HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2024 Salı - 14:25

Özel: Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırılmıştır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, 'Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir' dedi.

Özel: Türkiye Cumhuriyeti nin kirişleri kırılmıştır

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumla ilişkili konuşan Özel ''Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz'' açıklamasında bulundu. 

AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI
Özgür Özel, grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayarak yeni partililere rozet taktı. Partisinden istifa eden eski İYİ Parti Antalya Milletvekili  Aykut Kaya CHP'ye katıldı. 

KAYSERİ'DE ŞEHİT OLAN PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI
Özel ''Malesef sabahleyin kötü bir haber aldık Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü iki şehidimiz var, Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

''CANI SAĞOLSUN''
CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını hatırlatarak ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağolsun'' dedi.  

''YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ''
CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin  703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Özel,  ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız herşeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir''  ifadelerini kullandı. 

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi.

''TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİN KİRİŞLERİ KIRIKTIR''
''Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir'' 

 
Başkan Duman'a özel çocuklardan ziyaret!
 
İhracatçılar ihracat yasağı kalsın dedi... Bakanlık 50 bin ton kota verdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 4 Haziran 2024 Salı 17:49

Asıl Atatürk''ün kurduğu Parti''nin CHP nin KİRİŞLERİ kırılmıştır. Kırılalı çokkkk oldu da. Ta Gazi Atatürk''ün vefatından sonra ( vefatında da soru işaretleri var.) Apar topar İNÖNÜ başa geliyor. O gün bu gündür CHP, Gazi Atatürk''ün partisi değildir. Şimdi zaten değil. CHP, DEM e tam destek veriyor. Asıl CHP nin kirişleri kırılmış olup Pazar günkü İstanbul daki bina gibi devrilmiştir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konu: İzmir’deki fabrika… DEVA-EMEP arasında kavga!
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’in ailesine ...
İntegral’den araştırma: İzmir’in yüzde kaçı musluktan su içiyor?
İZSU’nun “çeşmeden su içilebilir” açıklaması kent gündeminde tartışılırken ...
CHP İzmir’den ‘Etki Ajanlık’ tepkisi: Yapılan açıkça suç uydurmadır!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde yer alan Dokuzuncu Yargı Paketi ...
 
Bahçeli'den Hakkari'ye kayyum atanmasına destek!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden ...
‘Su’dan polemik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun “çeşme suyu içilebilir” ...
Kabine bugün toplanıyor: Masada neler var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. ...
 
Ümit Özdağ'dan 'Arapça' tabela tepkisi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidar ve ana muhalefet partisini ...
HÜDA-PAR'dan kayyum tepkisi!
DEM Parti yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına HÜDA-PAR’dan ...
CHP heyeti Hakkari'ye gidiyor!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partilerinden bir heyetin yarın Hakkari'ye gideceğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva