami gezip bütün CHP'lilere sövüyor. Kadınların namusuna dil uzatıyor. Hadi onlar için özür dileyin. Benim anlatmaya çalıştığım, bu ülke yüksek tansiyon istemiyor" dedi. 

TAYYİP BEY KAVGAYA BAKIYOR
Vatandaşların gerginlik istemediğini belirten Özel, "Bu ülke iktidardan icraat istiyor. Muhalefetten hizmet istiyor. Bugün muhalefette bulunan, son seçimlerin ikinci partisi olan CHP yerelde iktidardır. Arı gibi çalışıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz bu millete hizmet etmek için. Belediye başkanlarım her birisi, her bir yerde kimi kent lokantası açıyor, kimisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir başka ildeki en iyi projelerini getirip uygulamaya sokuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Evveli gün Bornova'da on altı açılış yaptım. Dün Kocaeli'nde dört tane açılış yaptım. Her biri birbirinden değerli projeler. Biz işimize bakıyoruz, Tayyip Bey kavgaya bakıyor. Benim derdim artık bu kavgadan vatandaş illallah dedi. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı, 31 Mart öncesi ağzınıza geleni söylediniz, bu iş olurdu. Bundan sonra olmayacak. O devirler geride kaldı. Onun için söylüyorum. Yok efendim, Gezi. O 10 senelik eski bir defteri açacak. Orada kutuplaşma çıkaracak. Yok, Gezi'den bir özür dilenecekse vallahi Vera, babasız okula başladı, Vera'dan özür dilemek lazım Tayyip. Bu konuda daha Tayyip Erdoğan'a bir kelime daha laf söylemeyeceğim. Biz üzerimize düşeni yaptık. Vatandaş, kavga isteyen sizi de görüyor. Gerginlik, sizi de görüyor. Ben kavga etmem, vatandaşın derdiyle dertlenirim. Bir kavgam varsa, vatandaşın ekmek kavgasıdır, yoksulluk kavgasıdır, işsizlik kavgasıdır. Diyen Cumhuriyet Halk Partisi'ne geliyor. Bu böyle olmaz. Olmazsa var bir çaresi. Onun da çaresi Cumhuriyet Halk Partisi. Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse, doğru bir karar verdiyse, o kararından da fevkalade memnunsa yapılan bütün ölçümlerde yerelde, genelde bunu gösteriyorsa... 25 sene Kasım ayı son tarihtir. 2025 Kasım Tayyip Bey gelsin, vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçimin gününü söyleyelim. Bir sene boyunca hepimiz bu milleti, bu cendereden, bu çıkmazdan nasıl kurtaracağız anlatalım. En büyük hakem kararı versin. Kavga etmeden, hakaret etmeden, küfür etmeden. Yeterince küfür, hakaret duyduk. Bunlara cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük. Bundan sonra da böyle devam ediyoruz" diye konuştu.

HULUSİ AKAR ARKASINDA BİR KİŞİ BULAMADI
Hulusi Akar'ın açtığı tazminat davasının sorulmasına yanıt veren Özel, "Şaşırmadım. Hulusi Bey bu ve fazlasını Meclis Genel Kurulu'nda duymuştu. Yüzüne söyledim. O gün de iki dava açtı. Ceza davası yürümedi. Tazminat davası o günün parasıyla beş yüz bin liraydı. Dolar herhalde bunun beşte biriydi. Bugünün yüz bin lirası o günün parasıyla beş yüz bin liraydı. Biz kazandık. Çünkü benim sözlerim, yani Hulusi Akar'ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, hakkını helal etmeyerek öldüklerini ve darbe süreciyle ilgili kusurlarını söylediğim sözler doğruydu. Hulusi Akar arkasında bir kişi bulamadı. Bana iki yüz yirmi dört emekli amiral, general ve kıdemli albay senin lehine tanıklık edeceğiz diye dilekçe verdiler. Mahkeme orada bitti. Hulusi Bey o gün beş yüz bin lira açıp bugün yüz bin lira açıyorsa, bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Eğer gerçekten güveniyorsa, yine bugünkü parayla harcını yatırıp iki buçuk milyonluk dava açsın. O günkü beş yüz bin bugün ona denk geliyor. Çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda, benim söylediğim sözlerin doğruluğunu bilen, çünkü bunu bana aktaran, iki yüz yirmi dört tane geçmişte onu bilen, onu tanıyan silah arkadaşı var. Ve hepsi benim şahidim olmak üzere mahkemeye dilekçe verdiler. Sayın Hulusi Akar, bugün zevahiri kurtarmasın. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ve haklılığı ispatlanmıştır. Bir kez daha ispatlanacaktır. Arkadaşlarının deyimiyle o devirler geçti, Sayın Hulusi Akar. Eskiden diyorlardı ki su uyur, Hulusi Akar. Artık akamıyorsun. Girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Bulunduğun yer, mevki bile sana çok. Yavaş yavaş tarih, en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin. Ve günü geldiğinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak bunun vicdan muhasebesini yapmak zorunda kalacaksın. Kimse bulunduğu makama, mevkiye, partisine güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın. Herkes kimin ne olduğunu biliyor" dedi.

 

 

 
2,5 milyonu aştı... Muğla'ya yabancı turist akını!
 
AK Partili Kasapoğlu: Amacımız insanımızın derdine derman olmak!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERBİL KIRBAŞ 15 Eylül 2024 Pazar 09:23

sayın başkan diyorki "izmirde 31 aday gösterdik 29 u seçildi diyor demekki 31 kişinin içinde 2 adet insan varmış diğerleri "odun" çünkü arkadaşlarınız diyorduki izmirlinin karşısına "odun" koysak yine seçilir

Yorumu oyla      1      0  
Açık görüş 14 Eylül 2024 Cumartesi 16:26

Türkiye nin Zelenski si. Ukrayna nasıl bir belaya bulaştırıldı ise Türkiye de ce ha pe eli ile belanın içine çekilmeye çalışıyor.

Yorumu oyla      5      1  
14 Eylül 2024 Cumartesi 16:07

Oldu da ne oldu? Rezillik pislik, çöpçü bile havasını atar oldu. Daha çok rezalet için felaket için ce ha pe diyoruz.

Yorumu oyla      5      1  
Sesimizi duyan varmi ??? 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:20

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI OLARAK SESIMIZI DUYURMAK İSTİYORUZ! HUKUMETIMIZDEN 38 YILLIK BU MAGDURYETI COZMESINI BEKLİYORUZ. ARA ELEMAN PROBLEMI VAR ! SADECE İSTEDİĞİMİZ HAKKIMIZIN TESLIMIDIR.....

Yorumu oyla      0      0  
tuna 14 Eylül 2024 Cumartesi 13:00

izmirde belediyelerdeişten cıkarılanlar, karsıyaka belediyesini borc bayagına surukleyıp buyuksehırde baskan olanlar, korfezdekı balıkların halleri, eş dost ahbap çiftliğine dönen belediyeler şimdi siz emin misiniz bu halk bugun secım olsa ne ızmırde size belediyeyi teslım eder ne de turkıyede birinci parti yapar tekrar %25lere dönersiniz

Yorumu oyla      2      3  
born 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:39

Milletin mesajı net. Bir metro hattında doğru düzgün hizmet verin, İzmir körfezinin ölümüyle ilgili ehil insanları görevi getirin. Önce Belediyecilik anlamında var olduğunuzu gösterin sonra millet düşünür. Hiçbir hizmet üretmeden nasıl böyle kocaman kocaman laflar edebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      7      4  
Izmır'li 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:28

Sayın Özel Izmirin sizede mesajı şöyle Izmır'de ikamet etmeyenler milletvekili oldu izmir belediye başkanlarını başka illerin milletvekilleri atama yaptı onun için Manisada olduğu gibi orada delege ve belediye başkanı seçilemediniz ama malesef genel başkan oldunuz bu sefer öyle kolay bir seçim olmayacaktır Manisa gibi şişe kırmızı kart gösterecektir bu halk...

Yorumu oyla      4      3  
secmen 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:16

İzmir belediyesinde işten çıkarılan,intihar eden çalışanların çocukları da okula zor koşullarda hatta intihar edenin çocukları da babasız başladılar sanırım..Onlardan da bir özür dilemelidir sanırım...Aslında genel bakanın kendi partisi içinde özür dilemesi gereken çok çok kişi var sanırım...

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sular durulmuyor... İYİ Parti'de 'istifa depremi'
İstifaların ardı arkası kesilmediği İYİ Parti'de son olarak bir ayrılık ...
Araştırmacı Yaldız, ‘Ankara ziyareti’ni yorumladı: Köprünün başını Saygılı tuttu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti İzmir İl Başkanı ...
AK Parti'den Başkan Eşki’ye tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi devam ederken, meclis salonunda çıkıp, ...
 
Bursalı, 'Eleştiriye evet, hakarete hayır' dedi ve ekledi: Belden aşağıya vuramazsınız!
Bir yurtdışı seyahatindeki paylaşımı nedeniyle medya ve sosyal medyada ...
Babacan 'birleşme' demişti: Gelecek Partisi'nden yanıt!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir televizyon programında, ...
İbrahim Kalın, Hamas liderleriyle görüştü
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara'da, Hamas ...
 
Özel'den 'erken seçim' çağrısı: Biz varız!
Kocaeli'de konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel iktidara çağrıda bulunarak, ...
Bakan Tunç: Darbe anayasasından kurtulma mücadelesi vereceğiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki ...
Akar'dan Özel'e tazminat davası!
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CHP lideri Özgür Özel'e ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva