HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Ağustos 2010 Perşembe - 00:00

Aliağa’’da ’‘emek ve barış’’ coşkusu

Bu yıl 21. kez yapılacak olan Emek ve Barış Şenlikleri 6 Ağustos Cuma günü başlayacak. 3 gün sürecek şenliklerin hazırlıkları tamamlandı.’

Aliağa’’da ’‘emek ve barış’’ coşkusu



İZMİR - Aliağa şenliğe hazır... Bu yıl 21. kez yapılacak olan Emek ve Barış Şenlikleri 6 Ağustos Cuma günü başlayacak. 3 gün sürecek şenliklerin hazırlıkları tamamlandı. Şenlikler başlamamasına karşın kurulan stantlar ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. 
      
Şenliklerle ilgili hazırlıkların tamamladığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ’“Birçok kent şenlikleri için gelişi güzel isimler koyarken Aliağa, emekçi kentine yakışan özdeşleşen Emek ve Barış Şenlikleri’’ne 21. kez merhaba diyecek. Türkiye’’nin tek Emek ve Barış Şenlikleri yurdun dört bir yanına ülke olarak bugünlerde fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz barışı yayacak. 6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak şenliklerimizde Türkiye’’nin çok önemli sanat, siyaset, bilim adamlarını ağırlayacağız. Metin Uca, Cezmi Ersöz, Nihat Genç, Altan Gördüm ve Halil Ergün gibi önemli isimlerin söyleşi, gösteri ve dinletilerinin yer alacağı şenliklerde Tolga Çandar, Suavi, Coşkun Sabah, Gülşen, Kıvırcık Ali ve Zülfü Livaneli konseri yer alacak. Emekten yana olanları barışa katkı koymak isteyen tüm yurttaşlarımızı şenliklerimize bekliyorum.’” dedi. 
 

1. Gün; Metin Uca, Tolga Çandar, Suavi  
6 Ağustos Cuma günü Saat 18.30’’da Demokrasi Meydanında toplanılmasının ardından Emek ve Barış yürüyüşü sonrası 21.  Emek ve Barış Şenlikleri resmen başlayacak.  Şenliğin açılışından sonra Zeytinli Park içinde Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’’nin (AFSAD) ’“Ankara 2010 Direniş Başkenti’” adlı Tekel işçileri sergisinin açılışı yapılacak. Aynı saatlerde Belediye Konservatuarı öğrencilerinin hazırladığı Yağlı Boya Resim Sergisi Açıkhava Tiyatrosu sergi salonunda görücüye çıkacak.  Saat 20.30’’da ise Açıkhava Tiyatrosu’’nda Metin Uca  ’“İtinayla İncitmeden’” adlı gösterisiyle Aliağalı hayranlarıyla buluşacak. Saat 21.30’’da Cumhuriyet Meydanı’’ndan Şenliğin ilk konserinde Tolga Çandar, hemen ardından Saat 22.30’’da Suavi sahne alacak.
 
2. gün Çoşkun Sabah ve Gülşen konserleri
Şenliğin 2. günü ADER’’de Saat 13.30’’da Yazar Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi ’“Termik Santral ve Zararları’” konulu söyleşide bir araya gelecek. Yine ADER’’de Saat: 15.30 Cumhuriyet Gazetesi’’nin 3 önemli yazarı; Mehmet Faraç, Şükran Soner ve Ümit Zileli ’“Türkiye Nereye’” konulu söyleşiyi gerçekleştirecek. Saat 17.30’’da ise Sahil Kafetarya’’da iki önemli isim İzmirli Şair Yazar Veysel Çolak ile İzmirli Şair Namık Kuyumcu ’“Ülke Şiir ve Demokrasi’” konulu söyleşi sunacak. Şenliğin 2. gününün son söyleşisi Sahil Kafetarya’’da Saat 19.00’’da Yazar / Şair Cezmi Ersöz’’ün ’“Açıkla Bana Bu Işığı’” konulu söyleşi ile sona erecek.  Şenliğin akşam bölümünde ise Saat 21.00’’de Coşkun Sabah hemen ardında Gülşen konserleri ile 2. gün sona erecek.

 
Final Zülfü Livaneli’’den
Şenliğin son Saat 13.00’’de Gazeteci ve Yazar Nihat Genç Sahil Kafetarya’’da söyleşi gerçekleştirecek. Saat 15.30’’da Yazar Kemal Okuyan, Şair, Yazar ve Gazeteci Nihat Behram Petrol ’– İş Sendikası Konferans Salonu’’nda ’“68’’den Günümüze’” konulu söyleşi de yer olacak. Saat 17.30’’da Sahil Kafeterya’’da Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu Halil Ergün, Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu Altan Gördüm, Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı Gülsen Tuncer, Tiyatro eleştirmeni, Yazar Üstün Akmen ve Yönetmen Engin Ayça ’“Emekten Yana Sanat’” konulu panelde konuşmacı olarak yer alacak. Saat 20.00’’da Açıkhava Tiyatrosu’’nda Şair Tuğrul Keskinin şiirleri eşliğinde, Sanatçı Murat Mengirkaan'ın gitar dinletisi sunacak. Şenliğin son günü Saat 21.00’’de Kıvırcık Ali konserinin ardından Albümleri, kitapları, filmleriyle ve fikirleriyle marka olmuş dünyaca ünlü sanatçı Zülfü Livaneli konseri ile şenlikler sona erecek.
 
Şenlik Notlar:
-Şenliğin kortej yürüyüşüne birçok konuğun yanı sıra Şafak Türküsü’’nün şairi Nevzat Çelik de katılacak.- Zeytinli Park içine çocuk oyun alanları kurulacak ve şenlik süresince ücretsiz hizmet verecek.
- Trap Atışları şenliğin 3. günü 8 Ağustos Pazar günü Güzelhisar Baraj Yolu üzerinde Sabah Saat 9’’da başlayıp gün boyu devam edecek. 
- Şenlikler kapsamındaki sokak basketbol turnuvasının maçları Sahil Bandı üzeri Karayolları Tesisleri karşısında ki yenilenen basketbol sahasında akşamları yapılacak.
- Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile birlikte düzenlenen ödüllü Satranç Turnuvası 5’–6 Ağustos tarihlerinde Petkim Çayağzı Tesisleri’’nde yapılacak.
- Şenlik boyunca temizlik işleri ekipleri 24 saat boyunca görev yapacak.
- Konserleri rahat seyredebilmeleri için engelliler için özel alan oluşturulacak.
- Akşam konserleri için Helvacı’’dan ücretsiz araç kaldırılacak. 
- Stantların kurulduğu Hükümet Caddesi; İstiklal, Onat Kutlar ve Atatürk Caddesi’’nin kesiştiği noktalardan itibaren ayrıca Sebastiana Lagona Caddesi’’nin tamamı trafiğe kapatılacak.
- Trafiğe kapatılacak alanlardaki çöp konteynırları kaldırılacak ve bu bölgelerde 24 saat boyunca temizlik işleri ekipleri görev yapacak.
- Şehir içi minibüsler saat sınırı olmaksızın insan yoğunluğuna göre geç saatlere dek yolcu taşıyacak.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Radiohead paylaşılamıyor!
Müzik tarihinin en iyi gruplarından Radiohead’’in 'In Rainbows' ...
Tarkan bir haftada rekor kırdı
DMC ve Hitt Müzik işbirliği ile geçen hafta perşembe günü müzik marketlerdeki ...
Şafak yazdı Bond kızı oynayacak
Elif Şafak ile Osman Sınav, Suret-i Aşk adlı film için güç birliği ...
 
Kenter Kültür Merkezi’’ni gezdi
2004 yılında Muğla’’ya gelen ve tiyatro sahnesi olmadığından yakınan ...
İnanır’’dan Yılmaz’’a film teklifi
Birkaç hafta önce arkadaşı Ozan Güven'le Cunda'ya tatile giden ...
Havagazı’’da Pinhani coşkusu
Son dönemde yaptığı dizi müzikleriyle adını duyuran ve kısa süre içinde ...
 
’‘Engel’’siz sanat
Kan uyuşmazlığı nedeniyle engelli olan, ellerini kullanamayan ve sol ...
Çimlerde Fastrip’’le caz keyfi
Büyükşehir Belediyesi’’nin büyük ilgi gören etkinliklerinden ’“Çim konserleri’”nin ...
Gençlik Sarnıç’’ta coşacak
Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz şenlikte, Grup Günah, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva