HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2024 Çarşamba - 19:38

Başkan Balkan: Urla'da rant olmasa 53 aday olmazdı!

Urla Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Ümit Arslan'ın ‘rant’ soruları tartışma yarattı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Urla’da emlak ofislerinin bakkal sayısından fazla olduğu öngörülürse Urla’nın rant açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bunu geçtiğimiz yerel seçimlerde Urla’da 53 aday adayının bulunmasından da anlayabilirsiniz” dedi.

Başkan Balkan: Urla da rant olmasa 53 aday olmazdı!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Urla Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında AK Parti grubu ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan arasında ‘rant’ tartışması yaşandı.

AK Parti meclis üyesi Ümit Arslan, Başkan Balkan’a Urla’daki emlak ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara, kaçak yapılaşmaya ve ranta yönelik sorular yöneltti.

AK Partili meclis üyesi Ümit Arslan, “Uzun yıllardır 18 uygulaması bekleyen mahalleler var. Türkiye’nin gayrimenkullerin en pahalı olduğu 70 ilçeye giren bir ilçe oldu Urla. Emlak ve konut fiyatlarında az da olsa önüne geçilebilir, vatandaşlarımızın kaçak yapı yapmasına gerek kalmayarak kaçak yapılaşmanın önüne geçilebilir, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın arsalarını katbekat altında satmaları, başka bölgelere göç etmelerinin önüne geçilmelidir. 18 uygulamasının yapılmadığı her gün birileri arsalar üzerinden rant elde ederken arsa sahipleri ellerindeki topraklarından dolayısıyla geleceklerinden olmakta. Urla’yı betonlaştırmayacağız. Urla’da en fazla 2 kat yapılaşma olmalı. Alt ve orta gelir düzeyinme sahip vatandaşlarımızı göçe zorladığınızın farkında mısınız? Yüzlerce yıldır bu toprakları yurt edinmiş vatandaşlarımızın Urla’yı terk etmek zorunda kaldığını görmüyor musunuz? Daha yaşanabilir bir Urla diyerek çıktığınız bu yolda fahiş gayrimenkul fiyatlarıyla mücadele konusunda bir planınız var mı, varsa nedir?” ifadelerini kullandı.

BALKAN: URLA’DA RANT İÇİN 53 ADAY ÇIKTI
Başkan Selçuk Balkan, AK Partili Arslan'a cevaben şunları söyledi:

“Urla’da emlak ofislerinin bakkal sayısından fazla olduğu öngörülürse Urla’nın rant açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bunu geçtiğimiz yerel seçimlerde Urla’da 53 aday adayının bulunmasından da anlayabilirsiniz. Biz Özbek mahallesindeki teklifin neden gündeme kaldığını açıklayayım. Orada bir orman vasfı var. Ve bu orman vasfının 1/10’u ana yolun bağlantısını kesintiye uğrattığından dolayı bu devam etmeyecek. Bademler bölgesindeki plana ilişkin mahkeme kararı olmayan bütün planlarda 18 uygulaması önerildi, onu da söyleyeyim. Gülbahçe mahallesindeki 18 uygulamalarında ilk etapta Büyükşehir’in personeli ilgileniyor. Onun haricinde Urla’nın güneydoğusunda kalan ve Ovacık tarafında kalan bölge ile ilgili merkezilikten  dolayı plan yapılamamakta.

Bizim seçim beyannamemizi okuduysanız bizler Urla’yı koruyarak iyileştireceğiz. Gereken bütün işlemler yapılacak. Gereken bütün denetlemeler yapılacak ancak bugüne kadar bekleyen denetlemelerin birçoğu mahkemeyi bekliyor. 24 noktadaki tiny house denetlemesini yaptık. Herhangi bir mahkeme süreci olmayan ve orman bekçileriyle DSİ ile sorunu olmayan 18 uygulamaları devam ediyor. Bir tek mahkeme süreci devam eden bölge kaldı.”

 
Tarlada çifte cinayet: Şoförü vuran dayı tutuklandı!
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden orman yangınına hızlı müdahale
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ağustos 2024 Perşembe 13:37

Rant icin yola cikan 53 aday arasında siz kaçıncı sıra da aday idiniz acaba..?53 arti 1 iseniz çok sansliymisxiniz.Hepsini yemişsiniz...He man gibi guuuuuccc sizde arik

Yorumu oyla      1      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 06:06

Zaten tipini bile güven vermiyor. Urla için ne yaptın? desek tık yok. Ormanlar yandı. Öyle baktın.

Yorumu oyla      1      0  
Partili 7 Ağustos 2024 Çarşamba 21:37

Sayın başkan bu kadar çok aday arasında nasıl atandınız? Ön seçim olmadan atanan belediye başkanları genel merkez yöneticilerinin torpilli adamları ve yakınları olduğunu biliyoruz bu rant kapısını nasıl paylastiracaksınız?Ön seçim olmadığı sürece CHP iktidara yürümek sözde olur yarın kurultayda hamasi nutukları dinlemek istemiyor ve dikkate almıyor size inanmıyor ve güvenmiyoruz...

Yorumu oyla      3      0  
7 Ağustos 2024 Çarşamba 21:05

Tamamen duygusal sebeplerle başkan olmuş.

Yorumu oyla      2      0  
Önder 7 Ağustos 2024 Çarşamba 20:56

Başkan doğru söylemiş. Helal olsun. Urla da oturmayan hatta içinden bile geçmeyen kaç mahallesi olduğunu bilmeyen, ziyarete gittiği Esnaf odasını bulamayan oda başkanının adını bilmeyen, kendisi gibi Urla yı bilmeyen, aynı anda ziyarete gittiği köyde diğer aday adayını köy muhtarı sanan Ankara dan abiler yolladılar git başvurunu yap diyenleri söylüyor. Doğru söylemiş Başkan...

Yorumu oyla      2      0  
7 Ağustos 2024 Çarşamba 20:44

Bir ormanı koruyamadınız! Otur yerine.

Yorumu oyla      0      0  
Özbek 7 Ağustos 2024 Çarşamba 20:20

Kendi neden aday olmuş çok merak ettim, düşünmeden konuşursan böyle olur. Hey Allahım yarabbim nasıl insanları başkan adayı yapmışlar, çok mu aradınız yahu !

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de referandum bölünmesi… Birlik Yerel Sen’den hayır çağrısı!
Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam ...
Aliağa Yolcu İskelesi için çalışmalar başladı
Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğinde ...
TİS krizinde yeni gelişme… Büyükşehir'de sandık kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS krizinde son sözü emekçiler ...
 
Çiğlili çocuklar eğlenceye doyacak
Çiğli Belediyesi, 10-11 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği etkinlikler ...
Seferihisar Belediyesi bir tık uzakta!
Seferihisar Belediyesi, vatandaşın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını ...
Buca'da can dostlara destek!
Buca Belediyesi, çip taktırma ve kısırlaştırma masrafları yüzünden sokaktaki ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi’nde temeller atıldı!
Eşrefpaşa Hastanesi ek binasının temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Bayraklı’dan ihtiyaç sahibi ailelere destek
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın sosyal belediyecilik vizyonuyla ...
Karşıyaka’da hayaller gerçeğe dönüşüyor!
Karşıyaka Belediyesi; İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlediği ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva