HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2024 Salı - 14:43

Araştırmacı Yaldız ‘değişim şart' dedi: AK Parti'nin yüzünü Batı’ya dönmesi gerekiyor!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, muhalefetin sıklıkla dile getirdiği “değişim” kavramının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılmaya başlandığını belirterek “Özel, Manisalı… Dervişoğlu İzmirli… Batı, iktidarı tayin etmeye aday gibi görünüyor. AK Parti'nin yüzünü Batı’ya dönmesi gerekiyor. Hem anlayış hem kadro olarak değişimi gerçekleştirmiş olurlar” dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘değişim şart  dedi: AK Parti nin yüzünü Batı’ya dönmesi gerekiyor!

EGEDESONSÖZ-İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde siyasette yaşanan kabuk değişimi vardı.

NORMALLEŞME BİR SABAH UYANARAK YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL
Erdoğan ve Özel arasında süren görüşmelere ve siyasette normalleşme sürecini ele alan Yaldız, “Erdoğan’ın 22 yılı aşkın süren iktidarında CHP’ye ilk ziyareti olacak. Belki de siyasi hayatından Erdoğan olarak ilk kez ziyaret edecek. Kendisinin CHP’ye gitmesi başlı başına olaydı. CHP’nin Erdoğan’a gidişi de başlı başına olaydı. Türk siyaseti bunu anlamaya çalışıyor? Dünyada yada Türkiye’de bir siyasinin attığı adımda bir hesabı vardır. Erdoğan’ın bir hesabı hep vardır. Muhalefetin gündemine kadar her şeye müdahale ediyordu. Erdoğan’ın Mart seçimleri ile bir yüzleşme içine girdiği görülüyor. Normalleşme bir sabah uyanarak yapılacak bir şey değil. Geçmişte siyasi kutuplaşmanın ekmeğini iktidar cephesi çok yedi. Kutuplaşma iktidarının ömrünü en az 10 yıl uzattı. 50’li yıllardan itibaren bakıldığında sağ partilerin ömrü 10-15 yıl arasıdır. 15 yılda kaybolurlar. Benim gençliğimde ANAP vardı. Doğru Yol vardı. Nerede bunlar? Tabela partisi oldular. Dönemlerini tamamladılar. AK Parti sağın ucunda gözükse de merkez misyonunu içinde barındırıyordu. Onun da bir ömrü vardı. Ancak kutuplaşma ömrünü arttırdı. Her konuda karpuz gibi bölünen bir ülke olduk. Bu bölünmeler sayesinde 2018’de tek aday çıkaramadı muhalefet. Bu bölünme meselesini geride bıraktıkça ve siyasi muhalefet toplumsal muhalefet birleşince 31 Mart seçimlerindeki sonuç ortaya çıktı. Ekonomik sebepler ortaya çıkan sonucu gösterdi. Şimdi bir değişim zamanı… Değişimi Erdoğan dilinden düşürmüyor. CHP’de değişim oldu. AK Parti’de kadro hatta bakanlıklar değişmesi gündemde, Akşener gitti. Seçimin ardından faturayı ciro etti kendisine ve Türkiye’ye örnek olarak Dervişoğlu’na koltuğu bıraktı” dedi.

AK PARTİ'NİN YÜZÜNÜ BATI’YA DÖNMESİ GEREKİYOR
“Siyasette Batı’ya ağırlık veren kazanıyor” diyen Ümit Yaldız, “Özel, Manisalı… Dervişoğlu İzmirli… Batı, iktidarı tayin etmeye aday gibi görünüyor. AK Parti yüzünü Batı’ya dönmesi gerekiyor. Hem anlayış hem kadro olarak değişimi gerçekleştirmiş olurlar. AK Parti açısından değişim kolay değil. Erdoğan siyasi ömrünün uzatmalarda olduğunu biliyor. 2019 seçimleri öncesinde bazı belediye başkanlarını ağlatarak görevden aldı. Metal yorgunluğundan bahsetti. Değişim gerekli mi gerekli, esasen değişimi simgeleyen kişi Erdoğan’ın bizzat kendisi… Doğal ömrünü tamamlayan bir iktidar partisi ve lideri var. AK Parti kurulurken benim de ayakta alkışladığım özelliklerinden biri 3 dönem kuralıydı. 3 dönem kuralı Erdoğan dışında uygulandı. Erdoğan karizmatik bir lider. Bir de seçmen gerçekliği var. Erdoğan dışında başbakan, cumhurbaşkanı görmemiş iki nesil var. Öyle bir hal ki batı illerinde seçim döneminde Erdoğan’ın fotoğrafı bile kullanılamıyor. Eskiden partisini taşıyan lider, yüke dönüştü. Bu durum Kızılcahamam Kampı’nda bu açıklıkla konuşabilir mi? Kürsü konuşması bitmeden ihraç edilirsin. Bu bir handikap. Sadece AK Parti’de değil MHP’de de aynı durum var. Siyasi ve doğal ömrünü neredeyse tamamlayan bir lider tarafından yönetiliyor. Siyasette gençleştirme bir zorunluluk. AK Parti 2028 öncesi bu durumu görüp Erdoğan kenara çekilip içeriden sağlıklı bir unsuru öne çıkarabilirse söylem ve eylem değişimini gerçekleştirirse muhalefetin önüne yeniden geçebilir” diye konuştu.

 
Büyükşehir'in çevre dostu kampanyası sürüyor
 
İranlı firma İzmir'e 5 yıl sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 5 Haziran 2024 Çarşamba 00:08

Aşağıdaki yorumdaki akp yerine CHP yazsanız, Niye 22 yıldır iktidara gelemediğini açıklar... Batıya dönmek AKP'nin sonu olur. Bundan Demli CHP de nemalanır Yeniden Refah da. O hataya düşerse güçsüz CHP iktidar olur ve güneydoğu Türk egemenliğinden çıkar. Türklerin bunu istemediğini biliyorum. İki seçimin esas mesajı şu. Halkımız Tayyibi iktidarda CHP'yi de yerel yönetimde görmek istedi. Kim doğru ders çıkarırsa kazanır. CHP'nin içine hiç girmiyorum zira hiç de süper değil. 22 yıldır liderlik sorunu yaşayan da AKP değil muhalefet.

Yorumu oyla      1      0  
mehmet 4 Haziran 2024 Salı 23:10

bugun chp yuzunu batıya mı donmus oluyor yanı dem partıyle boluculerle ısbırlıgı yapmak yuzunu batıya donmek ıse kalsın chp de boluculer tarafından yonetılıyor

Yorumu oyla      3      2  
sezarın hakkı sezara 4 Haziran 2024 Salı 18:32

akp yüzünü batıya dönmez çünkü demokratik,laik ve liyakat sahibi bireyler tarafından yönetilmiyor.akp ye oy veren büyük bir kısımda aynı şekilde. adamlar avrupa insan hakları mahkemesini tınlamıyor. anayasa mahkemesini tınlamıyor siz akp yüzünü batıya dönmeli diyorsunuz. Bunu belki oyları %20 bandına düştüğü zaman yaparlar.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırılmıştır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin ...
Konu: İzmir’deki fabrika… DEVA-EMEP arasında kavga!
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’in ailesine ...
İntegral’den araştırma: İzmir’in yüzde kaçı musluktan su içiyor?
İZSU’nun “çeşmeden su içilebilir” açıklaması kent gündeminde tartışılırken ...
 
CHP İzmir’den ‘Etki Ajanlık’ tepkisi: Yapılan açıkça suç uydurmadır!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde yer alan Dokuzuncu Yargı Paketi ...
Bahçeli'den Hakkari'ye kayyum atanmasına destek!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden ...
‘Su’dan polemik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun “çeşme suyu içilebilir” ...
 
Kabine bugün toplanıyor: Masada neler var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. ...
Ümit Özdağ'dan 'Arapça' tabela tepkisi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidar ve ana muhalefet partisini ...
HÜDA-PAR'dan kayyum tepkisi!
DEM Parti yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına HÜDA-PAR’dan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva