HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 21:42

Başkan Eşki'ye muhalefete rağmen... 25 taşınmazın satışına onay!

Bornova Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda 25 taşınmazla ilgili komisyonlardan oyçokluğuyla gelen satış kararı, onaylandı. Başkan Ömer Eşki, "İllaki yetki alayım, satayım diye bir derdim yok. Tok satıcıyız. Tasarruf tedbirleri kapsamında daralma içindeyiz, paraya ihtiyacımız olabilir" dedi ve taşınmazların satışıyla ilgili başkanlık önergesi Meclis'ten geçti.

Başkan Eşki ye muhalefete rağmen... 25 taşınmazın satışına onay!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin yönetiminde gerçekleştirildi. Oturumda, toplam 25 taşınmazın satışı tartışmaya açıldı. Plan Bütçe Komisyonu tarafından oyçokluğuyla satışına onay verilen taşınmazlar için Meclis'te yapılan oylamada AK Parti Grubu'nun ret oyu verdi. Ancak CHP'li Meclis üyelerinin kabul oylarıyla yerlerin satışıyla ilgili karar Meclis'ten geçirildi.

ÜÇ ÖNEMLİ MADDE OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ
Yoğun gündemle açılan oturumda, Başkanlıktan gelen önergelerin ilk 6 maddesi, oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Ancak 7. maddedeki, Belediyenin 2024 Mali Yılı Bütçesine;  Fen İşleri'nde kullanılmak üzere, T cetvelinde gösterilen araçların alınması, 8. maddedeki, harcama kalemlerine ödenek aktarılması ve 9. maddedeki 2024 Mali Bütçesinde, Müdürlüklerde yer alan tarifelerin revize edilmesi hakkındaki önergeler Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi ve meclis oturumuna, görüşmenin yapılabilmesi için ara verildi. Komisyonda görüşülen bu maddeler, yaklaşık 50 dakika sonra daha sonra tekrar meclise getirildi. Üç madde de oybirliğiyle Meclis'ten geçti.

AK PARTİ, KOMİSYONDAKİ ŞERHİN MECLİS KARARLARINA GEÇMESİNİ İSTEDİ
Söz konusu üç madde, uzun tartışmalara neden oldu. AK Partili Akın Dalgıç, komisyonlarda kabul oyu vermelerine rağmen şerh koyduklarını hatırlatarak, meclis kararlarında da şerhin geçmesini talep etti. Belediye Başkanı Ömer Eşki, bakanlığa bu konuyu sorduklarını, böyle bir şeyin yasal olmadığını, dolayısıyla isteğin yerine getirilemeyeceğini söyledi. Israr devam edince, "Biz kanunlara mı uyacağız, yoksa kanunu kendimize mi uyduracağız?" çıkışıyla noktayı koydu. AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, 25 taşınmazın satışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Ciddi bir değerleme yapılmasını istedik, ancak dikkate alınmadık" siteminde bulundu.

EŞKİ: ÖLDÜK, BİTTİK, YANDIK, DURUMUNDA DEĞİLİZ
Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu mecliste söz konusu yerlerin satılıp satılmayacağına karar vereceğiz. Tasarruf tedbirleri var. Bütçe daralmasına gidilecek. Elektriğe zam geldi. Yarın hiçbir yatırım yapmasak bile sendikayla oturacağız, giderlerimiz artıyor. İhtiyaç doğabilir. Evka 3'teki yeri, yetki alayım satayım diye derdim yok. Tok satıcıyız. Öldük bittik, yandık, durumunda değiliz. Hiçbir yerimizin işgal altında olmasını istemiyorum. Kızılay mahallesindeki yeri milli eğitime vereceğiz, halk eğitimin olduğu yeri biz alacağız, geniş bir meydanımız olacak. Bürokratlarımıza güveniyorum. Doğru değerlendirmeler yaptıklarına inanıyorum. Emin olun, Bornova için çok güzel işlere birlikte imza atacağız. Yangınlar için 10 tane TOMA model tanker almak istiyoruz. Başka ihtiyaçlarımız da var. Ne araç almamız gerekiyorsa, almak zorundayız. Tasarruf tedbirleri, araç alınamaz, yatırım yapılamaz anlamına gelmez."

KENT MARKETLERE VE HAVUZA EFSANELERİN İSİMLERİ VERİLDİ
Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilecek 9 Kent Market şubesine, eski başkanların adı verilmesi konusu da konuşuldu. Geçmişte belediyeciliğe damga vurmuş Celal Altınay, Ahmet Piriştina, Aytekin Kotil, Aydın Erten, Vedat Dalokay, Ali Dinçer, İhsan Alyanak, Zafer Keskiner ve Enver Salih Dinçer'in isimlerinin, Kent Market şubelerine verilmesi önergesi de oybirliğiyle Meclis'ten geçti. Ayrıca Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu'nun adı, Sporcu Sağlık Merkezi Müdürü olarak çok uzun yıllar hizmet veren Dr. Şaban Acarbay'ın adının verildi; Dr. Şaban Acarbay Kapalı Yüzme Havuzu adını aldı.

İZBAŞ'A 28,5 MİLYONLUK SERMAYE ARTIRIMI
Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü bölümde ise İzmir Bornova Belediyesi İnşaat Altyapı Ticaret A.Ş.'de (İZBAŞ) 28 milyon 391 bin 500 liralık nakdi sermaye artırımına gidildi. Bu madde oyçokluğuyla geçti. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerlerle ilgili madde de çok tartışıldı. Bornova'da bulunan 12 köyden mahalleye dönüşen yerlerin kırsal mahalle statüsüne kavuşması nedeniyle çeşitli mağduriyetler yaşandığı, sadece bir köyün birkaç mahallesinden ibaret çalışma yapıldığı hatırlatılarak, geri kalan mahallelerin tekrar incelenerek kırsal mahalle statüsü ile ilgili çalışma yapılması konusu gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, "Geçenlerde bir önerge verdik, kırsal mahalle statüsüyle ilgili. Bir mahalle dışında hiçbir mahalle kabul görmedi. Muhtarların, mahallelerin kırsal mahalle olması için dilekçe vermiş durumda. Ben bu sorunu çözeceğim demiştiniz. Acaba bu konuyu AK Parti Grubu gündeme getirdi, diye mi böyle yapıyorsunuz sayın başkan. Bu önergemizi neden reddettiniz?" diye çıkıştı.

Başkan Eşki, bu sert çıkışa şu yanıtı verdi:

BUNUN ADI, SİYASETEN ROL ÇALMAKTIR
"Benim yapacağım şeyle ilgili önerge verirseniz, bunun adı, siyaseten rol çalmak olur. Ben Gençlik Kolları Başkanıydım, rahmetli Deniz Baykal, Genel Başkanımızdı. Ben de köylerin mahalle olmasına karşı çıktık, Baykal da köy statüsünün kaldırılmasına muhalefet etti. Dağdan gelip bağdan gelenler, villa yapmışlar, şikayet ediyorlar. Oysa orada yıllardır tarım yapılıyor. Oralardan çiftçi arkadaşların faydalanması gerekiyor. Parsel parsel çalışılacak, kimin gerçekte orada hayvancılık yaptığını, tarım yaptığı tespit edilecek. ben bunları yapacağım diyorum, siz bunun için önerge veriyorsunuz. Bu ortak akıl değildir. Sizin fikirlerinizi de alalım, ortak hareket edelim, ortak akıl budur."

SİVAS OLAYLARINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Dilek ve temenniler bölümünde CHP Grup Başkanvekili Yağmur Yurdakul Özkan, 2 Temmuz Madımak katliamında hayatını kaybedenleri andı. 

Bornova Belediyesi'nin Ağustos ayı oturumunun 1 Ağustos'ta saat 18.00'de yapılması kararlaştırıldı.

 

 
Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'yü açıkladı
 
Göz-Göz'den defansa çifte takviye
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DİKİLİLİ 2 Temmuz 2024 Salı 10:38

satın satın. Halkçı başkanlar satın. Dikili belediye başkanı Adil Kırgöz kadar satamazsınız. Köylerin neredeyse tamamını satar duruma geldi. Tayyipten farkınız ne. Çakma solcular.

Yorumu oyla      0      0  
İKTİDAR YANLISI 2 Temmuz 2024 Salı 10:09

Bu ne arkadaş. İktidar gibi alınanları yatırımları satıyorsun. Birde uslübe bak TOK SATICIYIM.... Para lazım olduğunda satılır tedbir için satış olmaz. Sana bunu bir ekonomist olarak söylüyorum...

Yorumu oyla      3      0  
azimet 2 Temmuz 2024 Salı 08:34

sat babam sat

Yorumu oyla      2      0  
Kazım Dirik 2 Temmuz 2024 Salı 00:50

İduğ başkan alırdı, bu satıyor. Eski başkanları çok arayacaksınız daha, bunlar iyi günleriniz. İduğ başkan deprem bölgesine bile hızır gibi yetişmişti, bunlar Bornovaya yetişemiyor.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karton tekneler İzmir Körfezi’nde kıyasıya yarıştı
İzmirli mimar ve mühendislerin her yıl Kabotaj Bayramı’nda düzenledikleri ...
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Aliağa'da kutlandı
Türkiye'deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk ...
Güzelbahçe'de gündem Anadolu Otizm Vakfı binası... Otizmli çocukları sokağa atmadık!
Geçtiğimiz günlerde, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen eski Yelki Belde ...
 
Bayraklı Meclisi’nde gündem ‘SDS’… Önal'dan 'zor süreçten geçiyoruz' vurgusu
Bir kez daha memur eylemlerinin gölgesinde gerçekleştirilen Bayraklı Belediyesi’nde ...
Başkan Duman'dan pazarcı eylemi açıklaması: 1 kişi 1076 kişiyi mağdur etti!
Buca Belediye meclisinde, Şirinyer Pazarının kapatılmasından sonra yaşanan ...
Karşıyaka’ya maddi güç katacak… Asfalt plent tesisi Büyükşehir’e kiralanacak!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısını Karşıyaka Belediye ...
 
Konak’ın arka sokaklarına doğal gaz müjdesi!
Konak Belediyesi, imar planları çalışmaları tamamlanan Gültepe, Gürçeşme ...
Balçova meclisinde gündem yangınlar
Balçova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda orman yangınları, Ayrancılar’da ...
Buca Meclisi'nde 'spor kulübü' tartışması... AK Parti'den 'zimmet' uyarısı!
Buca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında AK Parti grubu, Buca Belediyesi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva