HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2023 Pazar - 09:29

Başkan Eriş’ten ‘Nazilli’ önerisine veto: Ödemiş'in efeliği tutar!

Ödemiş’in Nazilli’ya bağlanarak il olması fikrine kesin olarak karşı çıkan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İzmirli olmaktan mutluyuz. Ancak bizi alıp başka yere götürecekseniz Ödemiş'in efeliği tutar, en iyi şekilde karşı çıkar. Tüm siyasi partilerle bu konuda kol kola gireriz” dedi.

Başkan Eriş’ten ‘Nazilli’ önerisine veto: Ödemiş in efeliği tutar!

EGEDESONSÖZ -  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet  Eriş Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Eriş, Ödemiş’in il olması ile ilgili konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLK KURŞUNU SIKANLARIN YERİDİR ÖDEMİŞ
Ödemiş’in il olması konusundaki sözlere yanıt veren Eriş, “Bizi Nazilli'ye bağlayacağınıza biz il olalım. Biz İzmir'de olmaktan mutluyuz. Bizi Nazilli'ye bağlayacaksanız büyük hata yaparsınız. Bunu düşünenler bir daha düşünmeli. Geçmişten beri Nazilli ile eşdeğer gider Ödemiş. Benim Nazilli ile ne işim var? Tire, Bayındır’ın ne işi var? Bizde dedik ki Küçük Menderes onurlu yerdir, dünyanın en önemli yeridir. Efelerin ruhu bizim bölgemizdedir. İlk kurşunu sıkanların yeridir Ödemiş” dedi.

İZMİRLİ OLMAKTAN MUTLUYUZ
Nazilli’ye bağlanmaya kesin olarak karşı çıkan Eriş, “Bizim Nazilli ile bir bağımız yok. Bu konuda bir yoklama yaptılar ancak vazgeçtiler sanırım. Biz İzmir’de olmaktan mutluyuz. Biz kendi çanağımızda, kapımızdayız. Her şeyimiz birbirimiz ile benzer. Kiraz'ın Çatak Köyü’nden başlayan Selçuk Pamucak'tan başlayan Küçük Menderes nehrimiz var. Bizde onun çevresinde olan kardeşler olarak bir araya getirirseniz biz bunu kabul ediyoruz. Herkes de bunu kabul ediyor. Kim kabul etmezse siyasi olarak altında kalır. Kimseden de çatlak ses çıkacağını düşünmüyorum. Diğer ilçelerde Nazilli'ye bağlanmak istemez. Beydağ'ın sağlık açısından, ticaret, okul açısından daha çok Ödemiş ile bağı var. Tire ile bağımız var. Bu nedenle aynı bölgenin aynı sorunları, aynı kültür evrakları olarak bizi rahat bırakın, zorlarsanız biz kendimiz olmak isteriz diyoruz. Torbalı'da dahil olursa güzel olur. Şu an Torbalı girerse 550 bin nüfus olmuş olur. Ancak İzmirli olmaktan da mutluyuz. Ancak bizi alıp başka yere götürecekseniz Ödemiş'in efeliği tutar, en iyi şekilde karşı çıkar. Tüm siyasi partilerle bu konuda kol kola gireriz” diye konuştu.

HERKES İÇİN GEÇERLİ
Bir dönem daha belediye başkanı olmak istediğini belirten Eriş, “Avrupa’nın birçok ülkesinde belediye başkanlıkları 7 yıldır. Bu projelerle ilgilidir. Bizde şehirler, bizim gibi ilçeler 5 yıllık sürede projeler var 4'üncü yılda proje yeni bitmiş. 4 yılda projeye geldik. Bu nedenle bizim ürettiğimiz, düşündüğümüz projelerin devamı anlamında adayım. Partimiz uygun görürse, halkımız destek verirse bunları devam ettireceğiz. Ancak ben hazırım. Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılına girerken ben buna hazırım. Bu anlayışı da kırabileceğime inanıyorum. Halkın gönlüne girmekle olabilecek durum. Yapacağımız, yaptığımız ve yapmayı planladığımız işlerle neler  yapabileceğimizi göstereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteği ile yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı göstereceğiz. 1994'de ilk adaylığım... Organize sanayi olmalı, çevre yolu olmalı demiştim. 1999'da başkan olduğumda çevre yolunu projesini ben yaptım. Şimdi yapılma aşamasında. Ona bağlı yapmam gereken 400 dekarda sanayi tesislerinin yapılması.  İzmir yolu girişi, Ödemiş'in girişi çok kötü deniliyordu... Onun değişimi galericiler sitesi ile gerçekleşecek.  Herkes için geçerli. 2 dönem şart” dedi.

RAHAT VE HUZURLU ÇALIŞIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm bürokrasisi ile uyumlarını dile getiren Eriş, “Hiçbirine haksızlık edemem. Başkanımızdan müdürlüklerimize, genel sekreterimize, bizi onlarla buluşturan şöfürüne kadar... Herkese teşekkür ederim. Tüm daireler ile çok uyumlu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin oradaki şubesi gibi aynı binadaymışız gibi rahat ve huzurlu çalışıyoruz. Bizi en çok destekleyen, en çok kooperatifin olduğu bölgedeyiz. Bu bir şans.  Bu da bizim zenginliğimiz. Bunları birleştirerek güçleri toparlayıp destek verip destek alarak ilerliyoruz. Hiç suyu olmayan tarımsal anlamda çalışan Uzundere şubemiz... 5 kilometre su döşedim. Her saat kullanımında üreticinin cebine 500 TL koyuyorum. Evine huzur, mutluluk olsun, tarlasında bereket olsun. 26 bin dekarda ben sulama yapıyorum. Büyükşehir başkanımız ile ilk kez dağın başında gölet kurulması... Askı sürecinde proje. İkinci döneme sarkabilecek şekilde bunun yapılması gündemde. Nazar değmesin çok çok uyumluyuz. Onlarla uyumun nedeni de doğru projeler ile gittiğimiz için. Dünyanın en güzel toprak bölgesi Küçük Menderes. Bende onun ortasındayım. Toprağımızı korumak için suyu kirletmemek gerekiyor. Ben toprağı kirletmez suyu arıtırsam Tire'de rahat edecek sonuçta” diye konuştu.

TURİZME KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Eriş, “Bizim otel olayımız vardı. 1,5 yılda bitirmeyi hedefliyorduk. Ancak 2020'de düşündüğümüz ile şimdi arasında dünya kadar fark var. 5 milyona bitecek otel bu sefer 10 katından fazlasına bitecek durumda. Şimdi müteahhit durdu, keşfini yaptırıyoruz. Feshetmeyi düşünmüyoru. Ancak güncelleme yapabiliriz. Devlet bile 3 defa fiyat veriyorsa demek ki yolunda gitmeyen bir şey var. Müteahhit plan yapmış ancak her kalemde 4-5 kat artış var. Fiyatlarda artış var ancak ben fazlasını veremem çünkü suç işlemiş olurum. Gölcük'te fiyat yenileme yapabiliriz ve orayı turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Bir çok kalemde yaptığımız ihaleye müteahhit girmiyorsa ülkemizin gerçeğini gösteriyor. Yatırım durma noktasına geldiyse bir ekonomik gerçeklik var. Benim yanımda çalışan personel arkadaşım ev alma hesabı yaparken bugün almama hesapları yapıyor. Ben kendi 30 milyon TL kredi yetkisi aldım meclisten ancak bankalardan alamıyorum. Devlet yastık altından çıkar diyor ancak belediyenin yastık altı yok. Bunun karşılığını Ödemiş, İzmir halkı çeker” ifadelerini kullandı.

 

 
EGİKAD, AB Projesi DAS için Yunanistan’da
 
Yolcu otobüsü viyadükten düştü: 7 ölü, 22 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehir Plancıları itiraz etmişti... 500 hektarlık dönüşüme yargı freni!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilen 500 hektarlık ...
Aliağa'da rock müzik rüzgarı esti!
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat ...
Metro ve tramvayda greve 1 kaldı… Gözler son TİS masasında!
İzmir’de ulaşımın can damarlarından olan metro ve tramvayda TİS sürecinin ...
 
Başkan Eriş’ten ‘değişim’ yorumu: Yeni bir türkü söylemek zorundayız!
Parti içindeki ‘değişim’ sloganlarını ve süreci değerlendiren Ödemiş Belediye ...
Hasan Tahsin ödülleri sahibini buldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
İzmir'in kalbindeki dönüşüm hız kesmiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Mahallesi’nde yürütülen ...
 
Başkan Soyer'den İnciraltı çıkışı: Büyükşehir'i yok sayan planı kabul etmiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı ile ilgili hazırladığı 3 planın ...
Başkan Soyer’e GEMA Vakfı’ndan plaket
Gediz Havzası’ndaki kirliliğe dikkat çekmek için çalışmalarını sürdüren ...
Büyükşehir’den yurt dışına transfer!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva