HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Temmuz 2023 Salı - 16:35

Başkan Öztürk'ten 'Alsancak Limanı' uyarısı: İzmir'in bitmesi demek!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin 2023 yılı 10. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi hakkındaki değerlendirmesini paylaştı. Başkan Öztürk, "İzmir aslında bir şehir değil, bir liman şehri. Bunu unutmamak lazım. Efes önemli bir limandı Efes'in denizle olan bağlantısı kesilince Efes bitti. İzmir'inde limanın olmaması demek, İzmir'in bitmesi demek" dedi.

Başkan Öztürk ten  Alsancak Limanı  uyarısı: İzmir in bitmesi demek!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi 2023 yılı 10. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis, DTO İzmir Şube Binası’nın Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda TARKEM, 'İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'na dair meclise bilgilendirmelerde bulundu. Ardından odanın Temmuz ayı faaliyetlerine dair meclise sinevizyon gösterisi yapıldı.Gösterimin ardından DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, mecliste açıklamalarda bulundu.

AKARYAKIT ZAMLARI NAKLİYECİLERİ AĞIR YARALADI
"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu antlaşması lozan antlaşmasının kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Özellikle akaryakıttaki artışların gerekçesini tartışmaya gerek yok. ancak tek gerçek nakliye sektörünü deriden yaraladı. bir takım çalışmalar yapıldı ama geri alınabilecek bir şey değil. Yansımaları sektördeki herkesi etkileyecek. Biz nihai kullanıcılar olarak bu zamlardan sonra ortaya çıkacak tabloyu omuzlamak zorundayız gibi gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

KARADENİZ'İN YENİDEN BARIŞ DENİZİ OLMASI GEREKİYOR
Türkiye'nin arabulucu olarak dahil olduğu 'Tahıl Koridoru'nun sekteye uğramasını değerlendiren Başkan Öztürk, "Tahıl koridorunun uzamasını arzu ediyoruz. hemen tahıl da yüzde 8-10'ları bulan artış söz konusu oldu. gıda fiyatlarının artması olumsuz bir durum bu konun biran önce çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Rusya ve Ukrayna karşı ülkenin gemilerinin asgari gemi sayacağına karşın görüşler sunuldu buda Karadeniz'in güvenliği anlamında sıkıntılı bir duruma geldi. bu durumun olumsuz sonuçlarını hep beraber yaşayacağız. nihai dileğimiz bu savaşın sona ermesi ve Karadeniz'in tekrar barış denizine dönüşmesi"

EFES'İN DENİZLE BAĞLANTISI KESİLİNCE EFES BİTTİ!
İzmir'in gündeminde olan en önemli konulardan bir tanesi Alsancak Limanı'nın Türkiye Varlık Fonu kapsamında özelleştirilme konusu üzerine konuşan Başkan Yusuf Öztürk, "Türkiye varlık fonu kapsamındaki Alsancak Limanı oldu. Türkiye İktisat Kongresi için hazırlanmış bir sunumdu. buradaki önemli noktaları paylaşmak istiyorum. Günlerdir çok yoğun sorular geliyor. farklı görüşler var. bana göre siz bu işin sahipleri olarak aslında sizlerin karar vermesi lazım. bizim şöyle böyle demeye hakkımız yok. İzmir aslında bir şehir değil, bir Liman şehri. bunu unutmamak lazım. Efes önemli bir limandı Efes'in denizle olan bağlantısı kesilince Efes bitti. İzmir'inde limanın olamaması demek, İzmir'in bitmesi demek. Çok eskiden de İzmir limanı öenmliydi. Dışa açılan kapısı osmanlının İzmir limanıydı. İzmir Alsancak Limanı dair 16 limanımız avr bu limanlarımızda bugün izmirden 120 tane destinasyona direk bağlantımız var. Özellikle İzmir Alsancak Limanının liman içine giren bir demiryolu bağlantısı büyük avantaj. İzmir limanının kapasitesi 1 milyon. bu rakam önemli bir rakam. İzmir Limanı, uzunluk ve genişlik olarak baktığımızda günümüzde egenin birinci limanı türkiyenin ise 2'nci limanı boyutunda. her türlü yük ve yolcuya hizmet edebilen bir liman. Sadece bir konuda uzmanlaşmış bir liman değil. Devlet limanı olduğundan tarifelerde örnek teşkil edilen bir liman. Birçok liman İzmir limanı tarifesine göre ayarlar kendilerini. İzmir Limanı her geçen gün kan kaybediyor. Alsancak Limanı tek başına yüzde 30'unu tek başına üstleniyordu. bugün için baktığımızda 8'nci sıraya düşmüş vaziyette. Limanı 3 kategoride incelemede fayda var. İzmir Limanı, Yük- Yolcu yada marina ve alışveriş merkezlerinin olduğu şekilde ele alalım. İzmir Limanını biz, öncelikle konteyner ve dökme olarak değerlendirdiğimizde avrupa limanlarına göre İzmir ve Aliağa'nın toplamı bir ambarlı yapmıyor. Yük büyüme açısından Aliağa'da yüzde 115 bir büyüme var. 2011 -2023 yılları arasında, İzmir Alsancak Limanı'nda ise aynı tarihler arasında yüzde 21 düşüş var. Gerçekler ne yazık ki bunlar. Her türlü yolcuyu ev yükü endeksleyebilen tek liman İzmir Alsancak Limanı" sözleri ile değerlendirdi. 

Limanları verimli hale getirmek için yapılabilecek olan iyileştirmelerin bazılarını örnekleyen Başkan Yusuf Öztürk,
"-Limanı verimli hale getirmek lazım. Makine parkı çalışan operatör yöneticiler ile birlikte. 

 -Körfez rehabilitasyon projesinin biran evvel devreye girmesi. Tarama ile daha büyük gemilerin gelmesini sağlayabiliriz. Bunun bir faydası da Körfezdeki su devir daimini de sağladığı için duble fayda.

 -Rıhtımların düzenlenmesi. bu yatırımların gerçekleşmesi gerekmektedir. 

 -Ekipman eksikliğinin tamamlanması. 

 -Deprem ve afete karşı limanın güçlendirilmesi. 1954 yılından beridir rıhtımlarda bir düzenleme olamadı. bu konuşmadan sonra bazıları mutlu olabilirler ancak ben doğruları söylemeye çalışıyorum. 

 -Kemalpaşa lojistik merkezinin biran evvel sisteme alınması lazım. 

 -Yurt dışı taşımaların tekrardan deniz yoluna dönmesi. Bugün avrupanın, yaptığı doğru şeyler bunlar. Her türlü alternatifi değerlendiriyorlar. Bizde önümüzdeki yıllarda denizi daha çok kullanır hale gelebiliriz diye düşünüyorum"

DEVLETİN MENFAATİNE EN İYİ DEVLET KARAR VERİR
Sunum sonrasında ise, Oda olarak İzmir Limanına ne olacağını biliyor muyuz? sorusuna cevap veren Başkan Öztürk, "Hayır bilmiyoruz. Bilmemize de gerek yok, devletin menfaatlerine en iyi devlet karar verir. Bu tür konularda siyaseti hiçbir zaman devreye sokmamak gerekir. verilecek kararın ise hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum ve hayırlı olacağını biliyorum" cevabını verdi. 

 
CHP Söke'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
 
İZSU Yaylayurt Köyü için harekete geçti
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gemi otoritesi 20 Şubat 2024 Salı 11:43

İzmirin kalbinde bir sanayi yapısı avrupa şehrine yakışmıyor ticari liman olması. Kesinlikle sadece yolcu gemilerinin yanaşabileceği yeterince iskelesi dışında marinaya ve sosyal donatılı bir üsse çevrilmeli. Bu öneriyle Mevcut haliyle ekonomiye yaptığı katkının üzerinde turizm geliri ve pırıl pırıl görüntü veren bir avrupa şehri vadediyorum. Lojistik olarak liman yapılacak bir sürü yer var bölge de aliağa zaten bu anlamda yeterince yük almış biraz daha kapasitesi artırılabilir vs. Ama bir şehir yeniden doğar böylece... bu kadar yük gemisi şehir hatları trafiğine de girmemeli...

Yorumu oyla      0      0  
Kadir çanakcı 27 Temmuz 2023 Perşembe 14:51

Gercekten 3 tarafımız denizlerle kaplı ama kullanamıyoruz yöneticilerimiz bilgisiz bilgili olalar etgisiz izmire,en büyük ihanet olur

Yorumu oyla      2      3  
Savas 26 Temmuz 2023 Çarşamba 20:04

Arkas almaz kardesim ugrasmaz o esgidendi bu gibi kurumlar devletin elinde olmali tupras petkim telekom seka tekel gibi kurumlar limanlarin hepsi gitti elde ne var nerde para hicbisey yok oysa buralar darpane gibi devlete para basiyodu devletin para basan yerleriydi seker fabrilalari yok pahasina gitti

Yorumu oyla      2      3  
26 Temmuz 2023 Çarşamba 15:55

akepe özelleştirme adı altında memlekette satılmadık yer bırakmadı. Ve ortada para mara yok. Nereye gitti bu paralar akıl fukarası. Merkez bankası ekside. Daha neye oy verdiğinizi bile bilmiyorsunuz. Anap döneminde sadece Telekom satılsa ülkenin tüm borcu kapanıyor artıya geçiyordu. Şimdi herşey satıldı ortada birşey kalmadı. Kasa bomboş. Vatandaşa vergiyi dayadıkça dayıyorlar. Sen nerede yaşıyorsun?

Yorumu oyla      2      3  
26 Temmuz 2023 Çarşamba 15:52

kim almış ağzının payını? 2milyon oy farkıyla kazandılar. Sadece İstanbulu 815bin oy farkı ile CHP kazandı. Arada ne kadar az fark olduğunu anlayın. Kaç sığınmacıya TC kimliği verilmiş açıklasın. Sığınmacılarla seçim kazanıldığını bilmeyen yok. Oturmadığı halde seçim pusulası düzenlenen kişiler var. Mürekkep neden kaldırıldı? Bir açıklama bekliyorum. Seçimi hile ile kazandılar. Bu ülkenin kaderini TC kimliği verilen suriyeli afgan sığınmacılar karar verir olmuş. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      2      3  
26 Temmuz 2023 Çarşamba 10:34

akepe heryeri satmaya calısmıyor canım ayrıca akepe duzenıne son veremezsiniz daha yeni aldınız agzınızın payını kaç defa daha yenılmeyı planlamaktasınız

Yorumu oyla      3      4  
abe 26 Temmuz 2023 Çarşamba 09:53

bitmiş zaten ..

Yorumu oyla      5      3  
26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:41

akepe kasada para bırakmadığı için heryeri satmaya çalışıyor. yakında bizide satacaklar. Bunlar olmadan yapacağımız tekşey akepe düzenine son vermektir.

Yorumu oyla      4      3  
muhalif 25 Temmuz 2023 Salı 17:20

İzmir limanı daha öncede özelleştirilmişti, sonra geri alındı. Özellewştirme limanın yok olması mı? Alacak olanlar liman için yapılması gereken yaklaşma yplunun derinleştirilmesi, bir bölümüne kruvaziyer limanı ile birlikte konteyner limanı olma özelliği korunmalı ve yüksek tonajlı gemilerin yanaşabilmesi için bahsedilen yatırımları alacak olan şirket yapmayı taahhüt etmelidir.İzmirin ticaret hayatı veve gelişimi liman kenti olmasına bağlıdır.İstenen fiyat önemli İzmirli deniz ticaret şirketi olan Arkas keşke alsa..

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru meyve ve mamullerinden 724 milyon dolarlık ihracat
Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon ...
Tekstil sektöründen S.O.S: Derin bir kriz kapıda!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, ...
MB'den yeni 'sıkılaştırma' adımları!
Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında ...
 
Google, 338,7 milyon dolar tazminat ödeyecek!
ABD'de federal mahkemede, Google'ın bir yazılım geliştiricisinin patent ...
Elon Musk, 'dünyanın en zengini'
Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, lüks tüketim ürünleri ...
7 ilin çöpüne durdurma!
Mahkeme, Ekovar Şirketi’nin İzmir’in Aliağa ilçesinde yapmayı planladığı ...
 
Türk deri sektörü Kazakistan pazarında büyüyor
Son 2 yıldır Kazakistan’ı radarına alan Türk deri sektörü 2023 yılının ...
Uluslararası firmalara üretim yapıyordu... Konkordato şoku!
Uluslararası markalar için kumaş üreten İzmirli Zümrüt Tekstil fabrikasının ...
Kamunun aşçısına konkordato şoku!
İzmir’de bir dönem kamu kurumlarının ve belediyelerin yemek ihalelerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva