HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 19:19

Bayraklı Meclisi’nde gündem ‘SDS’… Önal'dan 'zor süreçten geçiyoruz' vurgusu

Bir kez daha memur eylemlerinin gölgesinde gerçekleştirilen Bayraklı Belediyesi’nde gündem ‘SDS’ oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir söz alarak, “Nisan itibariyle Bayraklı Belediyesi'nin önünde daha önce görülmemiş şekilde çevik kuvvet ve devamlı eylem yapan memurlar var. Önce kendi kapımızın önünü temizleyelim sonra diğer tarafa döneriz” ifadelerini kullanırken Belediye Başkanı İrfan Önal ise, “Geldiğim günden beri kullandığımız her bir kuruşun milletin ödediği vergiler olduğunu bilerek hareket ettim. O sebeple biz biraz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Bayraklı Meclisi’nde gündem ‘SDS’… Önal dan  zor süreçten geçiyoruz  vurgusu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İrfan Önal’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumun gündeminde ise belediye önündeki memur eylemi yer aldı.

Meclis önce SDS’lerin kesintisi nedeniyle haftalardır eylem yapan memurlar bir kez daha eylem yaptı. Meclis saatinde de eylemlerini sürdüren memurlar haklarını istediklerini belirtirken ıslık ve düdüklerle sesini duyurmaya çalıştı. Meclisin gerçekleştiği salonda eylem sesleri meclis üyeleri tarafından duyulurken AK Parti ve CHP arasında tartışma yaşandı.

DEMİR: 47 ÖĞRETMEN İSTİFA EDİP SDS’LER İÇİN BAYRAKLI BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞTI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, “Emekli mitinginden bahsetti bir arkadaşınız. Sizler de gitmişsiniz, gördük. Camlar ses geçirmiyor Yusuf Bey. Aşağıda da bir emek mitingi var. Aşağıda da emekçi var. Buradan ta Kocaeli'ne gideceğinize, gelin burada Bayraklı Belediyesi'nin önündeki emekçi kardeşlerimizin yanında durun. Diyeceksiniz ki SDS’ler…. Sizden önce burayı Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı yönetiyordu. İzmir'in dışında SDS’lerle ilgili problem yaşayan belediyeler var mı? Baktınız mı? Sadece İzmir'de Cumhuriyet Halk Partili siyasetçilere özel bir durum bu. Ama örgüt içinde birbirinizle yarışmanız, en çoğunu ben veriyorum, oy devşirmeye çalışmanız, birtakım siyasi saiklerle burada SDS'leri yüksek tutarak bugün geldiğimiz noktada aç-kapa yönetimiyle yönettiğiniz Bayraklı Belediyesi’nde personelimizi, memurumuzu, emekçi arkadaşlarımızı mağdur ettiniz. Sizler bilmezsiniz, biz biliyoruz, 47 tane memur arkadaşımız öğretmenliği bırakıp buraya geldi çalışmaya. Neden geldi? SDS'lerle ilgili verilen paraları duyup da buraya geldin. Ona göre hayatını idame ettirdi. Ona göre birtakım borçların içine girdi. Ve bugün buradaki arkadaşlarımız geçinemiyor. Neden geçinemiyor? Bunun cevabı da sizlerde” diye konuştu.

AVCI: MENEMEN’DEKİ EMEKÇİLERİN YANINDA OLUN
CHP Grup Başkanvekili Özlem Avcı “İşçimizin, emekçimizin ve memurumuzun yanındayız. Hiçbir zaman kimseyi ayırmadık. SDS konusuna gelince de öncelikle kendi yönettikleri belediyelerde SDS'yi zaten en düşük miktarda ödüyorlar ya da hiç ödemedikleri belediyeler var. Aynı zamanda biz her zaman işçimizin yanında olduk. Başkanımız o kadar şeffaf bir süreç yönetiyor ki her zaman işçimize ve memurumuza aşağıya inip detaylı bilgileri veriyor. Bence siz önce Menemen Belediyesi'ne gidip oradan işten atılan emekçilerin yanında olun” ifadelerini kullandı.

DEMİR: ÖNCE KAPIMIZIN ÖNÜNÜ TEMİZLEYELİM
Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir kendilerinin yasaya uyduğunu söylerken, “Ne dediniz? Yasal sınır dediniz. Yasa neyse, yürütme neyse, hak hukuk neyse biz onu yapıyoruz. Bugün Menemen Belediyesi'ndeki arkadaşlarımızla ilgili, Menemen'deki meclis üyelerimiz görüşsün lütfen. Biz neden görüşüyoruz Menemen'deki arkadaşlarla? Siz Bayraklı'nın grup başkan vekilisiniz. İrfan Bey de Bayraklı'nın Belediye Başkanı, ben de Bayraklı Belediye Meclis Üyesiyim. Nisan itibariyle Bayraklı Belediyesi'nin önünde daha önce görülmemiş şekilde çevik kuvvet devamlı eylem yapan memurlar var. Önce kendi kapımızın önünü temizleyelim sonra diğer tarafa döneriz” diye konuştu.

ÖNAL: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Son olarak söz alan Başkan İrfan Önal zor bir dönemden geçtiklerini vurgularken, “Arkadaşlar yani sizden ricam arkadaşlarımdan mümkün mertebe Bayraklı'nın sorunlarını konuşalım. Bayraklı'nın sorunlarını konuşurken de ülke ekonomisine konuşmak ya da oradan da alıntı yapmak ya da oraya dahil olmak tabii hakkımız. Biz Bayraklı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ilçesiyiz. Yani doğal olarak birbirimizden bağımsız değiliz. İzmir ile ilgili bir genelleme yaptınız. Menemen’de İzmir'in bir ilçesi. Ama şunu söyleyeyim; Bunları konuşmayı ben ne burada ne de dışarıda bugüne kadar etik bulmadım. İnsanların emekleri ya da insanların maaşları üzerinden onları birileriyle karşı karşıya getirmek bize yakışmaz. Geldiğim günden beri kullandığımız her bir kuruşun milletin ödediği vergiler olduğunu bilerek hareket ettim. O sebeple biz biraz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ama şunu söyleyeyim; Bu paranın her bir kuruşun hesabını bilerek öyle de davranarak hizmetleri üreteceğimiz yakın bir zamanda da dışarıda eksiklerimizin de farkındayız. Onları da hızlıca gidermek için elimizden geleni yapacağız. O sebeple içinden geçtiğimiz sürecin tamamıyla bir dar süreç olduğuna inanıyoruz. En kısa zamanda da bunları toparlayacağız. Kimsenin endişesi de olmasın” dedi.

 

 
Başkan Duman'dan pazarcı eylemi açıklaması: 1 kişi 1076 kişiyi mağdur etti!
 
Güzelbahçe'de gündem Anadolu Otizm Vakfı binası... Otizmli çocukları sokağa atmadık!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Temmuz 2024 Salı 08:31

Çalışana, memura, işçiye yani alın teri dökene gelince milletin parası deyimini kullanmak yakışmıyor. Tabiri caizse ağustos böceği ve karınca hikayesine benziyor biraz bu konu; bol bereketli günler bitince ağustos böceği gibi kıvranıp duruyorsunuz. Siyaset ve siyasetçi çözüm üretebiliyorsa toplumda karşılık bulur aksi halde yok olur gider...

Yorumu oyla      11      1  
Bir memur 1 Temmuz 2024 Pazartesi 22:29

Karşıyaka Belediyesine bırakıldığı söylenen yaklaşık 3 milyar borç halkın parası değilmiydi? Nereye harcandı acaba? Memurlara mı dağıtıldı? Karşıyakanın yeni başkanı bu kadar borçla sizin kadar ağlamıyor. Cemil Tugay ağzıyla konuşmayın, en az borcu olan belediyelerden biri Bayraklı. Ayrıca halka hizmet çalışan eliyle yapılıyor, çalışanın refah düzeyi iyiyse, yetkisi olan idarecileri onları enflasyona ezdirmiyorsa emin olun halka daha iyi hizmet sunarlar.

Yorumu oyla      24      0  
özgür 1 Temmuz 2024 Pazartesi 21:58

İnsanlar lanet olsun kendi yaşam sekülerliği içerisinde belli bir kaygı duyulduğu için malesef seçildiniz. Yani aslında siz seçilmediniz. Ama seçilmiş gibi hareket ediyorsunuz. Çözüm üretemiyorsunuz. Yaptığınız tek şey çözümsüzlük.

Yorumu oyla      22      0  
sencer 1 Temmuz 2024 Pazartesi 20:46

Akıl hocanız Cemil TUGAY herhalde perişan ettiniz çalışanları geldiğinizden beri negatiflik, mutsuzluk saçıyorsunuz insanlara.

Yorumu oyla      31      0  
Izmir 1 Temmuz 2024 Pazartesi 20:36

Bakıyoruzda her emek gaspını yaptığınızda milletin parası diyorsunuz. Halkla çalışanı karşı karşıya getirmekten kaçınmıyorsunuz. Birde belediyelerin parasını nasıl boş yere harçağıdığınızı anlatsanız. Emekten almak yerine boşa giden paraları kesseniz zaten yeter hem emekçiye hemde yatırıma paranız yeter de artar

Yorumu oyla      23      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Duman'dan pazarcı eylemi açıklaması: 1 kişi 1076 kişiyi mağdur etti!
Buca Belediye meclisinde, Şirinyer Pazarının kapatılmasından sonra yaşanan ...
Karşıyaka’ya maddi güç katacak… Asfalt plent tesisi Büyükşehir’e kiralanacak!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısını Karşıyaka Belediye ...
Konak’ın arka sokaklarına doğal gaz müjdesi!
Konak Belediyesi, imar planları çalışmaları tamamlanan Gültepe, Gürçeşme ...
 
Balçova meclisinde gündem yangınlar
Balçova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda orman yangınları, Ayrancılar’da ...
Buca Meclisi'nde 'spor kulübü' tartışması... AK Parti'den 'zimmet' uyarısı!
Buca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında AK Parti grubu, Buca Belediyesi ...
Bakanlık’tan Körfez için kritik onay!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İZSU’nun Narlıdere ilçesi ...
 
İzmir Körfezi’nde Kabotaj Bayramı coşkusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İzmir’de de çeşitli etkinliklerle ...
Buca'da 'Madımak' anması
Türkiye tarihinin en utanç verici sayfalarından olan 2 Temmuz 1993 Sivas ...
Göztepe Kent Kitaplığı okurlarla dolup taşıyor
Konak Belediyesi’nin Göztepe Kadınlar Birliği Parkı içinde yer alan Kent ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva