HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2024 Cuma - 08:51

Bir ay önce kapatılmıştı... Dokuz Eylül'e 'acil' doktor aranıyor!

Mobbing, intiharlar ve istifalarla iyice küçülen Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Servisi, Ağustos ayı başında tadilat gerekçesiyle hasta kabul etmemeye başlamıştı. Birlik Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Muhammed Danışkan, tadilatın, tüm sorunların üstünü örtmek ve hekim temininde vakit kazanmak için mecburen başlatıldığını öne sürdü, “Hastane yönetimi, 25 hekime ihtiyaç varken, 19 hekimin alınacağı bildirdi ancak hekim bulamadıkları için Acil, yakın zamanda açılacak gibi görünmüyor” dedi.

Bir ay önce kapatılmıştı... Dokuz Eylül e  acil  doktor aranıyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin acil servisinin Ağustos ayı başında tadilat yapılacağı gerekçesiyle kapatılmasıyla başlayan sancılı süreç devam ediyor. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılması, Dokuz Eylül Acil’in iptal edilmesiyle tüm yükü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çekmeye başladı. İzmirliler, acil servis sağlık hizmeti alması sınırlı hale gelince, “Dokuz Eylül Acil, ne zaman hizmete girecek?” sorusu da sıkça sorulmaya başlandı. Acil’in Eylül ayında açılmasının da mümkün olmadığı, çünkü tadilatın halen devam ettiği ve hekim eksiğinin hala giderilmediği konuşuluyor.

EN GEÇ 15 EYLÜL’DE AÇILACAĞI BİLDİRİLMİŞTİ
Birlik Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Muhammed Danışkan, Dokuz Eylül Acil’in tadilat gerekçesiyle kapatıldığını ancak asıl kapatılma gerekçesinin doktor eksikliği olduğunu söyledi. Tadilatın, mecburiyetten yapıldığını, çünkü mobbing, asistan hekimlerin çalışma şartlarının kötü oluşundan dolayı istifaları, intiharları gibi sıkıntıların üstünü örtmek amacıyla başlatıldığı öne süren Danışkan, “Bu, bir çeşit mecburi tadilat oldu. Bir bakıma doktor eksiğini giderebilmek için vakit kazanmaya çalıştılar. Yeşilyurt’tan Urla’ya kadar olan kesimde Acil Servis yok. 3 Eylül’de veya en geç 15 Eylül’de Acil’in açılmasının hedeflendiği açıklanmasına rağmen şu andaki tabloya göre o tarihlerde açılması mümkün değil” açıklamasında bulundu. 5’i acil tıp uzmanı 14 doktorun 15 Eylül’de işbaşı yapmalarının beklendiği bilgisine rağmen kadrolar konusunda herhangi bir hareketin olmadığını öne süren Başkan Danışkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

DOKUZ EYLÜL ACİL’DE SADECE ÇOK KRİTİK HASTALARA BAKILIYOR
“Dokuz Eylül Acil, diyelim ki bir hasta kalp krizi geçirdi, onu kabul ediyor. Fakat karın ağrısı, grip gibi vakalarla acile gelen ayakta hastalara bakılmıyor, bu gruptaki hastalar polikliniğe yönlendiriliyor. Bir asistan, bir de uzman doktorun bulunduğu iki kişilik ekip tarafından kritik hastalara müdahale ediliyor. Hasta ambulansla gelmiş olsa dahi, kritik bir durumu yoksa bakılmıyor, polikliniğe sevk ediliyor. Diğer bir deyişle hastanın, kırmızı alan hastası olması gerekiyor. Ege Üniversitesi, iki, üç, dört kırmızı alan hastasını kabul edebiliyor ancak Dokuz Eylül’de bu sayı sadece bir. Yani kırmızı alan hastası varken, ikinci kırmızı alan hastası daha yoldayken reddediliyor.”

ŞU DÖNEMDE HİÇ KİMSE HASTA OLMASIN, ACİLLİK OLMASIN
Birlik Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Muhammed Danışkan, “Dokuz Eylül Acil’deki tadilat ne zaman biter, hasta kabul ne zaman başlar?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu süreç daha ne kadar devam eder? Bu sorunun cevabını bilemiyoruz. Böyle bir soruyu hastane idaresine biz de sorduk, yanıt alamadık, onlar da bilmiyorlar. Bir tarih vermiyorlar, veremiyorlar. 15 Eylül’de açılması imkansız çünkü tadilat devam ediyor. Aslında bu kadar uzun sürmemesi gereken bir tadilat söz konusu ama ağır işliyor. Acil serviste çalışmak üzere 20-25 arasında asistan doktora eksiği olduğu ifade ediliyor ancak bu konuda kadro çalışması olduğunu duymadık ama 14 uzman doktorun alınacağı iddia ediliyor. O bölgede Dokuz Eylül acil kapalı, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi kapalı ve iş yükü Atatürk Eğitim Hastanesi’ne yıkılmış durumda. Son dönemde hasta olmak, hepimiz için çok büyük bir risktir. Mesela ortopedik bir sorun yaşadıysanız, tanıdık birini devreye sokmadığınız takdirde tedavi olmak neredeyse imkansız.”

VATANDAŞLAR NE DİYOR?
Öte yandan acillik hastalar ve hasta yakınları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Servisi ile ilgili yaşadıklarını dile getiriyorlar. Bir hasta yakını, tadilat nedeniyle hastaların toz toprak içinde kaldığını öne sürerken, bir hasta da “Gece İzmir’de başınıza bir şey gelirse ve özel sağlık sigortanız yoksa, Allah yar ve yardımcınız olsun!” temennisinde bulundu. Bir başka hasta ise, “Hekim olarak çok söyledik ancak nafile, dinleyen olmadı. Gelecekte bundan daha ciddi sorunlarla karşılaşılacak, insanlar bunu fark edemiyor” yorumunu yaptı.

 
Otomobil kamyona çarptı: 3 ölü, 2 ağır yaralı
 
'Türkiye idealimizi gerçeğe dönüştürüyoruz'
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ebru Demir 31 Ağustos 2024 Cumartesi 09:43

Hastaların suçu günahı yok neden böyle nereye gidip tedavi olacaklar sağlık sistemi çökmüş durumda ben hastayım nereye gidecem

Yorumu oyla      0      0  
Kerem 31 Ağustos 2024 Cumartesi 09:20

9 Eylül Üniversitesi''nin yeni Rektörü sayın Prof.Dr Bayram Yılmaz hocam. Göreve başlayalı bir ay oldu. Üniversitenin ve Hastanenin böylesi zavallı duruma düşmesinde sizin herhangi bir dahliniz yok çünkü yeni geldiniz. Ancak bölgenin en etkin ve donanımlı Acil servisinin neredeyse kapanma noktasına gelmesine rağmen konunun sağlık açısından önemi ve ivediliği düşünülürse yaklaşık bir aydır sizin müdahale etmemeniz kabul edilebilir bir şey değildir. Sayın hocam çok iyi bir bilim adamı olduğunuz söyleniyor, kamuda işler iyi bürokratlarla yürütülür tabi bu bürokratik iş ve işlemleri bizzat siz yürütecek değilsiniz. Onun için öncelikle en üst bürokrattan başlamak üzere bu bürokratlarınızın hastane kantin ihalelerinin, tıbbi malzeme ihalelerinin, inşaat bakım ve onarım ihalelerinin kimlere verileceği noktasında belirleyici olmaktan vazgeçip, Acil servis onarım işinin bir an önce bitirilmesiyle uğraşsınlar ve üniversitenin yapılması gereken diğer işleriyle uğraşsınlar. Bu bağlamda herhangi bir menfaat ilişkisi içerisinde olan bürokratlarınızı değiştirmeniz ve İhalelerin herkese açık ve şeffaf olmasını sağlamanız gerekmektedir.

Yorumu oyla      0      0  
Necla 30 Ağustos 2024 Cuma 21:26

9Eylül hastanesi Ege Bölgesi''nin, en iyi hizmet veren acil ünitesiydi, taki maalesef Nükhet hanım rektör olduktan sonra inanılmaz bir düşüş oldu ve göz göre göre müdahale edilmedi sonuç bu kadar ağır oldu, fakat bunun sıkıntısını maalesef yine vatandaş ve halk çekiyor, bu kabul edilir bir durum değil Türkiye, nin her yerinden hasta gelen, Türkiye, nin en büyük üniversitesi hastanesi için gereken ivedilikle yapılmalıdır, aksi durum söz konusu olmamalıdır, hastanemizin eski hizmet kalitesini her istiyoruz, sağlığımızla artık daha fazla oynanmasını kesinlikle istemiyoruz, bu kabul edilir bir durum değildir

Yorumu oyla      0      0  
merhancag 30 Ağustos 2024 Cuma 18:31

Giderlerse gitsinler denmişti.. zaten hiç bir siyasetçinin ömrüm boyunca vatandaşı düşündüğüne şahit olmadım.

Yorumu oyla      0      0  
Hüsnü 30 Ağustos 2024 Cuma 12:33

sadece 9 eylül değil Ege de bu şekilde AKP rektörlerinin eserleri. klimalar çalışmadığı için hastalar sıcaktan perişan otoparklar kantinler soygun alanı

Yorumu oyla      3      0  
tuna 30 Ağustos 2024 Cuma 12:26

akpartinin prensesi nükhet hanımın senelerce emrinde olan hastanenin acıklı hali ve bu kadın bir de buyukelci yapılmıstı

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil kamyona çarptı: 3 ölü, 2 ağır yaralı
Konya'da kamyona çarpan otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.
TIR'lar çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti!
Tarsus'ta iki tırın çarpışması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
'Ters yön' kazaya neden oldu: 1 ölü, 5 yaralı!
Eskişehir'de ters yöne giren sürücüsünün kullandığı otomobil, karşı yönden ...
 
İzmir dahil 23 ilde DEAŞ operasyonu: 119 gözaltı
Aralarında İzmir'in de olduğu 23 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son ...
İzmir merkezli suç örgütünün lideriydi... Türkiye'ye iade edildi!
İzmir’deki ‘FETÖ borsası’ ile adını duyuran Binali Camgöz, Türkiye’ye ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Yazıyooor!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Yazıyooor!'
 
Kemal Arı yazdı... ‘Hacıyanesti, gel de ordularını kurtar!’
Kemal Arı yazdı... ‘Hacıyanesti, gel de ordularını kurtar!’
Şanlı zaferin yıl dönümü... 102 yıldır aynı ruhla!
Büyük Önder Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ...
Kara Kartal güle oynaya turladı
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva