HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Ağustos 2010 Pazar - 00:00

Başbakan'ı ağlatan şairin oyu hayır!

Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’’nde düzenlenen söyleşide konuşan ’‘Şafak Türküsü’’nün şairi Çelik, referandumda ’‘hayır’’ oyu vereceğini söyledi.’

Başbakan'ı ağlatan şairin oyu hayır!




İZMİR - Bu yıl 21.si düzenlenen Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında, şairler Namık Kuyumcu, Veysel Çolak ve Nevzat Çelik'in katıldığı ''Ülke, Şiir ve Demokrasi'' konulu söyleşi düzenlendi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında bazı dizelerini okuduğu ''Şafak Türküsü'' şiirinin sahibi Çelik, söyleşide yaptığı konuşmada, Şafak Türküsü'nün, 12 Eylül direnişin, umudun şiiri olduğunu söyledi.
 
Şiirin, baskı ortamında her şeyi elinden alınan insanların itirazı olarak ortaya çıktığını işaret eden Çelik, ''O yüzden Başbakan bu şiiri okumuştu. Bir itiraz olarak ortaya çıkan bir şiirin, siyasal amaçla bir araç haline getirilmesinin en somut örneğini yaşadık. Yani hiç bağlamı olmayan, hiç yan yana gelememesi gereken iki şey yan yana geldi, şiir ve reel siyasal iktidar'' dedi.
 
Şiirin, AK Parti'nin kampanyasında kullanılacağına ilişkin basında haberler yer aldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: ''Haberlerin çıkması ile üzerimde baskı oluştu. Çünkü konuyla ilgili haberler çıkınca, en yakınımdakilere bile konuyu anlatmakta zorlandım. 'Yok böyle bir şey' dememe karşın, 'Gazetelerin hepsi de mi yalan yazıyor?' dediler. Yakın arkadaşlarıma bile anlatmakta zorlandım. Belki şöyle bir hata yapmış olabilirim. Medyadan konuyla ilgili gelen sorulara 'Evet' ya da 'Hayır' demedim. Çünkü böyle bir şey yok zaten. Galiba 'İsteseler de vermezdim' demem gerekiyormuş. Konu gerçek ve gizledi gibi algılandı. En sonunda bir televizyon kanalında net bir ifadeyle 'İsteselerdi de vermezdim. Başıma bir sürü iş açtı. Hukuki süreç başlattık' dedikten sonra ortalık biraz duruldu.''
 
Yaptığı çeşitli açıklamalarda, referandumda sandığa gitmeyeceğini ifade ettiğini hatırlatan Çelik, ''Evet' ya da 'Hayır' kıskacında kalmak istemiyorum. Fakat burada çok insanları çok heyecanlı gördüm. Gelinen noktada oy atmanın ve 'Hayır' demendin daha doğru olacağını düşünüyorum ve oyum 'Hayır' olacak'' diye konuştu.
 

ERSÖZ’’DEN ’‘NEŞELİ’’ SÖYLEŞİ
Ünlü Şair Cezmi Ersöz 21. Emek ve Barış şenlikleri kapsamında geldiği Aliağa’’da hayranlarını bol bol tebessüm ettirdi. 

Şiir kitabıyla aynı ismi taşıyan  ’“Açıkla Bana Bu Işığı’” konulu söyleşide hayranlarının karşısına çıkan Ersöz başından geçen gariplikleri mizahi üslubuyla süsleyerek 1 buçuk saatlik söyleşide okurlarına keyifli dakikalar yaşattı.

Sahil Kafeterya’’da yapılan ve izleyenlerin keyifle ve dikkatle dinlediği söyleşide zaman zaman şiirlerinden de okuyan Ersöz farklı zamanlarda yaşadığı farklı duyguları esprileriyle süslerken bol bol alkış aldı. Söyleşi sonunda Ersöz’’ü Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz tebrik ederken, günün anısına Ersöz’’e plaketi Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekren verdi. Ekren ’“Belediyemizin etkinliğine katılarak bizleri onurlandıran ve keyifli söyleşi ile halkımızı Güldüren Ersöz’’e teşekkür ediyorum.’” dedi. Söyleşi sonrası Ersöz hayranlarının kitaplarını imzaladı.     

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onur Akın Köyceğizlilerle buluştu
Köyceğiz ilçesinde yedi gündür devam eden 5. Köyceğiz Kaunos Altın ...
’‘Emek ve Barış’’ın coşkusu’…
İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen 21. Emek ve Barış Şenliği, ...
İzmir’’de Ramazan nostaljisi zamanı’…
Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda Hacivat ’– Karagöz, ...
 
Vizyonda birbirinden güzel 4 yeni film
Sinemalarda bu haftasonu 4 yeni film vizyonda’… Coenler, ’‘Ciddi Bir ...
4 ilde silahlar susmadı: 1 şehit
Ağrı, Van, Diyarbakır ve Hakkari'den terör saldırısı haberleri geldi. ...
Havagazı’’nda Pinhani çılgınlığı
Büyükşehir Belediyesi’’nin ücretsiz ’“Çim konserleri’” kapsamında Tarihi ...
 
Balıkesir’’de manga coşkusu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sahne alan gençlerin gözdesi Manga, ...
Aliağa’’da ’‘emek ve barış’’ coşkusu
Bu yıl 21. kez yapılacak olan Emek ve Barış Şenlikleri 6 Ağustos Cuma ...
Radiohead paylaşılamıyor!
Müzik tarihinin en iyi gruplarından Radiohead’’in 'In Rainbows' ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva