HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2024 Pazar - 13:20

Başkan Önal afetzedelerin yanında: Tüm imkanlarımızı seferber ettik!

Bayraklı'nın Doğançay, Onur ve Körfez mahallelerinde büyük hasarlara neden olan yangın sonrası koordinasyon toplantısı düzenlendi. Başkan İrfan Önal, “İlk andan itibaren vatandaşlarımıza gıdadan kıyafete, sağlıktan barınmaya kadar Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte her konuda desteklerimizi sürdürüyoruz. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi, evi yanan komşularımızın evleri için gerekli işlemlerin yapılması konusunda da elimizden ne geliyorsa, yine iş birliği ve dayanışma içinde olacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her konuda yanlarındayız” dedi.

Başkan Önal afetzedelerin yanında: Tüm imkanlarımızı seferber ettik!

Bayraklı Belediyesi Körfez Kafe’de düzenlenen toplantıya Başkan Önal’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, muhtarlar ve bürokratlar katıldı.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK
Yangının ilk anından itibaren Bayraklı Belediyesi olarak 100’e yakın personel, arazöz, tankerler, kepçe ve kamyonlarla tüm imkanların söndürme çalışmaları için seferber edildiğini belirten Başkan Önal, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve çevre ilçelerle iletişim ve koordine halinde olduklarını belirtti. Önal, “Yangın sırasında tehlike altındaki evler hızla tahliye edildi. Yangında 23 ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, onlarca ev ve zarar gören iş yerleri boşaltıldı. Ayrıca, 2 araç hasar gördü. Can kaybı yaşanmazken, 5 ilçe sakinimiz yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada kapı kapı dolaşarak hasar ve ihtiyaç tespiti ile temini için çalışmalarını sürdürüyor. Bayraklı'nın yeşilini yeniden kazanmak ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Yangınla mücadelemiz kapsamında vatandaşlarımıza sağlanan barınma, gıda ve kıyafet destekleri için yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bir daha böyle acı bir manzaranın ne Bayraklımızda ne de ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanmamasını diliyoruz. Devam eden yangınların da bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Yaşanan üzücü yangınların ardından yerel yönetimler olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve ihtiyaçlarının karşılanması, yeşil alanların geri kazanılması için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

BARINMA, GIDA, KIYAFET VE SAĞLIK DESTEĞİ
Öte yandan Bayraklı Belediyesi, evlerinin yanması nedeniyle barınma sorunu yaşayan 30 vatandaşa da konaklama imkanı sundu. Doğançay Mahallesi'ndeki sağlık evinde doktor ve hemşireler tarafından sağlık kontrolleri ilk andan itibaren sürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve kurtarma ekipleri, yangından etkilenen hayvanları barınaklardan ve yangın bölgelerinden hızla tahliye etti. Yangın söndürüldükten sonra ilçede soğutma çalışmaları belediye imkanlarıyla tamamlandı. Boşaltılan evlerdeki vatandaşlar yeniden evlerine döndü. Hasar gören bölgelerdeki vatandaşlara gıda, kıyafet, sağlık ve barınma yardımları devam ediyor. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi ve evlerin onarılması için iş birliği ve dayanışma içinde mücadele edileceği belirtildi. Ayrıca belediyenin resmi makamlarınca açıklanmayan ihtiyaç çağrılarına itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

 
Selçuk Belediyesi’nden yangın bölgesine destek
 
Alevlerden kurtulan can dostlar rehabilite ediliyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 18 Ağustos 2024 Pazar 16:22

Zübeyde Hanım mahallesindeki küçük sanayi sitesi zaten çok kötü idi, yolları yoktu, düzeni yoktu, orası yeniden yapılırsa çok iyi olur. Hem orada dükkanları yananların da dükkanları yenilenmiş olur.

Yorumu oyla      0      0  
Baran 18 Ağustos 2024 Pazar 16:16

Bu İzmir de neler dönüyor? Rezidans yangınından beri şüpheleniyorum. Kendi kendine çıkacak yangın miktarı ve alanı bellidir. Allah sız çete işbaşında. Bir de hedef saptırmak için yok otelciymiş yok müteahhitmiş saçma seçme zırvalar. Maalesef İzmirli hiç bir zaman dostunu düşmanını iyiyi kötüyü ayırmasını bilemedi.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi’nden yangın bölgesine destek
15 Ağustos gününden bu yana Karşıyaka, Bayraklı, Bayındır, Tire, Menderes, ...
Söz ateşin savaşçılarında: Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz!
Söz ateşin savaşçılarında: Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz!
Başkan Tugay'ın eşinden 'geçmiş olsun' ziyareti... Yaralar birlikte sarılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ...
 
Selçuk'ta arama kurtarma ekibine ilk eğitim
17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümü yaklaşırken ...
Çeşme'de ata tohumu susamın ilk hasadı!
Çeşme Belediyesi ve S.S. Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ...
Ulaşıma 30 Ağustos indirimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, ...
 
Bornova Belediyesi'nden minik şeflere pizza atölyesi
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, çocukların yaratıcılığını ve becerilerini ...
Başkan Yıldız’dan yangın bölgesinde inceleme
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Karşıyaka’nın Yamanlar Bölgesi’nde ...
Ateş savaşçılarının yangınlarla mücadelesi
Karşıyaka Yamanlar'daki orman yangının söndürülmesi için seferber olan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (3) Umudun adı var
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ah acımasız hayat!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva