HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2024 Perşembe - 12:31

Başkan Aslanoğlu 'hodri meydan' dedi: 180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar!

İktidarın Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri çalıştırmamak için uğraştığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Kamu hizmet etmesin diye gelir kaynaklarını daha nasıl kısarız telaşındalar. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöpleri toplar yine onlara bu hazzı yaşatmazlar" dedi

Başkan Aslanoğlu  hodri meydan  dedi: 180 bin CHP li çöpleri elleriyle toplar!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, il yönetimi ve ilçe başkanları koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu  dikkat çekici mesajlar verdi.

FARK GİDEREK AÇILIYOR
Ortak çalışma kanalları oluşturabilmek adına bir araya geldiklerini belirten Aslanoğlu, "Bugün İzmir’deki 30 ilçemizde 31 belediyemizin 29’unu kazanmış CHP’liler olarak 30 ilçe başkanımız, 29 belediye başkanımız ile il başkanlığımızın düzenlediği toplantıda yerel seçimlerden 1. parti olarak çıkmış ve her geçen gün 2. parti ile arasındaki farkı açan CHP’liler olarak bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın örgütten beklentilerini not almak, onların çalışma önerilerini dinlemek, kent içindeki çalışmaları ortak bir kanal ile yürütmek ve iktidara yürüdüğümüz bu günlerde hep beraber kent için nasıl çalışmaya devam edeceğimizi belirlemek için bir araya geldik. Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıları 3 aylık süreçler içinde yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SGK BORCUNU BAHANE EDENLER...
CHP'li belediyelerin engellenmeye çalıştığını belirten Aslanoğlu, "Belediyemiz hizmet etmeye çalışırken her gün yeni bir durumla karşılaşıyoruz. Vatandaşa hizmet edilmesin diye çalışıldığını Türkiye Cumhuriyeti'nde bu zamana kadar görmemiştik. Belediyelerin daha önce kendi ilçelerindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satılan arazilerden belediyeye gelen kaynakları yeni bir birim kurarak belediyelere aktarmıyorlar. Tasarruf genelgesi adı altında belediyenin hizmet yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Belediyelerin SGK borcunu bahane ediyorlar. Ne olursa olsun SGK borçları devletin alacaklarının yüzde 4-4,5’idir. Geri kalan yüzde 95’i tahsil edemeyen devlet, yandaşlarını kayıran devletin, hizmet üreten belediyeden elini çekmesini doğru bulmuyoruz. Kamu hizmet etmesin diye gelir kaynaklarını daha nasıl kısarız telaşındalar. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöpleri toplar, yine onlara bu hazzı yaşatmazlar" diye konuştu.

CHP'LİLİĞİN GEREKLİLİĞİNİ YERİNE GETİRİYORLAR
Belediyelerde yaşanan SDT krizi ve eylemler hakkında da konuşan Aslanoğlu, "İzmir dışından örneklerle anlatmamız lazım. Ülkede ekonomi o kadar kötü ki. İnsanlara vereceğiniz 17 bin TL asgari ücret hiçbir şeyi kurtarmadığı gibi 40 bin TL de bir şeyi kurtarmaz. Ev kiralarının 20 bini geçmiş. Maalesef kaynakların kısıtlı olduğu yerde birçok şeyi yapabilmek genel iktidarda değilken çok mümkün değil. Belediye bütçesi zaten zorlanarak emekçiden yana tutum sergiliyor. CHP’li belediye başkanı olmanın gereğini yerine getiriyor arkadaşlarımız. Bütçelerinin büyük bir kısmı personel maaşlarına gidiyor. Bunun daha da yükseltilebilmesi gelir kalemlerinin artırılamadığı yerde maaşların ödenemediği noktaya geleceği için mümkün değil. SDT ile ilgili belediyenin kendi iç çalışması var, bununla ilgili kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyorum. İzmir demokrasinin beşiğidir. İzmir il başkanlığı da hakkını arayan herkese kapılarını açmıştır. Biz tüm ülkede vatandaşların hakkını alması için sesini yükselten bir partiyiz. Bu konuda herhangi bir endişe duymuyoruz" dedi

 
Altay'da kaleci Ulaş telaşı
 
5 kişi can vermişti: Torbalı'daki patlamada rapor ortaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bak bak 8 Ağustos 2024 Perşembe 23:29

Bak il başkanı Ankara sizi il başkanı olarak görmüyor bunu sende biliyorsun boşuna konuşma angarya İlyada angarya

Yorumu oyla      2      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 21:57

Bunlar bütün İzmir i çöpçü yapar işte böyle. Ahmak takımı bunların sözcülüğünü yapar. Allah bir türlü akıl fikir izan vermedi şu İzmir e . Vardır bir sebebi hikmeti. Layık değilse işte böyle güzelim şehirde sokak kedisi gibi yaşarlar. Bu kadar şımarmasa bu lafları söylemeye cüret bile edemez. Sen İzmir i batır pisliklerinizi izmirli temizlesin bak sen şu siyaset cahiline.

Yorumu oyla      3      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 20:27

Bütün chp li beld. yüksek zam verip hükümete meydan okurken sgk borcunu da bir zahmet ödeyin artık. Ama en büyük çöp yine üst resimde.

Yorumu oyla      1      0  
Remö 8 Ağustos 2024 Perşembe 18:28

Ne yani sizler ülke yönetimine aday muhalefetin en güçlü partisinin ya!... Belediyelerde memurun Sdt tazminatını çözemeyen chp ülke sorununu nasıl çözecek? Siz enflasyonsuz bir ulkedemi yaşıyorsunuz da izmir B.şehir Belediye Başkanı enflasyon farkı vermeyeceğim diyor!.. 17000 lira oneriyor 2 yıllık?... Bari susun cozemeyeceginiz konularda yorum yapmayin

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 8 Ağustos 2024 Perşembe 16:31

180 bin izmirli enayi mi? birilerinin yiyip içip kaçmasının bedelini hesabını ödesin? konakta bununla ilgili eylem yapın, işe aldığınız diplomasız, mesleksiz tanıdıklarınız, yakınlarınız bile gelmez...

Yorumu oyla      2      1  
oy verici 8 Ağustos 2024 Perşembe 16:24

açıkçası çöp diye basiretsiz, yalaka, liyakatsiz, halkın üstünden zenginleşen çöpler toplanacaksa ben varım

Yorumu oyla      2      0  
Foçalı 8 Ağustos 2024 Perşembe 16:02

Hiçbir şey toplamam maalesef. 30 - 35 yıldır İzmiri CHP yönetiyor.Vatandaş belediyelere olan Vergi Su parası vs. sorumluluğunu yerine getiriyor.Ödemelerin süresi birazcık geçse hemen Hizmet durdurma, mala mülke, taşıtlara Haciz koyma yapılıyor. Üç Beş Lira için milyonluk mülklere ve araçlara tamamen yapılıyor bu hacizler üstelik. Vatandaştan çatır çatır aldığın vergileri yerinde kullanmasını bilmek lazım.hani en borçsuz en yüksek kredibiliteye sahip belediyeydi İZMİR demek ki yalanmış bu da AKP den devir alınsaydı biraz anlayabilirdim sorunu ancak görünüşe göre kendiniz bu hale getirmişsiniz belediyeyi. Hep söylüyorum karşısında AKP olmasa CHP nin belediyeleri kazanması neredeyse imkansız. Söylenecek çok söz var da neyse....

Yorumu oyla      5      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:52

çöp toplamadan önce, bütçenin doğru düzgün yönetilmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      2      0  
emekli 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:41

Sizin çocuklar Amerika da dünyaya gelsin..Amerikan vatandaşı olsun...Bizimkiler Devlet hastahanesindedogsun memur iscissiz o.sun...Siz kaçıncı villalarda oturun biz kırlarda.. Sizhersey o.un biz hicbirsey..Sonrada ...Çöpleri 180 bin CHP li toplayacakmış....Yok öğle yağma...Siz emek vermeden CHP ye emek verenlerin sırtında yukseldiniz madem ki.... Mademki dönüyorsunuz durmadan....Öyleyse çöpleri de sizler toplayacaksiniz...Yemekleri kimler yiyiyorsa çöpler onlarindir Emeklerimize .ödenen bedellere yazıktır.Denize sıfır villada bizler de oturacak miyiz Sayın başkan ?.

Yorumu oyla      6      0  
Mahmut Feryadi 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:40

millet vekilleri ile siz ve ilçe baskanları toplasın. sen ki belediyedeki memurlardan chp il baskanlıgı onunde arkana bakmadan kaçmış ilk il başkanısın :) fazla şey yapma

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den tepki: Suç duyurusu siyasal hamle!
Elektrik faciası ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil ...
CHP’li Bakan’dan ‘kooperatif’ göndermelerine yanıt: Alakam yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir ...
AK Parti'nin 4 il başkanı değişti
AK Parti'de Rize, Şanlıurfa, Mardin ve Kahramanmaraş'a yeni il başkanları atandı.
 
AK Partili Saygılı, Bakan Bolat ile görüştü: Domates krizine çözüm!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ödemiş'te gerçekleştiği programda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ...
CHP'den hükümete çağrı: Kapalı nüfus sayımı yapılsın!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, düzensiz ...
 
CHP'li Bakan'dan Tunç Soyer'e: Nezaketsiz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, önceki ...
Kılıçdaroğlu: Artık millet olarak aklımızı başımıza alma zamanı değil mi?
CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda “Sarayın Sultanı ...
Saadet Partisi'nde kongre süreci
Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada Genel Başkanvekilliği’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva