HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2023 Cumartesi - 12:50

Başkan Soyer'den İnciraltı çıkışı: Büyükşehir'i yok sayan planı kabul etmiyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı ile ilgili hazırladığı 3 planın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değerlendirilmediğini açıklayan Başkan Soyer, bakanlığın mevcut planları ile ilgili de " İzmir Büyükşehir Belediyesi dün asbestli uçak gemisinin şehre getirilmesine nasıl engel olduysa, bugün Çeşme projesine karşı nasıl mücadele veriyorsa, Buca’da cezaevi arazisinin yeşil alan olmasına yönelik çabalara nasıl öncülük ediyorsa, İzmir’in akciğeri İnciraltı’nın betona teslim edilmesi anlamına gelen planların karşısında da aynı kararlılıkla dikilecektir." dedi.

Başkan Soyer den İnciraltı çıkışı: Büyükşehir i yok sayan planı kabul etmiyoruz!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, gündemdeki İnciraltı planları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan Soyer, İnciraltı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan planların 2018, 2019, 2020 yıllarında üç kez iletilmesine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından reddedildiğini açıkladı.

Büyükşehir'in planları ile Bakanlığın planları arasında farklı 3 madde ile anlatan Soyer " İzmir Büyükşehir Belediyesi dün asbestli uçak gemisinin şehre getirilmesine nasıl engel olduysa, bugün Çeşme projesine karşı nasıl mücadele veriyorsa, Buca’da cezaevi arazisinin yeşil alan olmasına yönelik çabalara nasıl öncülük ediyorsa, İzmir’in akciğeri İnciraltı’nın betona teslim edilmesi anlamına gelen planların karşısında da aynı kararlılıkla dikilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İzmir’in doğasının para hırsına ve acımasız rant paylaşımına kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ne bugün ne de yarın…"

Başkan Soyer'in paylaşımı şu şekilde:

*Sevgili İzmirliler;*

Şehrimizin gözbebeği İnciraltı’nın hem doğal yapısı gözetilerek, hem de bölgedeki arazi sahiplerinin ve 4,5 milyon İzmirlinin haklarının korunarak planlanması gerektiğine inanıyoruz.

Ortak akla dayanmayan, genelin değil küçük grupların çıkarlarını önceleyen, yeşil alanları, su kaynaklarını, havayı, rüzgarı, kamusal alanları gözetmeden yapılan, kentlinin gerçek temsilcisi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yok sayan hiçbir planı kabul etmiyoruz.

İnciraltı için yaptığımız taslak imar planı çalışmasını, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 2018, 2019, 2020 yıllarında üç kez iletmemize rağmen ilgili Bakanlık tarafından değerlendirmeye alınmamıştır. Hiçbir şekilde bilgilendirilmediğiniz ve bize gösterilmeden hazırlanan planlar, 9 Mayıs 2023 tarihinde sürpriz bir şekilde onaylanmış olarak askıya çıkarılmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuya hakimiyeti, bilgi birikimi ve şehrin yerel yönetimi olarak yetkileri tamamen göz ardı edilmiştir. İki plan arasında öyle büyük farklar var ki bunları tüm kamuoyunun dikkatine sunmayı bir görev addediyorum.

 *1)* Bizim önerdiğimiz planda kıyı boyunca tüm İzmir halkının dinlenme, eğlenme ve rekreatif ihtiyaçlarının karşılanması adına büyük kentsel yeşil alanlar ayrılmış, ayrıca kıyı ile yerleşim bölgesi arasında yeşil koridorlar oluşturulmuştu. Bakanlık tarafından onaylanan planda ise kıyı alanı üst ölçekli planlara aykırı olarak büyük ölçüde yapılaşmaya konu edilirken yerleşim bölgelerini kıyıya ulaştıran yeşil koridorlar ortadan kaldırılmış, Belediyemizce 1 milyon m² nin üzerinde ayrılmış olan yeşil alan miktarı 566 bin m²’ye düşürülmüştür.

*2)* Bizim önerdiğimiz planda bölgenin doğal yapısı gözetilmek suretiyle ihtiyaç duyulan kamusal kullanımlar süreklilik oluşturacak şekilde ayrılarak, Turizm, Ticaret, Konut kullanımları önerilmekteydi. Bakanlık tarafından onaylanan planda ise sürekliliği olmayan kamusal alanlar ayrılmış, bölgenin doğal yapısı dikkate alınmadan yapı yoğunluğu artırılmıştır. Belediyemizce Turizm, Ticaret, Konut kullanımlarında belirlenen inşaat alanı, Bakanlık tarafından onaylanan planda yaklaşık 2 katına çıkartılmıştır.

 *3)* “İzmir Körfez Geçişi” yürürlükteki 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ve Belediyemiz Ulaşım Ana Planı’nda yer almamaktadır. Ancak Bakanlık tarafından onaylanan planda, ulaşım ana kararları kent bütününde ve 1/25000 ölçekli planlarda değerlendirilmeden, yolun bütününe ilişkin hiçbir araştırma ve fizibilite çalışması hakkında bilgi verilmeden parçacı bir biçimde İzmir Körfez Geçişi projesinin bir kısmı plana işlenmiştir.

Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi dün asbestli uçak gemisinin şehre getirilmesine nasıl engel olduysa, bugün Çeşme projesine karşı nasıl mücadele veriyorsa, Buca’da cezaevi arazisinin yeşil alan olmasına yönelik çabalara nasıl öncülük ediyorsa, İzmir’in akciğeri İnciraltı’nın betona teslim edilmesi anlamına gelen planların karşısında da aynı kararlılıkla dikilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İzmir’in doğasının para hırsına ve acımasız rant paylaşımına kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ne bugün ne de yarın…

*İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı*

*Tunç SOYER*

 
Ege'de can pazarı... 30 göçmen kurtarıldı!
 
İzmir'in kalbindeki dönüşüm hız kesmiyor!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe 31 Temmuz 2023 Pazartesi 21:22

chp zihniyeti.vatandaşı madur etmek.Kendilerini değil

Yorumu oyla      4      4  
Hamdi Pekuz 31 Temmuz 2023 Pazartesi 16:16

İnsanların atalarından kalan vergilerini ödedikleri topraklarla uğraşacağına,belediye ye ait 50 60 senelik mülkleri satacağına, İzmir insanını ulaşım çaresizliğine mahkum edeceğine, emekçinin maaşını kaos haline getireceğine sırça sarayında boy aynasına bak tunç soyer..... eğer becerebilirsen özeleştiri de bulun bakalım

Yorumu oyla      4      4  
ülker 31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:31

Tunç Soyer inciraltı ile uğraşcağına .İzmirin trafiginle uğraşsa iyi yapar.Trafik feci,insanlar yürüyor

Yorumu oyla      5      4  
Çomakcı 30 Temmuz 2023 Pazar 17:11

Çomak kim sokuyorsa çomağı sokmak lazım parti farketmez.

Yorumu oyla      4      4  
Mehmet Yörük 30 Temmuz 2023 Pazar 13:10

Yeter artık tunç soyer.....hak sahibi insanlara vermiş olduğun sözlerin arkasında durmadığının gerçeğini biliyoruz zaten.Esas konu ahkam kestiğin,baltalamaya çalıştığın bölge ile ilgili 4,5 sene içinde izmir büyükşehir belediyesi olarak ne yaptınız?koskocaman bir hiç,bakanlık çağırdığı gitmediniz,vatandaş görüşmek istedi umursamadınız.Belli bir zümre hariç senin izmir halkının hiç önemi yok maalesef ama seçim zamanı ne olur bakalım,paktın seni aday gösterir mı göstermez mı onu bilemiyorum ama güzel İzmir senin gibi YÖNETEMEYEN yerel yöneticiler ile bir daha karşılaşmaz. Mahmut Atilla Kaya,Tayfun Karabulut ve Bakanlık olarak bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, İzmir imizin liyakat sahibi kişilerce yönetilmesi en büyük temennim.

Yorumu oyla      5      6  
Vatandaş 30 Temmuz 2023 Pazar 12:44

Daha durun tunç bey Kordon'dan denize girecek... İzmir'in kaderi mi acaba bir tane iş bilen (yılmaz büyükerşen - Eskişehir)belediye başkanına denk gelmedi! tunç beyin tek bildiği Tarkan konseri ve sergiler, açılışlar,kokteyler.. Ama İzmirliler de bayılır bu zihniyete koşa koşa tıpış tıpış oy vermeye... Ne diyim kendi düşen ağlamaz.. İzmir hiç ama hiç böyle beceriksiz basiretsiz bir belediye yönetimini hak etmiyor.. Zaten bu kafa ile yerel seçimlerde büyükşehir dahil bir çok ilçeyi chp kaybedecek...

Yorumu oyla      8      5  
Acaba? 29 Temmuz 2023 Cumartesi 22:50

Acaba hiç gelip ziyaret edip dinledimi buradaki insanları? Seçim öncesi son gün nasıl konuştu,şuan ne derdinde kendileri ?!! Valla kusura bakma baskan biz sizden çok, sayın vekil Atilla kayayı dinledik, desteğini gördük, siz neredeydiniz acaba ?? Fatma baskan bile cozumu konusunda net ,birde sizlere bakainiz hiç yakışmadı bu açıklama!!! Gemiyle,bucayla ne alakası var buranin Allah askinaya ?? Yahu burasi özel mülkiyet özel....yazık oluyor güzelim izmire yazık....

Yorumu oyla      4      6  
Ovalı 29 Temmuz 2023 Cumartesi 18:14

Toprak sahipleri olarak dernek karar alıp bütün ağaçları keserek bu alanı boş kuru bir alana çevirirse ne yapacaksınız adamın tapulu arazisine zorla ağaç mı diktireceksiniz yada gelip özel mülke girip sizmi sulayacaksınız mülk sahibi bakarsa orası yeşil kalır yada istimlak edin gücünüz varsa o yüzden kimseyi mağdur etmeyin ara yol bulun hem yeşil kalsın hemde arazi sahipleri mağdur olmasın burası izmirin değil hepsi tapulu insanların yeri %99.9 tapulu yer dedelerinden kalmış bütün izmiri betona çevirmişler burası yeşil kalacak izmirin kerizi inciraltı mı onu gerçek tarım arazilerini bornova urla Gaziemir menderes çiğli menemen i imara açarken düşüneceksiniz

Yorumu oyla      4      7  
Göz göz 29 Temmuz 2023 Cumartesi 16:19

Gerçekten başkanım insanda utanma olur ama sizde ne gezer seçimden bir gün önce toplantı da inciraltı benim vicdan meselem ilk işim orayı planlamak deyip 5 yıldır el sürmeyen ve yapana da mani olan siz değilmisiniz ordaki günü birlik işletme lere geçici ruhsat ile çıkar sağlayanda sizsiniz izmire bir çibi çakmadınız şekir lahım kokusundan geçilmiyor gerçek yarım alanlarını imara açtınız su olmayan yerde tarım yapın diyorsunuz sizi oraya nasıl getirdikse öyle seçimlerde götüreceğiz yazıklar olsun

Yorumu oyla      5      6  
Bülent Yılmaz 29 Temmuz 2023 Cumartesi 14:41

İtiraz ettiğiniz planda parsel büyüklükleri 2000 m² iken sizin öneriniz 30000 m². Bunun kime yarayacağını hepimiz biliyoruz oranın mülk sahipleri ellerindeki birkaç yüz m² yeri satsın birkaç zengin yer toplasın peki öyleyse kim rantçı

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’e GEMA Vakfı’ndan plaket
Gediz Havzası’ndaki kirliliğe dikkat çekmek için çalışmalarını sürdüren ...
Büyükşehir’den yurt dışına transfer!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ...
İncirliova'daki yangın kontrol altında
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İncirliova’nın Karabağ mevkisindezeytinlikte ...
 
Karşıyaka’nın ampute köpekleri emin ellerde
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon ...
Aydın Büyükşehir'den yangına müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Germencik’te otoban kenarında çıkan ...
Bornova Bamyasına özel mutfak atölyesi
Bornova Belediyesi’nin 2020 yılında coğrafi işaret tescilini aldığı ve ...
 
Menderes'te ücretsiz toprak analizi!
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ücretsiz toprak analizi ...
Karabağlar'da can dostlara yeni hizmet!
Karabağlar Belediyesi, “hayvan dostu kent” yaklaşımı kapsamında sokaktaki ...
Talipli çıkmamıştı... İstanbul'daki arsa yeniden vitrinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce satışa çıkardığı ancak taliplisinin ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva