HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2024 Pazar - 17:06

Başkan Tugay'dan yangınlar için acil eylem planını: Hava aracı alacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bayındır'da yangının tarım ve hayvancılığı olumsuz şekilde etkilediği köyleri ziyaret etti. Kentte son 4 günde 249 yangının çıktığını belirten Tugay yaraların sarılması, yangınların önlenmesi ve çıkan yangınlara hızla müdahale edilebilmesi için acil eylem planını paylaştı. Başkan Tugay, “Köylere su tankeri desteğimizi sürdüreceğiz. İtfaiyemizin personel ve araç sayısını artıracağız. Havadan yangın söndürme aracı almak için öncelikle bakanlık izni doğrultusunda bir çabamız olacak" dedi.

Başkan Tugay dan yangınlar için acil eylem planını: Hava aracı alacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ve çıkan yangınlardan olumsuz şekilde etkilenen Bayındır'ı ziyaret etti. Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ile Bayındır Kaymakamı Murat Mete ile Elifli Köyü'nde yurttaşlarla buluşan Başkan Cemil Tugay, yangın riskine karşı burada konuşlandırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri Pendik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ile Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekiplerine tek tek teşekkür etti. 

Son 4 günde 249 yangın
Tarım alanları ile seraların yangından etkilediği köyde kent genelindeki yangınlara ilişkin son durumu paylaşan Başkan Tugay, son 4 günde orman, otluk alan, ev ve araç olmak üzere 249 yangının çıktığını söyledi. Ormanlık alanlarda büyük oranda soğutma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tugay, “Çok aktif bir yangın yok. Yangınlar genel olarak kontrol altında gibi görünüyor” diye konuştu. 

“Almamız gereken çok önlem var”
Özellikle Karşıyaka Yamanlar bölgesindeki yangına sadece havadan müdahale edilebildiğini de anımsatan Tugay, “Sadece havadan müdahale edilebilir çünkü arazi şartları karadan müdahaleye elverişli değil. Havadan müdahale ile söndürülebilecek yangınlara yeterli müdahale olmadı. Eğer bakanlık bu konuda bize izin verirse, böyle bir havadan yangın söndürme aracı alma çabamız olacak” dedi. 

Köylere su tankeri desteği sürecek
Yaklaşık 600 köyün 440'ına yangın söndürme tankeri verdiklerini söyleyen Başkan Tugay, “Diğerlerine de tanker vermeyi planlıyoruz. Böylece olası yangınlara karşı çok daha hızlı müdahale şansımız olacak. İtfaiyemizin personel ve araç sayısını arttırmayı planlıyoruz. Bazı modern araçları itfaiyemizin emrine vererek, daha etkin ve daha hızlı yangın müdahaleleri gerçekleştirelim istiyoruz. Ama yasaya göre yerleşim yerleri dışında biz yetkili değiliz. Öte yandan bazı koordinasyon sorunları yaşanabiliyor. Bunları konuşmamız gerekiyor. Eksikliklerimiz varsa, hepimizin eksikliklerini gidermek için öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.  

“Sistemi değiştirmemiz gerekiyor”
Yangından etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek için acil yardım planı uygulamaya başladıklarını aktaran Tugay, şunları söyledi:

“Hayvanları telef olan vatandaşlarımız var. Bunlara hızlıca yardım etmeyi planlıyoruz. Daha sonra kaybettiğimiz ağaçları yeniden kazanmak için bir eylem planımız olacak. Onu da bütün vatandaşlarımızın, ilgili bütün kurumların ve kişilerin desteği ile yapmamız gerekiyor. Başka türlü sadece belediye olarak bunun altından kalkamaz. Yanan her şeyi yerine koymamız lazım. Bir taraftan acil sıkıntıları giderecek şekilde çalışırken, diğer taraftan bakanlıkla görüşmeleri başlatacağız. Yangına müdahalede belki sistemi değiştirmek gerekiyor. Belki yerel yönetimlere daha fazla yetki vermeleri gerekiyor. Bu konuyu Türkiye Belediyeler Birliği ve CHP Genel Merkez yönetimi üzerinden dile getireceğiz.”

“Sizler birer kahramansınız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere, yangınlarla mücadele veren bütün kurumlara teşekkür eden Tugay, “Yardıma gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Mersin, Giresun ve Van gibi kentlerden de yardım talepleri geldi. 'İhtiyacımız olursa çağıralım' dedik. Neyse ki ihtiyacımız olmadı. Türkiye'nin her yerinden yardıma gelen arkadaşlarımız oldu. Çok büyük teşekkürümüz ve minnetimiz var. Diliyorum böyle kötü günleri bir daha yaşamayalım. Hepimiz çok üzüldük. Durduramadığımız yangınlar oldu. Köylerimizi tehdit etti. Bu birlik ve beraberliği görmek mutluluk verici. İyi ki varsınız. Biz büyük ve güzel bir milletiz. Ülkemizin her bir köşesindeki insanımız duyarlı ve iyi. Yangınların yaşanmaması için daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor. İtfaiye personelimiz, bize desteğe gelen arkadaşlar görevlerinizi hakkı ile yerine getirdiğiniz. Çok teşekkür ediyorum. Sizler kahramansınız. Hakkınız ödenmez. Devletimizin bütün kurumları elinden geleni yaptı. Bundan sonrası için daha iyisini yapalım” dedi. 

Hayvanlar telef oldu
Başkan Tugay, daha sonra Yeşilova Köyü'nde Mümin Çalışkan'ın yangından etkilenen hayvan damlarını inceledi. Üç büyükbaş hayvanı telef olan Çalışkan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tugay, köylü vatandaşa ihtiyaç duyduğu her konuda Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşabileceğini söyledi.

 
Bakan Kurum'dan yangın raporu: Kaç bina etkilendi?
 
Göztepe'den 'Ali Koç' için 'provoke' açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 19 Ağustos 2024 Pazartesi 14:48

Hayallerim paris ormanlar afrika

Yorumu oyla      0      0  
19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:49

Bu ülkenin düşmanı çok. Her şeye hazır olun. Boş lafları bırakın eğer iyi niyetli iseniz.

Yorumu oyla      1      0  
19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:44

Suçluluk duygusu bunlar. izmir de ne dolaplar çevirdiğinizi ya iiraf edersin ya da topluca belanızı bulmaya az kaldı.

Yorumu oyla      2      0  
Devletin Sorumluluğu Bunlar 19 Ağustos 2024 Pazartesi 09:45

Emin olun Orman Bakanlığı sizin kadar dertlenmiyor. Orman vasfında ki her yerin sorumluluğu Bakanlıktadır. Gerekli tedbirleri almakla yükümlü olan Bakanlıktır. Belediyeler bu işleri üstlenmeye kalktıkça Bakanlık kendini geri plana atmaya başladı.

Yorumu oyla      0      1  
Körfez 19 Ağustos 2024 Pazartesi 09:20

İzmir yangınında Onur Mahallesinde 20'ye yakın ev yandı, Karşıyaka sanayi sitesinin yarısı yandı, bunların yanında yanan araçları vs saymıyorum. Bu bölgeler de Büyükşehir itfaiyesi sorumluluğundaydı..Kısaca yangının tam ortasında kalmış birisi olarak söylüyorum Orman Bakanlığı da, Belediye de tamamen yetersizdi, gözümüzün önünde yandı herşey saatlerce kimse gelmedi, vatandaş kendisi canını dişine takıp söndürmeye çalıştı..Gidin Onur Mh. yanan yerleri inceleyin o ateşin oraya geleceği belliyken, ileride niye önlenmedi..herşey boş, bu da geldi geçti demedi demeyin en fazla 1 haftaya herşey unutulur insanlar acıları ile başbaşa kalır.

Yorumu oyla      1      0  
19 Ağustos 2024 Pazartesi 08:55

Farklı isimlerle yorum yazan, aslında aynı kişi. Tarım ve Orman Bakanlığını sorgulayacağına, kapsama alanında olmamasına karşın var gücüyle çalışan belediyeyi suçluyor trol. Yine aynı troller Tarkan konserini sorgularken vakıflara, cemaatlere parsel parsel peşkeş çekilen yerleri sorgulamıyorlar, bu da çok ilginç!

Yorumu oyla      8      1  
19 Ağustos 2024 Pazartesi 00:23

bu Tarkan muhabbeti de baydı artık. iyi valla hiç konser verilmesin millet eğlenmesin otursun evinde bunu mu istiyorsunuz?

Yorumu oyla      5      0  
Toplu ulaşım belediyenin asli görevi değil mi . 18 Ağustos 2024 Pazar 23:12

İzmir BB’nln bir otobüs alacak gücü olmaması nedeniyle mi , İzmir çevre ilçelerdeki ESHOT otobüslerini tamamen hizmetten çekerek , çevre ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( çevre ilçe toplu ulaşımını özelleştirme projesi -,özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekte ( Seferihisar - Menemen , Kiraz , Ödemiş Kaymakçı , Bergama , Yeni Foça ) ısrar ediyor . Toplu ulaşımı özelleştirilen yerlerde raylı sistemler, başka araçlar icat edilmezse yüz yıl sonra hayata geçer mi . Özelleştirmelerde kazanç ön planda olduğu için yapılan yatırımlarda buna göre şekilleniyor .

Yorumu oyla      0      4  
Izmır'li 18 Ağustos 2024 Pazar 22:52

Cemil Tugay aslı yok yaylanın bin sürülük keçi sahibi gibi desteksiz atıyor Tunç SOYER döneminde de efelik yapıp hava söndürme araçları alacağız diyerek yüksek miktarda bağış toplantı ne oldu? Uyduruk on onbeş adet traktör tankeri alındı orman köylerine verildi çürüdü gitti Tugay da java aracı alacağız diyerek ahkâm kesiyor günü kurtarıyor sayın başkan yangın sırasında Ödemişte restoran kurdelası kesiyordu ateş bacayı sardıktan sonra meydana çıktı bir de hava aracı alacak sanki ilkokulda yangın haftası etkinliği sözleri pes doğrusu...

Yorumu oyla      4      8  
Az Bilmiş 18 Ağustos 2024 Pazar 22:33

Akılsız bunlar ya. Eski başkan Tunç SOYER de buna benzer konuşmalar yapmıştı. Ne oldu. Bunlar önce Devlete olan SSK borçlarını ödesinler de. Bunlardan bu devlete millete hayır gelmez. Bunlar iyi bir soluk solumazlar. Ancak oyuncak uçak alabilirler. Buna diyeceğim yoktur.

Yorumu oyla      1      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtfaiyesi 4 günde 249 yangına müdahale etti
İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 4 günde 27 ilçede 249 yangına ...
Meraları yanan köylülere büyükşehirden can suyu: Umut sürüsüne 4 tonluk takviye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangından zarar gören köylerin yaralarını ...
Alevlerden kurtulan can dostlar rehabilite ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı, ...
 
Başkan Önal afetzedelerin yanında: Tüm imkanlarımızı seferber ettik!
Bayraklı'nın Doğançay, Onur ve Körfez mahallelerinde büyük hasarlara neden ...
Selçuk Belediyesi’nden yangın bölgesine destek
15 Ağustos gününden bu yana Karşıyaka, Bayraklı, Bayındır, Tire, Menderes, ...
Söz ateşin savaşçılarında: Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz!
Söz ateşin savaşçılarında: Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz!
 
Başkan Tugay'ın eşinden 'geçmiş olsun' ziyareti... Yaralar birlikte sarılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ...
Selçuk'ta arama kurtarma ekibine ilk eğitim
17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümü yaklaşırken ...
Çeşme'de ata tohumu susamın ilk hasadı!
Çeşme Belediyesi ve S.S. Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (3) Umudun adı var
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ah acımasız hayat!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva