HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2024 Cumartesi - 10:22

Başkan, çok net konuştu: Çeşme'de bir gece Sakız'da bir hafta!

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Sakız adasında bir hafta kaldıkları otele 17 bin 500 lira ödediklerini, bu parayla Çeşme’de ancak bir gece kalabileceklerini dile getirerek “Üzülerek belirtmek isterim ki, Çeşme Sakız’a göre pahalı. Yunanistan, bugünkü rakamlara yüzde 100 zam yapsa bile, bizim rakamların yanına yaklaşamaz” dedi ve turizmcilerimize, esnafımıza çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Başkan, çok net konuştu: Çeşme de bir gece Sakız da bir hafta!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çeşme’den Sakız’a turistler akın akın gitmeye devam ederken, Yunanistan’ın bunu fırsat bilerek adalara gelen misafirlerinden yeni ek ücretler alacağı, vergileri yükselteceği haberleri açıklanmıştı. Bu gelişmenin ardından ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, Çeşme’nin pahalı olduğu algısı yaratılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Ardından yılbaşı haftasında bir otelin 5 gün için 1 milyon 780 bin liralık talebinin gündeme oturması, tartışmaları daha da alevlendirdi.

YUNANİSTAN, YÜZDE 100 ZAM YAPSA BİLE BİZİM FİYATLARA YAKLAŞAMAZ
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Çeşme-Sakız kıyaslamalarına yeni bir boyut getiren açıklamalarda bulundu. Türk turizmcilere ve esnafa da çok önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Şanlı, çok yakın bir zamanda Sakız’da ailecek tatil yaptıklarını, otele 17 bin 500 lira ödediklerini, bu parayla Bodrum’da, Çeşme’de ancak bir gece kalabileceklerini söyledi. Yunanistan’ın adalara giden turistlerden aldığı vergi ve ek ücretleri yüzde 100 artırsa bile Çeşme’deki fiyatlara yaklaşamayacağını öne süren Şanlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÇEŞME’NİN PAHALI OLDUĞU ALGISI KORDON’U DA ETKİLEDİ
“Eğri oturalım, doğru konuşalım; Yunanistan, turizmde yüzde 100 zam yapsa bile Çeşme’nin, Bodrum’un fiyatlarının yanına yaklaşamaz. Yunanistan’ın yüzde 100 zam yapması mümkün değil. Çünkü onlar da kendi içlerinde makul oranlarda artış yapılmasına karar veriyorlar. Sakız Adası ve diğer Yunan adaları, kabul etmemiz gerekir ki ülkemizin turizm destinasyonlarından daha ucuz. ÇEŞTOB Başkanı başta olmak üzere turizme hizmet edenlerin çalışmalarını takdirle karşılıyorum ancak hepimizin elimizi taşın altına koyması lazım. Özellikle Bodrum, Türk turizmini mahvetti. Bodrum’da bir lahmacunun müşteriye satılması, Türk turizmini baltaladığı gibi Çeşme’yi, Kuşadası’nı, İzmir’in Kordon’unu da “pahalı” algısı ile olumsuz etkiledi.”

ÇEŞME’DE OTEL ÜCRETLERİ GERÇEKTEN ÇOK YÜKSEK
Geçtiğimiz günlerde eşi ve çocuğuyla Sakız adasında bir hafta tatil yaptığını, otele sadece 17.500 lira ödediğini belirten Ömür Şanlı, “Yunan adalarında bütçenize göre oteller bulmakta zorlanmazsınız. Geceliği 100 Euro olan da var, 50 Euro, 40 Euro olan da… Yunanistan’da ‘Her şey dahil’ sistemi yok” dedi ve şunları söyledi:

“Her şey dahil, sistemi, müsriflik demektir. Çok fazla gıda ürünü çöpe atılıyor. Bu sisteme son vermek lazım. İnsanları tatile mi çağırıyorsunuz, yoksa yeme içmeye mi? Bir insanın yiyebileceği yemek kapasitesi bellidir. Bir hafta boyunca ailemle Sakız’da otelde kaldım, 17.500 lira ödedim. Bodrum’da, Çeşme’de bu parayı bir gecede ödemek zorunda kalırdım. Kendi ülkemde bir gecelik tatil parasıyla, Sakız’da bir hafta tatil yaptım. Çeşme’de ‘Her şey dahil’ sistemi yok ama oteller aşırı pahalı. Esnafın bir an önce kendine çekidüzen vermesi lazım. Sadece esnafın değil, tedarikçilerin de bu konuda fırsatçı olmaması, taşın altına eline koyması lazım. 10 liralık ürünü yüzde 100 karla satsa, 20 lira yapar. 20 liraya versin ama 60 liraya verdiğinde ortaya fahiş rakamlar çıkıyor. Bu yanlıştır. Esnafın da yaptığı işten yüzde 100, yüzde 500 karla satış yapmasının, aleyhine sonuçlar doğuracağını bilmesi lazım.”

FİYATLARIMIZI MAKUL SEVİYEYE ÇEKMEMİZ LAZIM
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Sakız ile Çeşme kıyaslamasına örneklerle devam ederken, bir turizmci olarak şu mesajları verdi:

“Bir kere gelen müşterilere menü vermemiz lazım, müşteri de ne yiyeceğini belirlerken, ne kadar para ödeyeceğini de bilmeli. Yunan adalarında garson gelir, hangi ülkeden olduğunuzu sorar. Türk’üm dersiniz, size Türkçe menü getirir, fiyatları da karşısında yazar. Çeşme’de bir restorana gitseniz, adam başı bir fiyat standardı var; 1000 lira, 1500 lira gibi... Oturduğunuzda o para size hemen yazılır. Ne kadar ödeyeceğinizi bilmezsiniz, bilemezsiniz çünkü fiyatlar yazılmamıştır.   Türkiye’de yemek yedikten sonra neyle, nasıl bir rakamla karşılaşacağımı bilmiyorum. Özel beach’ler var Yunan adalarında, hiçbir ücret ödemeden giriş yapıyorsunuz. Size, şu kadar harcama yapmanız gerekir diye şart koşmuyorlar. Bir şezlonga oturuyorsunuz, 2 Euro ödüyorsunuz. Bu parayı ödediğiniz zaman bir de su ikram ediyorlar size. Halka açık plajlarda o 2 Euro'yu da almıyorlar. Şezlong, şemsiye bedava. Ya bizde öyle mi? Daha girişte dünyanın parasını ödüyorsunuz, binlerce lira alışveriş yapmayı taahhüt ediyorsunuz; yediğiniz içtiğiniz zaten dünyaları tutuyor. Özetle turizmde Çeşme ve Bodrum’un, Yunan adalarına göre pahalı olduğunu kabul etmemiz ve fiyatları kontrol altına almamız, makul seviyeye çekmemiz lazım.”

 
Otomobil fındık bahçesine devrildi: 4 yaralı
 
5,1 kilometre tünel açıldı... Buca Metrosu tam gaz!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 15 Eylül 2024 Pazar 15:32

Kendi kendilerini batiriyorlar. Yunan sizinle gurur duyuyor.

Yorumu oyla      0      0  
Beyhan Dağıtan 15 Eylül 2024 Pazar 12:57

Yunan adalarına hiç gitmedim, plan yapıyorum. Son 4 senedir sahillere ancak günü birlik gidebiliyorum. Esnafın biri dahi çıkıp medyada neden böyle anlatmıyor. Onların müşteri portföyü belli olabilir. Ama bu gidişat hiç iyi değil.

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Hoca 15 Eylül 2024 Pazar 10:44

Ne gideyim Çeşmeye akılsızmıyım

Yorumu oyla      0      0  
Alaçatılı 15 Eylül 2024 Pazar 05:31

Çeşme yarımadasına giriş - çıkışlar ilave vergiye tabi olsun, biraz rahatlayalım. Bıktık kalabalıktan.

Yorumu oyla      0      0  
Emel yuksel 14 Eylül 2024 Cumartesi 23:14

Didim''de her sey cok ucuz ve kaliteli neden turizm denince akla bodrum cesme kusadasi Marmaris akyaka geliyor da didim gelmiyor?

Yorumu oyla      0      0  
Ga.msız 14 Eylül 2024 Cumartesi 22:56

Yazıklar olsun bize

Yorumu oyla      0      0  
Turgay 14 Eylül 2024 Cumartesi 22:56

Baskan 1 gitsin 30 eoru ya ahtopot kalamar ickisini icsin alsin adosyonu gelsin dalyan a yuzde 80 farki görsün insan lari enayi yerine koymayin Cesme cok pahalı hemde olagan üstü pahali olsun ayakci takımı gelmesin ama 100 de 500 pahali nasi olacak bende adiisyon var paylaşalım o zaman hodri meydan

Yorumu oyla      0      0  
Gamsız 14 Eylül 2024 Cumartesi 22:55

Bizim esnaf ta Allah korkusu yok bir bardak çay 40tl olursa bunun maliyeti ne ki bunu 5tl satan da para kazanıyor yazıklar olsun haram yemek bizim içimize işlemiş beter olsunlar

Yorumu oyla      0      0  
Mito 14 Eylül 2024 Cumartesi 21:48

Önce ahlak lazım

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş... 14 Eylül 2024 Cumartesi 20:19

Çok kolayı var kimse gitmiyecek bak fiyatlar nasıl yarıya hatta daha aşaya düşüyor...

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil fındık bahçesine devrildi: 4 yaralı
Giresun'da fındık bahçesine devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.
150 bin çoban aranıyor... 3 bakanlık seferber oldu!
Türkiye’nin çoban ihtiyacı, birçok meslekteki açığı geride bıraktı. Tarım ...
İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde işçi servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı.
 
Annesini öldürdü... Cesediyle iki gün yaşadı!
İstanbul Beyoğlu'nda Ercan Yıldız aynı evde yaşadığı annesi Aysel Yıldız'ı ...
Bariyerlere çarpan kurye kurtarılamadı
Bursa'da, kontrolden çıkarak bariyerlere çarpan motosikletli kurye Murat ...
Narin cinayetinde tutuklu sayısı 11'e yükseldi!
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma ...
 
KPSS Ortaöğretim yarın yapılacak!
2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ortaöğretim, yarın gerçekleştirilecek. ...
Sır olay: Bodrum katında erkek cesedi bulundu
Düzce’de apartmanın bodrum katında kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu.
Motosiklet yol temizleme aracına çarptı: 1 kişi öldü!
İstanbul Haliç Köprüsü’nde motosikletiyle seyir halindeki sürücü, İBB’ye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva