HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2023 Cumartesi - 15:06

Başkan Eriş’ten ‘değişim’ yorumu: Yeni bir türkü söylemek zorundayız!

Parti içindeki ‘değişim’ sloganlarını ve süreci değerlendiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “CHP'de parti iç demokrasi var ondan en çok CHP'de konuşuluyor. Türkiye'de bize destek veren insanların umudu hala bizde görüyorsa bunu CHP Genel başkanından parti üyesine kadar herkes çözümden sorumludur. Yeni bir beste yapmak, türkü söylemek ve bunu birlikte söylemek zorundayız” dedi.

Başkan Eriş’ten ‘değişim’ yorumu: Yeni bir türkü söylemek zorundayız!

EGEDESONSÖZ - Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Sonsöz TV’de parti içi yaşanan kurultay sürecini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi içinden kamuoyuna yansıyan tartışmaları değerlendiren Eriş, demokrasi vurgusu yaparken, “Her yerde oturduğumuz zaman insanlar oturup bizde konuşuyor. Muharrem İnce benim 1999 devrem döneminde tanıdığım sevdiğim, çok büyük yakınlıklar yaşadığım bir arkadaşımızı. Cumhurbaşkanlığında  da tüm parti olarak arkasında durduk. İlk öğrenenlerden biriydim. Ancak siyaset olarak başka. Ben o tür bir ayrımcılığı yanlış buluyorum. Çevremiz yangın yeri biz kendi içimizde böyle ilkeler bazında... Bende yaparım, bende varım, birlikte olursak daha güzel olur anlayışı var mı var. Genel başkanımız, cumhurbaşkanımız olmuş olsaydı da bu olacaktı. Arkada yine yeni bir genel başkanlık yarışı olacaktı. Demokrasi bu. CHP'de parti içi demokrasi var ondan en çok CHP'de konuşuluyor. Türkiye'de bize destek veren insanların umudu hala bizde görüyorsa bunu CHP Genel başkanından parti üyesine kadar herkes çözümden sorumludur. Yeni Bir beste yapmak, türkü söylemek ve bunu birlikte söylemek zorundayız. Kemal Bey ne söyledi de çıkmadı ülke ile ilgili?” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TURDA BEKLEDİĞİMDEN YÜKSEK ALDIK
Seçim sonuçlarının beklediğinden daha üst seviyelerde olduğunu belirten Eriş, “MYK değişikliği yetkisi genel başkanın takdirinde. Daha çok kadın isimleri vitrine koyarak Türkiye’ye bir mesaj verdi. Yeni taze kan, yeni bir bakış... Kemal Bey değişimde bende varım dedi. Vizyon olarak bizi öne götürecek bir arkadaş olursa bende desteklerim dedi kendisi. Ben öyle inanıyorum ki ikinci turda yüzde 48 oy alması büyük başarıdır. İlk tur seçimlerinde Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğu sağladı. İkinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaorğlu'nun daha az oy alacağını düşünmüştüm. Ancak halk benim ilçemde 3 puan daha arttırarak sahip çıktı.Ancak mültecilerin Suriyelilerin oy bizim yanımızda değildir. Merhaba diyemeyen yabancının oyu bizim yanımızda değildir” diye konuştu.

BİZDE OLSAK KONUŞURDUK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zoom üzerinden gerçekleştirdiği kapalı toplantıyı da yorumlayan Eriş, “Onu artık ilçe ve il kongresi olduktan sonra netleşir. Vatandaşa kulak vermek lazım. Vatandaş ne istiyor... Vatandaş beni istemediğini söylerse ben aday olmam. Vatandaşın söylediği bir değişim olmalı. Parti içinde yeni bir umut,yeni bir türkü söylemek için bir çağrı var. Bu genel başkandan tutun, parti genel merkezine kadar var. Düşüncelerin olgunlaştırılması sürecini yaşıyoruz. Ekrem Bey'in yaptığı sohbetin de ayrımcılık olarak görülmemeli. Bizde 3 belediye başkanı bir araya gelsek bizde konuşuruz, şu bu olmalı diye. Parti içinde ihanet sözcüğü konuşulmamalı. 100 yıllık parti kendi içinde göbeğin kesip gelecek için çok güzel bir türkü yazacaktır, kimse umutsuz olmasın” dedi.

 
Yüzme camiasının acı kaybı!
 
Otomobilin çarptığı Arda hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ödemişli 29 Temmuz 2023 Cumartesi 22:02

Sayın belediye başkanı,sizlere atama ile geldiniz,genel merkez yöneticileri kendileri ve sizin gibileri atama yapmak koltuklarından ayrılmak istemiyor,Ödemiş ilçe başkanı milletvekili aday adayı olmak için istifa etti ve müracaat etti ne oldu? İpten kazıktan boşanmış adamları milletvekili yaptılar ve Atatürkçülüğü ırkçı fazisim diyenleri meclise aldılar,bu parti türkü söylemek ile kurtulmaz son on beş yılın her kademesindekiler ihraç etmelidir...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasan Tahsin ödülleri sahibini buldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
İzmir'in kalbindeki dönüşüm hız kesmiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Mahallesi’nde yürütülen ...
Başkan Soyer'den İnciraltı çıkışı: Büyükşehir'i yok sayan planı kabul etmiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı ile ilgili hazırladığı 3 planın ...
 
Başkan Soyer’e GEMA Vakfı’ndan plaket
Gediz Havzası’ndaki kirliliğe dikkat çekmek için çalışmalarını sürdüren ...
Büyükşehir’den yurt dışına transfer!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ...
İncirliova'daki yangın kontrol altında
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İncirliova’nın Karabağ mevkisindezeytinlikte ...
 
Karşıyaka’nın ampute köpekleri emin ellerde
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon ...
Aydın Büyükşehir'den yangına müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Germencik’te otoban kenarında çıkan ...
Bornova Bamyasına özel mutfak atölyesi
Bornova Belediyesi’nin 2020 yılında coğrafi işaret tescilini aldığı ve ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva