HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2024 Salı - 19:29

Başkan Mutlu'dan 'eşit hizmet' mesajı

Ege Kent Konseyleri Birliği Buluşması kapsamında düzenlenen ‘21. Yüzyılda Kent Konseylerinde Sivil İnisiyatif, Katılımcılık ve Dijital Dönüşüm 4.0’ panelinde konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, adil kent, eşit yurttaş diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak, “Katılım, yönetişim ve birlikte yönetim üzerine çalışıyoruz. Konak’ta nasıl bir katılım modeli oluşacağı üzerinde duruyoruz. Aktif ve eşit bir yurttaşlık talebimiz var ve bunu örgütlemeye çalışıyoruz” dedi. Başkan Mutlu ayrıca Konak’ta dijital katılımı uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Mutlu dan  eşit hizmet  mesajı

Ege Kent Konseyleri Birliği Buluşması, Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi ev sahipliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “21. Yüzyılda Kent Konseylerinde Sivil İnisiyatif, Katılımcılık ve Dijital Dönüşüm 4.0” konulu bir de panelin yer aldığı buluşmaya ev sahibi Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, CHP İzmir önceki dönem Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Ege Kent Konseyleri Birliği Onursal Üyesi ve Kızıltepe Kent Konseyi Başkanı Aslan Başboğa, İzdeniz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı ve Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, Kent Konseyleri başkan, genel sekreter ve üyeleri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. Panel öncesinde Ege Kent Konseyleri Birliği tanıtım videosu ile Gezi direnişini anlatan kısa film gösterimi yapıldı.

'Aktif ve eşit bir yurttaşlık talebimiz var'
Açılış konuşmalarıyla başlayan buluşma kapsamında moderatörlüğünü İzdeniz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler’in üstlendiği “21. Yüzyılda Kent Konseylerinde Sivil İnisiyatif, Katılımcılık ve Dijital Dönüşüm 4.0” paneli gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu panele konuşmacı olarak katıldı. Konak’ta katılımcı bir çalışma modeli uygulayacaklarını belirten Başkan Mutlu, panel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Meslek odalarında çalışmış belediye başkanları olarak biz inanılmaz bir demokrasi deneyiminden, herkesin eşit olduğu bir örgütlenmeden geldik. Katılımcılık kolay bir şey değil. Biz çok uzun yıllardan beri katılım, yönetişim ve birlikte yönetim, dedik. Konak’ta nasıl bir katılım modeli oluşacağı üzerinde duruyoruz. Bunu seçim sürecinde de konuştuk. Katılım üretim ister. Üretimin olmadığı yerde katılım ve yönetişim olmuyor. Konseyin içinde çocuk meclisleri, kadın meclisleri, çevre komiteleri, muhtarlar meclisi gibi oluşumlar zaten var. Meclis üyelerimizin de kendi mahallelerinde üstlendikleri sorumlulukla kent konseyinin buluştuğu, buralarda alınan kararların Konak Belediyesi meclis toplantılarına gelerek karara bağlandığı; sonrasında da sonuçlanana kadar çok sayıda kişinin takip ettiği bir denetim mekanizmasının da dahil olduğu, aktif ve eşit bir yurttaşlık talebimiz var. Bunu örgütlemeye çalışıyoruz.”

Konak’ta dijital katılım dönemi
Başkan Mutlu, Konak’ta en kısa zamanda halkın doğrudan katılımını sağlayacak dijital dönüşümü gerçekleştireceklerini de dile getirerek, “2024’te, Konak gibi ilçelerde katılımın yolu aslında dijital katılım. Herkesin elinde olan cep telefonundan anlık sorabilme, yanıtını alma ya da önerisini toplama… Dijital katılım çok kolay sağlanabilir. Sadece kadınlara, sadece gençlere sorabilmek, mahalle ve sokak bazında çalışabilmek mümkün. Sorarak doğrudan katılımı sağlayan dijital dönüşümü bu dönem Konak’ta hayata geçirmeyi hedefledik” dedi.

Konaklılar eşitliği yaşayacak
Herkesin kendisini eşit hissettiği bir Konak oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Mutlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim Konak’ta bu dönem yola çıkışımız adil kent, eşit yurttaşlık. Konak çok kozmopolit bir yer, demografik olarak Türkiye’nin her yerinden gelenler var. Bu beş yılın sonunda, herkes kendisini eşit hissetsin istiyoruz.  Diğer mahallenin, ya diğer insanların yaşadığı yerin kendisinden daha değerli olmadığını, herkesin eşit olduğunu anlasın istiyoruz. Konak’ın toplumcu belediyecilikle nasıl yönetilebileceğini göstermek üzere geldik. 111 mahallesinde, 330 bin kişiye eşit dokunan bir anlayışla, herkese eşit hizmet götürmek için buradayız.”

Fındıklı’dan ‘Meci Deklarasyonu’ modeli
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da Fındıklı’da uyguladıkları katılımcı yerel yönetim modelini anlattı. Toplantılarını halka açtıklarına dikkat çeken Çervatoğlu Meci Deklarasyonu’nu tanıttı ve şunları söyledi:

“Biz bütün toplantılarımızı halka açtık ve yaptığımız işleri Meci Deklarasyonu dediğimiz imeceyle yapıyoruz. Meci, Lazca imece anlamına geliyor. Yönetim anlayışımızı böyle inşa ettik, meclisimizi de bu deklarasyonla yönetmeye çalıştık. İkinci dönemimizde de oyumuzu ve meclis sayımızı artırdık.”

'Üretmeden yönetim olmaz'
Halka sormadan hiçbir karar almadıklarını ifade eden Başkan Çervatoğlu, öncelikle başkan değil Fındıklılı bir yurttaş olduğunu vurgulayarak, “Ben başkan değilim, Fındıklılı bir yurttaşım. İkinci dönemim bittiğinde bir daha aday olmayacağım, genç bir aday, bir kadın aday olsun isterim. Bu anlayışı inşa edebilirse iktidar oluruz. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım ama sokakta sadece bir yurttaşım. Beni sokakta çiçek dikerken, kaldırım taşı dizerken görebilirsiniz. Üretmeden yönetim olmaz” diye konuştu.

Hopa’nın ilk kent konseyi kuruluyor
Toplantıya katılan Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan’a da mikrofon uzatılarak, Hopa’da nasıl bir model uyguladıkları soruldu. Hopa’nın ilk kent konseyinin kuruluş müjdesini veren Başkan Cihan, “Bu toplantıyı kaçırmak istemedim çünkü biz de geçtiğimiz mecliste ilk defa Hopa Kent Konseyinin kurulması kararını aldık. Hızlıca bir kent konseyi kurmak istiyoruz. Katılım süreçlerini zaten her zaman konuşuyoruz, benim de İzmir’de olduğum süreçte kent konseyleri komisyonlarında çalışmışlığım var. Hopa’da nasıl bir kent konseyi ortaya çıkar, bunu merak ediyoruz. Bunun çalışmalarına başladık, cuma günü de ilk toplantısı var” dedi.

Kentsel yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik politikalar
Yerel yönetimleri Türkiye’nin yakın tarihine göre kronolojik olarak değerlendiren panel moderatörü İzdeniz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan de son seçimlerin ardından halka ve demokrasiye dayanan yönetimlerin oluştuğunu ifade etti. Yeni dönemin çok önemli olduğuna değinen Güler, “Kent konseylerinin bundan sonra nasıl olması gerektiği sorusunu sormak lazım. Kent konseylerinin kentsel yoksulluğu azaltmaya çalışması gerekiyor. Kentsel yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik politikalar üzerinde de çalışması gerekiyor. Yeni bir kentleşme politikası üzerine de konuşulması lazım çünkü sosyal adaleti gözeten kentsel dönüşüm politikaları oldukça önemli” ifadelerini kullandı. 

 
Meral Akşener'den iddialara yanıt
 
Yangında mahsur kalanları itfaiye kurtardı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 12 Haziran 2024 Çarşamba 09:07

Nilüfer hanım temizlik işine artık acil bir çözüm bulmanızı bekliyoruz çok ihmal edildi gerçekten.Temizlik işlerinin başına bu işi yapabilecek bu işi bilen insanlarla diyaloğu iyi olan birini getirmenizi temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      4      0  
11 Haziran 2024 Salı 23:12

sokaklar çöp içinde. iddia ediyorum konak belediyesi olmasa da değişen pek bir şey olmaz.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yıldız Ata'nın huzurunda
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve belediye meclis üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.
Güzelbahçe'de terk edilmiş okul boşaltıldı
Güzelbahçe Belediyesi’nin 2012 yılında Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis ettiği ...
Başkan Tugay müjdeyi verdi... Ulaşım Master Planı için hazırlıklar başladı!
Kapsayıcı ve Erişilebilir Kentsel Mobilite etkinliğinde konuşan İzmir ...
 
Ödemiş, Kurban Bayramı'na hazırlanıyor
Ödemiş Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor. ...
İşçiler direnişe geçmişti... Başkan Pehlivan hacca gitti!
Menemen Belediyesi’nde işten atılan çalışanlar Menemen Egekent-2 pazaryerine ...
Tugay'dan örgütle buluşmada mesaj: Bana güvenin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Örgütü ...
 
Ödemiş'te ilaçlama çalışmaları başladı
Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, uçkunla mücadele ...
Çiğli'de ilaçlama çalışmaları tam gaz!
Çiğli Belediyesi, ilçe sakinlerinin rahat ve huzurlu bir yaz geçirmesi ...
Karşıyaka'da sahil pırıl pırıl
Karşıyaka Belediyesi’nin başlattığı “Hedef Tertemiz Karşıyaka” kampanyasına ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva