HABERLER>GÜNCEL
25 Haziran 2024 Salı - 09:42

Başkan Şanlı uyardı: Çimler açık hava hayvan barınağı oldu!

İzmir’in simgesi olan Kordon artık insanlar açısından eskisi kadar tercih edilmezken, çimlerin yeni sakinleri sokak köpekleri oldu. Akşam saatlerinde 150-200 kadar köpeğin olduğunu belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, çimlerin artık açık hava hayvan barınağı haline döndüğünü ve ortak akıl ile bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Şanlı uyardı: Çimler açık hava hayvan barınağı oldu!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in simgelerinden biri olan Kordon’da yer alan çimler son yıllarda turizmden ziyade adli olaylar ile gündeme geliyordu. Adli olaylar sebebiyle İzmir’de vakit geçirmek isteyen insanlar özellikle akşam saatlerinde artık ‘çimbar’ yerine alternatif alanlara yönelmeye başladı.

‘ÇİMBAR KENDİ KENDİNİ TERCİHİ ETMEMEYE BAŞLADI’
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yaşanan adli olayların ardından çimlerin artık eskisi kadar tercih edilmediğini belirtirken, “İnsanlar çimlerin üzerini gün gün kendi kendini tercih etmemeye başladı. Her akşam kavga ve hırsızlıkların olması sebebiyle insanlar çimbarı tercih etmemeye başladı. Biz yerel yönetimlerden destek beklerken bu konuda gün içinde kendi kendine azaldı tercihler. Hırsızlık, kavga, gecenin bir saati olaylar oluyordu. İki kişi kavga eder gibi yapıp oturanların üzerine doğru gidiyorlar, oturanlar ayağa kalkınca başkaları gelip çanta, cüzdan ve telefonu çalıyor. Bunu gören İzmirliler yavaş yavaş tercihlerini çimlerden yana kullanmamaya başlıyorlar” dedi.

‘ÇİMLER AÇIK HAVA HAYVAN BARINAĞI OLDU’
İnsanlardan ziyade artık köpeklerin çimleri daha fazla tercih ettiğini belirten Şanlı, “Çimlerin üzerinde ayrıca aşırı derecede hayvan dışkısı var. Çok fazla köpek var çimlerin üzerinde. İnsanlardan çok hayvanlar tercih ediyor çimleri. İnsanlar çimlerde spor yapamaz oldular. Koşu yapanlar oluyor, köpekler de koşu yapanları kendisinden kaçıyor zannediyor ve koşu yapanları kovalıyor. Açık hava hayvan barınağı gibi oldu çimler. Ayrıca bu bölgede yaşayanlar köpeklerini çimlere salıyor. Çimlere salınan köpekler çimlerde tuvaletlerini yapıyor, birçok köpek sahibi de zaten dışkılarını temizlemiyor. Akşam saatlerinde burada 100-150 tane köpek oluyor. Sokak köpekleri ile ev köpekleri de birbirleriyle kavga ediyorlar. Köpekler alan belirlemek için tuvaletlerini de yapıyor. Kordon çimleri adeta köpeklerin istilasına uğradı. Bu sebeplerden dolayı insanlar tercih etmemeye başladı. Ayrıca hayvan dışkıları burada bir koku almaya başladı” ifadelerini kullandı.

ÇİMLER YERİNE KAFELER VE SAAT KULESİ
Bu yaşanan sorunlardan sonra çimler yerine kafelerin ve Saat Kulesi’nin karşısındaki kaldırım taşlarının daha fazla tercih edildiğini dile getiren Şanlı, “Gelen az biraz insanlar da çimlerden ziyade deniz kenarındaki taşlara ve işletmelere oturmaya başladılar. Saat Kulesi’nin karşısındaki bölgeye geçmeye başladılar. Kordon’daki işletmelerle çimler arasında en fazla 10 TL fiyat farkı oldu. İnsanlar da bu yüzden daha temiz, daha nezih ve servisin olduğu kafelere yönelmeye başladılar. Çimlerde en doğal ihtiyaçlar bile karşılanmıyor tuvalet gibi, bu sebeplerden gençler tercihlerini kafelerden yana kullanıyor” dedi.

ORTAK AKIL ÇAĞRISI
Yaşananların çözülmesi için ortak akıl vurgusu yapan Şanlı, “Kordon bir şekilde ortak akılla; burada oturan insanlardan, Kordon esnafından, yerel ve merkezi hükümetle oturup beraber kurtarmamız lazım. Şiirlere, şarkılara konu olmuş bir Kordon’un böyle anılması artık şık değil” dedi.

 
İnan’dan Büyükşehir’e ‘işçi’ salvosu: CHP’nin liyakatten anladığı budur!
 
Kurban Bayramı'nda 1456 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Funda 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:02

150 -200 köpek demiş fotoğrafta bir köpeği zor bulmuş....İzmir in insanının sokak hayvanlarını sevdiğini düşünüyorum ..onlarla paylaşılan her yer güzeldir...basiboş insanlar yüzünden tercih edilmemiş konuyu saptirip sokak köpeklerine getirmeyin.....biraz vicdan ya...

Yorumu oyla      0      0  
Melih Anar 29 Haziran 2024 Cumartesi 01:04

Hırsızlık ve kavga gibi olaylardan kaynaklanan insan kaynaklı problemlerin ilgili alandaki insanları kaçırması ve yerlerini köpeklerin doldurması,ardından bu açıklamanın sokak köpeklerine fatura edilmesi ve sonucu gündeme alınan konuya dayanak yapılması,harika bir açıklama,bravo sizlere,yersen....

Yorumu oyla      0      0  
Vicdani 28 Haziran 2024 Cuma 18:16

Türkiye''de başıboş insan sorunu vardır. Tüm sorunlarımız bitti şimdi köpeklerden nefret edenler işbaşında. Ne katillerden korkuyorlar, nede sapıklardan. Sokaklarda eli bıçaklı katiller, sapıklar kolgeziyor, ihmalden insanlar ölüyor, takdiri ilahi, bir köpek ısırsa bütün köpeklere katliam. Pes artık

Yorumu oyla      0      0  
Ayse 28 Haziran 2024 Cuma 16:40

Hayvanlar herseyi hak ediyor çünkü onlar nankör değil insanlar gibi

Yorumu oyla      0      0  
Gestapo 28 Haziran 2024 Cuma 09:42

O çimler senin babanın malımı. Sen karizma yapacaksın diye hiç bir canlının yaşam hakkına tecavüz edemezsin.

Yorumu oyla      0      0  
Burcu 26 Haziran 2024 Çarşamba 16:39

Gördüğünüz 10 köpeği 100 yapmayın Allah aşkına sıra sokak hayvanlarına mi geldi.neyin derdindesiniz .bu kadar hırs ve öfke neyin nesi,yurtdışında sokak hayvanı yok denmesin VAR ,hatta onlar da topluyorlar ve üstelik o canlıların da yasalarında hakları var.toplar toplamaz 30 gün sonra öldürmüyorlar,Amerika''da hayvan polisi dahi var bunu da ek bilgi olarak geçeyim

Yorumu oyla      0      0  
Yunus orhan 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:30

Hayvan düşmanlığı ve yalakalığa devam edin biraz insan olun dışarda gezen 24 suç kaydı olan yavşakları tutuklayın

Yorumu oyla      1      0  
Kaan 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:34

İki yıldır yaz tatillerini İsviçre''de geçirdim. Almanya ve Fransayı''da ziyaret ettim. Cenevre, Lozan, Noşatel, Luzern, Bern, Yiverdon gibi bir çok yeri dolaştım, Dağlarında, ormanlarında, eşimle birlikte yaya olarak en az 600 kilometre doğa yürüyüşü yaptık, Korunmak için yanımıza herhangi bir şey alma ihtiyacı duymadan vehiçbir başıboş köpek bize denk gelmedi, gördüğümüz ceylanlar ve tilkiler vardı. Oysa evde köpek besleme kültürünü onlardan almışız. Orada, vatandaş evde beslediği köpekleri ,Bazen bir, iki, üç, beş tane, aracıyla kırlara çıkarıyor, Gezdiriyor, koşturuyor, sonra tekrar aracına bindirip götürüyor. Birçoğuda, köpekleri tasmaları ile kırlara getiriyor, tasmasını çıkarıp serbest bırakıyor, yürüyüş yapan insanlarla karşılaşınca rahatsız etmesin diye köpeklerini yanlarına çağırıyor. Ormanlarda bile o yerin belediyeleri, Köpek pislediğinde çevre kirlenmesin diye poşet dolu kutular ve çöp kovaları bırakıyorlar. Köpek sahipleri hayvanların dışkısını poşete koyup çöp kovalarına bırakıyor. Öyle, parklarda, bahçelerde, kırlarda bir tane bile başıboş köpek bulamassınız.

Yorumu oyla      0      1  
İttapar 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:01

Yok olalım emi, ne istiyorsunuz şu hayvanlardan. Senin kadar onlarında hakkı var herşeyde!

Yorumu oyla      1      0  
Behlül 26 Haziran 2024 Çarşamba 08:28

Ne istiyorsun uz bu hayvanlardan

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini başından vurmuştu... Cinayette 'kripto' detayı!
İzmir'in Konak ilçesinde evi terk eden eşini başından vurarak öldüren ...
YÖK'ten yeni karar: Yaş sınırı getirdi
Yükseköğretim kurumları bünyesindeki çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, ...
Göçmen kaçakçılarına Kalkan-24 operasyonu!
Düzensiz göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen ...
 
Google, 'dijital telif' için Meclis'e geliyor
Dijital Mecralar Komisyonu, 'dijital telif' gündemiyle toplanacak. Komisyon, ...
Torunlarının gözü önünde infaz!
Mersin'de 2 torunuyla motosiklet üzerinde seyir halindeyken tabancalı ...
Kaçak kazıdan tarih çıktı!
Tire'de zeytinlik alanda yapılan kaçak kazılar sonucu yerleşim yeri kalıntılarının ...
 
İzmir gece yarısı sallandı!
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4,8 şiddetindeki deprem İzmir'de de hissedildi.
Ayşe Ateş'ten CHP Lideri Özel'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün ikinci kez görüştüğü Ayşe Ateş konuya ...
Asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 15 gözaltı
Şırnak'ta düzenlenen asayiş ve kaçakçılık operasyonlarında 15 zanlı yakalandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva