HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2023 Pazartesi - 16:57

Araştırmacı Yaldız 'iki isim duydum' dedi: İzmir delegasyonunda kopmalar mı başlıyor?

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 4-5 Kasım'da düzenlenecek CHP Kurultayı'nda İzmir delegasyonunda bulunan ve Kılıçdaorğlu'nun adaylığı için imza veren bazı isimlerin Özel'den yana tavır koyduğunu duyduğunu söyledi. Yaldız açıklamasında "Bornova İlçe Başkanı Çapın’ın Özel yanında tavır koyduğunu duydum. Çiğli’de de var. Niyazi Arslan ve 7-8 kişiden söz ediliyor. Onun dışında bir sürü isim var" dedi.

Araştırmacı Yaldız  iki isim duydum  dedi: İzmir delegasyonunda kopmalar mı başlıyor?

EGEDESONSÖZ – İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde 4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultay ve İzmir delegasyonunun tavrı vardı.

CHP, 2024 SEÇİMLERİNDE AĞIR BİR BEDEL ÖDEYEBİLİR
Kurultay sürecinde çıkacak sonucun 2024 yerel seçimlerini etkileyebileceğini kaydeden Yaldız, “Kemal bey önce kurultayı kazanacak gibi duruyor. Kurultaydan sonra öfkeli seçmenin gönlünü kazanmalı. Sadece kurultayla yetinirse, 2024 seçimlerinde ağır bir bedel ödeyebilir CHP. Yerel seçimlerde hayal kırıklığı yaratılırsa Kemal bey gibi deneyimli bir siyasetçinin 2019 yerel seçimlerindeki başarısına gölge düşer. Altılı masa, önemli bir başarıdır. Demokrasi için, adalet için yapılan bir mücadeleydi. Çok kötü ve kendisine yakışmayan bir sonla bitti. Kemal bey önce kurultayı sonra kırdığı, öfkelendirdiğini seçmenin gönlünü kazanmalı. Sağlam bir takvimle hazırlanmalı, aksi takdirde İzmir gibi CHP’nin kale ilan ettiği kent dâhil olmak üzere ağır bir bedel ödemeye hazır olunsun” dedi.

İMZA DEĞİŞMEMELİ
İl Kongresi sonrası 56 kişilik delegasyonun 54’ünün Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır almasını yorumlayan Yaldız, “İzmir’den kurultaya gidecek 56 delegeden en az 15’inin Özgür Özel’e dönüş yapacağı konuşuluyor. 15 rakamını ortaya koyanlar bir şey biliyor demek ki,  bunlar çok normal şeyler, ben hemen burada başka programlarda söyledim.  Muharrem İnce için de imzaladı insanlar. Noterde imza verdiler. Sonra imzalarını geri çektiler. İnce’nin aday olmasında imza yeterliliğine Kemal Kılıçdaroğlu’nun lütfuyla erişti biliyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu imza ikram etti. İmza sayısının 3 katı oy aldı. CHP’de bunlar oluyor. Ben bu durumu yadırgıyorum. Arkasında duramayacağım imzayı atmam. O imzayı atmışsam o benim namusumdur. Belki siyasetçi olmadığım için bilemem, dışarıdan şaşkınlıkla izliyorum. Bir insan bir yere imza attıktan 3 gün sonra başka yere imza atmamalı, kurultayda bunları yapmamalı, kurultay bugün her şeyin önünde… İmzayı kaça değiştirdin sözleri oluyor” ifadelerini kullandı.

CEMİL TUGAY'I ELEŞTİRMİŞTİM AMA...
İzmir delegasyonundan bazı isimlerin Özel’den yana tavır aldığına dair duyumlar aldığını belirten Yaldız, “Değişken arkadaşları tek tek söylemeye gerek yok. Karşıyaka Belediye Başkanına ilk başta çok şey söyleşmiştim. Azılı Kemal Kılıçdaroğlu tarafındayken, Kılıçdaroğlu’nu yeniden kazandırmalıyız derken, sızma yapıp kurultay olduktan sonra ani bir değişikliğe gitmesini eleştirmiştim. Özel’in yanında fotoğraf çekilenleri görünce Cemil Tugay onlara göre daha doğru ve makul davranmış diyorum. Bornova İlçe Başkanı Çapın’ın Özel yanında tavır koyduğunu duydum. Çiğli’de de var. Niyazi Arslan ve 7-8 kişiden söz ediliyor. Onun dışında bir sürü isim var. İsimleri biz biliyoruz. Buradan söylemiyoruz. Şimdi Çapın gitti dediler, hemen kuşatma hareketi yapılıyor. Buna gerek duyulmaması lazım. Madem imza attın arkasında durulmalı” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'de zehir operasyonlarında 6 tutuklama!
 
AK Partili Saygılı’dan Başkan Soyer’e ‘deprem’ cevabı: İdareye suç atmak acizlik!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli vatandaş 30 Ekim 2023 Pazartesi 20:37

Izmir değişim istiyor delegeler bu sesi duyuyor , kılıçdaroğlu gitmeli herkes bunu biliyor direnmeyin boşuna

Yorumu oyla      11      6  
az kaldı 30 Ekim 2023 Pazartesi 20:02

bir genel başkan adayı geliyor. chp il başkanlığı sayfasında paylaşım yok. babalarının malı mı orası? tüm chpnin..! il başkanı şimdi çıkmış ben delegedeki çoğunluğu temsil ediyorum diyor. tüm sözleri arşivli. ilk sen gideceksin senol bey ilk sen..

Yorumu oyla      9      5  
erhan 30 Ekim 2023 Pazartesi 20:00

21 kişi en az 21 kişi özgür özele oy verecek. üstü de olur. Kemal bey artık halkta sıfır. İl Başkanı ve bağlı olduğu bornavalı vekile de örgütten inanılmaz nefret var.

Yorumu oyla      9      4  
Partili 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:54

Senetmi imzalattınız zaten kurultaydan önce delegeden imza toplamak etikmidir? İnsanların iradesine ipotek mi koyuyorsunuz? Herkes aynı düşünürse asıl sorun oradadır tek adam gibi. Değişim diyenleri kutluyorum demekki tabanın sesini duymuş , değişim olmazsa ben iki evladımı , eşimi ikna edemiyorum oy vermeyecekler. K.K. diyenler tabana 13 kaybı izah edin ikna edin görelim.

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir delegasyonunda fire… Bir isim daha ‘Özel’ dedi!
4-5 Kasım’da yapılacak olan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarışına ...
CHP'li Taşkın'dan bakanlığa İzmir depremiyle ilgili 5 soru
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, 30 Ekim 2020 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yılına ...
 
'Kamuoyunun beklediği değişimi yapacağım'
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de değişim tartışmaları aralıksız ...
CHP İzmir'den KYK önünde asansör isyanı!
Aydın’ın Efeler ilçesinde kaldığı KYK Yurdu’nda yaşanan asansör faciasından ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Altun: Türkiye, küresel aktör olarak dünyaya damga vuracak
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyetin 100'üncü yılının, "Türkiye ...
Değişimci vekilden Soyer’e destek: Kimin kazanacağına bakmaksızın devam etmeli!
4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultayı’nda değişim kanadında yer ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva